• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki veya daha fazla cocuklular.

bence çocukların arasında ya fazla yaş farkı olmayacak anne birkaç yıl zorlanır ama sonra çocuklar arkadaş olur birlikte büyür eger yaş farkıda olacaksa en az 5 yaş olmalı.diğer türlü çok zor
Bende yas farki olanda birbirine yakin doganda var ve hic farketmiyor yas olayi cocuklarda .
Yine kavga gurultu ama yinede birbirlerine cok acaip bi sekilde baglilar yani boyle biraksan birbirini bir kasik suda bogarlar ama kimseyede ezdirmezler birbirini

Yeni bebeği olan birisi ciddiyetle beni anladığını söylemişti. Hiç bozmadım. uzaktan yakından anlamıyor:) Anlatılmaz, Hayal edilmez, yaşanır. Artı ve eksileri vardır.
Benim de henuz cocugu olmayan bi komsum var, beni anladigini soyluyor, yegenleri varmis o bakimdan anliyormus beni.. cok komik :) kesinlikle yasamadan anlamaz, benim bir bebegim var ve 2 cocuklu birini anliyorum desem de yalan olur mesela..empati yaparim ama anlamak baska tabii..haklisiniz vesselam :)

Yap gitsin kız kalabalık aile olmak güzel ben şu an ilk hamileliğimdeyim bir sürü çocuk yapmayı düşünüyorum. Çünkü kalabalık ailelere hep özendim :)

Sen hele biri doğur bak bakalım 2. Yi istiyormusun? Ben de dört kız istiyordum. Iki oğlum var 2. Plansız oldu cesaret edebilirmiydim bilmiyorum.

Iki kızım Var biri 1 diğeri 4 yaşında. Bakmak zorunda olduğum bir de dükkanım var ve bakıyorum zorlanıyorum ama oluyor işte. Müşteri gelmiş şu olmuş bu olmuş kıyamet kopuyormus hiç bir şey dikkatimi dağıtmiyor gözüm hep çocuklarımda.1 kaç saniye icinde her şey gelebilir başlarına onun için sürekli aklımda ve göz hizamdalar.bu arada doğduktan sonra bir rutine bağlanır korkmayın sanıldığı kadar zor değil

Ili oğlum var9,4yaşında hala gözüm üzerlerinde 9yılfır rahat yüzü görmedim.bende hayret ediyorum çok çocukluklara
Bana 3.yap diyorlar amannnn ben dahaocuk çocuk bakamam diyorum
Sizde yaşayarak öğreniceksiniz anlatmakla olmaz
Birde ben çooook pişmanım YAŞ aralığını tutturamadığımız için birbirlerini Kırıyorlar
Ya yakın YAŞ grubu olup arkadaş olucaklar
Yada araları epey olacak en az bi 10 YAŞ o zaman rahat yoksa anlaşamıyorlar yok defterini yırtıyor yok vuruyor aman
Yapacaksanız bence peş peşe yapıp bir arada çıksın

kendimi bildim bileli yas araları az iki çocuk istedim. hatta hayalim ikizdi hep, o olmadı. araları 32.5 ay. büyük kreşe gidiyor ve sorun yok. okul zamanı problemler olacaktır. ama bence tek çocuk tam aile hissi vermiyor. 3 çocuk da fazla bana ve sartlarıma göre. anaokulundan itibaren çok iyi eğitim vermek istiyorum çünkü, bir de güvenlik açısından herhangi bir okula veremem. o yüzden 3 bana fazla. durumu olan yapsın, çok çocuk mutluluk

Ben bi avmde çalışıyorum. Dediğiniz gibi her yerde çocuk koşuşturuyolar orda burda.. Anne babalar peşlerinde.. Onları gördükçe bunalıyorum. Çocukların peşinde dolanmaktan gezdiklerinden zevk alıyolar mı acaba.. Biz çocuk düşünmüyoruz. Bunun etkisi de var yani sorumluluk.. Doğumundan evlenene kadar hatta daha sonrasında bile uğraş dur. Ona gelecek kurmaya çalış. Bide hiç annelik duygum yok belkide ondan katıyım bilmiyorum :KK14:

Iki cocugum var disari cikacagimiz zaman şapkali seyler giydiriyorum cunku öz guven patlamasi yasadiklari icin ellerini tuturmuyorlar bende şapkalarindan tutarak zaptetmeye calisiyorum:KK70::KK70::KK70:ve kesinlikle tavsiye edilir..:KK70:

Bugun ablamla avm gittik altı aylik bebegi var ona bakarken oglum duķkana dalmis on saniye bile olmamistir baktim kapinin orda,kendi kendime dedim cocuklar boyle kayboluyor demek.Ben ciddi ciddi soruyorum nasil koruyorsunuz cocuklarinizi ben bir tane ile bas edemiyorum bakiyorum birinin elin de biri arabada biri karninda hayret ediyorum , esim ikinci cocuk icin telkinler de bulunuyor ama ben bu sorumluluğu kaldiramam gibi geliyor bana nedir bunun yontemi kalabalik ailede buyumedim nasil duzen kuruyorsunuz bana da ogretin yahu.

Ya bi bebek bakacaksınız amma şikayet ettiniz.
Hepi topu bir sene bu şekil oluyor ne kadar drametize ediyorsunuz.
Eskiler dokuz on tane yapıyormuş .
Merak etmeyin hep böyle gitmeyecek azıcık sıkın dişinizi.

Ekleme
Üstelik bir buçuk yaşındaymış , biraz kendi kendine vakit geçirmeli ki geçirmiyorsa bu normal değil.

Buna côzum varsa banada sôyleyin.Benimde 2 kizim var.Bùyùk kizim çok hareketli, 2 kere falan basima geldi benimde, insan cildrcak gibi oluyor. En son arkadasimin dùgùnùnde kayboldu ve insallah son olur.Aninda kayboluyor anlamiyorum.Bu arada bence 2. Cocukta iyi olur .Allah nasip ederse ben 3. De dùsùnùyorum. Uzun oldu kusura bakma

Ya bi bebek bakacaksınız amma şikayet ettiniz.
Hepi topu bir sene bu şekil oluyor ne kadar drametize ediyorsunuz.
Eskiler dokuz on tane yapıyormuş .
Merak etmeyin hep böyle gitmeyecek azıcık sıkın dişinizi.

Ekleme
Üstelik bir buçuk yaşındaymış , biraz kendi kendine vakit geçirmeli ki geçirmiyorsa bu normal değil.
Elmayla armutu ayırabildiğinizde tekrar konuşalım:KK54:

Annelik ic gudusu ve dikkati ile 5 cocuk bile ayni anda yetistirilebilinir. Anlatarak olcak is degil , yasamak lazim....

3 Yaşında kızım var ve nereye gidersen gidelim evden çıkmadan önce konuşuyoruz. Bak annecim sakın elimin bırakma, elimi bırakıp sağa sola koşturma, yanımdan da uzaklaşma diyorum. Herşeyi anlatıyorum. Ben bir iki saniyeliğine kızımın elini bırakmak zorunda kalsam o benim çantama koluma mutlaka biryerime tutunuyo. ve asla da yanımdan uzaklaşmıyor. Genelde de yalnız gittiğim yerlerde Bebek arabası kullanıyorum.

bi 3 biri 4,5 yaşında iki çocuğum var. Çok şükür böyle bir şey yaşamadık. Çok küçüklüklerinden itibaren her dışarı çıkışımda tembihledim,olabilecekleri anlattım. Dinliyorlar Allahtan ama buna güvenip salmıyorum tabi. Gözümü üzerlerinden ayırmıyorum diyebilirim. Bu yüzden onlarla birlikte yalnızken alışveriş falan yapmıyorum.

Back
X