İkinci bebek çok mu zor?

Ilk oglum 3.5 ikinci oglum 6 aylik. Dogumu cok cok daha kolay ve hizli oldu (ikiside normal dogum). Buyutmek ve idare anlaminda ise, ilk 2 ay cok zorlandik ama sonrasinda rutin olustu. Simdi ise hic zorlanmiyoruz. Evimizin minigi o ❤️

buyuk ogluma yeni bebek/ kardesle ilgili cok kitap okuyup hazirladik ve kiskanclik cok olmadi. Siz sanslisiniz buyuk evladiniz kiskanmaz cok yastan dolayi☺️

Ben de 1. Çocuğumda çok zorlanmıştım. Bir daha çocuk yapmam derken; kardeşsiz kalmasın diye; ilk çocuğum 5 yaşındayken ikinci çocuğumu doğurdum. Doğum öncesi, bende de birincide hiçbir şeye yetişemediğimden dolayı çok korku olmuştu. Doğumum 2. sezaryan olacaktı, ondan da çok korkmuştum. Doğum yaptım, herşey o kadar kolay oldu ki; sezaryandan 2 gün sonra kalktım, evimi temizledim. 1. Sezeryanda, 1 ay çok zor olmuştu halbuki. 1. Doğumda yemek yapmaya bile zaman bulamazken; 2 çocukla daha kolay oldu. 1. Çocukta acemilikler olurken, çocuğa çabuk büyüsün diye gözüne bakarak sevgimizi bile gösteremiyoruz. Ya da bana öyle oldu. 2. Çocukta, herşeyi daha kolay ve pratik yaptım. Biraz kardeş kıskançlığı oluyor başlangıçta, o konuda da babaya çok iş düştü; bizim yaş farkına göre. Sizin çocukların yaş farkıyla daha da kolay olacaktır umarım. Benim 2. Çocuğum, Şimdi 8 yaşında. Size tavsiyem, boşuna stres yapmayın, herşey daha kolay gelecek. Sağlıcakla bebeğinizi, kollarınıza almanızı diliyorum.
Evet doğuma nerdeyse 1 ay kala bu konuyu açmam ilginç gelebilir bir çoğuna.Ama inanılmaz bir doğum korkusu ve sonrası sardı.Doğumdan ve sonrasında yaşayacaklarımdan çok korkuyorum.İlk çocuğum 12 yaşında ve ondayken baş ettim birlikte büyüdük.Ama şu an herşey çok zor geliyor?Nasıl baş edecem bilmiyorum.

Benim doğuma az kaldı araları 18 ay olacak.
Bakalım bende durumlar nasıl olacak.
Sizin gene arada 2 yaş olacak.

Ben 3 yada 4 ay eve kadın tutacağım. Alışma sürecinde sadece evlatlarına ilgilenicem.
Annemde yanımda olacak bakalım nasıl olacak.

Benim araları tam 5 yaş minik 8 aylık ben çok zorlandım, ama gerek kendi doğumdan sonraki hastalığım gerekse oğlumun sürekli hastalanması kızımın kolik bebek olması derken çok yıprandım ama şükür geçti, düşün ki eşim izin alamadı doğumdan sonra 12 gün falandı oğlum bensiz doktora gitmez o kadar mızmız hafif kıskançlıkta vardı arabaya atıp doktora götürdüm minik bensiz durmaz cümbür cemaat gittik heryere derken bugünlere geldik, 10 yaşında yeğenim var gayet bakıyo benim miniğe senin çocuğunda yardımcın olacaktır eminim sağlık olsunda üstesinden gelirsin inş

Ilk cocuk 12 yasindaymis buyumus artik. Kucuk olsa neyse de. Hatta fazla bile ara vermissiniz. Ikinci cocuk daha kolay buyuyor cunku anne tecrubeli oluyor. Bebeginiz de akilli olursa hic zorlanmazsiniz

Sorunuz o kadar kişisel ki.
Size göre, çocuğa göre değişir cevabı.
Yaş farkı çok mutlaka bir parça zorluğu olacaktır, ama ona göre tecrübeniz de artmıştır.
İlk çocukta o kadar zorlandım ki ikinci bana zor gelmedi mesela.

Bende de 23 aylık var, haftaya da doğum. Beni de stres sardı şimdiden, sezaryen günü alınana kadar rahattım ama şimdi gün de belli olunca gerçekler dank etti. Sizin ilk çocuk büyük hatta o size yardımcı bile olacaktır, benimki hala bebek bir de abi olacak🤦‍♀️ Ben de beraber büyüyecekler diye avutuyorum kendimi. Allah sağlıkla kucağımıza almayı, mutlu Mesut büyütmeyi nasip etsin 🙏
Sağlıklı ve güzel doğumlar diliyorum size :KK200: bende 4 ay kadar sonra doğum yapacağım Allah'ın izniyle kızım 2 yaşında Allah yardımcımız olsun basaracagiz elbet biz anneyiz güçlü olmak zorundayız 👍

İlk çocuk o kadar küçük değilmiş ki.. Hatta yardım dai eder size. Ama doğum korkusu ister istemez oluyor maalesef. :( bnde şimdiden var.

Back
X