İki yaşındaki çocukla 17 saat yolculuk

Ben 10 saat gittim otobüsle. Dayanamadım. 2 yaşındaki bir çocuğu düşünemiyorum.

Valla canım kızım iki yaşındayken kaynımın düğününe gitmiştik.kendi arabamız olmasına rağmen çok zor olmuştu.7 saatti yol.havada sıcaktı.süreklide durduk yolda ama kızım çok sıkılmıştı.artık ayaklarını filan camdan çıkarıyoduk dursun diye.17 saat çooook fazla bence.gece olursa gece uykusuda iyiyse belki olabilir.

9 5 1 yaslarinda 3 cocukla 10.000 km fazla yol yaptik...yurt disindan turkiyeye turkiyede ayri 4 il birinin mesafe si 1400 km digerinin 900 km gibi ama bizim avantajimiz kendi arabamiz di...
Size tavsiyem aksam yolculugu gunduz mumkun oldugunca uyutmayin arabada cocuklar cabuk uyuyor ucaga nazaran...Besik gibi geliyor onlara....yaniniza biraz esya alin en sevdigi oyuncagi atistirmalik ve uyuduktan sonra yere battaniye serin uyur orda 2 koltuk lu bilet almissaniz kendi koltugunda uzansin kafasini dizinize uzatirsiniz her ihtimalle yere yatak serseniz daha iyi..korkulacak birsey oldugunu sanmiyorum en son ihtimal tlfn yada tablete cizgi film yuklersiniz uyanik oldugu zaman izler
Valla helal olsun:KK9:

18 aylıktı kızım Avustralya'ya gittim. Tek aktarma yaparak tam 30 saat uçtuk...:) Yanımda daha önce hiç görmediği 10 tane oyuncak vardı. Çoğunlukla uyumayı tercih etti , ekstradan bir kaç atıştırmalık da vardı. ben çok zorlanmadım. Arada bir ağlama girişimi oldu ama , yeni oyuncağı görünce sustu :) Dönüş yolculuğu içinde çantama yeni oyuncaklar alıp koydum. Bu yolculuk bizi bir sürü oyuncak sahibi yaptı, tabi onca saat oynadığı oyuncakların bir daha yüzüne bakmadı.

Maşallah... sizi ayakta alkışlamak istiyorum :KK9::KK9:

Eşim gelince okuyacağım. Bizim bebiş geliyor ya şimdiden kışın soğuk olur evde oturursun diyor:işsiz:

Bende oglum üç aylıkken 1300 km yol yaptık. Kendı arabamızda tek seferde geldık bu kaç defa ufak ufak mola verdik... bence kafanızda büyütmeyın gece hep uyur. Elbette zorlanırsınız ama çokta zor olmaz

Uçak çok pahalı 350 tl filan otobüs 90 tl şartlar diyelim çok istemiyorum ama bi yandan oğlum için gitmek istiyorum degisiklik olur diye
Seyahat gunleriniz esnekse pegasusla otobüsten daha uygun fiyatlara en azından aynı fiyata ucabilirsiniz. Ben sadece bi kere kızım 1 yaşındayken 18 saat otobüs yolculuğu yaptım tövbe ettim. Uçakla 1.5 saate miss gibi gidip geliyorum. Hem de bazen daha uygun fiyata.

Her cocuk farklidir. Mesela benim oglum yol boyunca uyur, dinlenme tesisinde durdukca uyanirdi. Daha dun 8 saatlik yol yaptik aynen bu sekildeydi.

Maşallah... sizi ayakta alkışlamak istiyorum :KK9::KK9:

Eşim gelince okuyacağım. Bizim bebiş geliyor ya şimdiden kışın soğuk olur evde oturursun diyor:işsiz:

Ben biraz rahat annelerdenim :) Yani aman üşüyecek, aman hasta olacak diye düşünmem. Çünkü fazla korumacı olunca ileride herşeyden hasta olan narin çocuklar oluyorlar. Kasım doğumlu benim kızım, doğumdan eve geldikten sonra her akşam yıkayıp yatırdım. Yok kar yağıyor üşür, yok fırtına var üşür düşünmedim. Evimde öyle aman aman sıcak değildir. Çünkü kendim sevmem çok sıcağı, he bu arada kışın yatarken odaların peteklerini de kapattım.
Gezmeye gelince , valla habire gezdik :) Kızım 21 aylık şuan , 1 kere ateşlendi onda da virüs kapmış, üşütme falan değil demişti doktorumuz. Kısacası sakınan göze çöp batar. Tabi aman ne hali varsa görsün değil ama fazla titizlenmekte ileride hastalıklara davetiye çıkartmaktır bana göre. Çünkü büyüyüp bağımsız oldukça o eski titizliği gösteremiyorsunuz ve bağışıklığı güçlenmemiş çocuk en ufak terlemede yada en basit mikropta bile ağır hastalıklar geçiriyor.
Konu sahibinin de konusunu dağıttık gibi oldu ama,kusur bakmaz umarım.
Sizde inşallah sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza.

Eşime söyledim de bi koltuğa da para vermeyelim yol harçlığı yaparsınız o parayi diyo
bide tek koltukta mı gideceksiniz? yanınızdaki kadın da 17 saat boyunca rahatsız olacak ne gerek var ki hiç gitmeyin bu şekilde

Seyahat gunleriniz esnekse pegasusla otobüsten daha uygun fiyatlara en azından aynı fiyata ucabilirsiniz. Ben sadece bi kere kızım 1 yaşındayken 18 saat otobüs yolculuğu yaptım tövbe ettim. Uçakla 1.5 saate miss gibi gidip geliyorum. Hem de bazen daha uygun fiyata.
Aylar öncesinden almak lazım bileti 400 tlden aşağı bilet yok şu an otobüs 90 tl

Back
X