ikili test yaptırmalı mıyım?

gunes189

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2015
930
462
73
35
Kızlar tüp bebekle 10 haftanın içindeyim. Şimdi doktorum ikili tarama testi yapalım diyor. Yani zaten pgt yapılıp transferim gerçekleşti. Bir sorun olsa pgt de çıkmaz mıydı? Bir de yapı olarak panik biriyim. Olumsuz bir şeyi kafama çok takarım. Bu testlerinde yanılma payı çok fazla. Zaten ben her koşulda bebeğimi adırmam. Allah ne derse o olur. Sizce ne ypmalıyım?

Ben yaptirmam mesela. Oyle bi cok kisinin hamileligi zehir oluyor. Detayli ultrasonda zaten cogu sey belli olur. Eger ne olursa kabulum aldirmam diyorsaniz,yaptirmayin.
Ben kesinlikle yaptırmak istemiyorum. Eşim doktor ne derse onu yapalım mantığında gittiği için beni zor durumda bırakıyor.

Kızlar tüp bebekle 10 haftanın içindeyim. Şimdi doktorum ikili tarama testi yapalım diyor. Yani zaten pgt yapılıp transferim gerçekleşti. Bir sorun olsa pgt de çıkmaz mıydı? Bir de yapı olarak panik biriyim. Olumsuz bir şeyi kafama çok takarım. Bu testlerinde yanılma payı çok fazla. Zaten ben her koşulda bebeğimi adırmam. Allah ne derse o olur. Sizce ne ypmalıyım?
Zaten pgt yapılmış bence gerek Yok ikili teste bu durumda. Zaten çokta güvenilir bir test değil.

Benim de tüp bebekti yine de yaptırdım ikili test. Detaylı yağ de yaptırdım dörtlü testte :anneadayı: doktor ne verdiyse yaptırdım.tabi ki bir sorun çıksa da asla bebeğimi bırakmazdım, bırakmam da ama aklım kalmadı en azından.

Arkadaşlar içinizde ikili tatama testi yaptıranlar var mı? Sadece kan testi ve ultrason mu? Anne adayının boyu kilosu yada baska değerlerinede bakılıyor mu? Teşekkürler ☺️

Arkadaşlar içinizde ikili tatama testi yaptıranlar var mı? Sadece kan testi ve ultrason mu? Anne adayının boyu kilosu yada baska değerlerinede bakılıyor mu? Teşekkürler ☺️
bu testin sonucu kesinlikle yüzde yüz doğrudur diyemiyorlar varsayımsal bir sonuç çıkıyor . Bende kızıma hamileyken yaptırmıştım sonuçlar çok kötü çocuğunuz trozomi 18 hastası olabilir vs vs aynı gün içinde hastane hastane gezdim 4 tane prenital gebelik uzmanına göründüm sonuç olarak kızımı gayet sağlıklı kucağıma aldım yaşadığım üzüntüde çabası .Şimdi yine hamileyim ne ikili nede üçlü test yaptırmayı düşünmüyorum.

bu testin sonucu kesinlikle yüzde yüz doğrudur diyemiyorlar varsayımsal bir sonuç çıkıyor . Bende kızıma hamileyken yaptırmıştım sonuçlar çok kötü çocuğunuz trozomi 18 hastası olabilir vs vs aynı gün içinde hastane hastane gezdim 4 tane prenital gebelik uzmanına göründüm sonuç olarak kızımı gayet sağlıklı kucağıma aldım yaşadığım üzüntüde çabası .Şimdi yine hamileyim ne ikili nede üçlü test yaptırmayı düşünmüyorum.
Canım merak ettiğim önceki gebeliğinde ayrıntılı ultrasonda falan bir olumsuzluk çıkmış mıydı?

Canım merak ettiğim önceki gebeliğinde ayrıntılı ultrasonda falan bir olumsuzluk çıkmış mıydı?
hayır çıkmamıştı sadece ikili testte bu şekilde bir sonuç aldım dün yazmayı unutmuşum benzer bir durum eltimin başınada geldi ama o pek umursamadı hatta doğuma kadar doktora bile gitmedi sonuç cin gibi bir oğlu var :)

merhaba
sonuclarınız nasıl cıkmıstı?

Amin sizde sağlıkla kucağınıza alın. Siz yaptırdınız mı
amin inşallah
benım de embriyom pgt li idi
eşimde kromozom bozuklugu vardı
bir erkek kromozomu fazla imiş

sağlıklı gelen embriyoyu koydular pgt den
doktor yapacağız dedi bu hafta sonu için
çok korkuyorum:(

amin inşallah
benım de embriyom pgt li idi
eşimde kromozom bozuklugu vardı
bir erkek kromozomu fazla imiş

sağlıklı gelen embriyoyu koydular pgt den
doktor yapacağız dedi bu hafta sonu için
çok korkuyorum:KK43:
Hiç korkma yapılsın. Pgd den geçtiyse zaten sorun çıkmaz. İçin rahat olsun

Merhabalar cevap yazarsanız cok mutlu olurum bu ay benım de pgt Li bir embriyom var transfer edılecek .Cok heyecanlıyım ,umarım ben de sizin gibi mutlu sona ulaşırım .😍 size neden pgt onerıldı ?pgt Li embriyonuz 5aa muydı?

Merhabalar cevap yazarsanız cok mutlu olurum bu ay benım de pgt Li bir embriyom var transfer edılecek .Cok heyecanlıyım ,umarım ben de sizin gibi mutlu sona ulaşırım .😍 size neden pgt onerıldı ?pgt Li embriyonuz 5aa muydı?merhaba

Merhabalar cevap yazarsanız cok mutlu olurum bu ay benım de pgt Li bir embriyom var transfer edılecek .Cok heyecanlıyım ,umarım ben de sizin gibi mutlu sona ulaşırım .😍 size neden pgt onerıldı ?pgt Li embriyonuz 5aa muydı?
Merhaba benim de bu ay pgtli embriyom transfer edilecek.. 5aa kalite embriyolarımın hepsi ama kalite ile genetiğin alakası yok. Mitoscore değeriniz kaç acaba ?

Ben de yaptırmadım. Zaten sorun olsa da aldirmayacagim için yaptirmayada gerek duymadım.

Back
X