İkilemler geçiş süreci

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
Yazıp rahatlamaya, birilerinden fikir almaya ihtiyacım var çünkü artık işin içinden çıkamıyorum.
Buraya bi kaç kez konu açtım erkek arkadaşımın yogun iş hayatı ve ilişkimize göstermesi gereken özveride bulunmaması ya da bulunamaması ile ilgili.
uzatıp çok sıkmak istemiyorum ama durumun anlaşılır olması içinde biraz ayrıntıya girmek zorundayım.
iş kurdu kendisi belli bi borca girdi bu dönemin başında benle net bi şekilde konuştu sana eskisi gibi vakit ayırayamacagım seninle ilgilenemeyeceğim bu ilk bir sene borçlarımı sıfırlamam ve her şeyi oturtmam gerek çok çalışmam lazım ve tüm algımın işte olması gerekli diye. Tamam dedim, dedim ama bu radde de olacağını bilemedim.
Yapı gereği dominant prensipli ve çok çalışkan mı desem işkolik mi desem bilemiyorum.
bi iş aldıysa mutlak 2 / 3 günde teslim ederim sözü verir ne yapar ne eder sabahlar aç kalır uykusuz kalır o işi bitirir. İnsanların böyle de bi talebi yok aslında kafasında iş kalmasınmış düşünmesinmiş bitsinmiş hemen. Bu da her şeyi tepetaklak ediyor. 2 3 mesajlaşırız sonra ben işe dönüyorum diyip kayboluverir.
ben bu krizi yönetemiyorum sanırım, biraz şikayet etmeye başladığımda seni en başta bilgilendirdim, yine başladın yine sorun cıkartıyorsun oluyor.
yapı gereği çok zıttız. Ben duygusalım aşk insanıyım o tam tersi sert despot. Ben hayal kurmasını severim o hayallere boş vaadler der geçer.
Bu süreç beni çıkmaza soktu, artık beni sevmediğini düşünüyorum. Bi iki kere benle mi sıkıntın var, konuşalım olmuyosa yollarımızı ayıralım dedim, kabul etmedi.
Daha öncede ilişkilerim oldu, kriz anlarını yönetemedim. Sert üslubumla kendimden genelde ittim karsımda ki insanları. Üzülsem ağlasam zırlasam bile ayrılıklarda bi hafta sonra hiçbi şey olmamış gibi devam ettim. Bu sefer diyorum ilişkime sonsuz sahip mi çıkmalıyım ? Yoksa ayrı dünyaların insanlarıyız diyip sonlandırmalı mıyım.
cazip gelen noktalarıda var, problemlerimi çözer gece hayatı yoktur, arkadaş düşkünlüğü yoktur. Evde vakit geçirmeyi sever. Sevgisini hissettiğim bi çok an oldu ama bu süreç beni yıprattı.
sizler ne düşünüyosunuz, yerimde olsanız napardınız ?
bu arada bu özverisiz tavrı bir sene sürecek. Yani ben devam edersem bir sene sinirlerimi aldırmış vaziyette gezmem gerekecek.
çok uzun oldu, kusra bakmayın.

İş iş iş, teslim etmem lazım, halletmem lazım gec gelecegım sen ye yemeğini, gelemiyorum bekleme uyu sene evrilecek bu durum evlenınce.doktorluk ısın olsa tek gideceksin, dugun cemiyet olsa gene tek. İsten cıkmis olsa da yorgun olacagı ıcın gelmeyecek.. Sayet bir yıl sabredersen.

Oğlak Burcu mu? Baştan sizi uyarmış, ama insan ne yapar eder vakit bulur yahu, gece bile olsa, gündüz çok erken bile olsa, bir görmeye gelir arar eder yazar, araya sıkıştırır

İlişkilerde iş sebebiyle km cinsinden bile mesafeler olabiliyor. Bence ona biraz daha ilgili olmasını ya da belli zamanları sadece sana ayırmasını iste kısa da olsa

İş iş iş, teslim etmem lazım, halletmem lazım gec gelecegım sen ye yemeğini, gelemiyorum bekleme uyu sene evrilecek bu durum evlenınce.doktorluk ısın olsa tek gideceksin, dugun cemiyet olsa gene tek. İsten cıkmis olsa da yorgun olacagı ıcın gelmeyecek.. Sayet bir yıl sabredersen.
işin o boyutuda var zaten diyorum evlenirsek tek takılırım tatile giderim falan aile toplantılarına yalnız katılırım.
diyorum ya işte çok zıttız. Bunu başarabilen kadınlar vardır illa ki var cevremde gayet mutlu olan bu hallerinden ama ben kaldıramıyorum sanırım

Zıttız demişsiniz. Birbirini tamamlayıcı biçimde olduğunda mantıklı olabiliyor zıtlık ama fikir ayrılıklarından doğuyorsa sıkıntı. Artık sevmediğini düşünmeye başladıysanız yanılma payınız pek olacağını sanmıyorum. Belki kör kütük aşk olmayabilir beraberliklerde ama bir heyecan olması lazım. Lisede dersler kötü olurdu mesela birisi aklına düştü mü. Zorunluluğu yok ama prensipleri takıntı olmuş, ayarlayıp sizle görüsebilme imkanı varken tercih etmemiş. Sağlıkla ilerleyemez. Özveride bulunmanıza gerek yok bence. Sadece o sizle olmak istediğinde görüşmesine katlanmak hoş değil. 🤷🏻‍♀️

Yerinde olsam bir sene bu sekilde yasamak istemezdim. Bunu da ona söylerdim. Iliskiden beklentim bu degil.

Tamam, anlayisli olmani gerektiren zamanlar da olacak, ama bu kadari da fazla gibi geldi bana.
Mecbur da degil, kendin söyledin. Yani onun yapisi ve tercihi. Ve sana asla uymuyor. Hadi diyelim bir sene bir sekilde gecti - bunun tekrarlanmayacagina dair garanti yok. O öyle bir insan her is yogunlugunda böyle davranmaya meyilli sanki - senin icin bu bir sorun ise bence acik bir sekilde dile getir, beraber bir cözüm bulmaya calisin (o da istiyorsa eger).

Olmazsa zorlama, ayril.

Bir ilişkide eğer karşıdaki kişinin hangi bahane olursa olsun ilgisini yeterli görmüyorsanız kendinize sorun, bu ilişkiyi neden sürdürüyorum, nasıl hissediyorum, beklentilerim neler, bu beklentiler gerçekçi mi? , karşılanabilir mi? Beni ne mutlu eder? Bu kişinin öncelik sırası nasıl olmalı? Nasıl hissetmeliyim? İlerisi nasıl olur? Nasıl bir eş, baba olur? Bunları düşünmeniz lazım.

Benim tecrübelerim o kadar yoğun çalıştığım zamanlarda bile yemek yerken, beş dakika bile olsa sabah akşam eşini, sevgilisini arayabilen insanları gördüm. Bu insanlar iş kolik ötesi yoğun çalışan, kritik görevlerde insanlardı ama karşıdaki insanı mutlu etmeyi bilebildiler...

Oğlak Burcu mu? Baştan sizi uyarmış, ama insan ne yapar eder vakit bulur yahu, gece bile olsa, gündüz çok erken bile olsa, bir görmeye gelir arar eder yazar, araya sıkıştırır
Kova. Münasebetsiz kova :)
Bulmuyo işte, istemiyosun sanırım dediğimde başladın yine zaten uzun zamandır arıza cıkartmıyodun, anormaldi di bu durum diyo.

işin o boyutuda var zaten diyorum evlenirsek tek takılırım tatile giderim falan aile toplantılarına yalnız katılırım.
diyorum ya işte çok zıttız. Bunu başarabilen kadınlar vardır illa ki var cevremde gayet mutlu olan bu hallerinden ama ben kaldıramıyorum sanırım
Bence o kadınlar mutlu bir tablo sergilemek gayretindeler yalnızca.

Ben basaramadım bi sure sonra sevgisiz bakan gözlerine de dayanamadım ve bosandım

İlişkilerde iş sebebiyle km cinsinden bile mesafeler olabiliyor. Bence ona biraz daha ilgili olmasını ya da belli zamanları sadece sana ayırmasını iste kısa da olsa
Cumartesi için program yapayım dedim, o da olur sen yap rezervasyon ayarla dedi. Pat cumartesi öğlen akşam olmayacak iş yetiştiremiyorum iyi tamam dedim. Yani hiçbi şeyi başaramıyorum olmuyo

Yerinde olsam bir sene bu sekilde yasamak istemezdim. Bunu da ona söylerdim. Iliskiden beklentim bu degil.

Tamam, anlayisli olmani gerektiren zamanlar da olacak, ama bu kadari da fazla gibi geldi bana.
Mecbur da degil, kendin söyledin. Yani onun yapisi ve tercihi. Ve sana asla uymuyor. Hadi diyelim bir sene bir sekilde gecti - bunun tekrarlanmayacagina dair garanti yok. O öyle bir insan her is yogunlugunda böyle davranmaya meyilli sanki - senin icin bu bir sorun ise bence acik bir sekilde dile getir, beraber bir cözüm bulmaya calisin (o da istiyorsa eger).

Olmazsa zorlama, ayril.
Evet meyilli. Cok uzak zamanları düşünüyorum da evlensek hep yalnız kalırım sanırım. Kendimi aşırı bi çıkmazda hissediyorum. Hissetmemem lazım aslında yorulduğum noktada kendimi üzmemem lazım

Kova. Münasebetsiz kova :)
Bulmuyo işte, istemiyosun sanırım dediğimde başladın yine zaten uzun zamandır arıza cıkartmıyodun, anormaldi di bu durum diyo.
Ne zamandır berabersiniz? Bu kadar zıt olup sevdiğiniz ortak bir aktivite bile yoktur herhalde, birde evlenince x2 herşey zor oluyor.
Benim kafa yapımın %90 uyduğu adamı bazen çekemiyorum aynı evde, senin işin baya zor verdiği cevaplardan belli

Bir ilişkide eğer karşıdaki kişinin hangi bahane olursa olsun ilgisini yeterli görmüyorsanız kendinize sorun, bu ilişkiyi neden sürdürüyorum, nasıl hissediyorum, beklentilerim neler, bu beklentiler gerçekçi mi? , karşılanabilir mi? Beni ne mutlu eder? Bu kişinin öncelik sırası nasıl olmalı? Nasıl hissetmeliyim? İlerisi nasıl olur? Nasıl bir eş, baba olur? Bunları düşünmeniz lazım.

Benim tecrübelerim o kadar yoğun çalıştığım zamanlarda bile yemek yerken, beş dakika bile olsa sabah akşam eşini, sevgilisini arayabilen insanları gördüm. Bu insanlar iş kolik ötesi yoğun çalışan, kritik görevlerde insanlardı ama karşıdaki insanı mutlu etmeyi bilebildiler...
Nedense ondan kopmakta zor geliyor şuan bana. Son iki haftadır hep tartıyorum. Mutsuzsun işte neden kendine bunu yapıyosun, istese zamanını sana ayırır demek ki istemiyor diye. Bana seni seviyorum demesini bile özledim. O kadar duvarlar girdi ki aramıza ve hepsini o oluşturdu. Hem kızgınım hem kırgınım ona.

Cumartesi için program yapayım dedim, o da olur sen yap rezervasyon ayarla dedi. Pat cumartesi öğlen akşam olmayacak iş yetiştiremiyorum iyi tamam dedim. Yani hiçbi şeyi başaramıyorum olmuyo

Başarırsın eğer seni seviyorsa mecbur senin bazı isteklerine de razı olacak
Yeni iş kurmuş yoğunum diyor ama ileriki evrelerde de o yoğunluğu devam eder bı sekilde sana da zaman ayırmak zorunda
Ben bu şekilde ilişki yaşadığımı hissetmiyorum diyebilirsiniz mesela sorunu o çözsün madem çalışma ve sorunu kısa vadeli cozme odaklı biri😂

Ne zamandır berabersiniz? Bu kadar zıt olup sevdiğiniz ortak bir aktivite bile yoktur herhalde, birde evlenince x2 herşey zor oluyor.
Benim kafa yapımın %90 uyduğu adamı bazen çekemiyorum aynı evde, senin işin baya zor verdiği cevaplardan belli
1 senedir
Ortak aktivitelerimiz var-dı eğlenceli bi çift-tik.
Ama o dönem sorumlulugu yokmuş şimdi sorumlulugu varmış.
ilerde çocukları zor bi hayat sürmemeliymiş para sıkıntısı olmamalıymış.
cefasını ben sefasını baskası sürecek bu gidişle.

Şimdi canım benimmm ilişkilerin bitmesi için tek tarafın istemesi yeterli oluyor....
Sen bu adamı seviyorsun sadece öylesin e öğrenmek için sorduğun soruymuş yollarımızı ayıralım durumu....

ama adam da bu be cicim karakteri bu
Sevmediği için diyemiyorum yapı meselesi diyorum....

her şey aşk değil
Aşk tolere etme yetenegını kaybettığın zaman işkenceye dönüşüyor...
Ondan dolayı sonsuz sahip çıkma diye olgu yok...
Sonsuz sahip çıkacaksan bir şeye hayattan beklentilerine sonsuz sahip çık...

ve ben adamı haksız bulmadım kumaş bu elbise yaparsın belki kumaştan ama
Elbisenin fiyatını kumaş da belirler

Başarırsın eğer seni seviyorsa mecbur senin bazı isteklerine de razı olacak
Yeni iş kurmuş yoğunum diyor ama ileriki evrelerde de o yoğunluğu devam eder bı sekilde sana da zaman ayırmak zorunda
Ben bu şekilde ilişki yaşadığımı hissetmiyorum diyebilirsiniz mesela sorunu o çözsün madem çalışma ve sorunu kısa vadeli cozme odaklı biri😂
Ondan zorla ilgi zaman sevgi dilenmek istemiyorum. Ondan değil hiçbi erkekten. Kendi düşünmeli, düşündüde gerçi aa hiç görüşemedik son zamanlarda bi ara görüşelim dedi hayvanoglu hayvan. Ay sinirlerimide bozuyor. Böyle bi konuşmaya girersem zaten senin beklentilerin benim beklentilerim cok zıt, yormayalım birbirimizi der bitiririm. Ama o cesaretim yok suan

Back
X