Doğuma Hazırlık İkili tarama testi öneriyor musunuz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Amniyosentez de onerdiler kabul etmedim. Ayrintili ultrason ve risk oranina gore teklif ettiler. Yani siradan biseymis gibi soylediler ciddi ciddi. Saka gibi.
Gerçekten çok şaşırdım. Ultrasona gore gebelik sonlandırma teklifini hiç duymadım ilk kez sizden duyuyorum. Kesin tani olmadan bunu teklif edemezler ki gebelik sonlandirilamiyor heyet raporu olmadan üstelik yasal süreyi aşmış muhtemelen.. muhtemelen de bu bir suç. Neyse ko sağlıkla almışsınız kucağınıza

Aynen bunu ilk yapan ozel hastane. Ikincisi universite. Baska sehirde hatta prof falan da bulup gittik o sekilde icimizi biraz rahatlatacak seyler duyduk ondan,,Yani cok kotu bi donemdi. Kizim suan 6 yasini bitirdi. Cok saglikli cok sukur.

Aynen bunu ilk yapan ozel hastane. Ikincisi universite. Baska sehirde hatta prof falan da bulup gittik o sekilde icimizi biraz rahatlatacak seyler duyduk ondan,,Yani cok kotu bi donemdi. Kizim suan 6 yasini bitirdi. Cok saglikli cok sukur.
Belki de bebek kucuktu ozaman normal kurtaj oluyordu ondan dediler oyle bi sorun gorunce direk. Doktorlar bizden daha iyi biliyordur elbet . Bi de üzerinden zaman geçince insan tam ayrıntı hatirlamayabilir. Acikcasi mesjainizi ilk okudugumda kesin yanlis hatirlio dedim ondan sorguladim.Belki de amnio yapalım ona gore karar verelim sonlandirmayi dediler neyse ki bakın direk karar vermemiş o son gittiğiniz doktor. ay bilemedim ben doktorlara çok güveniyorum ne deseler yaparım gerçekten ben de zor zamanlar geçirdim Allah razı olsun hepsinden bi an düşündüm o günlerde doktorlar olmasa tip bu kadar ilerlemese ne yapardım diye. Allaha şükür doğmuş 6 Yasına gelmiş darısı başımıza inşallah. Herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip olsun inşallah.

Bende sizinle aynı düşüncedeyim.. Ne olursa olsun bebeğimi doğururum.. Ama kesinlikle de ikili testi yaptırırım.. Ki bir önceki hamileliğimde yaptırdım kötü sonucu aldım yine bebeğimi doğurma kararı ile yoluma devam ettim fakat onu kaybettim.. En azından bildiğim bir durumu yaşadım maalesef.. Diğer türlü testim iyi çıksaysı da içim rahat bir şekilde hamileliğime devam ederdim..

Ama biraz da kişilik meselesi bu.. Ben ne olursa olsun zaten doğuracağım öğrenmeme de gerek yok deyip hiç aklınızda şüphe içinizde sıkıntı olmayacaksa asla yaptırmayın.. Zaten bu bir tarama testi doğruluk oranı kesin değil.. Daha ileri testler var eğer ikili sıkıntılı çıkarsa zaten ancak onları yaptırıp emin olabiliyoruz.. Tabi bu ikili testi yapıp riskli çıkıp da çok sıkıntıya giren boş yere sıkıntı çeken anne adaylarımız da var maalesef ama az çok yine belli oluyor risk oranına göre diye düşünüyorum..

ben şuan ki bebeğimde yine yaptım ikili testi hatta dörtlü testte yaptım detaylı ultrasonda yaptım.. Ne olursa olsun o benim canım hasta dedikleri bebeğimi de aldırmamıştım ama doğum yapıp hiç haberim olmayan bir durumla karşılaşmak da asla istemem.. Normal hayatımda da sürpriz sevmeyen bir insanım zaten.. En azından olumsuz bir durum varsa kendimi hazırlamak isterim..

Gebeliği sonlandırmayı ayrıntılı ultrasona gore nasıl teklif ettiler? Kesin sonuç için amniosentez yapılması gerekir diye biliyorum. Ben de detaylı ultrasona girdim ama ona gore bir karar alinmiyor.
Aynı şekilde bende öyle biliyorım hatta şuan kesinlikle öyle emin gibiyim.. Daha 6 ay önce yaşadım Çünkü benim bebeğimde kromozom bozukluğu vardı.. 2li test riskli çıkınca Anne kanından yapılan fetal dna testi ile kesinleşti.. Doktorum gebeliğe son vermek istersen amniyosentez yaptırman gerekli dedi.. Çünkü diğer türlü gebeliğe yasal olarak son verilmiyor..

Valla yasadiklarimi bi ben biliyorum o yuzden noktasi virgulune kadar hatirliyorum, Allah kimseye yasatmasin. Doktor doktor dolastim ben o halimle. O yuzden benim agzim yandi. Diger 2 hamilelikte yaptirmadim

Ne olursa olsun evlat tabi ki ama ben yaptırmanı öneririm . Ben yaptırdım şükür hiç bir sıkıntı çıkmadı görünen. Tabi ki Allah bilir doğunca göreceğiz bir sağlık problemi var mı ama şuan içim rahat şekilde doğmasını bekliyorum en azından kızımın. Sağlıklı değil deseydi doktor yine devam edecektim hamileliğime ama en azından bilinçli olarak böyle bir duruma kendimi hazırlayarak. Karar senin inşallah en güzel en sağlıklı şekilde alırız evlatlarımızı kucağımıza..

Doktoruma danışacağım tekrar yapalım derse belki yaptırırım. Ama istemiyorum tabi o ayrı. Bakalım hayırlısı olsun ınsalalh allah sağlıklı evlatlar nasip etsin

Bence yaptır. Önceden bilirsen ona hazırlıklı olursun. Tabi ki de gebelik sonlandırmazsın ama kendini hazırlarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…