Iki torunu idare etmek cok mu zor?

kadin bence sizi kıskandırmaya çalışıyor... bu torunumu daaha çok seviyorum ilgileniyorum vs yaapıyor

Algiliyor sahsen ben farkindayim cocugumun, güzel konusunca gülmesinden ciddi konusunca koca adam gibi dinlemesinden belli. Birde kaynanama hic gülmez mesela. Ona kalsa cocuk onu hic görmüyomus ondan tanimadigi icin gülmüyomus. Dediklerinizi dikkate alicam.

Benim eltimde suan ikinciyi planliyor ve eminim onuda kaynanama baktircak, e böyle olunca asil bu kez büyük torun kardesinden benim cocugumu kiskancak ve devamli dis kapinin mandali muamelesi görcek orda, hepsinin farkindayim. Suan dört gözle bekliyolar emzirme dönemim bitsinde bebegi habire bize götürelim demek icin. En gec ozaman sert tepkiyle ben cocugumu size birakmak istemiyorum bakamicanizi ilgilenemicenizi biliyorum derim.
Sizin durumunuzada üzüldüm, konu cocuklar olunca insan kendini onlarin yerine koyuyo ve cok üzülüyo. Saten yapiyorsunuzdur bol bol sevginizi gösterin en cokta öyle ortamlarda, annenizin diger torunlarla ilgilendiginde.

kv sorunlu biri galiba...diğer torun sizin bebeği kıskanmayıp sevdiği halde zorla aralarını bozmaya çalışması hiç normal değil
eşiniz ve abisi annelerini bunu yapmaması için uyarabilir yada siz biraz uzak durun
sebebini sorarsa bu durumdan rahatsız olduğunuzu söyleyebilirsiniz

Ruh hastasi kaynana bence bebeginizi hic bir zaman kaynanayla yada yigen ile yalniz birakmayin. O cocuk akli gayet de iyi erer 3 yasinda diyorsunuz hic beklemedigibiz ummadiginiz bir sekilde sizin cocugunuzun canini acitir felan belli olmaz. Yaziklar olsun da böyle evlat/torun ayirimi yapan insanlara. Benim cocuguma yapsaydilar öyle hic göstermezdim avcunu yalasinlar onlarin sahte sevgisine ihtiyaci yok benim cocugumun derdim

Lütfen bana kızmayın ama mesela benim babaannemin 14 torunu var aralarında en çok beni sever. Bu küçükken de hep böyle olmuş. Ablam var mesela babaannem ablamı pek sevmez ama bu ileri yaşlar için geçerli. Anneannem de beni pek sevmez. Babaannemin yanında torunları ne zaman toplansa benim yanına oturmamı ister,çayını benim getirmemi ister. Bir örnek daha vereyin bütün kuzenlerim ya mezun ya da üniversite öğrencisi babaannem hepsine başlangıçta para vermiş,bana araba aldı. Sebebini de sordum "babaanne neden böyle yaptın şimdi diğerlerine ayıp olmadı mı" dedim,"sen benim canımdan ötesin kuzum" diyor. Ben kendimden de örnek vererek söylemeye çalıştım,belki o da eşit sevmiyordur ama daha çocuğunuz da çok küçük o da biraz büyüsün böyle olup olmadığı anlaşılır. Ama şu da var babaannem hiçbir zaman kuzenlerimin yanında beni kayırmadı ha gizliden gizliye yaptı,söyledi orası ayrı. Kuzenlerim de büyüdükçe anladılar ,üzüldüklerini sanmıyorum. Yanlış olan çocuğunuzun yanında bunun yapılması. O da onun canından,kanından. Onun haricinde kuzenleri birbirine düşürmek,kin tutturmak.. Bizim sülalede olsa babaanneme iyi bir ders verilirdi. Söylediğim gibi çocuğunuz daha da büyüsün,belki şimdi sevgisini gösteremiyordur çünkü bir babaannenin torununu hiç sevmeyeceğine inanmak istemiyorum. Umarım yanlış anlaşılmam.

Bence ablada konuşurum ama anlamaz ön yargınızdan vazgeçin çocuğunuz için. Anlamadıkca uyarın. Kim ne derse desin

Bizde buna araya nifak sokmak denir
Müdahale edin kesinlikle
Bu şekilde o iki çocuğun akrabalık bağı geliştirmesi mümkün değil

Valla kv nin derdi cagimizin salgin hastaligi cahillik ne diyelim , siz dogrusunu gostereceksiniz, sizi ziyarete geliyorsa o yasindaki cocugu neden pesinde surukluyor, o cocugu demekki kendine alistirdi cocukta kiskaniyor ister istemez. Burda 3 yasindaki cocugun bir sucu yok kv ve siz iki kuzen bir araya geldiklerinde buyuk olana o senin kardesin kuzenin biraz daha buyusun birlikte oynarsiniz sen abisin/ablasin gibi seyler asilamak lazim ken kv tam sacmaliyor. Coguna onu dovelim falan demek nedir ya daha 3 yasinda birine vurmanin dovmenin kizinca saldirmanin normal birserymis gibi oldugu mesajini veriyorsunuz cocuga cocuk az dahah buyuyup krese anaokuluna gidince bu sefer arkadaslariyla kavga edecek saldiracak sonra aaa bu cocuk neden boyle..
Kv yi uyarin anlamiyorsada anlatin daha da anlamiyorsa iki cocugu bir araya getirmeyin gerekirse

Tüm sorun kvde bence kafasında çatlak var sızıntı yapıyor galiba ne demek el kadar bebeği dışlamak. Bizde 6 çocuk var annem ve babam kimi sevecegini şaşırıyor ayrıca büyüklere o senin kardeşin bak oyun arkadaşlarınız çoğaldı die destek veriyor. Bu arada 6 çocuk 3 kardeşten sonra demeyin bu devirde 6 çocuk mu yapılır diye.

Benim sınıf öğretmeni ( sorsan her şeyin en doğrusunu bilen kv) küçük doğduğunda büyüğe " seni daha çok seviyorum, sen daha güzelsin " demişti. Cocuklarin aklına "demek ki birimiz daha fazla sevilebiliriz" ya da "güzel olan sevilir" gibi alt mesajlar veriyor. Sizinki de o hesap, çok çirkin. Sorsan kötü niyeti yoktur, orası kesin

en güzelini yaparsın

buyuk çocuk asikar kiskaniyor sizinkini, ( kiskaanmiyor demisniz ya onu belurtmek istedim ), sevip operek bunlatark yapiyolar bunu zaten
o çocukla kuçugu asla ama asla yanyana birakmayin bi saniye bile
kaynanan scçougu suç makinesine çevirmek için elinden geleni yapiyor pess yanii

Canım konuşmayı eşinin yapması gerekir diye düşünüyorum daha etkili olur sen de ki eşine sen söyle ben senin arkandayım.

Bu cocuk soylenenleri degil insanlarin enerjisini de algiliyor demek ki. Kucucuk bebek bile farketmis babaannesinin ne oldugunu.

Evt algiliyor bebekler bile ne kadar kücuk olsalar da.benimki de 1 yasinda bile degildi,onu hic sevmeyen uzak duran dayisiyla yengesinden negatif elektrik alirdi neseli cocugum onlarin yaninda durgunlasir hic gulmezdi.bunu farketmistik.onlar hissediyor herseyi.

Benim kvde de diyordu,kızım doğduğunda oğlum iki yaşındaydı,onun yanında onu sevme bilmemne gıcık gıcık konuşmalar,ben tv de izlemiştim bi doktordan,asla böyle yapmayın diye,oğlumu bi yanıma kızımı bi yanıma aldım sevdim,şimdilerde yeri geliyor kızı seviyorum,yeri geliyor oğlanı hangini gafil avlarsam :) kimse kimseyi kıskanmıyor.
Siz dinlemeyin kimseyi sevin çocuklarınızı gönlünüzce.

Bu kadar cahil bi kv varken niye illa çocuğunuzu sevdirmek için ayaklarına götürüyorsunuz ki? Koy mesafeni ister gelsinler ister gelmesinler. daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…