İkinci cocuk baskisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bırakın toplumu ben bu konuda eşime bile söz hakkı vermiyorum 😅
Bebeğim 18 aylık. Bakabileceğim çocuk sayısının 1 olduğuna karar verdim. Psikolojik olarak ikinci çocuk beni çok yıpratır. Yetemem ben iki veya üç çocuğa. Kendime bile yetemiyorum. Yardım eden kimsem yok. Kimsenin de söz hakkı yok.

Ayrıca kardeş demek dert demek benim için. Çevremde kardeşi ile sorun yaşamayan insanlar yok denecek kadar az. Kızıma da bu derdi yaşatmak istemiyorum. Kardeşi olmasın ama ilerde sağlam dostları olsun. Şu an fikrim bu, ilerde değişirse tekrar düşünürüm.
Ne güzel yazmışsın gerçekten de bu konuda en büyük söz hakkı annelere ait biz yani ve her kardeş anlasacak diye bir kaide yok swdigin gibi kardeşiyle herkes sorunlu çevremde ben kardeşimle com iyiyim en yakın arkadaşım ama kızımın böyle olacağının garantisi yok artı ben iki çocuğu kaldıramam hamielligi hiç sevmedim çok zorluk yaşadım ağrılar,ağlamalar falan neler neler sonlara doğru ölecektim birdaha kaldıramam o süreci ama o kadar cahiller ki ilk hamileligin böyle geçti ikincisi o yüzden rahat geçecek diyorlar düşünebiliyor musun kafaya bak ya

Cocuk istemiyorsaniz neden korunmadiniz? Cocuk yapmamak farkli olan cocugu aldirmak farkli bana gore.
Evet çok haklısın biz zaten içe boşalma yapmadık ama eşimin sperm yavaşlığı vardı doğal yolla imkansız dedi bize doktorlar ama hiçbir şeyin imkansız olmayacagini anlamış oldum

İlerde ikinci çocuk planınızı yoksa zaten milletin ne dediğine bakmayın ama 2-3 sene sonra bir çocuk yapacağım diye düşünüyorsanız şimdi doğurun çünkü aldırmak anlamsız olur
Çok çok haklısın ben ikinci çocuğu hiç istemiyorum ondan dolayı öyle olsa dediğin gibi şimdi doğururdum

Evet çok haklısın biz zaten içe boşalma yapmadık ama eşimin sperm yavaşlığı vardı doğal yolla imkansız dedi bize doktorlar ama hiçbir şeyin imkansız olmayacagini anlamış oldum
Bosalma olmadan mi hamilelik oldu? Burdaki geri cekilme konularinda zevk suyundan hamile kalinmayacagini dusunenlere ornek olsun o zaman konunuz. Hakkinizda hayirlisi olsun bundan sonra dikkat edersiniz.

Evet ya şu anda istenmeyen bir gebeliğim var ve eşimle kararimiz aldırmak ama bundan dolayı abuk subuk konusuyorlar işte çok sinir değil mi
Tek çocuk düşünüyorsanız hamile kaldığınızı niye milletle paylaşıyorsunuz ki? Tüp bebek sonrası kendiliğinden hamile kalan yüzlerce hikaye biliyoruz. Keşke aldırmak yerine baştan korunsaydınız. 🤦🏻‍♀️

Çok çok haklısın ben ikinci çocuğu hiç istemiyorum ondan dolayı öyle olsa dediğin gibi şimdi doğururdum
Bence aldrma o allahin bir mucizesi ve sen elinin tersiyle itiyorsn bak tup bebek yapmissin ilkinde ikincidede kendilignden olms o allahin isareti olarak al ben bole seylere inanirim hakkinda hayirlisi🙏🏻ama dusun

He he de gec insanlarin akil verme derdi bitmez.bakmazlar iki cocukla evlerine gidip altust edecek cocuklar evleri .teyzeniz 1 ister 2 gelme der.. ama hamileymissin iyi düşün tasin bi can oda

Evet ya şu anda istenmeyen bir gebeliğim var ve eşimle kararimiz aldırmak ama bundan dolayı abuk subuk konusuyorlar işte çok sinir değil mi
E bunu baştan niye yazmıyorsunuz. Olmayan birseyin baskısı varmıs gıbu anlatıyorsunuz. Bakamayqcagnız maddı ve manevi yeterli olamayacagnızı düşündüğünüz bebegu dünyaya getırmeme taraftarıyım ama sizin baştan bunu söylememe olayınıza takıldım acıkcası.

Bosalma olmadan mi hamilelik oldu? Burdaki geri cekilme konularinda zevk suyundan hamile kalinmayacagini dusunenlere ornek olsun o zaman konunuz. Hakkinizda hayirlisi olsun bundan sonra dikkat edersiniz.
Evet gercekten zevk suyundan hamile kalındığını ben bizzat yaşadım evet yarın spiralde takilcak zaten

E bunu baştan niye yazmıyorsunuz. Olmayan birseyin baskısı varmıs gıbu anlatıyorsunuz. Bakamayqcagnız maddı ve manevi yeterli olamayacagnızı düşündüğünüz bebegu dünyaya getırmeme taraftarıyım ama sizin baştan bunu söylememe olayınıza takıldım acıkcası.
Baştan yazamadim burda bile linç edilmekten korktum ondan dolayı bak ne güzel yazmışsın bakamayacagini maddi manevi yetemeyecgini düşündüğüm bebegi getirmemeliyiz dünyaya

Bence aldrma o allahin bir mucizesi ve sen elinin tersiyle itiyorsn bak tup bebek yapmissin ilkinde ikincidede kendilignden olms o allahin isareti olarak al ben bole seylere inanirim hakkinda hayirlisi🙏🏻ama dusun
Yo elimin tersiyle itma değil canım hamilelik çok zordu bemkm.icin tarif dahi edemem hele lohusaylen kaç kere intihar etmek istedim çok zor atlattim ikinci bebek iki bebekle evde yapamam bakıcı tuttalim diyorlar saçmalamayın diyorum bakıcıya guvenipte çocuk yapılmaz

Son düzenleme:
Tek çocuk düşünüyorsanız hamile kaldığınızı niye milletle paylaşıyorsunuz ki? Tüp bebek sonrası kendiliğinden hamile kalan yüzlerce hikaye biliyoruz. Keşke aldırmak yerine baştan korunsaydınız. 🤦🏻‍♀️
Evet ben o ihtimali hiç dusunemwdim dün test yapınca şok oldum o şokla soyleyiverdim bende kabahat kesinlikle var ya

Aynı baskı bende de var kızım 6 yaşında ileride kardeş düşünmediğim için pişman olur muyum diye her gün kendime soruyorum istemiyorum başka doğurmak ama çevrem annem en başta baskı uyguluyor

Yo elimin tersiyle itma değil canım hamilelik çok zordu bemkm.icin tarif dahi edemem hele lohusaylen kaç kere intihar etmek istedim çok zor atlattim ikinci bebek iki bebekle evde yapamam bakıcı tuttalim diyorlar siktirin gidin diyorum afedersin bakıcıya guvenipte çocuk yapılmaz
Küfür kullanmadan da kendinizi ifade edebileceğinizi biliyorsunuz değil mi mesajınızı düzenleyin lütfen 😊

Aynı baskı bende de var kızım 6 yaşında ileride kardeş düşünmediğim için pişman olur muyum diye her gün kendime soruyorum istemiyorum başka doğurmak ama çevrem annem en başta baskı uyguluyor
Evet gerçekten sakın baskılarla yapma bakarız beraber buyuturuz dediklerine de inanma bir cocugun doğumuna anne baba karar verir

Kızım 3.5 yaşında 1 yaşından itibaren bana da söylediler baktılar bildiğimi yapıyorum susup karışmamaya başladılar.Ama sizde ortada bir hamilelik söz konusu olduğu için baskıyı arttırmışlar.Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X