İki pozitif test (biri idrar biri kan), iki hayal kırıklığı ...

Hypatiag

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
35
12
3
39
Merhaba Hanımlar,

Geçen ay yaptığım idrar testinde sonuç pozitif çıkmıştı, birkaç gün bekledikten sonra tam hastaneye kan vermeye gittiğim an hastanede regl olmuştum.
Bu ay ise normal bir kan tahlilim esnasında doktorum beta HCG sonucu da istemiş haberim yoktu. Görünce şaşırdım İlk sonuç 6.5 çıktı (ilk kez bu sonucu gördüm daha önce hep <0,1 yazıyordu. Üç gün sonra tekrar verdim, bu sefer 10.2 olmuştu. Çok yüksek bir artış değildi ama içimde bir umut oluşmuştu, belki tutunur diye… Üç gün daha geçip yeniden kan vermeyi düşünüyordum ki regl oldum. Bu durum kimyasal gebelik olarak mı adlandırılıyor?

Karı-koca 39 yaşındayız. 2 yıllık evliyiz. Ben evlendiğimizin ilk ayında muayene olmuştum doktor sıkıntı yok çocuk yapın demişti ancak akademik işlerimiz dolayısıyla erteledik ve yaklaşık 10 aydır deniyoruz ancak olmadı. (stresli bir insanım ben oldukça fazla)

Şimdi artık ciddi anlamda bir uzmana görünmemiz gerektiğini hissediyorum. Ocak ayında AMH testi yaptırmıştım, 1.96 çıkmıştı.
Onun dışında hiç test yaptırmadık.
Ben düzenli vitamin kullanıyorum (Magnezyum, Omega 3, D vitamini, ve Folat. Demir hapına da bu ay başladım.)

Sizce bu durumda kadın doğum uzmanı ile mi başlamalıyım yoksa direkt bir tüp bebek merkeziyle mi görüşmeliyiz? Hangi zamanda, nasıl bir yol izlemek en doğru olur?

Yorumlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Son düzenleme:
Direk tüp bebek değilde öncesinde ki alternatifleri değerlendir bence. Evet maalesef kimyasal olmuş diğeri.

Merhaba evet yaşadığınız durum kimyasal gebelik. Bende veya eşimde herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Sağlıklı bir gebeliğe ulaşana kadar 1 sene 4 ay boyunca 4 kimyasal 1 düşük geçirdim. Şuanda 16 haftalık olduk şükür. Sağlıklı insanlarda 8 ay düzenli korunmasız ilişkiden sonra bile %70-80 hamile kalma şansınız var. Sizin henüz 10 ay olmuş bir problem olduğunu göstermiyor. Ayrıca stres kesinlikle yapmayın ben stresli olduğum dönemde hem kimyasal yaşadım hem bebeğimin kalbi durdu. Biraz sakin kalabilirseniz daha iyi olur sizin için. Umarım en kısa sürede sağlıklı bir evlat size de nasip olur

Merhaba. MaşaAllah gebelik oluşuyor. Size çörek otu bal tarçın kürü öneririm. Kaliteli yumurtaya ve düşük olmamasına vesile oluyor. Bizde azosperm olmasına rağmen evliliğimizin 7.senesinde gebe kaldım. Eşim ara ara macun yiyordu ama olmuyordu. Yumurtalarıma doktor çok iyi diyordu. Ama her ay aynı kalitede olmayabiliyor diye çörekotu kürü yaptığım ay gebe kaldım devamlı düşük yapan kuzenim de yedi gebe kaldı ve doğum yaptı. Tavsiye ederim.

Kürün tarifini yazabilir misiniz rica etsem..Bir de ne zaman kullanmamız gerekiyor?

Kürün tarifini yazabilir misiniz rica etsem..Bir de ne zaman kullanmamız gerekiyor?
Çörek Otu, Bal, Tarçın Kürü Tarifi

12 tatlı kaşığı kadar çörek otu
10 çay kaşığı toz tarçın
10 yemek kaşığı saf bal

Adetin 2.günü başlanıyor ve toplamda 10 gün devam ediliyor. Daha sonra yenmeyecek. Sabah ve akşam aç karnına 1 tatlı kaşığı yenecek. 2 güne 1 ilişki.

Direk tüp bebek değilde öncesinde ki alternatifleri değerlendir bence. Evet maalesef kimyasal olmuş diğeri.
Bence de diğer alternatifleri değerlendireyim önce. İlk olarak bir genel testleri yaptırayım. ve belki aşılama...

Çok çok teşekkür ederim. Allah bağışlasın evladınızı da güzelliklerle kucağınıza alın bebişi inşallah :)
Ben zaten stresi yenme yöntemleri araştırıyorum. yürüyüş olsun, nefes meditasyonu olsun yoga olsun... her bir şeyi denemeye başladım.
güzel dileğiniz için çok sağolun.

Biliyor musunuz ben hiç kür de yapmadım ama bunu vallahi hemen yapıcam :) ama adet döneminde mi yapmam gerek? benim 5 gün sonra yumurtlama günüm. şimdiden başlasam mı acaba diyorum.

Rica ederim ne demek bende çok teşekkür ederim umarım güzel haberlerinizi alırız

Biliyor musunuz ben hiç kür de yapmadım ama bunu vallahi hemen yapıcam :) ama adet döneminde mi yapmam gerek? benim 5 gün sonra yumurtlama günüm. şimdiden başlasam mı acaba diyorum.
Hayır hayır adet günü olması şart çünkü yumurta oluşma zamanında yiyoruz Adetken oluşuyor yumurtalar. Kesinlikle yapın. Ben yumurtlama ağrısı çektim yerken ve gebe de kaldım diye 1 ay sancım oldu, kesin gebeyim dedim eşim ihtimal vermiyordu neyseki testlerle inandı

Tamam o zaman bu ay yumurtlama zamanını değerlendirelim şayet regl olursam hemen yapıcam olmazsam zaten süper :)

Merhaba bu tarif i nerden öğrendiniz çok merak ettim doğrusu

Yeni bir başlıkta sormaktansa kendi başlığım altında sormayı tercih ettim.

Arkadaşlar kimyasal gebelik geçirdikten sonra tekrar denemek için biraz beklemek mi gerekiyor yoksa normal devam edebilir miyiz denemelere?

Arkadaşlar kimyasal gebelik geçirdikten sonra tekrar denemek için biraz beklemek mi gerekiyor yoksa normal devam edebilir miyiz denemelere?
aşkım kürtaj da bile 2 yada 3 ay beklenmesi gerektiği söyleniyor sende 2 ay bekle istersen ki tekrarlamasın

Kürtajda bile derken? Kimyasal gebeliğin ne olduğunu bildiğinizden emin misiniz?

Başka herhangi bir sağlık sorununuz yoksa kimyasal gebelikten sonra hiç beklemenize gerek yok hatta kimyasaldan sonraki ay rahmin daha verimli olduğu söyleniyor gebelik için. Kimyasal gebelik kanaması adet kanamasından farksız fizyolojik olarak o yüzden beklemenize gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…