İki soru, tek konu, akıl alma ihtiyacı

Ben yeni üye oldum soru sormak istiyorum yanlış bişey yapmak istemiyorum nasıl yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim

Orasi bir is yeri. Isinizi yapin. Kimsenin muhabbeti sizi sarmak zorunda degil. Ben de sevmem bu tarz kadinlari muhtemelen onlar da beni sevmiyordur.
Kaldi ki siz doktor ve teknisyenden bahsediyorsunuz. Ne kadar basit gozukseler de bir universite ortami gormus insanlar en azindan. Bizde hic egitim almamis olanlar var. Frekansimiz arkadaslik anlaminda tutmuyor. Kadinin pantolon giymesini kabullenmeyen bir kafa yapisinda olanlar var. Ama is disi muhabbet kurmadigimiz icin sorun olmuyor. Bulasikci kendisi. Bulasik iyi yikanmissa baska bir seyine yorum yapma hakkim yok.

Evli kadınların genelde muhabbeti kocası çocuğu oluyor maalesef. Ben artık buna alıştım bir bekar olarak. E yani kadın oraya kaynana dedikodusu yapmaya gelmiş🤣 hevesini kursağında bırakmayayım diyorum. Ha napıyorum görüşme sıklığımı azaltıyorum. Veya çok çok sıkıldıysam kendim ortaya apayrı bir konu atıveriyorum ortam değişiyor.

İş arkadaşlarım dediğim insanlarla fazla samimi olmak istemem. Kendi aralarında samimi olup istedikleri kadar sevişebilirler. Beni de alakadar etmez. Bu yüzden cenazem olduğunda bana başın sağ olsun deyip dememeleri umurumda olmaz.

Adam konusuna gelince, evlenmek istemenizi anlayabiliyorum. Yani görüşün şansınızı deneyin diyeyim. Adam hakkında tek bilgi boşanmış olduğu çünkü. Madem geçmişte çok hoşlanıyordunuz. Ama çok da kendinizi kaptırmayın.

Is yerindekilerle her gördüğünüzde selam verin naber nasılsın diye sorun.
Ama onun.disinda bi yakınlık kurmayın hayatınızla ilgili detayları anlatmayın mesela.
Ve bekar olmakla ilgili de konuşurlarsa hiç üstünüze alınmayın gülün geçin.

Ya diğer konu da lütfen yapmayın ne kadar prestijli bi mesleğiniz var neden size de iyi adaylar gelmesin?
Evlilik yaşi ilerledi artık.
Bence sırf bosluktan böyle bir duruma girmeyin.
Daha boşanmadan başka adaylar pesinde bir adam.hiç güven vermedi bana.

Merhabalar hanımlar,
Öncelikle hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Benimki dert değil aslında bir iç dökme. Eski bir üyeyim fakat cok aktif kullanmıyorum. O yuzden hayatımın son üç senesini özetlemek istiyorum.

Diş hekimliğinde uzmanlığımı yaparken bıraktım, Ankaradan memleketime döndüm. 1 yıla yakın ailemin yanında kaldım ve sonrasında yakın bir şehirde özel bir klinikte çalışmaya başladım. Bulunduğum şehirdeki üniversitede de tekrar uzmanlığa başlama niyetindeyim.

yani tekrar tek başıma yaşamaya, eskiden kurduğum düzenime başka bir şehirde kavuşmuş oldum. buraya kadar herşey güzel şükür...

fakat, çalıştığım işyerindeki bayanlar nedense bana vizyonsuz ve sahte geliyorlar. Hepsi evli, ve hayatları tamamen birbirleriyle bağlı gibi hareket ediyorlar. Gereksiz ve fazla bir samimiyet, ev- araba- para mevzuu, ay sen bekarsın evlilik şöyle böyle bilmezsin vb. Bir de işyeri yetmez gibi ev gezmeleri, eşleriyle fln birlikte samimiyetsiz saçma bir ortam. Ben de hatalıyım taviz verdim bu konuda. Hatta bekarsın hepimiz çiftiz gibi yersiz bir şakaları da olmuştu aşırı sinirlenmiştim. Buolaylar zaten beni soğuttu kendilerine karşı. Ocak ayında babama rektum ca teşhisi kondu, aynı dönem dedemi yoğun bakıma aldık. Bu ”arkadaslar” inanır mısınız yapmacık ve samimiyetsiz davranıp yanımda olmadılar. Bir şekilde konusu açılınca da sen surat astın bilmem ne diyip üste çıktılar. Elimde değil ben de aşırı soğuk davranıyorum gözden çıkardım bu kişileri zaten. Velhasıl, ben dedemi kaybettim. Bu insanlar yine acımı paylaşmadılar. Bana kalırsa öyle, ama kendileri bir savunuyotrlsr ki kendilerini, ben kapris yapmışım ben onlara suratsız davranmışım... ben hayatımda ilk fefa burda karşılaştım böyle insan tipleriyle. Salgın dönemimde de herkes kendi işiyle uğraştk çok görüşmedik. Ama bencidden kapris mi yapıyorum, bu insanları takmamak için bir akıl verin bana. Aram kötüleşsin istemiyorjm ama merhaba merhabadan öte bir samimiyet de istemiyorum. Ne yapayım?

diğer konu da, eskilerden hortlayan bir adam. Geçmişte baga baya yandığım. Sonrasında Kendisinin evlenip boşanma durumunun olduğu ve benimle de seviyeli bir şekilde“arkadasça” muhabbetimin olduğu. Ama bu dönemde sunu farkettim, bu adam dğzenli olarak babamı soruyor, muhabbet ediyor, ev dekorasyonu - yemek tarifi istiyor fln.Düşündüm de, bu X gelse vallaha 5dk düşünmem evet derim. yanlış mı yapıyorum, boşlukta mıyım, bu yaştan sonra birisi de cıkmuyor karşıma, bu adamı düşünmekle hata mı yaparım??? (Ayrı şehirlerdeyiz, ama onun bulunduğu şehire düzenli gidiş geliş yapıyorum.) ya da bu rüzgarı nasılkendime çeviririm, bir erkeğe neleri hissettirsem fark eder, vazgeçemez. saçmalıyosam da saçmalıyosun ipek diyin nolur:KK43:
Bu adam sizi aldattı mı neden ayrıldınız. Sadakatsizlik yoksa şiddet yoksa niye hata etmiş olasınız donmekle ?

İlk konunuza hitaben yazıyorum...
Ne yazık ki çoğu evli kadın, sanki hayatlarındaki tek başarı evlenmekmiş gibi davranıp sürekli gösteriş yapma merakı içerisinde ve adeta evlilik yarıştırır durumdalar... Açıkçası her şeyden önce üzülüyorum böyle insanlara çünkü bence bu tarz davranışlar beyleri de uzaklaştırıyor onlardan, kim tek vizyonu evlenmek olan bir eşinin olmasını ister ki..

Ben sizin yerinizde olsam çok samimi olmazdım. Bu tarz insanlar genelde çok da kıskanç olurlar ve size yakın olmaları emin olun size zarar verir. Bu yüzden bir beklentiye de girmeyin "acım vardı neden yanımda olmadılar" gibisinden.. Kendi işinize bakın. Selam verin geçin uzun uzun muhabbetlere girmeyin veya iş dışında görüşmeyin..

İki konu birbiriyle bağlantılı aslında. İş arkadaşlarınız size bekarsınız diye psikolojik şiddet uyguluyor. Sizde boşluğa düşmüş olmayacak bir adamla hayat kurma ihtimalini düşünüyorsunuz. Emin olun çok değil 6 ay sonra evlendiğinizde o adamla çok pişman olursunuz.

Tavsiyem iş yerindeki arkadaşların gözüne gözüne bekarlık sultanlıktır logosunu vurun öyle bir vurun k. Kıza bak hayatını yaşıyor ben ne halt ettim de evlendim dedirtin. Benim çevremde ne kadar evli kadın varsa hayatıma hayrandır. Her hafta sonu yakın köyleri keşfe çıkarım doğa gezileri yaparım yılda 4-6 kez uzak tatillere çıkarım. Evimin dekorasyonu mumlar meditasyon müzik vs konusunda çok iddialıdır.

Onlar bunları gördükçe deli olup bir de benden akıl isterler. O yüzden gıpta etmek yerine gıpta edilen kişi olun. Onlar sizin peşinizden koşsun arkadaş olabilmek için

Merhabalar hanımlar,
Öncelikle hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Benimki dert değil aslında bir iç dökme. Eski bir üyeyim fakat cok aktif kullanmıyorum. O yuzden hayatımın son üç senesini özetlemek istiyorum.

Diş hekimliğinde uzmanlığımı yaparken bıraktım, Ankaradan memleketime döndüm. 1 yıla yakın ailemin yanında kaldım ve sonrasında yakın bir şehirde özel bir klinikte çalışmaya başladım. Bulunduğum şehirdeki üniversitede de tekrar uzmanlığa başlama niyetindeyim.

yani tekrar tek başıma yaşamaya, eskiden kurduğum düzenime başka bir şehirde kavuşmuş oldum. buraya kadar herşey güzel şükür...

fakat, çalıştığım işyerindeki bayanlar nedense bana vizyonsuz ve sahte geliyorlar. Hepsi evli, ve hayatları tamamen birbirleriyle bağlı gibi hareket ediyorlar. Gereksiz ve fazla bir samimiyet, ev- araba- para mevzuu, ay sen bekarsın evlilik şöyle böyle bilmezsin vb. Bir de işyeri yetmez gibi ev gezmeleri, eşleriyle fln birlikte samimiyetsiz saçma bir ortam. Ben de hatalıyım taviz verdim bu konuda. Hatta bekarsın hepimiz çiftiz gibi yersiz bir şakaları da olmuştu aşırı sinirlenmiştim. Buolaylar zaten beni soğuttu kendilerine karşı. Ocak ayında babama rektum ca teşhisi kondu, aynı dönem dedemi yoğun bakıma aldık. Bu ”arkadaslar” inanır mısınız yapmacık ve samimiyetsiz davranıp yanımda olmadılar. Bir şekilde konusu açılınca da sen surat astın bilmem ne diyip üste çıktılar. Elimde değil ben de aşırı soğuk davranıyorum gözden çıkardım bu kişileri zaten. Velhasıl, ben dedemi kaybettim. Bu insanlar yine acımı paylaşmadılar. Bana kalırsa öyle, ama kendileri bir savunuyotrlsr ki kendilerini, ben kapris yapmışım ben onlara suratsız davranmışım... ben hayatımda ilk fefa burda karşılaştım böyle insan tipleriyle. Salgın dönemimde de herkes kendi işiyle uğraştk çok görüşmedik. Ama bencidden kapris mi yapıyorum, bu insanları takmamak için bir akıl verin bana. Aram kötüleşsin istemiyorjm ama merhaba merhabadan öte bir samimiyet de istemiyorum. Ne yapayım?

diğer konu da, eskilerden hortlayan bir adam. Geçmişte baga baya yandığım. Sonrasında Kendisinin evlenip boşanma durumunun olduğu ve benimle de seviyeli bir şekilde“arkadasça” muhabbetimin olduğu. Ama bu dönemde sunu farkettim, bu adam dğzenli olarak babamı soruyor, muhabbet ediyor, ev dekorasyonu - yemek tarifi istiyor fln.Düşündüm de, bu X gelse vallaha 5dk düşünmem evet derim. yanlış mı yapıyorum, boşlukta mıyım, bu yaştan sonra birisi de cıkmuyor karşıma, bu adamı düşünmekle hata mı yaparım??? (Ayrı şehirlerdeyiz, ama onun bulunduğu şehire düzenli gidiş geliş yapıyorum.) ya da bu rüzgarı nasılkendime çeviririm, bir erkeğe neleri hissettirsem fark eder, vazgeçemez. saçmalıyosam da saçmalıyosun ipek diyin nolur:(
İnsanların çoğu okul ve iş yaşamında samimiyetsiz zaten. Ben ara ara üzülüyorum gerçek arkadaşım yok diye. Ama bunu azalttım. Yine de insanım tabi arada kötü hissediyorum ama üzerine çok düşmem. Onlar böyle diye kabul eder,işi işte,evi evde bırakırım. İnsanlardan çok şey beklememek lazım. Bunun aksini yaparsak onlar aynı şekilde davranmaya,siz de üzülmeye devam edersiniz. Sizin özel hayatınıza dil uzatıyorsalar,lafınızı söylersiniz sadece.
Gelgelelim o beye,bu dönemler hassas dönemler. O yüzden bazı şeyleri askıya almalıyız. Bunlardan biri bir birlikteliğe karar verme durumu. Çünkü farkında olmasak bile çoğu insan bu dönem hassas olabiliyorlar.

Back
X