balah başın sağolsun canım benim yazdığını okurken gözyaşlarına boğuldum umarım tez zamanda bir evladın olur onu kucağına alıp sarıp sarmalarsın
test e gelince hanımlar ben çok korkuyorum henüz yaptırmadım ama mecburen yaptıracam belki bazı durumlar için önlem alınabilir
Bende çok kararsız kaldım yaptırıp yaptırmamakta herkes bir şey söyledi kimisi down sendromlu çıkmış teste ama doğunca sağlıklı olduğunu görmüşler. Bir arkadaşım down sendromlu çıkarsa aldırır mısın diye sordu , Allah korusun öyle bile çıkmış olsa aldırmayı düşünmek bile istemiyorum. Salı günü 2 li test yaptırdım ayın 24 nde alacağım sonuçları Allahın izniyle iyi çıkması için dua ediyorum
ben de herhangi bir sorun olduğunda kürtajı düşünmediğim için ikili testi yaptırmadım, şimdi üçlü test zamanı geldi ama onuda yaptırmıcam.
kafamı bulandırmanın, zaten zor olan hayatımı daha da zorlaştırmanın bi manası yok.ne gelirse allahtan.
hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin, isteyen hiçkimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah.
Yazdıklarınızı okuduktan sonra kafam çok karıştı 6 ay önce bebeğimin kalp atışları durdu ,kürtaj oldum çok sıkıntılar çektim.Şimdi 12 haftanın içinde hamileyim.1 hafta sonra 2li tarama için çağırdı doktor.Çok endişeliyim daha şimdiden Kötü düşünmek bile istemiyorum.
Yazdıklarınızı okuduktan sonra kafam çok karıştı 6 ay önce bebeğimin kalp atışları durdu ,kürtaj oldum çok sıkıntılar çektim.Şimdi 12 haftanın içinde hamileyim.1 hafta sonra 2li tarama için çağırdı doktor.Çok endişeliyim daha şimdiden Kötü düşünmek bile istemiyorum.
Rabbim yavrularımızı sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin... çok ciddi bir durum yaşamışsın,şimdi endişelenmen gayet doğal. unutmamak lazım ki bu testlerdeki sonuçlar kesin değil. olası durumları görmek istiyorum,testin sonucunu kafama takmayacağım diyorsan 2li testi yaptır,ama sonuçta herhangi bir durum moralini bozacaksa yaptırma...
Rabbim yavrularımızı sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin... çok ciddi bir durum yaşamışsın,şimdi endişelenmen gayet doğal. unutmamak lazım ki bu testlerdeki sonuçlar kesin değil. olası durumları görmek istiyorum,testin sonucunu kafama takmayacağım diyorsan 2li testi yaptır,ama sonuçta herhangi bir durum moralini bozacaksa yaptırma...
Çok zorlu bi gebelik yaşıyorum.Aşırı bulantı ve kusma 1 temmuz olan kontrolume sürekli kan kustugum icin erken gitmek zorunda kaldık ve ikili tarama testini de yaptırdım.Şükürler olsun ki temiz çıktıı :))))))) Huzurluyum :)
11.haftamızda doktorum sorduğunda ilk sorum "bebekte bi sorun varsa müdahale edebiliyor musunuz,tedavisi olan sıkıntılar olabilir mi" oldu.Doktorum da kesinlikle sorunlara müdahele edemediklerini sadece kürtaj için yapıldığını söyledi.Bu testleriyle kötü sonuçlar alıp (down sendromu vb) 9 ay sıkıntısını çekip sapasağlam bebek doğuranlar var yakından tanıdığım.Bu örnekler olmasa bile ben kürtajı düşünmediğim için test yaptırmadım.Eşim de ailelerimiz de bana destek verdi. Eksik de olsa,tam da olsa o benim canımdan kanımdan sevdiğimden bir parça.Alnıma yazılıysa özürlü evlat testlerim iyi de çıkabilir.Kafamı bulandırmanın alemi yok diye düşündüm.Veren alır canı.Onca günahım varken bir de katil olamam ben.Dualarımız önce sağlıklı sonra hayırlı evlat.En son da cinsiyet tabi.Rabbim herkese hayırlı evlat versin.Gönlümüzdeki bizlere hayırlı kılsın...
Haftalardır düşünüyorum ama yaptığım araştırmalar sonucu anladım ki istatistiksel bi durum, müdahale de yok, o benim yavrum herşeyiyle ve ben o doğan kadar stres yaşamak istemiyorum, mutlu bi anne yavrusunada iyi bakar, ikili taramada yaptırmadım şimdi , üçlü tarama var ayrıca Bebeğimi merak ediyorum tarama için değil ama kalp atışı nasıl durumu ne büyüdümü cinsiyeti ne onları Merak ediyorum bakalım hayırlısı ne zormuş ya