İki haftalık bebeğim ve gaz sancıları acil yardım

Mushkara

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
82
51
3
35
kızlar oğlumun uykusundan uyandırıp ağlatacak şekilde gaz sancıları olıyor ilk bebeğim olduğu için ne yapacağımı bilemiyorum çocuğum çok hızursuz tecrübeli annelerden yardım bekliyorum

Gaz sancıları çok normal... Sırtını sürekli sıvazlayn, her emzirmeden sonra muhakkak gazını çıkarın. Sırt üstü yatırıp bacaklarını karnına doğru hafifçe ittirin... Ayakları soğuk olmasın daha çok gaz olmasına yol açar.. yüz üstü yatırmak da iyi gelir ama yanından ayrılmayın... Sağlık ocağına götürün size uygun bir gaz damlası versin, özellikle bitkisel olanlardan tercih edin. Geçmiş olsun...

Bio gaia öneririm damla olarak. Rezene çayı iç bi çay kaşığı kimyon suya karıştırıp iç. Bebeği her emzirmeden sonra ağızdan iki defa gaz çıkarana kadar pışpışla ve karnını zeytin yağ ile saat yönünde ov ayaklarını hafifçe karnına ittir

kızlar oğlumun uykusundan uyandırıp ağlatacak şekilde gaz sancıları olıyor ilk bebeğim olduğu için ne yapacağımı bilemiyorum çocuğum çok hızursuz tecrübeli annelerden yardım bekliyorum

Merhaba, sitede yeni sayılırım. Birkaç yere yazdım size de yazayım. Benimde 23 haftalık bir oğlum var ve gaz sancısı ne demek çok iyi bilirim.Gaz damlaları, kimyonlar, yaplar, masajlar, vs. hiçbiri böyle işe yaramadı bizde.

Biz şöyle bir yöntemle tüm gaz sancısından ve kaka yaparken ki zorlanmalardan kurtulduk.

Koltuğun ucuna oturup, bebeğinizi kucağınıza alın. Bebeğinizi oturur pozisyonda bacaklarının altından tutun. Yere tek kullanımlık alt açma örtüsünden koyun (yada gazete). Bir süre bekleyin. İlk defa denerken biraz daha beklemek gerekebilir. Alışkın olmadığı için huzurlanıp ağlayabilir. Ama siz kararlı bir şekilde deneyin.
Ve göreceksiniz ki ne kadar gazı kakası varsa kolaylıkla yapacak.
Eğer yapmıyorsa, demek ki kakası gazı yok. Varsa muhakkak çıkacaktır.

Biz bu yöntemi doktorumuza da sorduk, o da anatomik olarak o pozisyonu çok uygun buldu, hiçbir sakıncası yok dedi, güvenle o şekilde yapıyoruz. Ama sizde kendi doktorunuza danışıp ona göre deneyebilirsiniz.

23 haftalık olduk ve bu yöntemden beri ( 2 haftalıkken sünnet oldu ve sonrasında başladık) altına neredeyse hiç kaka yapmıyor. Kakası geldiğinde bacaklarını kıvranır gibi yapıyor, mızlanıyor, bizde kakası var diye tutuyoruz öyle yapıyor.

Gaz sorunu olan tüm annelere tavsiye ederim. Umarım faydasını gören birileri olur. Sevgiler..

Her yemeginize salataniza bile kimyon katin sizin sutunuzden de gaz almasin. Insallah seviyorsunuzdur tadini.
Gecmis olsun. Zor donemler
Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin

Doktorunuza danışarak gaz damlası alabilirsiniz. Biz BioGaia kullanıyoruz gazımız var illa ki ama dediğiniz kadar değil çıkarabiliyor. Bacaklarını ileri geri hareket ettirin. Karnını sıcak tutun.

+14567889 super anlatmissiniz sizde super bir annesiniz ..

Malesef çoğu bebekte gaz oluyor. Ve en iyi ilacı anne kucağı. Benim oğlum 5 buçuk aylık daha yeni yeni azaldı sayılır. Tam bitti diyemem malesef. Denemediğimiz yöntem kalmadı ama hiçbiri işe yaramadı. Sadece sabrediceksiniz ve bugünlerin geçmesini bekliceksiniz. Ben 5 aydır kucağımdan indirmiyorum. Herkes kucağa alıştırdın diyor ama alakası yok bebek orda gazdan ağlarken ben öylece oturup ona bakamam. Yüreğim elvermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…