iki doz aşısını da olup da doğum yapan var mı ?

Bu aşı karşıtı insanlar yüzünden bu ülkede 21.yy da kızamıktan ölen çocuklar oldu.

Ama mesela kuduz aşısına karşı olan yok. Çünkü kuduzda ölüm muhakkak.

Kovidde ölüm benim için muhakkak olmayabilir, ama annemi babamı da riske atamam değil mi?

Korkmayın. Interneye bakarsanız eğer baş ağrısından bana da 3 gün ömür biçiyor.

Bilirkişi, uzman doktor ne derse o. Bu konuda yetkili olmayan kimseye kulak vermeyin.

Biz araba dolusu para dökerek doktor eğiten ve sonra eğittiğini kendisi de beğenmeyen, dünyanın en cahil toplumlarından biriyiz.

Merhaba ben daha doğum yapmadım ama ilk doz aşımı 15 haftalıkken oldum ikinci dozu da bu pazartesi oldum. Hiç pişman değilim niye pişman oluyorsunuz . Boş insanların cahil laflarına inanmayın herkes her şeyi çok iyi biliyor sanki.onlara kalsa hepimize cip takıldı Çok iyi yapmışsınız aşı olmakla lütfen ikinciyi de olun Allah’ın izniyle hiçbir sorun yaşamazsınız.

AnTikOR Aylarca süren bişey değil yalnız
O antikor o antikor degil mi diyeyim nasi anlatayim mesela hamileyken kovit geciren kisilerin bebeklerinin bagisikliklari dogustan bu hastalikla tanismis oluyor gibi bir durum vardi.
Otrera belki daha iyi anlatir bu durumu hepimiz aydinlaniriz asilarin bebeklerdeki antikor etkisi hakkinda

Doktor musunuz? Sizin tahmininize göre ne kadar sürüyor?
Bir doktor değilim
İki araştırıyorum yabancı makaleler okuyorum
Üç benim tahminime göre değil bilimsel olarak anne gebeyken hastalık geçirmiş yada aşı olmuşsa bebek doğunca 4 ay kadar antikorlu olur
Emziriliyorsa 12 aya kadar bu antikor devam edebilir/edebilir diyorum bakın edecek aha da net kesin öyle buyruldu vahiy indi demiyorum

Bebişi emzirmiyosan 4 aya kadar
emziriyosan iyi ihtimalle 12 aya kadar bebek antikorlu oluyor chamallowscugum

Doktor bilgisine sahip olmadığınız için insanları boş boş yönlendirmeyin öyleyse.

e tamam benim bebeğim 3.5 aylık ve emziriyorum. Niye AnTiKoR aylarca sürmüyor yazdınız madem 12 aya kadar varsa? Ki ne kadar önce doğum yaptığım da yazıyor.

Şu an pek müsait değilim, akşama sakin kafayla bakıp, detaylıca ilgilenmeye çalışacağım mutlaka

Gebeyken sinovac oldum çok kısa süre sonra maalesef covid oldum. Antikorlar bile oluşmamış muhtemel ki.
Hastalığı hafif atlattım sandım en azından nefes darlığı vs yaşamadım. 20li haftaların sonunda oldum aşımı. Ancak covid erken doğuma sebebiyet verecek şekilde kalıcı iz bıraktı.

Keşke daha önce aşı olma şansım olsaydı. İlk zamanlarda gebelere yaptırmıyorlardı sonrasında yaptırılabilir dediklerinde de hemen yaptırdım ama işe yaramadı yada çok daha beterinden korundum.

Şu an pek müsait değilim, akşama sakin kafayla bakıp, detaylıca ilgilenmeye çalışacağım mutlaka

chamallows , bir bakın bakalım. yine soru işaretleri olursa, yardımcı olmaya çalışırım :))

Ya ben konunuzu yeni okudum kusura bakmayın ama güldüm dayanamadım

Öncelikle şunu belirteyim, herhangi bir maddenin, ilaçtır aşıdır başka bir şeydir, bebekte anomaliye neden olduğu dönem hemen daima organogenez dediğimiz dönemdir ve bu da gebeliğin 4. Ve 8. Haftaları arasındadır. Bu bir.

2. Si ise, aşı plasentayı geçemez. Ki geçse bile içerik bilgisini kendi konumda detaylıca paylaştım, içinde teratojen sayılabilecek herhangi bir madde yok.

3. Sü, aşının antikor oluşturup koruyucu düzeye ulaşabilmesi için en az 2 doz gerekiyor. Tek dozda yeterli düzeyde antikor oluşmuyor.

4. Annede oluşan antikorlar salgılama yoluyla süte ve transplasental yolla da bebeğe geçiyor. Ancak plasentadan geçebilen antikor türü IgG dir. Bu da ancak hastalığı geçirerek ya da en az 2 doz aşılanarak oluşur.

Umarım az da olsa sorularınıza yanıt olmuştur söylediklerim.

Detaylı bilgi isterseniz topiğime bakabilirsiniz.

Tamamı yabancı kaynaklardan, dili İngilizce olan makalelerden faydalandım. Kaynakçam da uptodate.com, sağlık camiasında otorite sayılan bir site. Yani sallamasyon bilgiler kabul edilmez orada. İçiniz rahat olsun

EDIT: konu linki —-

Ben de iki dozumu da oldum şimdilik hiç bir şikayetim yok, gebelikte sonuçları ağır olabiliyormuş korona geçirmenin bi yüzden hiç düşünmeden olmuştum. Geçen gün öksürük şikayetim vardı kadın doğumcum covid testi yapmadı ama kanda pıhtılaşma testi yaptı ve yüksek çıktı test sonucum yüksek ihtimalle korona geçirdiğime karar verdi ve ben de sadece öksürük vardı aşı yüzünden rahat geçirdiğimi düşünüyor. Ama doğumdan sonra lohusalığın bitimine kadar kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekecek.

Ben olmadim. Cunku esim evden calisiyor ve hic kimse ile gorusmuyoruz. En son kardesimi 2 ay once maskeyle gördüm o derece yani

Normalde hic dusunmez olurdum ama gecen yil oldugum tetanoz asisindan sonra yan etki yasadim.
Vucudumda elektriklenme ve segirmeler oldu. Daha yeni gecti gibi, ki hala bile arada tek tuk oluyor.
Kendimi hamileyken bu stresin altina sokmak istemedigim icin olmadim.
Ama calisan, sosyal hayatini aktif bir sekilde surduren gebelerin mutlaka olmasi gerektigini dusunuyorum. Asi olup saglikli dogum yapan bir suru insan var. Zaten birinci dozu olmussunuz, ikinciyi de olun bence.

Elaleme baksak eylülde bütün asi olanlar ölecekti. Eh tutmayinca simdi "iki sene sonra ölecekler" diyorlar. Bence internette fazla bakmayin cok bilgi kirliligi var.
2 sene ömrümüz mü kaldı şimdi?ehh pek te kısa zaman değill.malı mülkü satıp yiyelim bariii de ya ölmezsek ne olacak? şaka bir yana bu aşı komplo teorilerinden bıkkınlık geldi artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…