İkinci bebek çok mu zor?

Ben o kafayı kıranlardanım.
Araları 23 ay.
Doğuma kadar ilkini emzirdim doğurduktan sonra ikisini emzirdim.
Şu an birisi 2,5 diğeri 4,5 yaşında.
Ben iyiyim ya arada ayak parmaklarımla konuşuyorum, tencerelere küsüyorum falan ama her ilişkide olan şeyler.
🤣🤣 benimkilerin arası da 23 ay olacak, huni takıp gezerim diyordum, geleceğimi gördüm sizde😊

Ben o kafayı kıranlardanım.
Araları 23 ay.
Doğuma kadar ilkini emzirdim doğurduktan sonra ikisini emzirdim.
Şu an birisi 2,5 diğeri 4,5 yaşında.
Ben iyiyim ya arada ayak parmaklarımla konuşuyorum, tencerelere küsüyorum falan ama her ilişkide olan şeyler.

Yaa şu an idolüm oldunuz :eğlence:
Ben de 2.5 aylii hamileyim. 2. Dogdugundan oglum 26 aylik olucak.
Hala emziriyorum ve tandem niyetindeyim insallah oglum birakmazsa.
Insallah bizim de yolculugumuz guzel gecer :nazar:

Ikisinin ihtiyaçlarını doğru ölçüde verdiğiniz sevginizi eksiltmediginiz müddetçe sorun olmayacaktır. Büyük çocuğunuza anlatacaginiz şeyler onu tatmin etmeli her sorusunu eksiksiz cevaplayin . Bebek olunca abiye de minik ve güzel sorumluluklar verin kardesiyle alakali onu daha çabuk benimseyecek ve kabullenecektir.
Ilk cocuklar 2. Olduktan sonra en çok sevgisizlikten dem vurur. Sizin bunu asacaginizi düşünüyorum. Kolay gelsin.

çocuğum yok ama kendi hayatımdan örneklendirebilirim , "ilk çocuğunuzun ergenlik çatışmalarıyla yeni bebek" sizi en fazla zorlayan şey olur sanırım.şu an çok yakınımda böyle bi olay var, büyük çocuk 13-14 yaşlarında ve yeni kardeş geldi.bebek zorlamıyo anne artık tecrübeli bi kadın , ilk çocuğun paniği ve kendi anne olarak toyluğu yok çünkü ama ergenlik terapilerinde geziyolar büyük yüzünden.en son konuştuğumda evden çıkmış dışarı gelmiş (artık izin vermek zorunda kalmış kadın) , bebeği korona yapıcam diye tutturmuş :KK57: sizin çocuğunuzun huyunu bilmiyorum ama hazırlayın onu bu geçişe muhakkak

Ikisinin ihtiyaçlarını doğru ölçüde verdiğiniz sevginizi eksiltmediginiz müddetçe sorun olmayacaktır. Büyük çocuğunuza anlatacaginiz şeyler onu tatmin etmeli her sorusunu eksiksiz cevaplayin . Bebek olunca abiye de minik ve güzel sorumluluklar verin kardesiyle alakali onu daha çabuk benimseyecek ve kabullenecektir.
Ilk cocuklar 2. Olduktan sonra en çok sevgisizlikten dem vurur. Sizin bunu asacaginizi düşünüyorum. Kolay gelsin.
İnşallah aşarım hayırlısıyla.

çocuğum yok ama kendi hayatımdan örneklendirebilirim , "ilk çocuğunuzun ergenlik çatışmalarıyla yeni bebek" sizi en fazla zorlayan şey olur sanırım.şu an çok yakınımda böyle bi olay var, büyük çocuk 13-14 yaşlarında ve yeni kardeş geldi.bebek zorlamıyo anne artık tecrübeli bi kadın , ilk çocuğun paniği ve kendi anne olarak toyluğu yok çünkü ama ergenlik terapilerinde geziyolar büyük yüzünden.en son konuştuğumda evden çıkmış dışarı gelmiş (artık izin vermek zorunda kalmış kadın) , bebeği korona yapıcam diye tutturmuş :KK57: sizin çocuğunuzun huyunu bilmiyorum ama hazırlayın onu bu geçişe muhakkak
Yok çok şükür öyle huyları yok,kardeşi gelince değişmez inşallah.

Ikinci cok daha kolay, asil ilk cocuk zor.Ama siz baya ara vermissiniz , rahata alişmişken tekrar zor gelebilir.Çocukta zor olan kendinize vakit ayiramamak ve surekli onunla ilgilenmek.Yaş farklari 5 6 olunca zaten alışmış oluyorsunuz ve 2. , 3. çocuk hiç hissedilmiyor.

Yalnızca sakin olun. Hayat herkese farklı şeyler getiriyor. Evlat başka şey bal eder miyim demeyin zaman çok hızlı akıyor. 28 ay ve 9 aylık kızlarım var bakıyorum da zaman aktı gidiyor anı yaşayın ne yaparım kaygısından ziyade şuan ne yaparım olsun

Hormonlar biraz karışmış ama emin olun kucağıniza alınca hersey rayına oturacak. Yorulsaniz dahi kafaya takmayaksiniz. Şu korona sürecinde ilerleyen zamanda evlere kapanicaz belliki size öyle iyi gelicekki ağlasa bile eve neşe olucak. Başetmek olarak düşünmeyin bebeklerden beklenilen ne biliyoruz buna hazırlıklı olursak çokta sorun olmaz.

İlk gebeliğimde o kadar çok normal doğum istedim ve hazirladimki kendimi .. ağrılarım Vs vardı ama çok çok kötüsüne hazırladım kendimi sandim ki normal doğum yaklaştı vücut kendini hazırlıyor .. kontrole gittim nst de herkes toplandı başıma nasılsın diye.. sanci çok aşırı gorunuyormuş. . Zaten suyumda gelmişti onun su olduğunu anlamadım aslinda kafam reddetti.(dahada ağrı olurdu diye dusundum) Açılma Vs olmuş dr bana kizdi. . Malesef bebek ters olduğu için mecburi sezeryan yaptim. Bende ağrılar epey hissediyordum ama beyin öyle birsey ki hep daha beterine hazirlamisim kendimi..

Sizde bebek yönünden kötü düşünmeyin elbette ama uykusuz kalabileceğinizi ,yeri gelicek belkide sütum varmı kaygısını, veya belkide gaz sancıları yaşayacaģinizi düşünüp buna hazırlık li olun.. yaz ayinda olmaz zaten bunlar ama yinede ihtimal verinki sonra noluyo ya modu olmasın. Bebek bu ve yaşanılan zorluklar genelde aynı. . Cok sakin bir bebek olursa da süpriz olmuş olur size..

Zaman öyle hizlikı zor olan dönem bile tecrübe her an en güzel en özel öğretici .. Çocuklar emek ister zaten ..Herşey Güzel olur sıkmayın tatlı canınızı.

Sağlık ve mutlulukla alın yavuzu kucağınıza inşallah ikinci çoçuk size zor olmaz kızınız büyümüş kişisel ihtiyaçını karşılar size yardımcı olur bebekle ilgilenir 23 ay kızlarımın arası birini dizimde birini ayağmda sallardım kişisel ihtiyaçlarımı zor yapardım şuan biri 4 biri 2 hala öyle maalesef siz hiç endişelnmeyin bnce kızınız büyük şansınız olucak kardeşimle aram 8 yaş annme çok yardım ederdim bakardım iş yapadı gezdirirdim kadın nefes alırdı bnde nerde o lüks🥺

Evet doğuma nerdeyse 1 ay kala bu konuyu açmam ilginç gelebilir bir çoğuna.Ama inanılmaz bir doğum korkusu ve sonrası sardı.Doğumdan ve sonrasında yaşayacaklarımdan çok korkuyorum.İlk çocuğum 12 yaşında ve ondayken baş ettim birlikte büyüdük.Ama şu an herşey çok zor geliyor?Nasıl baş edecem bilmiyorum.
Sizin yine 12 yas varmis benimkilerin arasinda 2 yas olacak allah nasip ederse 😊 gerci isteyerek oldu ama nasil olacak korkusu da yok degil. Neden olmasin yapilir yaa 😬

Evet doğuma nerdeyse 1 ay kala bu konuyu açmam ilginç gelebilir bir çoğuna.Ama inanılmaz bir doğum korkusu ve sonrası sardı.Doğumdan ve sonrasında yaşayacaklarımdan çok korkuyorum.İlk çocuğum 12 yaşında ve ondayken baş ettim birlikte büyüdük.Ama şu an herşey çok zor geliyor?Nasıl baş edecem bilmiyorum.
Korkmayın doğum çok güzel geçecek insallah sağlıkla gelsin
Bence çok zorlamazsınız 12 yaş size yardımcı olabilecek bir yaş benim 6 yaşındaki kızım bebekle çok güzel ilgileniyor benim gözetiminde tabi bunu kendi isteğiyle yapıyor
Benimkiler 6 ,4 yas ve 2 aylık olmak üzere 3 taneler zorlansamda herşey çok güzel bebegimin o masumluğu her bakışta içimi eritiyor bazen yorgunluktan bitip tukensemde bana güçlü olmam gerektiğini hatirlatiyor her seferinde
Bir de sansim büyük çocuklarım (gerçi büyük sayılmaz ama yaş olarak ) bana anlayışlı ve yardımcılar

Bence bu birazda sizin sabrınız ve bebeğinizin durumuyla alakalı olacak. Ben ikinci oğlumda tamamen bebeğimin eziyetli oluşundan çektim. Hem gazlı hem kolik bir bebekti. 6 ay sadece ayağımda sallarken ve emzirirken susuyordu. Gerçi koliği tuttuğunda o da kâr etmiyordu. akşam 8 den gece 2ye kadar çığlık çığlığaydık. Sonrasında kolik ve gaz yavaş yavaş bitti ama anladık ki biraz da huyunda huysuzluk varmış😊Şuan 21 aylık hala kök söktürüyor. Ama sevgileri yok mu herşeyi unutturuyor işte. Şimdi yanımda dudaklarını pörtlete pörtlete uyuyor. Gel de ıssırma🤗🤗
Büyür annesi büyür. Biraz zorlayacak ama yeterki Allah sağlık versin hepsi geçiyor .

Amin inşallah kolaylıkla atlatırım bu süreci,12 yıl ara verince insan korkuyor haliyle.Hayırlısı olsun hakkımızda,teşekkür ederim iyi dileklerinize.

Kizim 4.5 yasinda cok korkuyorum ikinci cocuk icin.heleki o uykusuz geceler yine olursa kafayi yerim sanirim

Biz 3 kişi (hadi babasını saymasak 😒😏😒😏) 1 tanesiyle baş edemiyoruz valla Allah kolaylık versin..hele hele çalışan annelere.nasıl dayanıyorlar aklım almıyor 🤯 5 aydır bittim tükendim resmen.

Doğum olarak sorarsanız 2. Doğum dan kolay oluyor. (Normal doğum sezaryeni bilmiyorum)
Büyütme anlamında sorarsanız büyüğü ergenlikle beraber birde kıskançlık tiplerine gitmezse yeme yanında yat. Çok yardımcı oluyorlar.
Şahsen benimkiler öyle. Ben yarım şaatte uyutamiyorum kızım maksimum 5 dakikada uyutuyor Kardeşini.

Bence kızınızın büyük olması avantaj. En azından siz duş alırken ,yemek yerken yada tuvaletteyken ilgilenir. Tam ergenlik zamanı yalnız ,öncesinde kızınızı her zaman çok seveceğinizi ,onun sizin en değerliniz olduğunu ama bebeğin bakıma ve size muhtaç olduğu, ilk zamanlar zor olacağını ama zamanla kolaylaşacağını anlatın. Stres olmasın,artık onu sevecekler diye düşünüp ergenliğin de öfkesiyle asileşmesin. Geri kalan tipik zorluklar her bebekte var. Sakin mi olur benim kız gibi 42 günlükken kalmaya çalışan bir atom karınca mı olur artık o kısmet 😊

Back
X