- 4 Mart 2014
- 384
- 482
- 303
- Konu Sahibi aquarius24
-
Konusmakla is düzelse bayila bayila konusurum, karsimdaki insanin anlamiyacagini bildigini okuyacagini biliyorum, ne yazikki. Kücük cocukla konussam, kv ara bozucu biri saten gidip eltime cocugu skstirdi böyle böyle dedi deyip dediklerimi bile degistirir. Zamaninda oldu cünkü. ' ben ona, ben cocugumu kendim büyütcem, x gibi sürekli sende olmucak' dedim. O gitti eltime 'senin kizini kiskaniyo, ona baktiginiz gibi benim cocugama bakmicaksiniz diyip duruyo' demis. Ha birde simdiye kadar yegende öyle vuracak bi hal görmedim, dedigim gibi seviyor kiskandigini düsünmüyorum, kv bebegi dövcez demi dediginde, hayir bebek o diyor. KV' nin hala daha diretmesine kiziyorum ben, kiskanmayan cocugu zorla kiskandirmaya calisiyo, sen bana gelmezsen bende artik y'nin nenesi olurum diyor mesela.
Sanirim kiskanmayani zorla kiskandirmak amacin diyip, sert bi sekilde ikaz edersem, en azindan kp anlar onada anlatmaya calisir. Tesekkürler yorumunuz icin.
Algiliyor sahsen ben farkindayim cocugumun, güzel konusunca gülmesinden ciddi konusunca koca adam gibi dinlemesinden belli. Birde kaynanama hic gülmez mesela. Ona kalsa cocuk onu hic görmüyomus ondan tanimadigi icin gülmüyomus. Dediklerinizi dikkate alicam.5 bucuk aylik cocuk anlamaz demeyin. Bebekler kelimelerin anlamini bilmese de sozcuklerin enerjisini algilar. Anne karninda bile hisseder dogunca neden hissetmesin. Lutfen cocugunuzu bu tur seylere maruz birakmayin. Diger cocukta sizin cocuk ikinci planda gibi algilayarak buyudugu icin surekli ezmeye kalkacak cok dikkatli olun.
Benim eltimde suan ikinciyi planliyor ve eminim onuda kaynanama baktircak, e böyle olunca asil bu kez büyük torun kardesinden benim cocugumu kiskancak ve devamli dis kapinin mandali muamelesi görcek orda, hepsinin farkindayim. Suan dört gözle bekliyolar emzirme dönemim bitsinde bebegi habire bize götürelim demek icin. En gec ozaman sert tepkiyle ben cocugumu size birakmak istemiyorum bakamicanizi ilgilenemicenizi biliyorum derim.Ahh bu konuda az çok ben de dertliyim.ama bana bunu yapan kv degil,kendi annem ve babam.iki kardesiz biz.abimin kizi 20 aylik iken benim oğlum doğdu.esim ve ben nasil severdik yegenimizi.her gün görmeye sevmeye giderdik.annem büyuttü 2 yasina kadar.benim oglan dogup büyümrye basladiktan sonra özellikle babam cocugumu yanlarindayken hic sevmemeye basladi.kiskanir diye.tmm dedik hak verdim.sonra benim çocugum 15 aylik olunca ikinci çocuklari oldu.hani büyük kiskanirdin ne oldu,annem kücügü elinden düsürmüyor,kac defa ima ettim ama zaten bilmeden yapilan bisey degilki artıs gösterdi hareketleri.benim cocugum da kıskanmaya basladi 2 yasina girdi artik anliyor ama belli etmiyor biraz duygusal bir çocuk.ücü bir aradayken babam büyükle,nnem kücükle ilgileniyor.üzülüyorum bazen.ama yapicak birsey yok.gecen hafta oglumun dogumgunuydu kapida karsilandi ayakkabilari cikarildi iceri alindi bi sevgi bi ilgi. benim cocugum da bakti kaldi.cocuklar arasi ayrimciligi hic anlayamiyorum.benim bir tane daha cocugum oldugu zaman birini tercih edip onu,esini,cocuklarini daha mi cok sevecegim yani.aklima mantigima uymuyor.ne desem bariz gercekleri gözüne soksam da bu tamamen bakis acisi bence senin yapacagin hicbirsey yok arkadasim.istersen cocugunu bu duruma dusurmemek adina uzak kal biraz özletin kendinizi ki büyüyunce de yasanacak cunku bunlar ozaman siz disinda cocugunuzda güvensizlik yaratacak belki.
Birde kaynanama hic gülmez mesela.
Arkadaslar benim 5 bucuk aylik bir oglum var, esimin birde 3 yasinda bir yegeni var. Yegenini kaynanam büyüttü aralarindaki bag bu yüzden cok kuvvetli dogal olarak. O torunlari sürekli yanlarinda diye esime hep laf carpiyolar seninkini hic göremiyoruz diye, bizde elimizden geldigince sevsin diye götürüyoruz, bazende onlar bize geliyor. Ama her gittigimizdede yada bize geldiklerinde yegenide onlarla oluyor ve pek firsat vermiyor sevmelerine, hep kendi ilgilenmel istiyor bebekle, bu sefer kv ve kp bi sevdirmedi diye söyleniyolar, ben acikcasi yegenin kiskandigini düsünmüyorum cünkü cok severek yaklasiyor oynamak istiyor, sadece biraz bunaltiyor yüzüyle kafasiyla falan oynamaya kalkinca.
Asil sorun ama kaynanam. Tutturmus 3 yasindakinin akli eriyor onun yaninda sevmeyin yanasmayin ufaga diye, x gel kizim y'yi dövelim, ah yapalim ( y benim ufaklik bu arada) y' nin akli ermiyo o bise anlamaz yüz vermeyin vs. diye sayiyor. Sonra x'e sen yokken y senin oyuncaklarini alicakti ben kizdim ona diye uydurup cocugu kizdirmaya calisiyo. Bugün mesela kp bize geldi 10 dakika sonra kv aradi, x yeter artik dedem gelsin diyo dedi, cocuga verdi telefonu, dedede geliyorum kizim dedi, kalkti gitti. Esim cok bozuldu. Aksam annesini görmek icin ugrayinca sormus niye aradin cagirdin babami diye, yegenin skldi o yüzden demis sadece.
Simdi bu isin dogrusu nasil olmali? Benim bildigim, hani bu kv büyügün akli eriyo ona yanasin ufagi dislayin diyor ya, dogrusu; kizim bak bu kücük bunuda sevelim demek olmazmi? Yada benmi yaniliyorum, böyle yanasirsalar kiskanclikmi olur? Kaynanamin tutumunu yanlis buluyorum acikcasi, bebek anlamaz yok dövelim yok sövelim demesini.
Arkadaslar benim 5 bucuk aylik bir oglum var, esimin birde 3 yasinda bir yegeni var. Yegenini kaynanam büyüttü aralarindaki bag bu yüzden cok kuvvetli dogal olarak. O torunlari sürekli yanlarinda diye esime hep laf carpiyolar seninkini hic göremiyoruz diye, bizde elimizden geldigince sevsin diye götürüyoruz, bazende onlar bize geliyor. Ama her gittigimizdede yada bize geldiklerinde yegenide onlarla oluyor ve pek firsat vermiyor sevmelerine, hep kendi ilgilenmel istiyor bebekle, bu sefer kv ve kp bi sevdirmedi diye söyleniyolar, ben acikcasi yegenin kiskandigini düsünmüyorum cünkü cok severek yaklasiyor oynamak istiyor, sadece biraz bunaltiyor yüzüyle kafasiyla falan oynamaya kalkinca.
Asil sorun ama kaynanam. Tutturmus 3 yasindakinin akli eriyor onun yaninda sevmeyin yanasmayin ufaga diye, x gel kizim y'yi dövelim, ah yapalim ( y benim ufaklik bu arada) y' nin akli ermiyo o bise anlamaz yüz vermeyin vs. diye sayiyor. Sonra x'e sen yokken y senin oyuncaklarini alicakti ben kizdim ona diye uydurup cocugu kizdirmaya calisiyo. Bugün mesela kp bize geldi 10 dakika sonra kv aradi, x yeter artik dedem gelsin diyo dedi, cocuga verdi telefonu, dedede geliyorum kizim dedi, kalkti gitti. Esim cok bozuldu. Aksam annesini görmek icin ugrayinca sormus niye aradin cagirdin babami diye, yegenin skldi o yüzden demis sadece.
Simdi bu isin dogrusu nasil olmali? Benim bildigim, hani bu kv büyügün akli eriyo ona yanasin ufagi dislayin diyor ya, dogrusu; kizim bak bu kücük bunuda sevelim demek olmazmi? Yada benmi yaniliyorum, böyle yanasirsalar kiskanclikmi olur? Kaynanamin tutumunu yanlis buluyorum acikcasi, bebek anlamaz yok dövelim yok sövelim demesini.
Tüm sorun kvde bence kafasında çatlak var sızıntı yapıyor galiba ne demek el kadar bebeği dışlamak. Bizde 6 çocuk var annem ve babam kimi sevecegini şaşırıyor ayrıca büyüklere o senin kardeşin bak oyun arkadaşlarınız çoğaldı die destek veriyor. Bu arada 6 çocuk 3 kardeşten sonra demeyin bu devirde 6 çocuk mu yapılır diye.Arkadaslar benim 5 bucuk aylik bir oglum var, esimin birde 3 yasinda bir yegeni var. Yegenini kaynanam büyüttü aralarindaki bag bu yüzden cok kuvvetli dogal olarak. O torunlari sürekli yanlarinda diye esime hep laf carpiyolar seninkini hic göremiyoruz diye, bizde elimizden geldigince sevsin diye götürüyoruz, bazende onlar bize geliyor. Ama her gittigimizdede yada bize geldiklerinde yegenide onlarla oluyor ve pek firsat vermiyor sevmelerine, hep kendi ilgilenmel istiyor bebekle, bu sefer kv ve kp bi sevdirmedi diye söyleniyolar, ben acikcasi yegenin kiskandigini düsünmüyorum cünkü cok severek yaklasiyor oynamak istiyor, sadece biraz bunaltiyor yüzüyle kafasiyla falan oynamaya kalkinca.
en güzelini yaparsınYorumlariniza cok denk geliyorum, yapmissinizda sanirsam:) o kadar ileri gidememde, diyecegimi derim. Benim kv pek cekinilcek bir insanda degil, eltimden korkar mesela:)
Evet bende bunlarin cikip öyle demelerini beklerdim ama bunlarin derdi sadece büyük torunu kendilerine bagli tutma.
Hep soruyoruz saten gitmeden ordaysa gitmiyoruz veya gelmeyin diyoruz. En son biz gittik abisigil sonradan ailece geldi bunlar yasandi. Eltim bunalima bile girdi bu sebebten, önceden üzülürdüm haline artik üzülmem. Evde tek basina otururken bile götürüyo oraya birakiyo cocugu, kendi rahatina daha düskün.
En son bu telefonla arayip kp'yi eve cagirmalarindan sonra hic gitmicem saten. Sorduklarinda diger toruna sorunda öyle oturup kalkalim getirelim cocugu demeyi düsünüyorum.
Canım konuşmayı eşinin yapması gerekir diye düşünüyorum daha etkili olur sen de ki eşine sen söyle ben senin arkandayım.Konusmayi cok düsündüm, esim benimle hemfikir, o yegenini cok sever cokta ilgilendi zamaninda, kendi cocugundada aynisi olur sandi, baktiki cok farkli davraniyolar pek gitmek istemiyo yanlarina, yada soruyo x yoksa gelelim rahat seversiniz diye.
Kaynanam sorunlu bi insan, ben konusmaya basladigim an baska seyle ugrasmaya basliyo-bu konu degil baska konular misal ve kendi bildigini devam okuyor- o yüzden acikcasi nasil konusabilirim bilmiyorum bile. Esim benim arkamda, hosuna gitmeyen hareketleri olursa yüksek sesle olmama sartiyla tüm düsüncelerini söyle arkandayim diyor.
Bu cocuk soylenenleri degil insanlarin enerjisini de algiliyor demek ki. Kucucuk bebek bile farketmis babaannesinin ne oldugunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?