ikili test ve anne yasi

BirTutamMutluluk20

azerinnn
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
29.255
37.330
798
Merhabalar
Bi yakinimiz 37 yasinda hamile kaldi
Ikili testde bebekde her sey normal ama anneden dolayi 200de 35 risk tasiyor demis doktor
Ingilterede baya pahaliya yapilan bi test onermis
Aranizda böyle bişey yaşayan ve ya bilgisi olan var mi?

Bebekte her şey normalse neden ekstra test yapılıyor ki?

Anne yaşı ilerledikçe risk artıyor ama sanırım yakınınız bunu bilerek bu yola girmiştir.

Iste bizim de anlamadigimiz o

başka bir doktora da danışmasında fayda var tabiki ama yani yaş 37 ise 37dir, yaşa bağlı risk 35/200 ise 35/200'dür. başka test yapılsa ne olacak anlamadım.

bir de önemlisi başka test sonucunda sonuç yüksek çıkarsa aldıracak mı? yani çok insan tanıyorum "asla aldıramam" diye diye bu testleri yaptırıyorlar. Çünkü sonuç olumsuzsa uygulanacak bir tedavi yok. O zaman o gerginliğe neden giriyorlar anlamıyorum. Bir çok kez de doktorların aldırın dedikleri bebekler sağlıklı doğdu etrafımda.

kendim ne olursa olsun Allah bana bunu nasip etmişse kabul etmeliyim diyip aldırmayacağım için test yaptırmadım mesela. ondan soruyorum, yanlış anlamayın lütfen.

Merhaba ben 35 yaşında hamile kaldım hangi doktora gittiysem bebekte sorun olduğunu sıvı alınması gerektiğini söylediler.ben doktorların dediklerine kulaklarımı kapattım inandım benim bebeğim sağlıklı diye.şükürler olsun Rabbim e sağlıklı bir kızım var 11 aylık şu anda.bence konu sahibi kafaya takmasın sağlıkla alsın bebeğini kucağına inşallah

Arkadaslar cok tesekkur ederim cevaplar için
Ben bazi soruların cevaplarini bilmiyorum kendisi belki uye olup sorularinizi cevaplar
Olmazsa sorup ben yazicam size

Merhabalar
Bi yakinimiz 37 yasinda hamile kaldi
Ikili testde bebekde her sey normal ama anneden dolayi 200de 35 risk tasiyor demis doktor
Ingilterede baya pahaliya yapilan bi test onermis
Aranizda böyle bişey yaşayan ve ya bilgisi olan var mi?
Kandan yapılan bir test var. Materni test. Çok sayıda kromozom anomalisi saptanır. Kandan yapıldığı için düşük riski yoktur.
Ama Türkiye'de yapılmıyor.
Ben 1.5 sene öncesi yaptırdım. 1.000 dolardı.

Merhaba ben 35 yaşında hamile kaldım hangi doktora gittiysem bebekte sorun olduğunu sıvı alınması gerektiğini söylediler.ben doktorların dediklerine kulaklarımı kapattım inandım benim bebeğim sağlıklı diye.şükürler olsun Rabbim e sağlıklı bir kızım var 11 aylık şu anda.bence konu sahibi kafaya takmasın sağlıkla alsın bebeğini kucağına inşallah
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almışsınız. Akside olabilirdi.
Doktorların dediklerine kulaklarımı kapattım. Doğru bir davranış değil.

Yanı doktorlar değil Allah biliyor

Doktorlar , Allahın izin verdiği kadar biliyor

Maşallah sağlıklı uzun hayırlı bir ömrü olsun çok takdir ettim sizi

Kandan yapılan bir test var. Materni test. Çok sayıda kromozom anomalisi saptanır. Kandan yapıldığı için düşük riski yoktur.
Ama Türkiye'de yapılmıyor.
Ben 1.5 sene öncesi yaptırdım. 1.000 dolardı.
Evet sanirim tam olarak bu testten bahsetmiş doktor
Benim sormak istedigim bebekte sorun yoksa tekrar yasdan dolayi bu test yapilmali mi?

Evet sanirim tam olarak bu testten bahsetmiş doktor
Benim sormak istedigim bebekte sorun yoksa tekrar yasdan dolayi bu test yapilmali mi?
Bu tamamen doktor ve hastanın vereceği karardır. Benim ikili testte riskim çok çok düşük olmasına rağmen doktor böyle bir testin varlığından bahsedince daha emin olmak için yaptırdım.
Zaten şunu unutmayın hiçbir zaman bebekte sorun yok demez doktor dememeli. Her zaman açık kapı bırakırlar.
Hiçbir test %100 doğruluk sağlamaz.

Back
X