İki Gönül Bir Olunca Samanlık Seyran mı Olur ?

Songülcüm en çok ta buna seviniyorum aslında .
Gençlerimiz çok bilinçli bu konuda.
İleride sıkıntı çekmemek adına iş ve parayı oluşturup öyle yuva kurmaya çalışıyorlar.

evet ama bilinçsizce yaklaşan gençlerimiz de çok fazla...
ileriyi göremiyorlar ,belki onlara akıl verecek,fikir verecek
büyükler olmuyor yanlarında,ya da gözü kara dalıp gidiyorlar..
bazılarının sonu seyran olurken bazılarının da hüzün oluyor...
sadece sevgi karın doyurmuyor yani...
sevgiler...

Benım bilip savundugum bı sözum vardır,

Para hersey deıl ama hersey paraya endeksli...

Samanlıkta seyranlıkta eşittir para olmus artık...

Eskının sartları daha hafıftı,herkes bağına bahcesıne ne ektıyse onunla gecınır gıderdı özellıkle annelerımız babalarımız nenelerımız...

Ama hayat pahalılastı ve haliyle kadın olsun erkek olsun isteklerde arttı...

Hayat sartları ınsanoglunu daha da doyumsuz hale soktu...

Şimdi bıle sevıyorum deyıp aılesını karsısına alan,kaçan... vs bırcok kısı bır sure sonra maddı sıkıntıdan gecınemez hale gelebılıyor...

evet ama bilinçsizce yaklaşan gençlerimiz de çok fazla...
ileriyi göremiyorlar ,belki onlara akıl verecek,fikir verecek
büyükler olmuyor yanlarında,ya da gözü kara dalıp gidiyorlar..
bazılarının sonu seyran olurken bazılarının da hüzün oluyor...
sadece sevgi karın doyurmuyor yani...
sevgiler...

Mutlaka vardır böyle düşünen gençler bunların birazda sorumlusu aileler tabiki.
Çocuklarını karşısına alıp hayatın zorluklarını anlatsalar sıkıntı yaşamazlar.
Kızıma bile anlatıyorum bunları o kadar mantıklı yanaşıyorki buna mutlaka işim olsun hayatım düzene girsin istiyor.
Sadece sevgiyle olmayacağını biliyor ve kabul ediyor bunu.
Sevgiler benden de ...

Benım bilip savundugum bı sözum vardır,

Para hersey deıl ama hersey paraya endeksli...

Samanlıkta seyranlıkta eşittir para olmus artık...

Eskının sartları daha hafıftı,herkes bağına bahcesıne ne ektıyse onunla gecınır gıderdı özellıkle annelerımız babalarımız nenelerımız...

Ama hayat pahalılastı ve haliyle kadın olsun erkek olsun isteklerde arttı...

Hayat sartları ınsanoglunu daha da doyumsuz hale soktu...

Şimdi bıle sevıyorum deyıp aılesını karsısına alan,kaçan... vs bırcok kısı bır sure sonra maddı sıkıntıdan gecınemez hale gelebılıyor...

Eskiden öyleymiş evet ama şimdi böylemi canım.

Kaçanlara bende aklım almıyor neye güvenip gidiyorlar acaba

Genelde sonu hep hüsran oluyor

Eskiden öyleymiş evet ama şimdi böylemi canım.

Kaçanlara bende aklım almıyor neye güvenip gidiyorlar acaba

Genelde sonu hep hüsran oluyor

Şimdi de böyle deıl ablam...

Yıne köyünde ekip gecınen gıden var elbet ama orada buyuyup oranın sartlarıyla yogrulup yetısenler daha cok aza kanaat edıyorlar...

Yıne de gunumuzde cok az be ablacım,huzurum olsunda 1 dılım ekmegım olsun dıyen...

iki gönül bir olunca samanlık seyran olur ,olmuyo bu zamanda o çok eskilerde kaldı...
herşey maddiyata bakıyor artık...

asla olmaz ilk geceden sonra o samanlık yanar o olur başka bişicık olmaz
mantık oluncada aman soğan ekmek yiyim yeter denmez heralde çekmeden kimse bilmez
tabi aşk olmalı ama insan kendını de bile bile ateşe atmamalı kıskardeşlerime hep öyle söylüyorum

Olmaz iki gönlün bir olması yetmez insanoğlu herşeyi istiyor doyumsuzdur. O laf eskilerde kaldı. Bu dünyada parasız bişey olmuyor ne yazıkki...

İki gönül bir olunca samanlık seyran olmaz.
Bu devirde adım atıyorsun ,para...
Yaşı küçük olanlar,aklı daha bazı şeylere ermeyenler parayı önemsemiyor genellikle.
Eğitimini tamamlamayan gençler daha gözü kara oluyor.Ailelerini,annelerinin ,babalarının yaptığı yanlış evlilikleri örnek alabiliyorlar.Aynı hataya bile düşmekten korkmuyorlar.Onları uyaran büyüklerine,siz evlenmişsiniz,diye yanıt bile verebiliyorlar.Allah akıl ,fikir vermiş.Bile bile lades demek bu olsa gerek.Güzellikle,aşkla karın doymuyor ne yazık ki...
Para çok önemli bir araç.Olmazsa olmaz.:smiley-cool:

eskidenmiş o!
en azından evini geçinderecek ele güne muhtaç olmyacak kadar gelir olmalı,
yoksa geçin sıkıntısı falan bir süre sonra aşkı bitiriyor,maddi sıkıntılar insanları yoruyor,

sağlık olsun yeter deniliyor ama sağlıkta parayla güşünsenize kötü bir hastalıkla uğraşıyorsunuz ve hiç paranızın olmadığını para iyileştirmiyor sizi ama en azından mücadele ediyorsunuz uğraşıyorsunuz umudunuz oluyor

söyle basliyayim.. bence ask karin doyurmuyor.. ask kalbi doyuruyor.. ask sevgi beyinsel ve ruh hastalina iyi geliyor.. hele sev sayan biri oldumu sizi arkanizda direk gibi biri oldumu sizin deymeyin keyfinize ne mutlu size.. ama parada karin doyuruyor, bosuna calisilmiyor havadan para gelmiyor, dimi arkadaslar yasam icinde para lazim,, en önemliside ibadet allaha ibadet edenin günde en az bugün allah icin ne yapdim diye düsünseniz ibadetinizin yarisini yapmis olursunuz cünkü düsündükden sonra insan yapmaya calisiyor aklina gelenleri.. allaha dua ettinizmi allah her konuda insallah yardim eder para olsun hastalik olsun herseyde allah allahi seven insani cookk severmis melekleri gibi korurmus.. o yüzden en basta iman dua dua ettinmi allah her istedini verir yardim eder is bulmanda para kazanmanda gönlüne göre es bulmanda ac kalmamanda beladan kazadan her kötülükden korur seni.. :) bu dünyada yasiyoruz yasamak cok güzel eger yasamanin degerini biliyorsak ama yasarkende öldükden sonraki ikinci dünyamizi hic bitmeyen ebedi olan dünyamizi düsünelim ona göre gayet gösterelim orda para müim degil eger allaha göre layik insan olursan her istedin olucak.. :) sagolun arkadaslar afedersiniz kendimi kapdirmisim.. :)) basinizida agrittim.. kendinize iyi bakin.. mucukladim sizleri..

söyle basliyayim.. bence ask karin doyurmuyor.. ask kalbi doyuruyor.. ask sevgi beyinsel ve ruh hastalina iyi geliyor.. hele sev sayan biri oldumu sizi arkanizda direk gibi biri oldumu sizin deymeyin keyfinize ne mutlu size.. ama parada karin doyuruyor, bosuna calisilmiyor havadan para gelmiyor, dimi arkadaslar yasam icinde para lazim,, en önemliside ibadet allaha ibadet edenin günde en az bugün allah icin ne yapdim diye düsünseniz ibadetinizin yarisini yapmis olursunuz cünkü düsündükden sonra insan yapmaya calisiyor aklina gelenleri.. allaha dua ettinizmi allah her konuda insallah yardim eder para olsun hastalik olsun herseyde allah allahi seven insani cookk severmis melekleri gibi korurmus.. o yüzden en basta iman dua dua ettinmi allah her istedini verir yardim eder is bulmanda para kazanmanda gönlüne göre es bulmanda ac kalmamanda beladan kazadan her kötülükden korur seni.. :) bu dünyada yasiyoruz yasamak cok güzel eger yasamanin degerini biliyorsak ama yasarkende öldükden sonraki ikinci dünyamizi hic bitmeyen ebedi olan dünyamizi düsünelim ona göre gayet gösterelim orda para müim degil eger allaha göre layik insan olursan her istedin olucak.. :) sagolun arkadaslar afedersiniz kendimi kapdirmisim.. :)) basinizida agrittim.. kendinize iyi bakin.. mucukladim sizleri..

Önce sağlık olsun gerisi gelir zaten

Hani eskiden birbirlerini çok seven herşeye göğüs gerip biz çok mutluyuz para hiç önemli değil denirdi ya.

Şimdi nasıl acaba bu samanlık hala aynı fikirdemi yoksa değiştimi hanımlar.

Özellikle bekar kızlarımıza sormak lazım acaba onlar ne diyecek .

Hadi hanımlar gelin paylaşalım bu sohbeti .kaydirigubbakcemile3

hayır kesinlikle olmaz tamam çiftlerin bir arada olmasını ilk başlarda aşk sağlar ama ya sonrası geçim sıkıntısı çevre faktörleri offffffffffffffff offfffffffffffffffff bak içlendim:delphin:

sağlık olsun yeter deniliyor ama sağlıkta parayla güşünsenize kötü bir hastalıkla uğraşıyorsunuz ve hiç paranızın olmadığını para iyileştirmiyor sizi ama en azından mücadele ediyorsunuz uğraşıyorsunuz umudunuz oluyor

aynen öyle bi hastaneye gidiyosunuzda önce ödeme yapıyosunuz ondan sonra muayene ediyorlar aldığımız nefes bile parayala neredeysee...

Back
X