• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki isim iki soyisim kullanan var mı arkadaşlar lütfen fikir verir misiniz ?

denizkabugu

Evli, mutlu, ...
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
725
6
96
Diğer
Merhaba arkadaşlar

23 gün sonra evleniyorum

İki ismim var ve ben kızlık soyismimi de kullanmak istiyorum

Kızlık soyismi ve eşimin soyismiyle iki isim ve iki soyisimli olacağım eğer kullanırsam

Ama kararsız kaldım çünkü böyle nasıl olur diye düşünüyorum

Sizin de fikirlerinizi alabilir miyim lütfen !

resmi evraklarda falan cok zor olmaz mi.... bence tek soyad kullanin ya kendinizin ya esinizin...
evet ben de resmi evraklarda ve söylerken falan zorluk olur mu diye düşünüyorum işte ama hep hayalimde vardı
aslında ilk ismimi sevmiyorum ama babaannemden dolayı onu sildiremiyorum (ilk ismim babaannemin de ismi)
yorumunuz için tşk ederim
sadece kendi soyismimi kullanmam doğru olmaz
mutlaka eşimin soyismini alacağım
çünkü biz de bir aile oluyoruz

Çok uzun olur yaa.

Düşünsene ; Ayşe Fatma ŞAHİN YILMAZ :)

iki soyadını da kullanmak istiyosanız en çok kullanılan isminizi tercih edin.

ayy benim eşim istememişti kızlık soyadımı kullanmamı:) Babamdan çıkmışım artık ne gerek varmış:19:

benim çok tanıdığım var öyle iki isim iki soyisimli evraklarda zor oluyordur mutlaka ama güzel de durmuyor değil :9:

brezilyalı futbolcu ismi gibi olur upuzun, bence pratiklik açısından sadece eşinin soyadını kullan

ben anlayamadım en çok kullanılan isminizi tercih edin demenizi
yeni kimlik çıkartırken adama şu ismimi yazmayın kimliğime mi diceksiniz

bi arkadaşım bu şekilde değiştirdi. tabi kısa bi mahkeme olayı da oluyo..

Benim iki ismim ve iki soyismim var :)) Henüz zorluk çekmedim fakat resmi işlemlerde hep esprilere maruz kalıyorum .Geçenlerde doktora gitmiştim doktor Maşallah ismini ,soyismini kullan kullanabildiğin kadar dedi :)) Nasılsa bazen sadece kendi soyismimi kullanıyorlar bazende eşimin soyismini .Tc numarası sabit olunca sorun olmuyormuş .

kullanın ne olacak ki. çok zorda kalırsanız açarsınız bir mahkeme değiştirirsiniz.

ben de hep iki soyismimi de kullanmak isterdim ama malesef ben de iki isimliyim :( tayin dolayısıyla nikah yaptık ama kendi soyismimi bıraktım çünkü dört ismin kullanması çok zor olur gibi geldi bana. bir de meslekten dolayı evrak işleri imzalamalar çok oluyo her seferinde dördünü birden yazmak bir süre sonra sıkar gibi geldi. çevremdekiler de yeni soyismini sanki yıllardır kullanıyorsun gibi oluyo bir süre sonra alışınca dedi. ama tek isimli olsaydım ikisini de kullanırdım.

Back
X