• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci bebek? ??

renasss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2015
30
14
3
31
Iki bebek arasinda kaç yaş olmalı?
Şu an oğlum 11 aylık ben şuan kesinlikle istemiyorum.
Ama kayinbaban ve kayinvalivem çok üzerime geliyorlar.
İkincisi dogurmam icin esimde ev alana kadar istemiyor. Kaynanam oğluma çok bakıyor ve çok seviyor birlikte buyuturuz diyor. etrafimdakilerde dogur ddiyor bakaninda var.siz ne kadar ara verdiniz?

zaten fiziksel olarak kendinizi toplamanız için 2 sene öneriyor doktorlar..
milletin ağzıyla çocuk yapılmaz ki ..siz ne zaman kendinizi hazır hissederseniz o zaman olur..doğrusu budur..

çok zor.
birlikte büyüsünler diye düşünenlerdenim normalde, ama çocuk büyüdükçe de 2. fikri daha bir zor gelmeye başladı :)
kv ve kp de hemen başlamasınlar ama daha ilki minicikmiş, anne sütü alıyordur muhtemelen.

Şimdi bakarız diyenler doğunca ortalıkta olmuyorlar. Zaten daha emziriyorsunuzdur oğlunuz 2 yaşını doldursun önce.

hadi kaynanaya alışkınızda kayınpedere noluyo buna karışma hakkını kendinde buluyo, eşinle sen karar verirsin buna

Cocuklariminin arasinda 1,5 yas var.. Kizima hamile oldugumu ogrendigimde oglum 9 aylikti.. Ne yaparim ne ederim diye cok dusundum.. Stres yaptim. Simdi iyiki oyle olmus diyorum :) birlikte oyunlar oynuyolar, kimseyi aramiyorlar.. Ayni faaliyetlerden zevk alabiliyorlar.. Ben kardeslerin yas araliginin fazla olmamasindan yanayim.. Ama buna esin ve sen karar vereceksiniz tabiki..

Çok küçük daha, şimdi hamile kalsan 20 aylıkken abi olacak ama daha o da bebek olmuş olacak ki 2 yaş sendromuna doğru yol alıyor olacak

Herkes sınırını bilsin lafa bakma

Benim kızlarımın arası 3 yaş 3 ay. Ben Büyük iki yaşına geldiğinde korunmayı bırakmıştım. Çocuk doktorumuza kalsa araları tam iki yaş olmalıymış. Ben çok ezilir büyüğü dediğimde fark etmez arada kaç yaş olursa olsun ezilir ne kadar az olursa o kadar iyi demişti. Ben üç yaş olmasını tercih ettim.

Benim kızlarımın arası 3 yaş 3 ay. Ben Büyük iki yaşına geldiğinde korunmayı bırakmıştım. Çocuk doktorumuza kalsa araları tam iki yaş olmalıymış. Ben çok ezilir büyüğü dediğimde fark etmez arada kaç yaş olursa olsun ezilir ne kadar az olursa o kadar iyi demişti. Ben üç yaş olmasını tercih ettim.

çocuk doktorunuzun önerisini hiç bir doktordan duymamıştım, sebebini söyledi mi?
benim oğlum da 25 aylık, 2. için çok kararsızım. bir yanım birlikte büyüsünler diyor, diğer yanım çok zorlaşacak diyor.
sizinkiler şu an kaç yaşındalar, çok zorlandınız mı?

Bir de birlikte bakmak iyi hoş ama tek elden tek tip terbiye önemli bence, sen anlatabiliyosan ne ala ama ben kv më 1 yaşına kadar şeker yok işini bile anlatamamıstım 6 aylıkken kremsanti vermisti

Iki bebek arasinda kaç yaş olmalı?
Şu an oğlum 11 aylık ben şuan kesinlikle istemiyorum.
Ama kayinbaban ve kayinvalivem çok üzerime geliyorlar.
İkincisi dogurmam icin esimde ev alana kadar istemiyor. Kaynanam oğluma çok bakıyor ve çok seviyor birlikte buyuturuz diyor. etrafimdakilerde dogur ddiyor bakaninda var.siz ne kadar ara verdiniz?
Sen her işini çevrenin ağzıyla mı yapıyorsun?

millet ne isteri bırak kendin nekadar istiyosun psikolojin bi çocuk için uygun mu onu düşün,nekadar bakabilir başkaları sizin çocuğunuza..

Bir de birlikte bakmak iyi hoş ama tek elden tek tip terbiye önemli bence, sen anlatabiliyosan ne ala ama ben kv më 1 yaşına kadar şeker yok işini bile anlatamamıstım 6 aylıkken kremsanti vermisti
Ay ben neler çektim o konuda dört aylik ken çayın içine ekmek doğrayıp vermişti

çocuk doktorunuzun önerisini hiç bir doktordan duymamıştım, sebebini söyledi mi?
benim oğlum da 25 aylık, 2. için çok kararsızım. bir yanım birlikte büyüsünler diyor, diğer yanım çok zorlaşacak diyor.
sizinkiler şu an kaç yaşındalar, çok zorlandınız mı?

Ben büyüğün iki yaş kontrolünde sormuştum doktorumuza artık kardeş düşünüyoruz ne dersiniz diye. Geç bile kaldınız araları tam iki yaş olsaydı keşke bir çırpıda büyürlerdi ileride paylaşımları da daha iyi olurdu dedi. Bende ama büyük ezilirdi oda anne bebeği daha dedim. 10 yaşta olsa büyük ezilirdi az olması faydalı demişti. Kendi kadın doğumcum da iki sene sonra hemen yap demişti ben biraz onu dinledim. Daha fazla ara verirsen istemeyebilirsin demişti. Bide ben her iki kızımda da ilk bir sene hiç bir zorluk yaşamadım çok uslu bebekti ikisi de hastalık dönemleri dışında uykusuz bir gece bile geçirmedim. O nedenle ikinciyi yaparken zorlanırım gibi çekincelerim olmadı hiç. Büyük 5 yaşını 4 ay geçti küçük 25 aylık şuanda. İkisinin kız olması avantajdır belki. Büyük olgun ve anaç bir çocuk olduğu için kardeşi çok sevgiyle karşıladı. Aralarında hiç daha aşırı bir kıskançlık olmadı. Tabi arada evde sesler yükseliyor ama ikisininde zor zamanları biri tam iki yaş sendromunun göbeğinde ve hala konuşamadığı için zorlanıyor diğeri ilk okul hazırlığa başladı ve okul değiştirdik çok heyecanlı bir dönem geçiriyor. Ama yinede birbirlerine bir sarılışları var o an dünya duruyor sanki. Küçük ablasının adını telaffuz edemiyor ada diyor ablasına ablası da ona söyle adammmm diye cevap veriyor. Birde ben mesela küçüğe kızsam büyük haklı olmasına rağmen kardeşine kızmama izin vermiyor aynı şekilde küçükte ablasına kızdığımı görürse kıyameti koparıyo. Onlar dövüşsede sevişsede aralarına girmemek gerekiyor.

Back
X