İkili ttarama testim riskliymiş

mrwqnr

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2020
25
8
6
35
Bugün sonucu mu bir özel hastanede bir doktora gösterdim ...bebeğim riskteymiş ama net konulmuyor bana ya karından sıvı alınacağını yada kan testi yapılmalıymış 5000 TL civarındaymış bana bir kart gerdi burda yaptır gel konuşalım dedi ..karından alınan sıvının da bebeğe zarar verme oranı yüksekmiş moralimi alt üst etti ..allah aşkına bilgisi olan yardımcı olsun sizce risklimi

Eklentiler

• F56FC2A8-B288-430D-9F10-EFFF2425C8A8.webp
    58,2 KB · Görüntüleme: 83
Ihtimal olarak görüyor doktorlar . Ben hamileyken bende de böyle sonuç çıktı . Sıvı almak istedi doktorlar . Ben kabul etmedim .sağlıkli kizim oldu şükür

Yuksek riskli cikmamis bildigim kadariyla soyluyorum. Görseldeki dikey olan siyah cizgi risk durumunu ortaya koyuyor. İkili uclu tarama testleri kesin sonuc vermez sadece hastalik ihtimalini ortaya koyar. Yani binde 5 oranla bebek hasta olabilir der. Bu sadece bir ihtimal. Sana tavsiyem devlette ve ozelde baska doktorlardan da fikir al. İllede amniyon sivisina baktiracaksan bunuda arastir cok yuksek meblaglar odeme. Kart vermis burda yaptir gel demis ya o yuzden diyorum devlette yaptirsan kabuk olmuycak mi mesela. Anlasmali yerlere gonderiyolar herhalde.
Burada cok okuduk riskli cikipta saglikla dunyaya gelen bebekleri. Ha bi de sunu ekliycem canim. Eger diyosan ki bebek yuksek riskki cikarsa ben gebeligimi sonlandiracam evet ozaman yaptir o testleri ama yok her turlu doguracam diyosan bosuna riske girme 3 lu taramada ve detayli usg de daha net belli olur.
Umarim saglikla kucagina alirsin evladini

Hangi ildesnz? Bna onerilen bi yer var zam gelmediyse o testi 2800 tl ye yapyorlardi.neden 5000tl deniyor? Yurtdışına mi gonderlyorms?

Aynen çok doğru söylüyorsun .hepsi para tuzagı.ultrasonda bakıyor bişi varmı diyorum. yok gayet iyi görünüyor sıkıntı yok diyor . E diyorum risk ne Ozman değerlerin yüksek öyle bi anlatıyorki ne moral bıraktı ne bişi .canım çok teşekkür ederim samimi konuşmandan için

Canım testin biraz riskli.. Ama yüksek risk görünmüyor.. Ense kalınlığı gayet iyi.. Down sendromu olsa yüksek ihtimal ense kalınlığı olurdu.. Burun kemiği bilgisi girilmemiş ama belli ki o da var.. Eğer olmasaydı size söylerdi.. Yani bu bir tanı testi değil tarama testi.. Ve öyle çok da aman aman bi risk görünmüyor. Kanda bir değeriniz yüksek çıktığı için etkilemiş.

Bir de ultrasonda baktığında mesanesi, bağırsakları, mide, kalp hakkında birşey dedi mi doktorunuz size?? Yani orada da problem olsa derdi size diye düşünüyorum..

Size bahsettiği fetal dna testi de 5000 tl çok fazla.. İzmir de olduğunuzu söylemişsiniz ben bilmiyorum ama sanırım yine burada okudum İzmirde ücretsiz yapan bir yer olduğunu yazmışlardı bir araştırın bence.. Bende bu fetal dna testi yapmıştım fakat bana maliyeti 2.200 tl idi sanırım o cşvarlarda birşeydi.. Araştırmadan karar vermeyin..Dediğim gibi Türkiyede ücretsiz yapan iki yer varmış biri İzmir de falan gibi bir yazı okuduğumu hatırlıyorum ama tamamen uyduruyor olabilirim Zamanında bununla ilgili çok araştırmam olmuştu..

İnşallah bebeğinizi sağ salim kucağınıza alırsınız.. Stres yapmayın.. Benim bebeğim sorunluydu ve 2li testim size göre çok çok riskliydi ve ultrasonda ense kalınlığı vardı.. Siz içinizi ferah tutun..

Halam bu sıvı aldırırken kalçasına gelmis bebegin, bebek fellik geçirmiş. 7 aylıktı. Ilacla öldürüp aldılar. Sonra bir şey yokmuş felan denmiş.

Reactions: Z P
E
kardeşim bu derece ilgili olup konuya yorum yapmandan dolayı çok teşekkür ederim Allah razı olsun ....bizzat sordum doktora testte bU risk var ama görüntüde ultrasonda sözün gözle göreceğiniz bir durum varmış diye Kadın bana bence burdan herşey iyi görünüyor Ama kesin bişi diyemem Dedi ...ya sen doktorsun dimi bu derece risk görüyorsan Ordada görürsün.mevlam ne verirse güzel verir balım üstüne ama insanın canı sıkılıyor.sizin bebeğiniz nasıl durumu sağlığı ...allah yardımcın olsun seninde valla çok üzüldüm

ultrasondan bakınca anlıyorlar aslında bir risk olup olmadığını. İkili test sonucun da çok riskli değil. Doktorun da problem görmüyorsa sen öncelikle içini ferah tut.
Sonra bir an önce fetal dna testini yaptır. Daha uygun yerler bulunabilir belki ama fiyatlar böyle maalesef şu an. Döviz arttı. 3-5bin arası diye duydum ben de daha yeni. Ama onu da çok geciktirmemen lazım bir an evvel yaptır.
Amniyosenteze gerek yok bence öyle çok büyük bir risk yok.
Türkiyede ücretsiz yaptırma kısmını ben ilk defa burda duydum. yapıldığını bilmiyordum ama biraz zordur muhtemelen prosedürü. devlet hastanesinde tedavin devam ederken çok riskli falan çıkıyorsan yapıyorlardır bence. Her isteyene de gidip yapmazlar.

siz ne zaman yaptırdınız testi? Şu an döviz çok arttığı için ben de fiyatları bu şekilde biliyorum..

Merhaba. Öncelikle bu tarama testleri tanı testi değildir. Genetik hastalıklı çocuk sahibi olmuş kadınların kan değerlerinin istatiğe yansıtılmış hali. Sizinkine göre mesela sizin yaşınız ve kan değerlerinize sahip kadınların bebeklerinin 484te 1inde trisomy 21 görülmüş. Bu aşırı yüksek bir oran değil. 1/100 1/50 gibi oranlarla sağlıklı bebek sahibi olan kadınlar var. Çünkü dediğim gibi sadece istatistik. Ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümleri de önemli. Bildiğim kadarıyla ikili test riskli çıkınca öyle hemen amniyosentez yapılmıyor. Üçlü dörtlü tarama testleri var, onlar da riskli çıkarsa o zaman amniyosentez diyorlar. Fetal dna testi ise daha detaylı ve %99a yakın sonuç veren bir test. Annenin kanından bebeğin dna sı ayrıştırılarak yapılıyor. Başka hastalıklara da bakılabiliyor, bebeğin cinsiyetine kadar öğreniyorsunuz. Mayıs anneleri grubundayım ben, ben yaptırmadım ama yakın zamanda orda yaptıran arkadaşlar oldu. 5000 lira çok. 2500-3000 civarında fiyatlar ödedi onlar. İyice araştırın. Eğer bütçeniz varsa içinize öyle sinecekse yaptırın. Bu arada doktorunuz kim? Ben de izmirdeyim merak ettim.

Bu testler engelli bebek durumunda aldırmayı düşünen aileler için yapılıyo, siz düşünüyomuzunuz? Çünkü hadi diyelim çıktı öyle bi durum tedavisi yok bunun, alınmayacaksa da neden boşa streslere giriyosunuz?

Bakınca bir risk varmı sizce ?? Avrupa tıp Karabağlar devrim Özlem tatli diye bi kadın

Bakınca bir risk varmı sizce ?? Avrupa tıp Karabağlar devrim Özlem tatli diye bi kadın
Ben yüksek riskli gözükmüyor. Zaten cut off değerinin altında çıkmış. Bu ikili taramayı bile yaptırmayan o kadar çok ki sırf böyle canı sıkılmasın diye. Bence doktorunuzu değiştirin, ense kalınlığına ve burun kemiğine organlarına güzelce bakılsın. İçinizi ferah tutun, sağlıklı olacak inşallah.

Cansın ya Tanımasamda duan rahatlattı çok sagol

Merhaba canım. Bu testlerden pek anlamıyorum açıkçası. Oğlumdada şimdiki hamileliğimde de yaptırmadım. Doktor ense kalınlığına baktı sorun yok gibi dedi. Oğlumdada hiç bir sorun yok demişti ben istemediğimi söylediğim de tamam gerek yok demişti . Bence birşey olsa ultrasonda belli olurdu canım. İşte bu olaya çok üzülüyorum ben o yüzden bu testleri yaptırmıyorum. Tabi yapanada asla karşı değilim. Çevremde okadar çok ki bu ikili testleri riskli çıkıp sağ salim evlatlarini doğuran insanlar. Olan işte hamile anneye oluyor. Hamileligini rahat yaşayamıyor Siz yinede içinizi ferah tutun. Rabbim büyüktür. İnsaAllah evladiniza sağ salim kavuşursunuz

Aynen öyle hiçbirşekilde garanti veremez kimse..Bir de doktorlar en ufak bir pürüz olsa hiç sorumluluk almamak için kötü olanı da söylüyorlar.. Çünkü birşey olsa ilk doktorlar taşlanıyor neden demedin diye..

Bunu anlamak için dediğim gibi tanı testlerinden birini yaptırmalısınız.. Zaten bende öyle yaptım ama sadece sizin sonucunuz benimkinden daha iç açıçıcı onu da söylemek istedim.. Ben her zaman testlerin yapılmasından yanayım ama bekleyebilirim dersen bir sorun varsa zaten ileride çıkacaktır..

Benim bebeğim trizomi 18 denilen edward sendromlu çıkmıştı. Down sendromundan çok daha ağır bir sendrom bu. Yaşama şansı yok dediler ya karnında ölür ya doğar doğmaz ölür, en iyi ihtimalle bir yıl yaşar dediler.. Ama ben kıyamadım kalbi atıyordu çünkü canlıydı..18 haftalıkken aniden suyum geldi kaybettim onu..

Son düzenleme:
siz ne zaman yaptırdınız testi? Şu an döviz çok arttığı için ben de fiyatları bu şekilde biliyorum..
Aaa evet belki dediğiniz gibi olabilir.. Ben yaptırmalı 8 ay falan oldu ama o kadar da fark eder mi bilemiyorum.. Çok fazla geldi. Araştırmak lazım.. Birsürü de firma var. Ben yaptırdığım zamanda 3.500 e yapan flrma da vardı mesela her firma aynı fiyatı vermiyor.. Bir de o arkadaşa doktor anlaşmalı olduğu firmayı önerdi yüksek ihtimalle.. Başka seçeneklere bakmak lazım..

şu an da 3500e falan bulunur heralde. ama 2200 bana az geldi ben de daha yeni araştırdım da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…