• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci bebeğim olursa isim konusunda ne yapmalıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zeynepokcuy

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
23
Puanlar
18
Arkadaşlar merhaba birşey sormak istiyorum acaba ben mi büyütüyorum diye düşünüyorum ama düşüncelerinizi merak ediyorum bu konuda bir tane bebeğim var şu an 2.bebeği de düşünüyorum bir süre sonra ama kayınvalideme bir ara ikinci bebeğim kız olursa sen koy gibi bir laf söylemiştik onun sevdiği ismi Bir kızım olsun çok isterim. Ama ismi güzel gelse de koymak istemiyorum çünkü kayınvalidem her ne kadar iyi bir insanda olsa ben hamileyken ve doğumdan sonra beni kırdığı çok oldu. Hamileyken giyimimle ilgili konuştuğu oluyordu işte daha rahat veya bol giy gibisinden kendince haklıydı belki ama söyleyince kalbim kiriliyordu canım sıkılıyordu bir anda. Belki üzülür mü diye düşünmeden söyleniyordu çünkü diğer eltimde hamileydi onun bol giyinişinden örnek verildiği de oldu. Bir keresinde yine hamileyken bebek konusunda tecrübesiz olduğum söylendi bir ortamda bu doğruydu ama kırıldım yine de çünkü ne kadar tecrübesiz de olsam kendi bebeğime bakabilirim. Sonrasında doğum yaptım sütüm az geliyordu eltimde kısa bir süre önce dogum yaptı onun sutunun bolluğundan bahsediyordu. Bu da kalbimi kırıyordu yine bir keresinde doğum yapali artik 5 ay olmuştu eltisine bu kadar ayakta dolaşıyor ( bebeğim cok gazliydi ve sürekli kucagimda gezdiriyordum ) kilo veremiyor demisti. Ben de bebeğim için güçlü olmak zorundayim gibi birşey demiştim cok hatırlayamıyorum. Eltisi de iyisin bence gibi bir laf söyledi beni eleştirmedi. Kayinvalideme çok kirilmistim kilomla ilgili bile lafimi ediyordu yani. Yine bebeğimin gazını cikartirken yok aciticaksin canını gibi bir laf soyluyordu karışıyordu belki icinde kötülük yok ama ben biliyordum yani bebegimin nasil gazinin rahat çıkacağını geriliyordum ister istemez. Bir keresinde bebeğimi doktora götürmüştük ve bebegimin tuvaletinin fotosunu doktora gosterdim normal mi diye daha cok küçüktü o zaman bebegim ne biçim annesin gibi bir laf söylemişti yüzüme çok canim sıkılmıştı. Bu gibi şeyler kötü bir insan değil bana yardımı da çok dokunmuştur ama kirildigim şeyler de bunlar siz koyar miydiniz her ne kadar koyarız gibisinden laf söyleseniz de yoksa koymaz miydiniz kayinvalidenizin beğendiği ismi

tek derdin bu olsaydı keşke . Kaynanan mesafe koyulacak insan . hatta mümkünse doğumdan sonra değil begendıği ismi koymak , bi 6 ay çocuğun gazı duzu bitene dek evinize koymayın.

Bu arada kayınvalideniz iyi bi insan değil alttan altann giydirenlerden .iyi bi insan karşıdakinin anneliğini yok sayıp sen ne biçim annesin die şekillendirmez

KOyma

Sen seç ismini diye yeminler etmiş bile olsam her zaman dönebilirim bu sözümden bence. Benim için çok önemli bir konu çocuğun ismi. Üstelik o sözden sonra size bir sürü olumsuz şey yaşatmış. Gerçi bazılarında da siz gereksiz alınmışsınız ama hamilelik ve lohusalıkta alıngan olur insan zaten. Ama kilonuza, anneliğinize laf etmiş kadın. Asla isim seçmesine izin vermem.

Tamam ilk çocuk ,yeni evlilik ayları,toyluk falan ama artık bir kendinize gelin ona kırıldım, buna küstüm,daha kaynana ile sınırı çizmeden ikinci çocuk hayali ....Siz kendi kararlarını bile veremeyecek haldeyken o çocuğa kv isimde koyar; hamileliği ,doğumu ve doğum sonrasını da burnunuzdan getirir.....

Ne alaka ya herkes kendi doğurduğuna isim koysun

Ayrıca bebeklerin bez fotosu doktora gösterilir tabi ki. ben çocuk doktoruyum anneler bazen anlamıyor ishal mi anne sütü kakası mı özellikle bez ya da fotoğraf isteriz görmek için

Hem cahil hem hadsiz kayınvaliden

Hic unutmam ilk kizima hamileyim doguma 1 hafta falan vardi ismi falan hepsi belli bir baktim esimle annesi mesajlasiyorlar esime ben şu ismi cok begeniyorum falan diyor alttan alttan işliyor. Eşim yaninda ben olmasam ikna olacak bir baktim tamam bu bizim istedigimiz isim olsun ikinci cocuk da kız olursa söz veriyorum senin istedigini koyacagız yazdı gönder tusuna basmadan bir daldım eşime sildirdim mesaji nitekim o ismi koymadik.Ikinci kizima hamileyken etrafa kendi istedigi ismi söylemis isimli zibin yaptirmis falan esim annesine koy onu sandığa kızının ikinci cocugu kız olursa ona koydurursun demiş. Dogum yaptim hastaneye gelenler Ecem ismini görünce aa Ecem diye degistirdiniz mi falan dediler 🤣 Yok dedim o babaannesinin kendi uydurdugu isimdi biz bastan beri Ecem dedik zaten degismedi.Onca zahmeti ben cekecegim ölür dedikleri bebegime kavusmusum kayinvalidemin istedigi ismi mi koyacagım ölürüm de koymazdım 🤣 Tutmayacaginiz sözleri vermeyin unutmuyorlar yoksa isim hakki babanın bile degil annenindir bence.

Ne alaka ya herkes kendi doğurduğuna isim koysun

Ayrıca bebeklerin bez fotosu doktora gösterilir tabi ki. ben çocuk doktoruyum anneler bazen anlamıyor ishal mi anne sütü kakası mı özellikle bez ya da fotoğraf isteriz görmek için

Hem cahil hem hadsiz kayınvaliden
Hocam hocam 🙂6 aylık bebem yerınde durmuyor kurt olabilir mi bu çocukta yav 🤣

Beni kiran insanın ismini koymam zaten direkt.Herkes çocuğuna dilediği ismi koymakta özgür.Bu arada süt meselesi benim de başıma geldi çok kırılmıştim.Maalesef inadına kıyas yapılıyor bak onun sütü çok sana bak dağ keçisi gibi.O yüzden koymayın.Esinizle ortak seçebilirsiniz mesela.

Gerçekten 35 yaşında mısınız? Ona kırıldım, buna üzüldüm, tecrübesiz dediler öyleyim evet bilmem ne. Yani kusura bakmayin ama 35 yaşına gelip kendine bu lafları ettiren biri nasıl cocuk büyütüp de kendisine saygı duyduracak anlayamıyorum. Siz kendinize çocuk gibi cahil gibi davrandırırsanız herkes de öyle davranmaya devam eder. Bebeğin doktor kontrolü de b.ku da ismi de sizi ilgilendirir. Başkasına laf vermeyin.

Bence koymamalısın. Ama ona kırıldım, buna kırıldım diye sıralamışsın bi sürü şey. Ağzını açıp bi şey dememişsin. O yüzden yine ağzını açamayıp onun istediği ismi koyarsın sen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X