İkili test için en doğru zaman

esende

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2018
57
13
8
Kızlar merhaba,
Ben 12+6 günlük hamileyim. 11+4 günlükken devlet hastanesindeki doktorum ikili test yaptı. Bir de özel muayenehanesi olan bir doktora gidiyorum, çünkü geçmişten beri beni o takip ediyor. Dün özeldeki doktor ikili testi erken yaptırdığımı söyledi, bebeğin ölçümlerini yaptı ve bu ölçümlere göre yapılsa daha daha doğru sonuç vereceğini söyledi. Yani bu sonuçlar yanlış mı dediğimde "Hayır, yanlış değil; sadece bu ölçümlere göre daha doğru sonuç alırdık." dedi yine.
Benim ilk hamileliğimde ikili testim riskli çıkmıştı ve bebeğimi ikili testten iki hafta sonra kaybettim. Bu seferki ikili testi korkuyla bekledim ve sonuç riskli olmayınca çok sevinmiştim. (Tabii yaş riski yüksek)
Ama şimdi doktor öyle söyleyince allak bullak oldum, bu durumu yaşayan ya da bu konuyla ilgili bilgisi, tecrübesi olan var mı acaba, 11+4 erken mi ikili test için sizler ne zaman yaptırdınız?

Bu arada 11+4 iken (yani ikili test yapıldığında) bebeğimin değerleri şöyleydi:
Baş popo mesafesi: 51
Ense kalınlığı: 0,51

12+5 iken de şöyle : (Yani daha uygun, daha doğru sonuç verirdi dediği değerler)
Baş popo mesafesi: 63
Ense kalınlığı: 1.7

Benim doktorum da 12'ye girmeden yaptırmamı söyledi. Karşılaştıracakları referans değer açısından sanırım. Çünkü 3. Aydan Doğuma kadar bebeğiniz bir fetüs olarak adlandırılıyor artık, öncesinde embriyo...

Back