İkinci bebeğe hazır değilim:(

Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyüp okula gidince bebek hasreti çökecek bana. Ne yapsam bilmiyorum akıl verin ya.
Eşinizde sizde mantıklı düşünemiyorsunuz.
Hasret bir şeyi tatmayinca olmaz mı?
Bebek hasretinizi kaç çocuk giderecek 5 mi 10 mu?
Ya maddi ve manevi yeterlilik konusu ?

Onu hiç düşündünüz mü?

Bayanlar ya ben ne yapacağım bilmiyorum dertliler den biri de benim:((( ben çok bebeğim olsun istiyorum yani en fazla 4 ama şimdi daha 10 aylık oğlum var. Eşim de diyor ki (senesi dolunca doktora bi kontrol e gidelim rahim düzelmişse 2 çalışmalarına başlayalım) ama rahim istediği kadar düzelsin ben kendimi hazır hissetmiyorum ki kimse gelip yardım etmicek ben bakıcam ikisine de. Psikolojim bozulur kesin şimdiden bozulmaya başladı. Epilepsi ilacı da kullanıyorum stres çok etkiliyor. Yıllardır hasta olmuyordum hastalığım tetikleyecek diye de korkuyorum. Annesi ve ablası lohusa iken yapmadıklarını koymadılar ilk günden o günden sonra 1 buçuk ay boyunca gelmediler gitmedik . şimdi bile korona var aman gelmeyin diyorlar 5 aydır torun görmüyor. Ama eşim her gün gidiyor yanlarına ihtiyaçlarını almak için vs. Tamam diyorum gidebilirsin ama işe giden sen virüs taşıyan sen biz niye istenmiyoruzz. Vel hasıl kelam böyle insanlara güvenerek yapamam ikinciyi kendime güvenmem lazım. Oda yok:(. Diyorum bunu kendisine. Bana cevabı (arada az yaş farkı olup bakan nasıl bakıyor. Siz yeni nesil gelinler hep kolaya kaçıyorsunuz. Ben çok çocuk severim babasız büyüdüm çocuklarım olsun istiyorum) diyo. Ama bende çocuk severim sadece aceleye gitmesin istiyorum. Sezeryan oldu ilki en fazla 4 dedi doktor. Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyp okula gidince bebek hasreti çökecek bana. Ne yapsam bilmiyorum akıl verin ya.
Vallahi benim hayatımı yazmışsınız ama aksine ben çocuk çok severim eşimin pislik ailesinden dolayı getirmiyorum çocuk ve onlara hakkımı helal etmiyorum...

Ya o da kesin değil en fazla. Ben bakamam zaten şuan . Kendimi düzeltemedim bide çocuklar on vebali sorumluluğu ağır gelir
Hamile kalmak annenin kararidir. Babayi ilgilendirmez. Biraz agirliginizi koyun. Yattigi yerden baba olmak kolayina geliyor adamlarin.

Hayır demekten aciz misiniz? İstemiyorum bitti gitti.
Ahhh canım benim oraya da yazdım. Diyorum diyorum her konu açıldığında. Hastalığım tekrarlıcak derdi o. Her konuda anlayışlı herşeye yardım eder ama bu çocuk konusunda anlamıyo. Ailesinin etkisinde mi kalıyor artık neyin inadı bilmiyorum

Sezeryanla dogurduysaniz zaten iki sene beklemeniz lazim iyilesmeniz icin
Neyin kafasi bu? İyi misiniz siz?
Size birsey olursa kim bakacak bu bebeklere? Ne kadar cahil bir adamla evlisiniz , nerden buluyorsunuz bu adamlari ya
Yaaa çocuk konusunda cahil. Ama başka şeyler de Allah var anlayışlı yardım sever . Ben yardım ederim diyo buna ettiğim gibi. 8/ 5 çalış ne ara yardım edecekse

Kesinlikle işim zor ama nolacak bilmiyorum bi doktora mı başvursam severim de doktorumu
Eşinizi empati kurmaya yönlendirmesi için bir terapiste başvurabilirsiniz. Çünkü bu zamanda çocuk sadece doğmuyor, siz de biliyorsunuz. Sosyal, zihinsel ve kültürel olarak da gelişmesi gerekiyor. Büyük ihtimalle eşiniz eve çalışan tek kişi olacağı için sizin çektiğiniz zorlukları görmeyecek, sonra size daha çok baskı yapacak " Bakan nasıl bakıyor?" diye. Hala devam ederse tutturmaya buyursun kendisi baksın siz de çalışın. Ama para yetmediğinde, çocuklara istediği şeyi alamadığında veya ilgisizlikten çocukların ders notları düştüğünde de hiç çıt çıkarmasın. Böyle giderse sizden bekleyeceği de bu olur çünkü.

Sizce doktora diyeyim mi gitmeden mesaj atayım numarası var sağolsun herşeye yardımcı oluyor

Back
X