İkinci bebekten sonra

Doğum yapan bazı anneler ilk çocuklarını büyümüş olarak kabul ediyorlar o çocuklardan olgunluk bekliyorlar.
Siz kızınızın da hala bir bebek olduğunu unutmayın lütfen. Tabi ki ilk zamanlar bebeğe daha çok vakit ayırmanız gerekecek ama her boş vakitte de kızınızla ilgilenirseniz sorun olmaz.

aynı korkular bende de var oğlum çok zor bir bebekti. 3 ay gece gündüz ağladı. o kadar bebek çocuk gördüm hayatımda böyle ağlak bebek görmedim. sabah 6:30 gece 11 ağladı. ağlaya ağlaya emer mama yerdi. ağlaya ağlaya uyurdu. ağlayarak gözlerini açardı. şimdi 2 yaşında tekrar hamileyim. sürpriz oldu bize. şimdi düşünüyorum nasıl olacak diye. bakalım yaşayıp göreceğim. sanırım bunun bir cevabını başıma gelene kadar bilemeyeceğim.

insanoğlu o iş için her türlü yolunu buluyor. şimdi ilk 1-2 ay bebekler 2 saatte yada saat başı uyanır eee o dönem zaten lohusa oluyorsun. sonra bu 3-4 saate çıkıyor. önceden anlaşıyorsun eşinle bak bebe uyuyunca hazır ol diye eee 3 saat uzun süre. şu an 2 yaşında oğlum 9:30 10 gibi yatıyor. film dizi bile izliyoruz. sabah evet hala erken kalkıyor 9 dedik mi ailecek sofradayız. aman yapmak iste yeterki

Hiç bişey olmaz merak etme. Benim küçük doğduğunda büyük 1 yaşındaydı. Gayet de beraber büyüyüp gidiyorlar. Farzet ki ikiz büyütüyorsun. İkisiyle de fazla fazla ilgilendik ama büyükle bi tık daha fazla ilgilendik. Çok mutlu bir çocuk. Arada ufak kıskançlıklar olsa da hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hiç korkma
başlarda biraz zorlansanız da birkaç aya herşey yoluna girer işleri düzene bindirirsin.

iki kızım arası tam 9,5 yaş
bende aynı duygular içerisindeydim hep
1. kızıma suçluluk duydum sürekli
velhasılı ister az olsun yaş farkı ister zor illaki hissedeceksiniz böyle şeyler

eşiniz de moral bozacağına o ortamda gel kızım kucağıma diyip dikkatini dağıtabilir kızınızın

Yaş farkı olsada olmasada bi süre her cocuk kıskanır aranın yakın olması sizi biraz yorar ama çocuklar için iyi bence beraber oynarlar filan okadar takilmaz hamile halinizle ağlayıp üzülmeyin onlar kardes kıskançlık olsada sevecek kardesini benim kızda kiskaniyordu şimdi kardeşi ağlasa anne kardeşimi aglatma onla ilgilen diyo alışıyor üzülmeyin bukadar aradada babaya bırakıp küçüğü kizinizla zaman gecirirsiniz bişey olmaz

Vala bu size bağlı ilk günler zor oluyor evet zaten 40 gün ilişki yok. Sonra Bi yolunu buluyorsunuz. Bizim hiç sekteye uğramadı tabi öyle her istediğinizde olmayabiliyor çocuk uyanıyor vs. Ama dediğim gibi bir yolunu buluyorsunuz dert etmeyin.

Yapmanız gereken şey kızınızı şimdiden kardeşe hazırlamak yani karnım da senin kardeşin var gelince birlikte oyunlar oynicaksiniz sen ona şunları şunları ogretirsin vs çocuk doğunca sürece onu da dahil edin zevkle size yardımcı olacaktır. Ama sürecin dışında tutarsaniz kardeşini kıskanır sonra kardeşine vurmasın diye minigi daha çok korumak zorunda kalırsınız bu da kıskançlığı arttırır büyük çocuğu çok etkiler . Sürece dahil edin

esiniz niye oyle bir sey dedi ki,
kendisi ilgileneymis madem,

evet ikinci cocuk dogduktan sonra, sizin bazen tamamen bebege yonelmeniz gerekecek,
o zaman da esiniz boyle yorum yapacaksa simdiden uyarmaniz gerekir,
siz bebekle ilgilenirken esiniz kizinizla ilgilenmeli,
o bebekle ilgilenirken siz kizinizla ilgilenmelisiniz,
ikisinin da gonlunu yapmalisiniz, ama tek basiniza niye yapasiniz ki, kendisi bostan korkulugu mu

Beyfendi sanırım kızımıza üzülmüş, huysuzluk yapmıyordu çocuk hiç aglamadı bile ama ben başka bebeği kucağıma aldığımda eşimde onunla ilgileniyordu kucağındaydı mahsun mahsun bakıyordu sanirim onu demek istedi

Güzel yorumlariniz için ne kadar teşekkür etsem az okadar içimi rahatlattiniz ki hepinize çok teşekkür ederimmmm

başta zorlanirsiniz ama sonradan alışıyor sunuz ister istemez bebek zaten pek bişey anlamaz o uyurken sizde kızınızla ilgilenirsiniz bnde de var ikisi peş peşe oldu

Sizi cok iyi anlıyorum. Kızım 4aylık oğlum 2yasında. Dogum dan sonra oglumun huyu suyu değisti hırcınlastı. Ama bazen kızımla beni görünce bakısı cok değisiyo üzgün gibi. Bende sizin gibi cok düsünüyorum oglumada acıyorum bazen cünkü anne ben x olcam diyo emmek istiyo.kardesinin emziği i alıyo aglama numarası yapıyor verim azına diye. Veriyorum yine atıyo kardesi nasıl yapıyorsa aynısını yapıyor. Hamile olunca sütten kesmiştim onun vicdan azabı da oluyo. Ama kardesi i çok seviyo canım kardesim seni seviyorum diyo öpüyor ninni söylüyo o zaman Bi kardesi olduğu için seviniyorum. Bugün ver ben süt vercem kardesime dedi actı memişlerini küçücük aklıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…