İki Düşük Sonrası Çalışma Hayatı

Squidy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
792
1.170
113
Kızlar iki gün önce ikinci düşügüm oldu. Is yerindeki riskli calisma durumundan dolayı hamile kalınca iş yerine doktor raporu götürüp 1 yıl boyunca asgari ücretle izinli sayılıyoruz. İlk düşügüm olunca tekrar işe geri döndüm. Aylar sonra tekrar hamile kaldım ve yine düşügüm oldu. Tekrar işe geri dönmek istemiyorum. Canım yanarken işyerindeki stresi kaldıramayacağım. Bir de insanların sırf laf söylemek için hamileligim üzerine laf söylemeleri beni deli ediyor. Eşimin maaşı bizi idare eder. Ama bir yandan da çalışmasam ileride olabilecek çocuğumun rızkını kesmek gibi mi olur? Zaten bu düşünceyle ilk düşugumden sonra sabrımı zorlayarak çalıştım. Artık biraz kafa dinlemek ve stressiz bir ortamda yeniden sağlığımı toparlayıp anne olmaya odaklanmak istiyorum. Sizler ne tavsiye edersiniz?

çocuksuz her kadının çalışmasından yanayım başka iş bakın ama evde durmayın
sonra herşeye takacak vaktiniz oluyor daha çok üzülürsünüz

Birkaç ay dinlendikten sonra başka bir iş bulabilirim ama şu anki işim kadar maaşı olmaz. Pişman olmaktan korkuyorum ama bir yandan da çok sıkıldım.

Geçmiş olsun, başınız sağ olsun

Başka bir iş baksanız ?
Çok teşekkür ederim. Bu şirkette yıllardır çalışıyorum. İnsan niyeyse kurduğu düzenden saçma da olsa vazgeçmeye korkuyor. Belki de daha cesur olmam lazım. Eskiden kurtulmazsam yeni fırsatları göremem

Çok teşekkür ederim. Bu şirkette yıllardır çalışıyorum. İnsan niyeyse kurduğu düzenden saçma da olsa vazgeçmeye korkuyor. Belki de daha cesur olmam lazım. Eskiden kurtulmazsam yeni fırsatları göremem
Rica ederim
Tazminat açısından fena olmaz kalsanız aslında
Ama ciddi derecede rahatsızsınız sanırım oradan, konu bile açtığınıza göre
Bi de maddi anlamda da artı eksileri sorunca, yeni iş alternatif olabilir diye düşündüm

Hayırlısı olsun

Çok gecmiş olsun cok zor bi durum.
Evde yapabilirmisiniz? Malum kafanız hep bunlarla meşgul olucak

Evden çeviri yapabilirim ya da bir kursta part time ogretmenlik yapabilirim ama mevcut düzeni bozmaya korkuyorum. Ya pişman olursam? Bir yandan da böyle korkarak istemediğim bir işi nereye kadar surdurecegim diyorum

Evden çeviri yapabilirim ya da bir kursta part time ogretmenlik yapabilirim ama mevcut düzeni bozmaya korkuyorum. Ya pişman olursam? Bir yandan da böyle korkarak istemediğim bir işi nereye kadar surdurecegim diyorum
Ne kadar süredir bu böyle
Keşke evlendiğinde ayrılsaydın, o zaman tazminatta alırdın evlilik sebebiyle

Yaklas
Ne kadar süredir bu böyle
Keşke evlendiğinde ayrılsaydın, o zaman tazminatta alırdın evlilik sebebiyle
Yaklaşık 1.5-2 senedir aynı düşüncelerim. Eşimden para alma düşüncesini yediremedim. Bugün işten ayrılsam yine yeni bir iş bulmam bir kaç ayı bulur.

Yaklas

Yaklaşık 1.5-2 senedir aynı düşüncelerim. Eşimden para alma düşüncesini yediremedim. Bugün işten ayrılsam yine yeni bir iş bulmam bir kaç ayı bulur.
Tazminatını harcardın
İş bulana kadar

Neyse olan olmuş
Çık ama bence evde kalma, çalışan insan evde daha çok bunalır
Başka iş ararken bi kaç ayda dinlenmiş olursun

çocuksuz her kadının çalışmasından yanayım başka iş bakın ama evde durmayın
sonra herşeye takacak vaktiniz oluyor daha çok üzülürsünüz
aslıdna doğru ama ıse gıdınce de mılletın bakısı lafı bılmemne.. daha cok uzebılıyor ınsanı.. evınde huzurlu huzurlu otururum dıyor ınsan bazen..

pardon anlamadım ben düşükten sonra şirket size ücretsiz izin gibi bir şey mi uyguluyor tam anlamadım.
ben de düşük yaptım bir hafta rapor aldım az daha döveceklerdi bu kadar çok mu alınır diye:KK51:

pardon anlamadım ben düşükten sonra şirket size ücretsiz izin gibi bir şey mi uyguluyor tam anlamadım.
ben de düşük yaptım bir hafta rapor aldım az daha döveceklerdi bu kadar çok mu alınır diye:KK51:
Şirketin iyiliğinden değil, ağır çalışma şartları olduğundan ve muhtemelen devletin koyduğu bir zorunluluktan dolayı, evet ücretli izin veriliyor. Ama inan bizde de zorunluluk olduğu halde pek hoş karşılanmiyor :KK66:

başın sağolsun bir süre çalışıp vücüdunu dinlenmeye alsan dha mantıklı değil mi ?

Ne iş yapıyorsunuz. İşiniz ne ilgili ki bu kadar ağır bir iş acaba?
Hostesim. Servis arabaları, uçağın kapıları vs. ağır olduğundan ve sürekli basınç farklılığından hamileyken uçmak sağlıklı olmuyor.

Geçmiş olsun canm. Hiç vakit kaybetmeden tum tahlillerini yaptırıp duşuklerinin sebebini oğrenmeni tavsiye edrm. Benmde 2 duşuğum sonrası kan pıhtılşması olduğu ortaya çıktı. Bu gebeliğimin başından beri de hibor iğne kullanıyorym..

Back
X