ikilemde kaldım ask mı mantık mı?

donatella

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
62
22
13
29
Cok büyük bi ikilemin icindeyim nolur bana yardım edin. Elestirelere açığım ama lutfen cok kırıcı olmayın.
Benim 4 yıllık bi iliskim var onu seviyorum ama birbirimize pek uygun değiliz acıkcası egitim olarak. Ilerde ailem acısından sorunlar cıkacak. O lise mezunu ben unv okuyorum.
Ikincisi de son zamanlarda o kadar cok kavga ediyoruzki artık hic anlasamaz olduk. Bu da ikimizi de yıpratıyo.
Ama onu bunlara ragmen hala seviyorum eskisi kadar cok olmasa da hala ona asgım onsuz yapamam gibi geliyo cok alıştım. O da ben sensiz yapamam nolur beni brakma bi daha baskasını sevemem hayatta hic mutlu olamam tarzı seyler soyluyo. Bu zamana kadar hep evlilik hayalleri kurduk onu yarı yolda bırakmak istemiyorum vicdan azabndan ölürüm heralde. Ama evlenirsek de mutlu olabilirmiyiz emin degilim. Benim hayallerimdeki gibi toz pembe bi evlilik olmayacagını anladm.

Diğer tarafta yeni tanıştgm bi cocuk var bana ilgisi var hissediyorum. Bende ondan cok hoşlanıyorum.:KK43: Yanındayken zaman cok guzel geciyo gayet iyi anlasıyoruz. Mantıgıma da cok uygun. Ama yanından gittigimde sevgilim aklıma geliyo ona olan sevgimin ne kadar cok oldugunu anlyorum.
Biliyorum yaptıgım cok yanlıs hayatımda olan bunca zaman iyi anımda kotü anımda yanımda olan bana hep destek olan adama bunu nasıl yaparım? Ben boyle biri degilim gercekten.

Sonuc olarak bi tarafta bunca yıldır beni cok seven benimde onu cok sevdigim yarı yolda bırakrsam inanılmaz vicdan azabı duyacagm ama artık eskisi gibi anlasamadıgımz ve ailemin onaylamayacagı sevgilim, diger tarafta hoslandıgım sevebilecegim ve mantık olarak da bana uyan yeni cocuk. Sizce ben ne yapaym ? Bi heyecan arayısı ugruna bunca yılımı heba etmeyryim mi? Iki gundur gozume uyku girmiyo:KK43:

Unutur, sen de unutursun. Cok da mutlu olursunuz ilerde. Ama beraber, cikkks. :110: Eni sonu biter, o yuzden en kisa zamanda olsun bitsin.

sevgilini seviyorsun diğerinden hoşlanıyosun
4 yıllık ilişkin var ve üni okumadığı için ayrılmak istiyorsun
diğeriyle vakit geçirirken mutlusun
birini bitir diğeriyle devam et iki kişiyi idare etmek zorla olsa gerek

canım zaten kendin kendine cevabını vermişsin.
sevgilinle ayrılamıyorsun çünkü vicdan azabı çekeceğini biliyorsun ki şimdiden çekmeye başlamışsın bile.onu eskisi gibi seviyormusun hayır.yeni tanıştığın çocuğu seviyorsun ama erkek arkadaşınla ayrılamıyorsun çünkü vicdan azabı çekeceksin.arkadaşlarında söylediği gibi vicdanla evlilik yürümez.anlaşamıyorsanız,sürekli kavga halindeyseniz,aileleriniz bile bu evliliğe sıcak bakmayacaklarsa bu evliliğin sonu boşanmaya kadar gidecektir.ikilemde kalma ve kararını ver.

Eğitim durumu mazeret değil bence.Benim eşim de ortaokul mezunu ben ise üniversite mezunuyum ama o benden çoğu konuda daha bilgilidir.Yani çocuk kendini geliştirmiş ve eli ekmek tutuyorsa sorun yok bence.fakat anladigim kadarıyla siz uzun süredir birlikte olunca sıkılmışsiniz,universitedesiniz yeni ortam haliyle yeni insanlar.Olmuyorsa uzatmayin karşınızdaki insan da yoluna baksın.Vicdan yüzünden devam ederseniz ileride her sorunda istem dışı olarak dışa vurursunuz yazık olur ikinize de...

aynı şey bi arkadaşımın başına geldi kendi ögretmen konuştugu çocuk lise mezunuydu işi yoktu , mühendis bir çocukla tanıştı baya hoşlandı , bana sordugunda ben mühendis çocugun kendisine daha uygun oldugunu söylemiştim telefonda beni bırakma diye aglıyor izguben , ben nasıl bırakayım, ya bana aah ederse mutlu olamassam demişti ki hakkı var gerçekten birinin ahını alırken diğeriyle mutlu olabilirmi insan buda şüpheli bence sevdiğin insanla devam et derim.

Sevgilinizi sevmiyorsunuz sadece aliskanlik olmus, zira sevseydiniz bi baskasindan hoslanmazdiniz, ayrica suan aldatiyorsunuz bi iliskiniz varken hoslandiginiz biriyle vakit geciriyorsunuz... O erkeklerin yerinde olsam her iki durumdada birakirdim sizi, sevgiliniz olsam aldatiyorsunuz diye, yeni kisi olsam sevgiliniz varken bana kapi actiginiz icin... Ayrilin, sevgiliniz biraz üzülür ama ona sadik kalacak birini bulup mutlu olur...bu kadar bencil olmayin bari...:KK14:

Aldatmanın kadını erkeği yok ...
İnsanın mayası işte , tutmayınca tutmuyor.. :KK14:
Şunu da demeden gidemiycem .
Böylelerine erkekler kıymet veriyor.

Başlıkta aşk mı mantık mı demişsiniz.

Ama ben aşk da mantık da göremedim.

Erkek arkadaşınıza aşık olsaydınız eğitim durumunu hele başkasını gözünüz görmezdi.

Mantıklı baksaydınız etkilendiğiniz kişinin yanından ayrılınca diğeri aklınıza gelmezdi.

Çünkü size göre mantık eğitim durumunuzun sorun yaratacağı oysa sizin denkliğinizde çiftler var.

Onlarda eğitim farkı sorun olmuyor da iki üniversite mezunu evlenip boşanabiliyor... :ssz:

Sizin aklınıza bu düşünce girmişse zaten su anki sevgilinize olan sevginiz bitmiş sadece alışkanlık kalmış bırakırsam mahfolur duygusu vs. vs. Bosuna surdurmeyın karsınızdakinide aptal yerine koymayın derim ben. eger gerçekten sevseydınız bırakmak istemeseydınız aklınıza bir baskası girmezdi.

Cok büyük bi ikilemin icindeyim nolur bana yardım edin. Elestirelere açığım ama lutfen cok kırıcı olmayın.
Benim 4 yıllık bi iliskim var onu seviyorum ama birbirimize pek uygun değiliz acıkcası egitim olarak. Ilerde ailem acısından sorunlar cıkacak. O lise mezunu ben unv okuyorum.
Ikincisi de son zamanlarda o kadar cok kavga ediyoruzki artık hic anlasamaz olduk. Bu da ikimizi de yıpratıyo.
Ama onu bunlara ragmen hala seviyorum eskisi kadar cok olmasa da hala ona asgım onsuz yapamam gibi geliyo cok alıştım. O da ben sensiz yapamam nolur beni brakma bi daha baskasını sevemem hayatta hic mutlu olamam tarzı seyler soyluyo. Bu zamana kadar hep evlilik hayalleri kurduk onu yarı yolda bırakmak istemiyorum vicdan azabndan ölürüm heralde. Ama evlenirsek de mutlu olabilirmiyiz emin degilim. Benim hayallerimdeki gibi toz pembe bi evlilik olmayacagını anladm.

Diğer tarafta yeni tanıştgm bi cocuk var bana ilgisi var hissediyorum. Bende ondan cok hoşlanıyorum.:KK43: Yanındayken zaman cok guzel geciyo gayet iyi anlasıyoruz. Mantıgıma da cok uygun. Ama yanından gittigimde sevgilim aklıma geliyo ona olan sevgimin ne kadar cok oldugunu anlyorum.
Biliyorum yaptıgım cok yanlıs hayatımda olan bunca zaman iyi anımda kotü anımda yanımda olan bana hep destek olan adama bunu nasıl yaparım? Ben boyle biri degilim gercekten.

Sonuc olarak bi tarafta bunca yıldır beni cok seven benimde onu cok sevdigim yarı yolda bırakrsam inanılmaz vicdan azabı duyacagm ama artık eskisi gibi anlasamadıgımz ve ailemin onaylamayacagı sevgilim, diger tarafta hoslandıgım sevebilecegim ve mantık olarak da bana uyan yeni cocuk. Sizce ben ne yapaym ? Bi heyecan arayısı ugruna bunca yılımı heba etmeyryim mi? Iki gundur gozume uyku girmiyo:KK43:

Erkek arkadasina asik falan degilsin cnm. Arada bir ask olsa onun egitim durumunu sorun etmezdin diye düsünüyorum. Gözüne batmazdi bu durum.

Ha tabikide mantik önemli olabilir, böyle seylere önem veriyorsan hic uzatmadan bitir iliskini.. Ben eski nisanlimin egitim durumunu hic dert etmemistim, beni rahatsiz etmiyordu. Tabi ayrildiktan sonra bu durumun önemli olduguna karar verdim artik..

Baskasindanda hoslaniyorum demissin. Eger hoslanabiliyorsan erkek arkadasini sevmiyosundur zaten. Sanirim sizinki yillarin vermis oldugu aliskanlik.

Hic bir zaman "toz pembe bir evlilik" hayal etme. Gercek hayat öyle dizilerdekine benzemiyor. Nekadar seversen sev, anlasiyorsan anlas, evlilik cok baska birsey. Evlilikleri cok iyi giden insanlar bile bekarligi özleyebiliyor..

canım zaten kendin kendine cevabını vermişsin.
sevgilinle ayrılamıyorsun çünkü vicdan azabı çekeceğini biliyorsun ki şimdiden çekmeye başlamışsın bile.onu eskisi gibi seviyormusun hayır.yeni tanıştığın çocuğu seviyorsun ama erkek arkadaşınla ayrılamıyorsun çünkü vicdan azabı çekeceksin.arkadaşlarında söylediği gibi vicdanla evlilik yürümez.anlaşamıyorsanız,sürekli kavga halindeyseniz,aileleriniz bile bu evliliğe sıcak bakmayacaklarsa bu evliliğin sonu boşanmaya kadar gidecektir.ikilemde kalma ve kararını ver.

aynı şey bi arkadaşımın başına geldi kendi ögretmen konuştugu çocuk lise mezunuydu işi yoktu , mühendis bir çocukla tanıştı baya hoşlandı , bana sordugunda ben mühendis çocugun kendisine daha uygun oldugunu söylemiştim telefonda beni bırakma diye aglıyor izguben , ben nasıl bırakayım, ya bana aah ederse mutlu olamassam demişti ki hakkı var gerçekten birinin ahını alırken diğeriyle mutlu olabilirmi insan buda şüpheli bence sevdiğin insanla devam et derim.
Ben sevgilimi gerçekten seviyorum ama evlendigimizde sanki sonu bosanmaya kadar gitcekmis gibi geliyo. Diğer taraftan onun ahını alırsam onu mutsuz edersem baskasyla mutlu olabilirmiyim bunu bilmiyorum. Biz bu iliskiye basladıgmzda ben daha cok kucuktum 15 yasndaydm o da benden 3 yas buyuk. Dogal olarak karakterim değişti o da surekli sen cok degistin diyo. Ama bu benim elimde olan bisey degil malesef. Son bi yıldır falan anlasamyoruz hep ite kaka gidiyo onu cok sevdigim icin devam etti simdiye kadar. Ben hoslandgm cocukla daha yeni tanstm. Yani anlasamamzn sebebi kesinlikle o degil. Ask herseyin üstesinden gelir mi? Sadece sevgiyle yurur mu bi evlilik? Gece koynuna girip sarldgmda anlasamadıgmz herseyi unuturmuyuz? Bunlar benim icin gercrkten önemli çünkü bizi birbirmizr baglayan asktan baska hic biseyimiz yok

Daha evlenmeden gönül birisine kaydıysa, olma bu iş... ilerde daha çok sıkıntı yaşar yaşatırsınız.

Sevgilinizi sevmiyorsunuz sadece aliskanlik olmus, zira sevseydiniz bi baskasindan hoslanmazdiniz, ayrica suan aldatiyorsunuz bi iliskiniz varken hoslandiginiz biriyle vakit geciriyorsunuz... O erkeklerin yerinde olsam her iki durumdada birakirdim sizi, sevgiliniz olsam aldatiyorsunuz diye, yeni kisi olsam sevgiliniz varken bana kapi actiginiz icin... Ayrilin, sevgiliniz biraz üzülür ama ona sadik kalacak birini bulup mutlu olur...bu kadar bencil olmayin bari...:KK14:
haklısınz onlarn yerinde olsam ben de bırakrdm kendimi. Yaptıgmn cok cok yanls oldugunun farkındaym

aşkta mantık olmaz onu anlarımda.. aşık olduğum mu yoksa mantığımın elverdiği biri mi ikilemini anlamam arkadaş:KK12: hayatında biri varken ikinci seçenekte ne demek:stop: sırf vicdanın rahat olsun diye de evlenirsen ilerde daha cok yanlış düşüncelere kapılırsın:KK51:

Back
X