ikilemde kaldım ask mı mantık mı?

Ben "c" şıkkı diyorum.

Ikisinden de bi süre uzak dur. Cevabı kendin bulabilirsin gibime geliyor.

Ben sevgilimi gerçekten seviyorum ama evlendigimizde sanki sonu bosanmaya kadar gitcekmis gibi geliyo. Diğer taraftan onun ahını alırsam onu mutsuz edersem baskasyla mutlu olabilirmiyim bunu bilmiyorum. Biz bu iliskiye basladıgmzda ben daha cok kucuktum 15 yasndaydm o da benden 3 yas buyuk. Dogal olarak karakterim değişti o da surekli sen cok degistin diyo. Ama bu benim elimde olan bisey degil malesef. Son bi yıldır falan anlasamyoruz hep ite kaka gidiyo onu cok sevdigim icin devam etti simdiye kadar. Ben hoslandgm cocukla daha yeni tanstm. Yani anlasamamzn sebebi kesinlikle o degil. Ask herseyin üstesinden gelir mi? Sadece sevgiyle yurur mu bi evlilik? Gece koynuna girip sarldgmda anlasamadıgmz herseyi unuturmuyuz? Bunlar benim icin gercrkten önemli çünkü bizi birbirmizr baglayan asktan baska hic biseyimiz yok

Bana öyle geliyor ki ailenin içine sinmeyeceği için bu kadar vesvese yapmışsın kendine. Eger o da üni mezunu olsaydı gözün başkasını görmezdi. Ama ben yadırgamıyorum bu durumu.. maalesef insan aşık olunca gözü kör olmuyo.. ben de geçtim aynı yoldan.. seni çok iyi anlıyorum.. bence ilişkini devam ettirmenin tek yolu sevgilinin kişiliğinden emin olmak. Eğer tembellik etmeyecek hayat boyu çalışıp didinecek biriyse hiç düşünme devam ettir ilişkini.. sonuçta hayatımıza her zaman daha iyi, daha hoş insanlar giricek. Öyle hemen etkilenmek olmaz..

Icten ice hoşlanıyorum aramzda hic bisey olmadı. Sevgilim evliligin sorumlulugunu alabilcek bi tipte cok iyi olmasa da bi isi de var. Ancak bizim baska sorunlarmz var. Burda anlatmak ne kadar dogru bilmiyorum ama yine de anlataym. O istiyo ki ben surekli onla ilgileniyim ona naz yapym cilve yapym ben cok odun bi insamsm hic kadn gibi degilmisim cilveli degilmisim evlendigimizde cok sıkıcı olcakmsz o boyle hayal etmemismis falan. Bunun gibi konusmaları cok sık yasyoruz artk. Ben de dogal olarak evlendigimizde mutlu olamycagmzı dusunmeye basladm

Neden odun gibisin, neden cilve yapmıyorsun diye sitem ediyor biliyor musun? Çünkü sen bu ilişkiden çoktan gitmişsin. Senden ilgi beklediğine göre, gerçekten uzaklaşmışsın ondan.

Ben şuna inanırım.

Eğer gönül ilişkiyi sorgulayacak duruma düştüyse, akıl demiyorum dikkat et, o ilişki bitmiştir artık.

Lütfen alışkanlığı aşkla karıştırma. Ben senin sevgilini sevdiğini düşünmüyorum. Bunda kötü bir şeyde yok. Sevmeyebilirsin. Her yaş yeni bir olgunluk katıyor insana. 4 sene önceki seçimlerimizden genellikle mutluluk duymayız zaten. Ayrılmak ve yeni bir başlangıç yapmak istiyorsun. Bunu kendine itiraf et. Ve bir karar al. Ayrılmanızın ardından sana ah etmesini gerektirecek bir durum da göremiyorum ayrıca.

Anladığım kadarıyla bu yeni çocuğa açılmadın. O da sana duygularıyla ilgili herhangi bir şey söylemedi. Sen sadece karışmış durumdasın ve ne yapacağını bilmiyorsun. Eğer yeni çocukta senden etkilendiyse, muhtemelen sevgilin olduğu için geri duruyordur. O açıdan bakınca, tam aldatmanın sınırındasın. Aldatmışsın demiyorum, çünkü aklının karıştığının farkındasın ve ileriye dönük çözüm yolu araman, sevgilin için üzülmen, vicdan azabı çekmen onu aldatmaktan kaçındığını gösteriyor.

Bana göre ayrıldığınızda sana ah etmesini gerektirecek, senin vicdan azabından sürünmene sebep olacak bir durum yok. Birinden etkilendin, zaten ilişkin kötü gidiyordu ve eski ilişkini sorgulamana sebep oldu. İşte senin masumiyetini bundan sonrası belirleyecek. Ne yapacaksın?

Bu duyguları kabul edip, sevgilini kandırmayıp, kendi yolunu mu çizeceksin? Yoksa ya ilerde mutlu olamazsam diye korkup, kendini de sevgilini de kandıracak mısın? Şimdi ayrılırsan, belki yeni çocukla bir ilişkin olmaz ama ilerde başka bir insanla yeni bir hayat kurabilirsin. Sevgilinde aynı şekilde, her açıdan kendine denk ve onu çok sevecek biriyle beraber olur. Ama ayrılmazsan, ilerde benzer duygulara yine kapılabilirsin. Ayrıca bu süreçte sevgilin sana daha çok bağlanır, ilerde daha çok üzülür. En azından şimdi bir karar alırsan, onunda vaktini çalmamış olursun.

Dediğim gibi, samimiyetinle bencilliğin arasında kalmış durumdasın. Ya dürüst ve samimi olup, duygularının ve beklentilerinin arkasında duracaksın, ya da alışkanlıklarından vazgeçemeyip bencilce sevgilinin duygularıyla oynayacaksın.

Ben oldurulmeyi hakettim yani ? Naptm ben adam mı oldurdum, cocuklara tecavuz mu ettim naptm? Yaptıgmn yanls oldugunu biliyorum ama bunun icin oldurulmeyi haketmiyorum kusura bakmayn. Nasıl sıg bi bakıs acınız var. Aldatan erkeklere bunu yazmazsnz en fazla kınar gecersiniz onlar oldurulmeyi haketmez ama ben bi bayan oldugum icin hakediyorum yani. Yazıklar olsun..
bayanlar biraz agir sozler bunlar.
Cnm.yanlis yapmiyorsun.sadece sesli olarak bizimle paylastin.sonucta evlenmemis bir baya.uzun bir iliskisi var,ve bu su anda calkantili gidiyor.ve birinin ondan hoslandigini farkediyir,ve bize soruyor,siz olsaniz nasil davranirdiniz.tabikide insan evlenecegi kisiyi dikkatli sececek.illahi her ciktigiyla evlenecek degil ya.ayrica aldatma gibi bir sey de yok.sadce ona ilgi duyan birinin oldugunu ve ailesinin buna onay verecegini,digerini reddedecegini soruyor..

Cnm,kalbinin sesini dinle.isi varmi sevgilinin.evinizi gecindirirmi,durustmu,namuslumu.bu yeter.yoksa okuyup ne rezilliklerini bildigim insanlar var...
Okumak cehaleti goturur,esseklik baki kalir.

bayanlar biraz agir sozler bunlar.
Cnm.yanlis yapmiyorsun.sadece sesli olarak bizimle paylastin.sonucta evlenmemis bir baya.uzun bir iliskisi var,ve bu su anda calkantili gidiyor.ve birinin ondan hoslandigini farkediyir,ve bize soruyor,siz olsaniz nasil davranirdiniz.tabikide insan evlenecegi kisiyi dikkatli sececek.illahi her ciktigiyla evlenecek degil ya.ayrica aldatma gibi bir sey de yok.sadce ona ilgi duyan birinin oldugunu ve ailesinin buna onay verecegini,digerini reddedecegini soruyor..

Cnm,kalbinin sesini dinle.isi varmi sevgilinin.evinizi gecindirirmi,durustmu,namuslumu.bu yeter.yoksa okuyup ne rezilliklerini bildigim insanlar var...
Okumak cehaleti goturur,esseklik baki kalir.

Kesinlikle katiliyorum bu dediğinize. Okuyup hiçbir işe yaramayan adamlar da war. Bende konu sahibiyle ayni kaygilari yaşadim kisa süre önce. Karşindaki adam çalişkansa ekmeğini taştan çikarir. Bu net.

Cok büyük bi ikilemin icindeyim nolur bana yardım edin. Elestirelere açığım ama lutfen cok kırıcı olmayın.
Benim 4 yıllık bi iliskim var onu seviyorum ama birbirimize pek uygun değiliz acıkcası egitim olarak. Ilerde ailem acısından sorunlar cıkacak. O lise mezunu ben unv okuyorum.
Ikincisi de son zamanlarda o kadar cok kavga ediyoruzki artık hic anlasamaz olduk. Bu da ikimizi de yıpratıyo.
Ama onu bunlara ragmen hala seviyorum eskisi kadar cok olmasa da hala ona asgım onsuz yapamam gibi geliyo cok alıştım. O da ben sensiz yapamam nolur beni brakma bi daha baskasını sevemem hayatta hic mutlu olamam tarzı seyler soyluyo. Bu zamana kadar hep evlilik hayalleri kurduk onu yarı yolda bırakmak istemiyorum vicdan azabndan ölürüm heralde. Ama evlenirsek de mutlu olabilirmiyiz emin degilim. Benim hayallerimdeki gibi toz pembe bi evlilik olmayacagını anladm.

Diğer tarafta yeni tanıştgm bi cocuk var bana ilgisi var hissediyorum. Bende ondan cok hoşlanıyorum.:KK43: Yanındayken zaman cok guzel geciyo gayet iyi anlasıyoruz. Mantıgıma da cok uygun. Ama yanından gittigimde sevgilim aklıma geliyo ona olan sevgimin ne kadar cok oldugunu anlyorum.
Biliyorum yaptıgım cok yanlıs hayatımda olan bunca zaman iyi anımda kotü anımda yanımda olan bana hep destek olan adama bunu nasıl yaparım? Ben boyle biri degilim gercekten.

Sonuc olarak bi tarafta bunca yıldır beni cok seven benimde onu cok sevdigim yarı yolda bırakrsam inanılmaz vicdan azabı duyacagm ama artık eskisi gibi anlasamadıgımz ve ailemin onaylamayacagı sevgilim, diger tarafta hoslandıgım sevebilecegim ve mantık olarak da bana uyan yeni cocuk. Sizce ben ne yapaym ? Bi heyecan arayısı ugruna bunca yılımı heba etmeyryim mi? Iki gundur gozume uyku girmiyo:KK43:
İkisinide kabul etme. İnsan sevdiği ve karar verdiği vakit gelgit kesinlikle yaşamaz . Aklına böyle birşey gelmez .. Vicdanınız karşısınızdaki insanı düşünmeniz ne güzel ama acıma ve sevgi aynı şeyler değildir . .bu anlar en mutlu olcağınız zamanlar, kara kara düşünüp uykusuz kalıyorsanız !! Neden karar verme zorunluluğunda hissediyorsunuz ? Mecbur gibi ?

Bebiş sende aşk kalmamış ki mantığını soruyorsun.
Adama bildiğin vicdan yapıyorsun.

E bu yaptığın da aldatmak yani vicdanın buna nasıl izin veriyor anlamadım.

Kızlar teşekkür ederim yorumlarınz icin fakat hala tam bi karar veremedim. Bazılarınz sevgilinle kal namusuyla para kazanyosa derken diğerleri sende coktan hersey bitmis diyo. Ben zaten olayn parasnda pulunda degilim sevgilimin isi var ben de mezun olunca rahat is bulabilecegim bi bolumde okuyorum. Bi şekilde idare ederiz. Evet sevgilimden biraz sogudugum dogru ama ya ayrılınca pisman olursam ya onsuz yapamazsam ?

Kızlar teşekkür ederim yorumlarınz icin fakat hala tam bi karar veremedim. Bazılarınz sevgilinle kal namusuyla para kazanyosa derken diğerleri sende coktan hersey bitmis diyo. Ben zaten olayn parasnda pulunda degilim sevgilimin isi var ben de mezun olunca rahat is bulabilecegim bi bolumde okuyorum. Bi şekilde idare ederiz. Evet sevgilimden biraz sogudugum dogru ama ya ayrılınca pisman olursam ya onsuz yapamazsam ?

Ama eğer gerçekten sevseydin, gönlüne başkası düşer miydi?

Birini beğenebilirsin, ay ne hoş çocuk diyebilirsin, çekici ya da yakışıklı bulabilirsin. Ama hoşlanmak, aklının karışması bunlar farklı şeyler.

Televizyonda gördüğün birine ne hoş, yakışıklı demekle, aklının karışması aynı şey değil. Ben artık ilişkinde aradığın heyecanı ve sevgiyi bulamadığını, ileride de huzurlu bir ilişkiniz olacağına inanmadığını düşünüyorum

Ama şu an bencillik yapıyorsun. Ya unutamazsam, ya pişman olursam? Pişman olmayacağından emin olsan anında bırakacaksın adamı ama kendini düşündüğün için yerinde sayıyorsun.

Ama eğer gerçekten sevseydin, gönlüne başkası düşer miydi?

Birini beğenebilirsin, ay ne hoş çocuk diyebilirsin, çekici ya da yakışıklı bulabilirsin. Ama hoşlanmak, aklının karışması bunlar farklı şeyler.

Televizyonda gördüğün birine ne hoş, yakışıklı demekle, aklının karışması aynı şey değil. Ben artık ilişkinde aradığın heyecanı ve sevgiyi bulamadığını, ileride de huzurlu bir ilişkiniz olacağına inanmadığını düşünüyorum

Ama şu an bencillik yapıyorsun. Ya unutamazsam, ya pişman olursam? Pişman olmayacağından emin olsan anında bırakacaksın adamı ama kendini düşündüğün için yerinde sayıyorsun.
Cok haklısnz ne diyim =(

Yaşın kaç bilmiyorum. Neden karar vermeye mecbur hissetiğini anlıyamadım. Evlenmek zorunda değilsin. Karar vermek zorundada değilsin. Neden kendine baskı yapıyorsun ki ? Seviyorsan görüşmeye devam edersin. Sevmiyorsan ayrılırsın ? Başka biriyle görüşmek istiyorsan görüşürsün. Bekar kızsın hür iraden var Evlilik işleri gönül işleri baskı veya mecburiyetle olmazki ? Kendini neden açmaza sokuyorsun ?iki taraf illa evlen diye tarih koydu seçmezsende kellen felanmı gidecek ?

Evlilik lise-üniversite işine bakmıyor. Bir kişi kendini sosyal ve ahlaki olarak yetiştirmişse gerisi teferruat.
Sevgilinizin karakterini bilmeden yazıyorum tabi.

Siz bu ilişkiyi kafada bitirmişsiniz sadece kendinize kılıf uyduruyorsunuz. Uzatmaları oynuyorsunuz.
Vicdanım sızlar diye biriyle evlenilmez. Evlenince de hiç bir sorun hallolmaz. Bilakis artarak devam eder.

Kararınızı verin ve iki kişiyi idare etmeyin. Kul hakkına girer böyle şeyler.

Cok haklısnz ne diyim =(

Bak benimde uzun süreli ilişkim var.
Senden yaşça büyüğüm ve nişanlıyım.
Benimde dönem dönem gelgitlerim oldu, endişelerim oldu ama bunların hiçbiri başka bir erkekten kaynaklanmadı. Uzun süreli ilişkilerde acaba geçmişte yakaladığımız uyumu gelecekte de yakalayabilir miyiz diye kaygılar oluşabilir. Benimde öyleydi. Sahip olduğum şeyi kaybetmekten, ya da zaman zaman yaşadığımız sorunların ilişkimize zarar vermesinden endişe ettim. Şanslıydım, endişelerim yersizdi, genel durumun aksine, güzel ilerledi.

Ama senin durumun farklı. Senin aklını karıştıran bir adam var. Bu adam belki kaşıyla, gözüyle, saçıyla, gülüşüyle, sözüyle girmiş senin gönlüne. Beğendirmiş kendisini. Bu ciddi anlamda ilişkinden, sevgilinden gittiğini gösterir bence. Ayrıca sevgilinin hayata bakışından, kültürel altyapısından, ailenle uyum sağlayamamasından ve bu olayların evliliğinizi yıpratmasından endişe ediyorsun. Demek ki çok ciddi bir uyumsuzluk var aranızda. Bu endişeler çok büyük çünkü.

Bu süreçte eğer aklına ve gönlüne başka biri girmeseydi, düşüncelerinden hemen emin olma, kendine zaman tanı derdim, çünkü uzun süreli ilişkilerde zaman zaman insan sorgular kendini ama bu durumda ben kurtarabileceğin bir ilişkin olmadığını düşünüyorum. İlerde daha da pişman olabilirsin.

Bu arada Coni Dip abimizin bu konuda söylediği bi çift lafı vardır. Bilemiyorum yazsam belki kafanız daha fazla karışır.

Zaten sevgilini sevseydin diğerinden hoşlanmazdın ve lise mezunu olmasını problem yapmazdın yani 4 yıldır yapmamıssın başka birinden hoşlanmaya başlayınca mı ailenin fikri kafana takıldı..Sen eğitimlisin ama aldatmış oluyosun şuan sevgilini onun ailesinin fikri ne olacak bunu bi düşün derim ben:KK35:

İyi de ona aşığım demişsiniz diğerinden hoşlanıyorum...Eğer gerçekten aşık olsaydınız diğerinden de hoşlanmazdınız sadece arkadaşlık düşünebilirdiniz.Siz aşık değilsiniz sadece alışkanlık o olmayınca bir eksiklik var gibi,bir de vicdanınız hepsi bu. Not; Eğitim iki insanın bir arada olup olmayacağını belirleyen bir ölçüt değildir.

Bi de egitim durumumuzu sorun ediyorum diye bana kızan arkadaşlar olmus. Sorun burda eğitim durumu degil hic bi zaman insanları dış gorunuslerine yada okudugu okullara gore degerlendiren biri olmadm. Ama kultur seviyesi zevkler hobiler birbirini tutmuyo bu da sorun oluyo. Mesela en basitinden ben dizileri alt yazılı orjinal sesiyle izlerim dublaj olunca zevk alamıyorum. Ama o turkce dublaj izliyo hem alt yazıyı okuyp hem filmi takip edemedigi icin. Bu gibi sorunlar var aramzda. Bunlar kucuk onemsiz asılabilecek seyler mi yoksa ilerde daha mı cok problem olur hersey ustuste gelince bunu merak ediyorum

Bu yoruma tepkisiz kalamadım.

Ben de yabancı dizi ve filmleri orjinal severim. Eşim sıkılır alt yazı okurken. Ve bu bir sorun değil.

Bu sevdiğin adamla evli olduğunda o kadar basit bir detay ki. Bakın detay diyorum sorun değil.
O zaman zaman benim için alt yazı okur, ben de onun için dublajlı izlerim.

Siz bu adamı sevmiyorsunuz ki her şeyi kafanızda kururyorsunuz.

Diş macununu ortadan sıkıyor diye boşanan çiftlerin ergümanı gibisiniz.

Back
X