İki erkek arasında kalmış gibi hissediyorum

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
133
Merhaba kızlar,

Bana nolur akıl verin. Kafam çok karışık darmadağınık oldum. Doğru yolu bulmama yardım edin.
Bu klasik bir iki erkek arasında kaldım konusu değil.
Biri eski sevgilim, 3.5 senemi verdiğim insan. Onunla ilgili çok konu açtım buraya. Onunla her şey çok güzeldi. Şimdi dönüp bakınca daha iyi anlıyorum bunu. Aşırı iyi anlaşırdık, hep gezer eğlenirdik, değişik aktiviteler bulup ilişkimizi canlı tutardık. Ama büyük bir sorun vardı. Kendisi Edirne’liydi avukattı ve memleketine dönme kararı almıştı. Benim orada iş bulamayacağımı bile bile. Burada (İstanbul) kendi işini kurabilmesi zor olacak diye. Orada babası ev, araba alacak ve işini kuracak diye. Başta “İstanbulda kalacağım” dediği için ilişkiye başlamıştık zaten, ilişki boyunca da kaç kere daha söz vermesine rağmen gitmeyi tercih etti. Bir süre daha uzaktan götürmeye çalıştık ama ben yapamadım, geleceğimizin olmadığını bildiğim halde biriyle devam edemedim. Bunu kendi elleriyle yok ettiği için de, güçlü duramadığı için de zamanla yıprandım ve soğudum. İlişkimiz bittikten sonra benim annem kanser oldu ve vefat etti, o süreçlerde hep yanımdaydı hep destekçiydi sağolsun. Sonra o kanser oldu, birinci evre yakalandı çok şükür ve ameliyat oldu, 5 sene takip edilecek. Ben de o süreçte onun yanında oldum elimden geldiğince. Bunlar olurken o Edirne’de mutsuz olduğunu, yanlış karar verdiğini anladığını dönmek istediğini beni unutamadığını vs çok söyledi ama ben istemedim çünkü hem soğumuştum, hem de ona tekrar güvenip tekrar hayal kırıklığına uğramak istemedim. Zaten güvenemezdim de. Arada bir ayda 1 falan benimle iletişime geçip halimi hatrımı soruyor, kötü olduğunu hayattan hiç keyif almadığını söylüyordu dertleşiyorduk. Ben de “artık keşke hayatını yoluna soksa beni mutsuzum diye aramasa” diye düşünüyordum.

Sonra hayatıma biri girdi ve bir süredir beraberiz. Eski sevgilim aklımın ucuna gelmiyordu. Kendisi benimle ciddi düşünüyor, ben de ona karşı aynı şekilde. Ailesiyle tanıştırdı sürekli onlarla da vakit geçiriyoruz annesi beni gelinim diye tanıtıyor çevresine vs. Ama son zamanlarda ilişkimizde içime sinmeyen bazı şeyler var bazı davranışları beni rahatsız ediyor ve geleceği düşünmeyi bana sorgulatıyor; konuştuk bunları söyledim o bunları düzeltmek için çok istekli, düzelteceğim diyor. Ben de ilişkimize zaman ona da düzeltmek için şans verdim.

Hayatım böyle devam ederken eski erkek arkadaşım hayatımda yeni biri olduğunu öğrendi ve komple yıkıldı. O beni unutamamışken ben nasıl onu unutup, onda kanser olmasına rağmen yeni birini bulabilmişim yaşadıklarımız bu kadar mı kolaymış vb. Sitem etti ağladı. Ben çok üzüldüm ve bu olaydan beri kafam çok karışık. O benim için çok değerli ve onu üzmek hiç istemezdim. Bir iki kere konuştum gönlünü almak için ama işe yaramadı. Benim de aklıma saçma bir şekilde eski günlerimi gelip duruyor, halbuki ne kadar mutluyduk her şey ne kadar güzeldi, acaba benim için doğru kişi o mu, ona bir daha şans mı vermeliydim ya da şuanki ilişkimi bitirip onunla tekrar birlikte olmam için bu bir işaret miydi moduna girdim. Ama bu olay olmadan önce ona karşı hiç bir şey hissetmiyordum tek isteğim hayatını oturtsun birini bulsun benden uzaklaşsın mutlu olsun’du.

Sizce ne yapmalıyım? :(
Umarım okunmayacak kadar çok uzun yazamamışımdır.
Yorumlarınızı yardımlarınızı bekliyorum :)

İkisini de bırakın bence.
İlkiyle olsa başta olurdu. Ailesinin eteğinden çıkamayan adam hadi evlendiniz diyelim zaten sizi ailesine ezdirirdi.
Şimdiki sevgiliniz de kıskançtı diye hatırlıyorum. Bence ikisini de bırakın. Kafanızı dinleyin yahu her şey sevgili, evlenmek filan değil.

E siz eski sevgilinizi daha unutamamissiniz hayatiniza yeni birini almak icin kalbinizde yer acmamissinizki. Yeni bir iliskiye niye basladiniz anlamadim da.
Bu sekilde sevgilinize haksizlik ediyorsunuz. Hala eskisini dusunmek ,acabalar.... :işsiz:
Eski sevgiliniz de bir garip. Deneme tahtasi gibi yok o olmadi bu olsun. İkisiyle de bir gelecek göremedim ben kusura bakmayın.

Kişileri olduğu gibi kabul edemiyorsunuz galiba. Ya da ilk ilişkinizde size söz vermiş bırakmış olarak anlatiyorsunuz ama ikinci ilişkide de olmayacağını düşündüğünüz halde aile ile çok içli disli olmuşsunuz. Kaldı ki biri ile iliski kesin olarak bittiyse iletişimde kalmak neden? Madem iletişimde kalacaksınız niye bitiyor? İnsan neden hatayi kendinden başka herkeste arar?

Kişileri olduğu gibi kabul edemiyorsunuz galiba. Ya da ilk ilişkinizde size söz vermiş bırakmış olarak anlatiyorsunuz ama ikinci ilişkide de olmayacağını düşündüğünüz halde aile ile çok içli disli olmuşsunuz. Kaldı ki biri ile iliski kesin olarak bittiyse iletişimde kalmak neden? Madem iletişimde kalacaksınız niye bitiyor? İnsan neden hatayi kendinden başka herkeste arar?

Şuanki ilişkim gayet güzel başladı gayet güzel devam etti o sürede de ailesiyle tanıştırdı içli dışlı olduk samimi olduk, son zamanlarda da rahatsız edici huyları hortladı ve bunları halletmeye çalışıyoruz burada sorun ne anlamadım?

Evet iletişimde kalmak bence de hataydı ama kendisi “ben kötüyüm yaşamak istemiyorum öleyim” kafasında olduğu için beni arama diyemedim. Ama görüşmek vs istiyordu olamayacağını kendi hayatına bakmasını söylüyordum bazen hiç açmıyordum..

E siz eski sevgilinizi daha unutamamissiniz hayatiniza yeni birini almak icin kalbinizde yer acmamissinizki. Yeni bir iliskiye niye basladiniz anlamadim da.
Bu sekilde sevgilinize haksizlik ediyorsunuz. Hala eskisini dusunmek ,acabalar.... :işsiz:
Eski sevgiliniz de bir garip. Deneme tahtasi gibi yok o olmadi bu olsun. İkisiyle de bir gelecek göremedim ben kusura bakmayın.

Eski erkek arkadaşımı gerçekten unutmuştum hatta onunla ayrılmadan 7-8 ay önce soğumuştum bile zaten. Sadece 6 ay askere gitmişti ve onun dönmesini bekliyordum hislerimin netleşmesi ve onu o şekilde üzmemek için. Döndüğünde de direkt Edirne’ye taşındı 1-2 ay daha sürdü ve bitti. Aradan da 8-9 ay geçmişti yeni kişiyle başlamadan.
Şuanki erkek arkadaşıma kesinlikle haksızlık ediyorum bu salak düşünceler nerden çıktı anlamadım zaten. :S onla sorunlarımız var diye mi oldu nedir.

Bence şimdiki ilişkiniz yolunda giden güzel bir ilişkiye benziyor. Eski sevgilinizle ayrılmanız yerinde olmuş. Sizinle gelecek planı yapmadığı için gitmiş sadece kendini düşünmüş. Şimdi de orada mutlu olamadığı için sizi rahatsız edip kafanızı karıştırıyor. Tamam rahatsız olabilir ama sonuçta ailesinin yanında yalnız değil. Onların yanında olmayı da kendi seçti. Bence görüşmeniz çok yanlış. İletişimi kesmeniz gerek.

Eskisini hayatınıza hiç karıştırmayın bence, şuankiyle durumunuz ortada kendini düzeltmesi için şans vermişsiniz madem bir süre bekleyin eski sevgilinizle iletişiminizi kesip duygularınızı anlamaya çalışın. O piyasada yokken de onu özlüyor musunuz bakın, kendinizi şuanki ilişkinizi sorgulayın düşünün, içinize sinmeyen şeyleri falan bi düşünün yani sakin kafayla. Olmazsa ayrılırsınız. Ama şuan vicdan üzüntü acıma gibi duygularla eskisine dönmeyin, dönseniz de bunun nedeni bu duygular olmasın. Gelmiş aklınızı karıştırmış çok belli. O size yardım etmiş siz de ona zamanında. Ama tüm hayatınızı blokladığı anlamına gelmez ..

Ne kanseri olmuştu eski sevgili bu arada?

Senden o ikisine de hayır gelmez. Bir iyilik yap ikisiylede bağlantını tamamen kes. İnsanlar yollarına baksın.
Ve lütfen bir ilişkin varken eskisiyle bağlantıda kalma. Bu çok çirkin. Başkası sana yapsa hoşuna gider mi? Üstüne aklım karıştı diyorsun. Hayatında biri var, aklında başkası. Bu aldatmaktır.

Eskisini hayatınıza hiç karıştırmayın bence, şuankiyle durumunuz ortada kendini düzeltmesi için şans vermişsiniz madem bir süre bekleyin eski sevgilinizle iletişiminizi kesip duygularınızı anlamaya çalışın. O piyasada yokken de onu özlüyor musunuz bakın, kendinizi şuanki ilişkinizi sorgulayın düşünün, içinize sinmeyen şeyleri falan bi düşünün yani sakin kafayla. Olmazsa ayrılırsınız. Ama şuan vicdan üzüntü acıma gibi duygularla eskisine dönmeyin, dönseniz de bunun nedeni bu duygular olmasın. Gelmiş aklınızı karıştırmış çok belli. O size yardım etmiş siz de ona zamanında. Ama tüm hayatınızı blokladığı anlamına gelmez ..

Ne kanseri olmuştu eski sevgili bu arada?

Eski erkek arkadaşımı hiç özlemedim, özleyeceğimi sanmıyorum. Şu an dediğiniz gibi vicdan vs yapıyorum ona üzülüyorum galiba. O bana hiç kötülük yapmadı kötü zamanlarımda yanımda oldu, ona insani olarak değer veriyorum mutsuz olmasını hiç istemem. Hele benim üzmüş olmam çok üzüyor beni. Bilmem anlatabiliyor muyum? Ama elbet böyle olacaktı bir gün o da ayrı.

Testis kanseri oldu alındı bir testisi.

İkisini de sevmiyorsunuz yazık etmeyin adamlara . Sadece yalnız kalmamak için birisini seçmeyin

Hiç öyle bir şey yok valla. Şuanki ilişkimdeki erkek arkadaşımı seviyorum. Tüm çevrem de bunu görüp bana söylüyordu :) Sadece son zamanlarda bazı hareketleriyle beni çok üzüyor ve bunun da farkında, değiştirmesi gerekiyor...
bir seçim yapmak da konu değil. Sadece hislerimi anlamlandırma konusunda yardıma ihtiyacım vardı.

Eski erkek arkadaşımı hiç özlemedim, özleyeceğimi sanmıyorum. Şu an dediğiniz gibi vicdan vs yapıyorum ona üzülüyorum galiba. O bana hiç kötülük yapmadı kötü zamanlarımda yanımda oldu, ona insani olarak değer veriyorum mutsuz olmasını hiç istemem. Hele benim üzmüş olmam çok üzüyor beni. Bilmem anlatabiliyor muyum? Ama elbet böyle olacaktı bir gün o da ayrı.

Testis kanseri oldu alındı bir testisi.

Hiç kötülük yapmadı derken verdiği sözü tutmayıp sizi İstanbulda bırakmış memleketine gitmiş bi nevi terketmiş,vicdan azabıyla da kanser döneminde yanınızda olmuş. Gayet kötülüğünü görmüşsünüz ve manipüle ediyor sizi. Terkedilmişsiniz yahu tabi ki önünüze bakacaksınız.

Beyzade abartmış siz de hala onunla iletişimde olarak şuankine ihanet ediyorsunuz.

Senden o ikisine de hayır gelmez. Bir iyilik yap ikisiylede bağlantını tamamen kes. İnsanlar yollarına baksın.
Ve lütfen bir ilişkin varken eskisiyle bağlantıda kalma. Bu çok çirkin. Başkası sana yapsa hoşuna gider mi? Üstüne aklım karıştı diyorsun. Hayatında biri var, aklında başkası. Bu aldatmaktır.

Ben bağlantıda kalmak istemedim, onu 1 kere bile aramadım aklıma bile gelmiyordu. O arayınca açmadığım zamanlar da oluyordu. Açtığımda da o kötü yaşadığı şeyleri anlattı ben hep hayatına bakmasını mutlu olmasını istediğimi bizden bir daha olmayacağını vs anlattım. Bunu da ona borçlu hissettim, o bana o kadar destek oldu ki kötü dönemimde.... Sandığınız gibi bir iletişimde kalmak değil bu.

Hayatınız 2 seçenekten ibaret olmamalı. Bu şekilde kısıtlamayın kendinizi. Evlilik için gerekli malzemeleri,vicdan adı altında görmemezlikten gelmeyin. Denemişsiniz, içinize sinmemiş. Kimseye hayatınızı, duygudurumları nedeniyle adamayın. Emin olmadığınız duygulardan ve ilişkilerden arınıp, yeni bir yol edinin. Mutluluk başka türlü gelmez.

Hiç kötülük yapmadı derken verdiği sözü tutmayıp sizi İstanbulda bırakmış memleketine gitmiş bi nevi terketmiş,vicdan azabıyla da kanser döneminde yanınızda olmuş. Gayet kötülüğünü görmüşsünüz ve manipüle ediyor sizi. Terkedilmişsiniz yahu tabi ki önünüze bakacaksınız.

Beyzade abartmış siz de hala onunla iletişimde olarak şuankine ihanet ediyorsunuz.

Heh bana böyle şeyler diyin de vicdani yükümden kurtulayım ya ☺️
Evet, yani gittiğinde “bir yolunu bulup birlikte olacağız” kafasıyla gitti resmen terk etmedi tabi de duygusal olarak terk etmiş oldu.
Benim de iletişimde kalma sebebim ona üzülmem borçlu hissetmem vs idi, kötü dönemimde yanımda oldu ben onu şimdi nasıl salayım diye düşünüyordum ama böyle hissetmeme de pek gerek yok sanırım.

Zaten bundan sonra arayacağını sanmıyorum ben zaten aramıyorum o yüzden iletişimde değilim artık.

İyi geldi yorumunuz teşekkür ederim :)

Hayatınız 2 seçenekten ibaret olmamalı. Bu şekilde kısıtlamayın kendinizi. Evlilik için gerekli malzemeleri,vicdan adı altında görmemezlikten gelmeyin. Denemişsiniz, içinize sinmemiş. Kimseye hayatınızı, duygudurumları nedeniyle adamayın. Emin olmadığınız duygulardan ve ilişkilerden arınıp, yeni bir yol edinin. Mutluluk başka türlü gelmez.

Teşekkür ederim yorumunuz için 😊

Back
X