İkili test hakkında ?

İkili test sonucunuzu atarsanız daha güzel konuşabiliriz bence..??

Doktor değilim sadece tecrübelerim ve doktorlarla iletişimimden edindiğim bilgilerle yorum yapabilirim..
Merhabalar ikili test sonuçlarımın risk durumuyla ilgili yorum yapabilir misiniz?
Gebelik yaşı 12 +1

CRL 57.8

NT Mom 0.99

Nasal Bone Mevcut

PAPP-A 2.39 mIU/ml 1.23

fB-hCG 135.8 ng/ml 3.48

Yaş riski 1:313

Biyokimyasal trisomy 21 1:131

Kombine trisomy 21 1:527

Trisomy 13/18 + NT <1:10000

Merhabalar ikili test sonuçlarımın risk durumuyla ilgili yorum yapabilir misiniz?
Gebelik yaşı 12 +1
CRL 57.8
NT Mom 0.99
Nasal Bone Mevcut
PAPP-A 2.39 mIU/ml 1.23
fB-hCG 135.8 ng/ml 3.48
Yaş riski 1:313
Biyokimyasal trisomy 21 1:131
Kombine trisomy 21 1:527
Trisomy 13/18 + NT <1:10000
Sanırım yaşınız biraz ileri olduğundan riskiniz otomatikman artmış.. Yani bu biraz daha ileri yaşlarda herkeste olan birşey..

Burun kemiği var, ense kalınlığı çok ama çok az yani bu çok iyi birşey.. Çoğunlukla bir sorun olduğunda ya burun kemiği görünmez ya da ense kalınlığı fazla çıkar sadece bunlara bakılırsa durum çok iyi..

Bebeğinizin ultrason verileri, yaşınız ve kan değerleriniz totalde değerlendirme yapıldığında riskiniz çok düşük olmasa da düşük risk grubunda .. Ki aslında asıl değerlendirme bu veri üzerinden yapılıyor.. Yani sizin özelliklerinize sahip 527 kadından sadece bir tanesi down sendromlu bebek doğurmuş..

Şöyle düşünün bir salonda 527 kişisiniz ve içinizden sadece birinizin bebeği down olacak.. Bu sizce yüksek riskli mi?? Bu sayı 50 ya da 25 olsa çok çok yüksek bir risk olurdu.. Çünkü o kadar az kişiden size denk gelmesi daha olası..

Yine de nasip eden Rabbim tabi ki bilinmez ne olacağı. Çok düşük risk çıkıp down bebeğiniz de olabilir yüksek risk çıkıp down olmayabilir de.. Bu zaten tanı testi değil biliyorsunuz kesinlik vermez sadece ön bilgi gibi birşey ihtimaller üzerine konuşuluyor.. Doktorunuz ne dedi bu arada??

Bence içiniz rahat olsun 😊 Sağlıkla kavuşun inşallah..

• Beğen
Reactions: Snm
Sanırım yaşınız biraz ileri olduğundan riskiniz otomatikman artmış.. Yani bu biraz daha ileri yaşlarda herkeste olan birşey..

Burun kemiği var, ense kalınlığı çok ama çok az yani bu çok iyi birşey.. Çoğunlukla bir sorun olduğunda ya burun kemiği görünmez ya da ense kalınlığı fazla çıkar sadece bunlara bakılırsa durum çok iyi..

Bebeğinizin ultrason verileri, yaşınız ve kan değerleriniz totalde değerlendirme yapıldığında riskiniz çok düşük olmasa da düşük risk grubunda .. Ki aslında asıl değerlendirme bu veri üzerinden yapılıyor.. Yani sizin özelliklerinize sahip 527 kadından sadece bir tanesi down sendromlu bebek doğurmuş..

Şöyle düşünün bir salonda 527 kişisiniz ve içinizden sadece birinizin bebeği down olacak.. Bu sizce yüksek riskli mi?? Bu sayı 50 ya da 25 olsa çok çok yüksek bir risk olurdu.. Çünkü o kadar az kişiden size denk gelmesi daha olası..

Yine de nasip eden Rabbim tabi ki bilinmez ne olacağı. Çok düşük risk çıkıp down bebeğiniz de olabilir yüksek risk çıkıp down olmayabilir de.. Bu zaten tanı testi biliyorsunuz kesinlik vermez sadece ön bilgi gibi birşey ihtimaller üzerine konuşuluyor.. Doktorunuz ne dedi bu arada??

Bence içiniz rahat olsun 😊 Sağlıkla kavuşun inşallah..
Çok güzel aciklamissiniz içime su serpildi Allah razı olsun. Doktorum sınırda dedi genetik test istiyorum dedi onu da 2 gün önce kan vermiştim zaten sonucunu bekliyorum. Çok teşekkür ederim.

Çok güzel aciklamissiniz içime su serpildi Allah razı olsun. Doktorum sınırda dedi genetik test istiyorum dedi onu da 2 gün önce kan vermiştim zaten sonucunu bekliyorum. Çok teşekkür ederim.
Rica ederim canım.. İnşallah sonucunuz da güzel çıkacak Black demişti dersiniz 😊

Bana da buradan haber verirsiniz güzel haberinizi bekliyorum.. 2 gün olduysa zaten bir haftaya sonuç çıkar.. Benimki 8 gün sonra çıkmıştı..

• Beğen
Reactions: Snm
Rica ederim canım.. İnşallah sonucunuz da güzel çıkacak Black demişti dersiniz 😊

Bana da buradan haber verirsiniz güzel haberinizi bekliyorum.. 2 gün olduysa zaten bir haftaya sonuç çıkar.. Benimki 8 gün sonra çıkmıştı..
İnş dediğiniz gibi çıkar mutlaka yazacağım 2 hafta dediler sonuç için gelir gelmez yazarım 😊

2E2E4419-7B57-45E7-BB05-274990613217.webp
mne olur yorumlayın Allah aşkına doktor riskli dedi başına böyle birşey gelen varmı ne olur yazın.

Eki Görüntüle 2894518 mne olur yorumlayın Allah aşkına doktor riskli dedi başına böyle birşey gelen varmı ne olur yazın.
Benimde başıma geldi hatta benimki daha kötüydü 50/1 yaşım o zaman 34 dü konu açmıştım yaşınız kaç bilmiyorum ama benimkini yaşa bağladılar çok şükür herhangi bi sağlık sorunumuz yok oğlum 3 yaşını doldurdu inşaallah sizinkide benim gibi olur bunlar kesin tanı koyulan testler değil ihtimal veriyorlar zaten test yapmasakta her ihtimali yaşıyoruz sağlıklı mı değil mi diye çevremde çok böyle testi kötü olup sağlıklı dünyaya getirenler rabbim sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip eylesin

Benimde başıma geldi hatta benimki daha kötüydü 50/1 yaşım o zaman 34 dü konu açmıştım yaşınız kaç bilmiyorum ama benimkini yaşa bağladılar çok şükür herhangi bi sağlık sorunumuz yok oğlum 3 yaşını doldurdu inşaallah sizinkide benim gibi olur bunlar kesin tanı koyulan testler değil ihtimal veriyorlar zaten test yapmasakta her ihtimali yaşıyoruz sağlıklı mı değil mi diye çevremde çok böyle testi kötü olup sağlıklı dünyaya getirenler rabbim sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip eylesin
21 yaşındayım

Eki Görüntüle 2894518 mne olur yorumlayın Allah aşkına doktor riskli dedi başına böyle birşey gelen varmı ne olur yazın.
Testiniz yüksek olmasa da orta riskli bir sonuç vermiş..

Genelde böyle bir test sonucu olup da down sendromlu bebek doğan pek olmuyor yani çok da endişe etmeyin bence.. Ama tabi hiç risk çıkmayıp down doğan bebekler de olduğu için sizin bu riskli çıkan Testinize garanti birşey yoktur deme şansımız da olmaz..

Eminim ultrasonda burun kemiği görünmüştür ve ense kalınlığı normal değer aralıklarındadır ☺️ eğer böyleyse çok stres yapmayın..

Ama tabi ki %100 emin olma şansınız yok.. Bunun için ya amniyosentez ya da fetal dna testlerinden birini yaptırmanız gerekiyor..

Benim bi tanıdığım abla vardı kızının arkadaşı bu ve diğer bütün testleri detaylı tarama falan hepsini yaptırmış bütün testleri temiz çıkmış ama bebek doğduğunda doktorlar bebeğin down sendromlu olduğunu söylemişler belirsiz bişey için kendinizi ve bebişinizi yıpratmayın içinize sinmezse nifty test yaptırabilirsiniz bebişiniz rabbime emanet rabbim kimseyi evladıyla sınamasın

Back
X