İki yaşında bir çocuk sorunlu anne ve baba ne yapmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
Abim bipolar olduğunu bildiği bir kadınla iki evlilik yaptı , ikinci evlilikleri sırasında bir çocukları oldu, kadın tembel ve hasta olduğu için çocuğa bakamadı, bakıcı aldılar bu sırada kadın 2-3 atak geçirdi ve koca kadından yeniden boşanmaya karar verdi kadın istemedi durumu kötüleşti ve hastaneye kaldırdılar bu sırada annem çocuğu yanna aldı çocuğa sevgi verdi çocuk anneme alıştı, kadın hastaneden çıkınca çocuğu yeniden yanına aldı ama benim içim içimi yiyor kadın çocuğa bakabilicekmi? Velayeti çocuk küçük diye anneye vermeyi düşünüyor abim ama kadın mantıksız şeyler söylüyor emin olamıyorum çocuk için hangisi hasta ve cahil anneyle mi yoksa abim ve babaannesiyle mi , annemede kıyamıyorum yaşlı , nereye kadar annelik yapabilir abimde ne yazıkki sorunlu anneme yeterince yardımcı olamıyor..

Cok zor bir durum gercekten. Annenin durumu cocugu tehlikeye atiyor. Velayet anneye verilecekse de yakinda yasamasi lazim baba ve buyukannenin ya da annenin yine bir bakici ile bakmasi lazim. Anneden koparmak da cok iyi olmaz tamamen annenin sorumluguna birakmak da bence.

Yazık çocuğa.yine sırf kendini tatmin için yaşamış anne baba (?) modeli.
Bence anne baksın ama babanne ile devamlı iletişimleri iyi olsun ki anne kötü hissettiğinde annenize kendi eliyle versin çocuğu.iyi oluncada tekrar alsın.yapacak bir şey yok

Annenin sağlığı çocuk bakacak kadar yerine gelmediyse baba velayeti almalı.
Almak zorunda. Daha çok çalışsın, babaannesinin yanına bir de bakıcı tutsun, birlikte büyütsünler çocuğu.

anne çocuğu istiyor mu? bakabileceğine inanıyor mu?
eğer anne ağır hastaysa zaten raporla tespit edilir velayet babaya verilir ancak çocuğa bakabilir durumdaysa annede kalsın.

Bence babaane yani anneniz baksın çocuğa

Abiniz neden bipolar bir insanla evlendi, kadın hasta olduğunu bakamayacağını bile bile neden çocuk dünyaya getirdi...al birini vur ötekine yani.

Abiniz de kadın da çok bencil çocuğun genetik olarak bipolarlığı miras almış olasılığı var maalesef. Şizofreni, bipoları neden çocuk yapar anlamam hem bakamıyorlar hem başka bir insana da illetlerini geçiriyorlar...neyse

İyiliği için çocuk babaannede kalsın diyorum kısaca.

Abim bipolar olduğunu bildiği bir kadınla iki evlilik yaptı , ikinci evlilikleri sırasında bir çocukları oldu, kadın tembel ve hasta olduğu için çocuğa bakamadı, bakıcı aldılar bu sırada kadın 2-3 atak geçirdi ve koca kadından yeniden boşanmaya karar verdi kadın istemedi durumu kötüleşti ve hastaneye kaldırdılar bu sırada annem çocuğu yanna aldı çocuğa sevgi verdi çocuk anneme alıştı, kadın hastaneden çıkınca çocuğu yeniden yanına aldı ama benim içim içimi yiyor kadın çocuğa bakabilicekmi? Velayeti çocuk küçük diye anneye vermeyi düşünüyor abim ama kadın mantıksız şeyler söylüyor emin olamıyorum çocuk için hangisi hasta ve cahil anneyle mi yoksa abim ve babaannesiyle mi , annemede kıyamıyorum yaşlı , nereye kadar annelik yapabilir abimde ne yazıkki sorunlu anneme yeterince yardımcı olamıyor..

İyi günler, bipolar bozukluka sahip bireylerde, mani ve hipomani dediğimiz 2 dönem vardır.Mani doktorların anormâl olarak yükselmiş veya “taşkın” duygudurumu târif etmek için kullandıkları terimdir.Kişi hezeyanlar (sanrı: ikna yoluyla değiştirilemeyen ve sâdece kültürle izah edilemeyen yanlış inançlar) veyahallüsinasyonlar (varsanı: msl. sesler duyma veya görüntüler görme) gibi psikotik belirtiler yaşayabilir. Bu süreç çocuğun ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmekte travmatik bir geçmişe yol açabilmektedir. Diğer yandan babanne ve babayla beraber yaşaması, çocuğun diğer yaşıtlarından farklı hissetmesine sebep olur. Bu süreçte psikolojik bir destek görülmesinde fayda vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X