- 6 Mayıs 2015
- 2.192
- 2.984
- 133
- Konu Sahibi aquarius24
-
Konusmakla is düzelse bayila bayila konusurum, karsimdaki insanin anlamiyacagini bildigini okuyacagini biliyorum, ne yazikki. Kücük cocukla konussam, kv ara bozucu biri saten gidip eltime cocugu skstirdi böyle böyle dedi deyip dediklerimi bile degistirir. Zamaninda oldu cünkü. ' ben ona, ben cocugumu kendim büyütcem, x gibi sürekli sende olmucak' dedim. O gitti eltime 'senin kizini kiskaniyo, ona baktiginiz gibi benim cocugama bakmicaksiniz diyip duruyo' demis. Ha birde simdiye kadar yegende öyle vuracak bi hal görmedim, dedigim gibi seviyor kiskandigini düsünmüyorum, kv bebegi dövcez demi dediginde, hayir bebek o diyor. KV' nin hala daha diretmesine kiziyorum ben, kiskanmayan cocugu zorla kiskandirmaya calisiyo, sen bana gelmezsen bende artik y'nin nenesi olurum diyor mesela.Sizde de hata var. Eşiniz de arkanızdaymış, her fikrini yüksek sesle olmamak kaydıyla söyle diyormuş. O zaman söyleyin. Hatta o demese bile söyleyin. Hadi 1 olur, 2 olur. En az 3 hata saydım. Neden uyarmadınız? Sadece onu uyarmakla kalmayın, yeğene de güzel güzel anlatın. Her hatasında söylerseniz, o da artık çocuk gibi uyarılmalardan sıkılıp yapmayı bırakır. Onunla konuşamıyorsanız da onun kendi anneniz veya ablanız/kardeşinizmiş olduğunu düşünüp öyle konuşun.
Gözünüz aydin Allah anali babali büyütsün ve de gecmis olsun öncelikle.Kv cok cahilce davraniyor.
Tam su an itibariyle 01:00 sularinda hala oldugumu ogrendim, yengem dogum yapti haberini aldik bin sukur Allahima. Bagirsaklarin yirtilmasi dolayisiyla yengemi ameliyata alicaklar, Allahin izniyle oda gecicek.
Neyse.
Bi kizimiz oldu, abim baba oldu.
Ablaminda 2 oglu var.
Ilerde " ah dovelim", " ah kotu kiz" diye sevmek ve diger yigenlerime kin tutturmak olurmu ya?
Amac ne burda?
Tamam belki senin bebegin 5 cubuk aylik, cok kucuk. Bisey anlamaz.Ama 3 yasindaki cocugun akibeti ne olucak?
Cocugu nefretle buyutuyor kv. O cocuk ilerde hircin olucak, o belli.
Ilerde senin cocuguna tekme tokat dalar bu gidisle.
Ayrica simdi olmasa bile buyudugnde iste o zmn travma yasiycak senin yavrun.
Hep itilip kakilacak.
Su yaptigi hadsizlik.
Bence sert bi sekilde uyar.
ya lütfen şu kaynanalardan çekinmeyin. ağzınıza geleni söyleyin ne demek gel bebeği dövelim evden atarım ben o müsveddeyi yaArkadaslar benim 5 bucuk aylik bir oglum var, esimin birde 3 yasinda bir yegeni var. Yegenini kaynanam büyüttü aralarindaki bag bu yüzden cok kuvvetli dogal olarak. O torunlari sürekli yanlarinda diye esime hep laf carpiyolar seninkini hic göremiyoruz diye, bizde elimizden geldigince sevsin diye götürüyoruz, bazende onlar bize geliyor. Ama her gittigimizdede yada bize geldiklerinde yegenide onlarla oluyor ve pek firsat vermiyor sevmelerine, hep kendi ilgilenmel istiyor bebekle, bu sefer kv ve kp bi sevdirmedi diye söyleniyolar, ben acikcasi yegenin kiskandigini düsünmüyorum cünkü cok severek yaklasiyor oynamak istiyor, sadece biraz bunaltiyor yüzüyle kafasiyla falan oynamaya kalkinca.
Asil sorun ama kaynanam. Tutturmus 3 yasindakinin akli eriyor onun yaninda sevmeyin yanasmayin ufaga diye, x gel kizim y'yi dövelim, ah yapalim ( y benim ufaklik bu arada) y' nin akli ermiyo o bise anlamaz yüz vermeyin vs. diye sayiyor. Sonra x'e sen yokken y senin oyuncaklarini alicakti ben kizdim ona diye uydurup cocugu kizdirmaya calisiyo. Bugün mesela kp bize geldi 10 dakika sonra kv aradi, x yeter artik dedem gelsin diyo dedi, cocuga verdi telefonu, dedede geliyorum kizim dedi, kalkti gitti. Esim cok bozuldu. Aksam annesini görmek icin ugrayinca sormus niye aradin cagirdin babami diye, yegenin skldi o yüzden demis sadece.
Simdi bu isin dogrusu nasil olmali? Benim bildigim, hani bu kv büyügün akli eriyo ona yanasin ufagi dislayin diyor ya, dogrusu; kizim bak bu kücük bunuda sevelim demek olmazmi? Yada benmi yaniliyorum, böyle yanasirsalar kiskanclikmi olur? Kaynanamin tutumunu yanlis buluyorum acikcasi, bebek anlamaz yok dövelim yok sövelim demesini.
Yorumlariniza cok denk geliyorum, yapmissinizda sanirsam:) o kadar ileri gidememde, diyecegimi derim. Benim kv pek cekinilcek bir insanda degil, eltimden korkar mesela:)ya lütfen şu kaynanalardan çekinmeyin. ağzınıza geleni söyleyin ne demek gel bebeği dövelim evden atarım ben o müsveddeyi ya
Evet bende bunlarin cikip öyle demelerini beklerdim ama bunlarin derdi sadece büyük torunu kendilerine bagli tutma.Cok cok yanlis ayrimciligi gectim dövelim fln nedir cocuk nefret edecek bebekten. Ltf uyarin söyleyin anlamiyorsa her seferinde tekrarlayin. Benim oglum 1yasinda görümcem dogum yapti kv kp esim ben diyoruz bak oglum bebek büyünce oyniyacaksiniz oda cici yapiyor öptüm yapiyor uyarmalisiniz.
Hep soruyoruz saten gitmeden ordaysa gitmiyoruz veya gelmeyin diyoruz. En son biz gittik abisigil sonradan ailece geldi bunlar yasandi. Eltim bunalima bile girdi bu sebebten, önceden üzülürdüm haline artik üzülmem. Evde tek basina otururken bile götürüyo oraya birakiyo cocugu, kendi rahatina daha düskün.Artik ulkede cehalet kalmasin ya lutfen. Ben olsam soylerdim sen ne bicim konusuyorsun akli eren cocuk diyoraun madem dusman mi edeceksin bebegime der aslada evlerine o cocuk varken gitmezdim. Cocugunda sucu yok ama kv anlasin. Yazik kimbilir o kizin anneside ne dertlidir cocugumu kendine bagladi falan diye.
En son bu telefonla arayip kp'yi eve cagirmalarindan sonra hic gitmicem saten. Sorduklarinda diger toruna sorunda öyle oturup kalkalim getirelim cocugu demeyi düsünüyorum.o zaman bir süre götürme çocuğunu sebebini sorduğu zaman da açıkla.biraz anlamaları lazım yaptıkları hatayı
Gözünüz aydin Allah anali babali büyütsün ve de gecmis olsun öncelikle.
Aynen benim düsüncemde cocugumun ileride nasil olucagi, ezik korkak, bana vuracaklar veya sevmiyolar beni diye büyümesini istemiyorum. Tek basina ileride babaannesine göndermeyi düsünmüyorum sahsen. Ben yokken nasil davranilir kim bilir.
Yegen simdiden cok hircin, paylasimci degil, amcasiyla bana bile kafa tutuyor, nenesinin arkasinda oldugunu biliyor. Eltim ikinci bir cocuk istedigi icin ona ögretiyor aslinda kücükleri sevmeyi, oglumu cokta sahipleniyor seviyor. Kv yinede takmis durumda yok kiskanir eder diye, Allah'tan cocuk daha akillida bebek o vurulmaz diyebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?