- 11 Aralık 2018
- 43.319
- 269.489
- 598
o tarz cay ve kahve bardaklarimiz var bizimde onlari saymadim bile. Ama mesela tencere, tava, kesme tahtasi, bicaklar, kepceler falan hic koymuyorum ben. Bazi kaplari. Siz makinayi hergün calistiriyormusuniúz?
Yok iki günde bir. Nadiren, hafta sonları falan her gün oluyor. Hafta içi sadece akşam yemeği yiyoruz evde, o yüzden çok bulaşık çıkmıyor.
Oyuncakları toplamak kızımın sorumluluğu, okula gidiyor akşam yatmadan önce toplamadıysa okuldan gelince toplatırım. Ev kıyafetlerimizi ütülemiyorum çoooook uzun zamandır. Nevresimleri ütülemeyi bıraktım. Ütülenmeyecek şekilde asıp kurutuyorum. Buzdolabım neredeyse kirlenmiyor, ayda bir belki içi temizlenir. Hunharca ev temizliğine haftada bir girerim. Yardımcı almıyorum çünkü alsam da yine aynı bana tek artısı cam ve dolap altları. Şuan ki evim tam karayolu üstü her gün mecburen süpürüyorum çok tozlanıyor ama her gün silmiyorum haftada iki gün. Bebeğim var emekleme dönemleri doktorumuz her gün yer silme sadece süpür haftada iki defe silsen yeterli çocuğun mikrop almasına izin ver diyor. Sadece mutfak camımı ya her gün ya da iki günde bir silerim çocuklar el izi yapıyor, o da 10 dakika sürmüyor. Mutfağı ya mop yaparım her gün yağlandığı için ya da kovaya su koyar beş dakikada silerim. Günlük işler yemek dahil maksimum iki saat ama bu iki çocuklu 4 kişilik aile için. Dün mesela aklımda hiç yokken kalktım ezogelin çorbası, pilav, et kavurma (sote değil, sote olsa da ekstra beş dakika), patates püresi yapımı pişme süreleri dahil bir saat sürdü. Öyle hamarat değilim ayrıca sadece yemek yapmanın pratiğini çözdüm.