- 17 Ağustos 2020
- 673
- 425
- 23
- 28
- Konu Sahibi SeseSesilia
-
Hiç birşeyini ihmal etme.ozaman hiç bir kontrole gitme,nasıl olsa zamanı gelince doğacak. Herkesin kötü olacak diye birşey yok,belki sorun çıkmayacak aklın kalmaz.streslik birşey yok.allah sağ salim kucağına aldırsın.Merhaba kızlar. 8.haftamdayım ve 3 hafta sonra ikili taramam olacak. Açıkçası ne olursa olsun evlat Allah nasıl verdiyse o şekilde dünyaya getireceğim inşallah. Internette biraz yorum okudum bu taramalar yüzünden gereksiz stres olup sapa sağlam bebeklere sahip olan annelerin çektiği sıkıntılara rastladım. Sizce yaptırmalı mıyım?
Ahh sizin gibi çok kişi muzdarip zaten ultrasonda geliştikçe her şeyi netleşiyormuş biz doğum paketi aldık içinde diye yapacaktı doktor ama kontrole bile yyüreğimağzımda gidiyorumİlk kizimda yaptirdim, down sendrom riski cikti. Ayrintili ultrasona gittim kalbinde parlaklik görundu. Gebeligi sonlandirmayi teklif ettiler. Kabul etmedim ve zamaninda dogum yaptim. Cok sukur kizim cok saglikli hic bi engeli yok fiziksel yada zihinsel. Ondan ağzım yandı 2.kizimda ve bu gebelikte yaptirmadim.
Dimii açıkçası şuan bu yönde düşünüyorum ben de allah hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Evladımızla sınamasin.Ben yaptırmadım dediğiniz gibi gereksiz stres her ne olursa olsun aldırmazdım çünkü rabbim nasip etmiş saglıklı sıhhatli kucagımıza almakta nasip olur inşallah.. Çevremde de yaptırmamam gerektiğini söyleyenler vardı sadece ayrıntılı ultrasonu yaptırdım görünürde bir sıkıntımız yok şükür inşallah hepimiz saglıcakla kucagımıza alırız hepimiz
Aslina bakarsanız yurt dışında sadece toplamda 4 kontrolü uygun görüyorlar. Tarama testine de anormallik görülürse gönderiyorlar her hastane yapmıyor bile onu. Mesela arkadaşım şuan 4 aylik almanyada gebe hâlâ gitmedi çünkü gerek görmediler.Hiç birşeyini ihmal etme.ozaman hiç bir kontrole gitme,nasıl olsa zamanı gelince doğacak. Herkesin kötü olacak diye birşey yok,belki sorun çıkmayacak aklın kalmaz.streslik birşey yok.allah sağ salim kucağına aldırsın.
Ben ingilteredeyim İlk kızımda toplasanız 3 kere ultrasona girmişimdir. Hep ebe görmüştü,elinde mesure karnımı filan ölçüyorduAslina bakarsanız yurt dışında sadece toplamda 4 kontrolü uygun görüyorlar. Tarama testine de anormallik görülürse gönderiyorlar her hastane yapmıyor bile onu. Mesela arkadaşım şuan 4 aylik almanyada gebe hâlâ gitmedi çünkü gerek görmediler.
Ya evet aslında çok kurcalamamak lazım. Benim doktorum iyi ona da danışacağım illa ol derse olurum ama suanlik olmama karari aldımBen ingilteredeyim İlk kızımda toplasanız 3 kere ultrasona girmişimdir. Hep ebe görmüştü,elinde mesure karnımı filan ölçüyorduo derece saçma bir sağlık sistemiydi. İkinci hamileliğimde sağlık problemleri yaşadım bu sefer peşimi bırakmadılar ,bir kere ebe gördüm hep doktor ve ultrasondayım.Dediğiniz doğru gerek görmezlerse zaten ilgilenemiyorlar. Ama şans işi iyi bir doktor gelmesi ve kontrol edilmek iyi birşey. Erkenden önlem alabiliyorlar.
Amin inşallaaaahhhhDimii açıkçası şuan bu yönde düşünüyorum ben de allah hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Evladımızla sınamasin.
Ya evet ben de dün konuştum doktorumla tekrar dedim istemiyorum yaptırmak sen nasıl istersen dedi. Yani eğer zaten genetik bir sorun varsa down gibi buna müdahale edemezler hani bi sıkıntı varsa da ultrasonda gözükür. O yüzden asla istemiyorum yaptırmamakta kararlıyım. Çok yorum okudum herkesin gebeliğini yoktan mahvetmişler.Merhaba bende bir ay önce doğum yaptım. Doktorum inanılmaz iyiydi tek anlaşamadığımız ikili testti. Kesinlikle karşıydım oda prosedürsel olarak diretti. İnatla yaptırmadım. Bugün olsun yine yaptırmam. İnanılmaz gereksiz birşey boşyere stres olmaya ne hacet. Zaten hamileliğin çoğu kısmı endişeyle geçiyor çoğumuz için. Bide pakette var diye yaptırma derim.
Müdahale edilemeyecek bişeyse ne yapılabilir kiBazı şeyler bence kendin akıl yürüterek karar vereceğin şeyler değil. Bu tarz olaylarda ben yaptırmadım ya da yaptırdım şöyle dediler bisi çıkmadı diyenleri de anlamıyorum. Bazen risk çok yüksek çıkıyor olay amniosenteze kadar gidiyor. Benim fikrim kendisinde bir şey cikmayanlarin insanlara bence yaptırma demesi cehalet.. yaptırın derim. Ihmale gelmez.bazi kromozom bozuklukları erken ultrasonda gözükmüyor ayrıca. Temiz çıkacaktır ama sen yine de yaptır ne olur ne olmaz derim fikrim bu.
Merhaba kızlar. 8.haftamdayım ve 3 hafta sonra ikili taramam olacak. Açıkçası ne olursa olsun evlat Allah nasıl verdiyse o şekilde dünyaya getireceğim inşallah. Internette biraz yorum okudum bu taramalar yüzünden gereksiz stres olup sapa sağlam bebeklere sahip olan annelerin çektiği sıkıntılara rastladım. Sizce yaptırmalı mıyım?
SeseS 65648425member: 1003729 .!.:Merhaba kızlar. 8.haftamdayım ve 3 hafta sonra ikili taramam olacak. Açıkçası ne olursa olsun evlat Allah nasıl verdiyse o şekilde dünyaya getireceğim inşallah. Internette biraz yorum okudum bu taramalar yüzünden gereksiz stres olup sapa sağlam bebeklere sahip olan annelerin çektiği sıkıntılara rastladım. Sizce yaptırmalı mıyım?
merhaba bende 12 haftalık hamileyim ve doktor benden ikili test tapmamı istedi ama ben yapmayı düşünüyorum Allah ne verdiyse o olur nasipte be varsa o olur benim yengeme kuzum dow dediler 9 ayı zehir oldu bebeyi almayı düşündü doktor ama yengem istemedi ve kızı dünyaya geldi sapa sağlam şimdi 3 yaşında maşallah geyet akıllıMerhaba kızlar. 8.haftamdayım ve 3 hafta sonra ikili taramam olacak. Açıkçası ne olursa olsun evlat Allah nasıl verdiyse o şekilde dünyaya getireceğim inşallah. Internette biraz yorum okudum bu taramalar yüzünden gereksiz stres olup sapa sağlam bebeklere sahip olan annelerin çektiği sıkıntılara rastladım. Sizce yaptırmalı mıyım?
Yani düşünmüyorum yanlış olmuşMerhaba kızlar. 8.haftamdayım ve 3 hafta sonra ikili taramam olacak. Açıkçası ne olursa olsun evlat Allah nasıl verdiyse o şekilde dünyaya getireceğim inşallah. Internette biraz yorum okudum bu taramalar yüzünden gereksiz stres olup sapa sağlam bebeklere sahip olan annelerin çektiği sıkıntılara rastladım. Sizce yaptırmalı mıyım?
Herkese saygım var ama ben dediğim gibi cehalet olarak görüyorum. Müdahele edilmesin Allah göstermesin ama bazen olay farklı boyutlara gidiyor.. kötü bilgiler paylaşmak kimseyi karamsar yapmak istemem ki zaten 2 li test teşhis testi de değil ona gore doktor 3lu taramaya bazen gerek bile görmüyor ama bazen de amniosentez diyor. Her sonuçta karar sizin insiyatifinize kalmayabiliyir malesef. Neyse Allah hayirlisini versin herkes icin.Müdahale edilemeyecek bişeyse ne yapılabilir ki
merhaba bende 12 haftalık hamileyim ve doktor benden ikili test tapmamı istedi ama ben yapmayı düşünüyorum Allah ne verdiyse o olur nasipte be varsa o olur benim yengeme kuzum dow dediler 9 ayı zehir oldu bebeyi almayı düşündü doktor ama yengem istemedi ve kızı dünyaya geldi sapa sağlam şimdi 3 yaşında maşallah geyet akılışt
Aynen işte sizin yengeniz gibi o kadar kişiyi okudum ki. Bende bile annem 42 yasında doğurdu beni ve annemden de amniyotik sıvı almak istemişler almanyada. Annem izin vermemiş doğacak bu çocuk zaten aen teşhis koysan ne olacak demiş. Allaha şükür ben de sapasağlamım. Yani kontrole bile giderken acaba sıkıntı var mı diye kuruntu yapıyorum doktorun yüz ifadesini okumaya çalışıyorum. Tutup ihtimal var derse bütün gebeliğim zehir olacak. Oluşan stresten bebekte olmayacak şeyler bile oluşabilir.Yani düşünmüyorum yanlış olmuş
Gebeliği sonlandırmayı ayrıntılı ultrasona gore nasıl teklif ettiler? Kesin sonuç için amniosentez yapılması gerekir diye biliyorum. Ben de detaylı ultrasona girdim ama ona gore bir karar alinmiyor.İlk kizimda yaptirdim, down sendrom riski cikti. Ayrintili ultrasona gittim kalbinde parlaklik görundu. Gebeligi sonlandirmayi teklif ettiler. Kabul etmedim ve zamaninda dogum yaptim. Cok sukur kizim cok saglikli hic bi engeli yok fiziksel yada zihinsel. Ondan ağzım yandı 2.kizimda ve bu gebelikte yaptirmadim.
Amniyosentez de onerdiler kabul etmedim. Ayrintili ultrason ve risk oranina gore teklif ettiler. Yani siradan biseymis gibi soylediler ciddi ciddi. Saka gibi.Gebeliği sonlandırmayı ayrıntılı ultrasona gore nasıl teklif ettiler? Kesin sonuç için amniosentez yapılması gerekir diye biliyorum. Ben de detaylı ultrasona girdim ama ona gore bir karar alinmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?