• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk düşüncesi ve eşim...

bu söylediklerini daha da derinleştirerek konuştum zaten.
ama 2.çocuğu düşünmediğime karar verdim.
bilmiyorum ilerde belki pişman olurum belki de iyi ki olmamış derim bilemiyorum.
maalesef ne kadar istesem de, eşim ne kadar inandırıcı ve umut verici konuşsa da giden gitti benden artık.
kendimi güvende hissetmediğim bir evliliğe 2.çocuğu "sıkıştırmak" extra sıkıntı verir diye düşünüyorum.
çok teşekkür ederim desteğin için.
Allah'a emanet ol arkadaşım...

saldırmaya odaklandığın için atlamışsın.
iyi oku ve kararımı gör hayal arkadaş.

Öncelikle öteki konuları falan bilmiyorum, okumadım, fakat bu konudaki yazılanlar beni dehşete uğrattı.

Bence insanlar böyle talihsiz olaylar öz kız kardeşlerinin, canından öte arkadaşlarının başına geldiğinde onlara söyleyemeyecekleri şeyleri buradaki insanlara da söylemiyorlarsa, işte o zaman insandırlar benim gözümde. Bunun dışındaki kırıcı konuşmalar ben konuyu bilmesem bile benim içimi acıttı. Her iki taraf için de geçerli bu. "Gerçekler acıtır, ben de fikrimi zehir zemberek sunacağım" diye can yakmak insanlık değildir. Çok büyük günah çok büyük ayıp insan kırmak, her iki taraf için de.

Kötü yoruma, olumsuz fikre öteki yanağını çevirebilmek de gerek. Kim ne derse desin, tavrından ödün vermemek, canı yanınca akrep gibi sokmamak da insanlığın gereğidir bence. Olumsuz bir yorumdan dolayı karşı tarafı bilmeden itham etmek ne kadar doğru? Onun aile yaşantısını, eşinin ona ilgisini söz konusu etmek hoş mu? Ya da "benim aldatan eşim, senin aldatmayan eşinden daha özveri davranıyordur" gibi bir karşılaştırma yakışık alıyor mu acaba?

Son olarak da söylemek isterim ki, burada konu açmak karşı taraftan gelecek "yorumlara" açık olmayı gerektirir, fakat ithamlara, yargılamalara, hesap sormalara değil. Söyleyecek iyi birşeyin yoksa en güzeli hiçbir şey söylememektir demişler. Buradaki "iyi" den kastedilen ise, yorum olumsuz olsa bile karşı tarafın iyiliği için yapılmış, hassaslıkla dile getirilmiş ve birincil amacı karşıdakine yardım etmek olandır.

Dilinizle dövüyorsunuz birbirinizi koca koca insanlar... Bunun fiziksel şiddetten ne farkı var?

Öncelikle öteki konuları falan bilmiyorum, okumadım, fakat bu konudaki yazılanlar beni dehşete uğrattı.

Bence insanlar böyle talihsiz olaylar öz kız kardeşlerinin, canından öte arkadaşlarının başına geldiğinde onlara söyleyemeyecekleri şeyleri buradaki insanlara da söylemiyorlarsa, işte o zaman insandırlar benim gözümde. Bunun dışındaki kırıcı konuşmalar ben konuyu bilmesem bile benim içimi acıttı. Her iki taraf için de geçerli bu. "Gerçekler acıtır, ben de fikrimi zehir zemberek sunacağım" diye can yakmak insanlık değildir. Çok büyük günah çok büyük ayıp insan kırmak, her iki taraf için de.

Kötü yoruma, olumsuz fikre öteki yanağını çevirebilmek de gerek. Kim ne derse desin, tavrından ödün vermemek, canı yanınca akrep gibi sokmamak da insanlığın gereğidir bence. Olumsuz bir yorumdan dolayı karşı tarafı bilmeden itham etmek ne kadar doğru? Onun aile yaşantısını, eşinin ona ilgisini söz konusu etmek hoş mu? Ya da "benim aldatan eşim, senin aldatmayan eşinden daha özveri davranıyordur" gibi bir karşılaştırma yakışık alıyor mu acaba?

Son olarak da söylemek isterim ki, burada konu açmak karşı taraftan gelecek "yorumlara" açık olmayı gerektirir, fakat ithamlara, yargılamalara, hesap sormalara değil. Söyleyecek iyi birşeyin yoksa en güzeli hiçbir şey söylememektir demişler. Buradaki "iyi" den kastedilen ise, yorum olumsuz olsa bile karşı tarafın iyiliği için yapılmış, hassaslıkla dile getirilmiş ve birincil amacı karşıdakine yardım etmek olandır.
Dilinizle dövüyorsunuz birbirinizi koca koca insanlar... Bunun fiziksel şiddetten ne farkı var?

tümüne katılıyorum.
ancak burdaki gemiyi bazı insanlar "hesaplaşma" amaçlı yürütüyorlar.
e ben de peygamber değilim diğer yanağımı uzatayım...
herkes haddini bilmeli...

Offf.. Hayır ya, gerçekten yapmayın bunu..akannehir
nefertity size eski konularında olumsuz yorumlar yapmış olabilir, ben okumadım. Ama "aldatıldığını öğrenen hamile bir kadın" olarak değerlendirin yazdıklarını. Aldatıldığını öğrendiğinde bir kadının geçirdiği ilk evre "şok", ikinci evre "inkar etme, yok sayma" evresidir. Açın, bakın böyle tanımlı bu.
Hani konuyu beğenmesek bile en fazla yorumsuz kalacaktık? Hani hakarete varan yorumlar yapılmıyordu burada? Bu mudur? :umursamaz:
Eminim nefertity' de böyle bir ihanet yaşamak istemezdi. Emin olun çok ama çok canı yanmıştır. Öyleki sizin bu yazdıklarınızla ekstradan canı yanabileceğini sanmıyorum. En fazla sinirleniyordur. Sizler eşinizin size ihanet etmediğine mutlu olun, şükredin, bunu korumaya çalışın. Ama zaten üzgün bir kadını konu açtığına neden pişman ediyorsunuz? Amacım avukatlık değil. Ama sanıyor musunuzki nefertity önemsemiyor ihanete uğramış olmasını, sanıyor musunuzki unuttu sildi, attı aklından. Unutamamışki, hemen atlamıyor 2 bebek fikrine.. Ayrıca her anne yavrusuna bir kardeş doğurmak ister. Her anne ikinci defa anne olmayı hak eder. Yani 2.bebek yapmayı aklından geçirdi diye suçlu mu oldu.
Madem sizleri kırdı, o zaman bu konusuna yanıt vermeyin, yorum yapmayın. Hak etmiyor deyin, geçin. En fazla budur yapacağınız.. :teselli:

Bayanlar lütfen kendinizi daha fazla yormayın. Parmaklarınızı yorduğunuza değmez. Bu bayanın kocası karısını kendi müstakbel baldızıyla aldatıyor, böyle bir şey affedilebilir mi? Bu yetmemiş gibi eşinin basur olmuş poposunun fotoğrafını bu bayanın arkadaşlarına göstermek gibi bir davranışı var. Siz olsanız ne yaparsanız bunlar karşısında? Biz bayana durumun vehametini anlatmaya çalıştık tüm iyi niyetimizle ama bayan işine gelen yorumları okudu ve o kadar kötü sözler söyledi ki yok efendim neymiş sizin kocalarınız sanki melek, siz benim eşimi tanıyor musunuz ki böyle konuşuyorsunuz? Halbuki eşini tanımamıza bile gerek yok böyle davranışlar sergileyen biri hakkında daha ne denir? O konular açıldığında burada olsaydınız emin olsun sinirden saçınızı başınızı yolardınız bir insan bu kadar gurursuz mu olur diye.. Baksanıza bayanın hiç ihtiyacı yok bizim yorumlarımıza kendisi gayet bilmiş o yüzden kendinizi yormayın.

aldatılmayan insan? kaydirigubbakcemile3
aldatıldığının farkında olmayan, uyuyan ya da uyutulan diyelim bence.
her fikre saygı duyulması gerekiyorsa bu da benim fikrim, saygı duyulsun.
aldatılmayan insanlar toprağın altındakilerdir ancak.
herşeyin bu kadar kolay yaşanabildiği bu çağda, toprak üstündekiler ya uyuyor, ya da bilinciyle yaşıyor canım.
bunu da gösterecek maalesef hayat sana ama biraz daha zamanın var.
tadını çıkart :ecrin_bebek:

Gerçek sevgiyi bilemediğin için kocan dışındakilere saldırma nefertitycim...
aklinialirimsmile
Şerefli bir erkek eşinin en yakın arkadaşlarıyla yatmaz...
Bunu çürütecek anti tezin var mı?
Var mı söyle?
İrade diye bir şey var...
Olmayanı savunduğun için zavallı haldesin...
Ağlanacak haline zafer diyorsun...
Bu zaferin adı da erkeği ben kaptım zaferi.
opuyorumnanaktan
Sen biz gibi onurlu gururlu insanların ilişkisini irdeleyeceğine kendine bakmalısın.
Ciddi anlamda psikolojik tedaviye ihtiyacın var...
Lütfen 2. çocuğu doğurma.
Zavallı bir çocuk daha dünyaya getirmeyin...
1.sine yeterince acıyoruz zaten...
:sinifsinif:

zemuszemus

Bayanlar lütfen kendinizi daha fazla yormayın. Parmaklarınızı yorduğunuza değmez. Bu bayanın kocası karısını kendi müstakbel baldızıyla aldatıyor, böyle bir şey affedilebilir mi? Bu yetmemiş gibi eşinin basur olmuş poposunun fotoğrafını bu bayanın arkadaşlarına göstermek gibi bir davranışı var. Siz olsanız ne yaparsanız bunlar karşısında? Biz bayana durumun vehametini anlatmaya çalıştık tüm iyi niyetimizle ama bayan işine gelen yorumları okudu ve o kadar kötü sözler söyledi ki yok efendim neymiş sizin kocalarınız sanki melek, siz benim eşimi tanıyor musunuz ki böyle konuşuyorsunuz? Halbuki eşini tanımamıza bile gerek yok böyle davranışlar sergileyen biri hakkında daha ne denir? O konular açıldığında burada olsaydınız emin olsun sinirden saçınızı başınızı yolardınız bir insan bu kadar gurursuz mu olur diye.. Baksanıza bayanın hiç ihtiyacı yok bizim yorumlarımıza kendisi gayet bilmiş o yüzden kendinizi yormayın.

He bir de, aldatılmayan erkek sadece toprağın altındakilermiş....
sempatiksalakcinni
Düşünebiliyor musun blush?
bayanssulusmile

aldatılmayan insan? kaydirigubbakcemile3
aldatıldığının farkında olmayan, uyuyan ya da uyutulan diyelim bence.
her fikre saygı duyulması gerekiyorsa bu da benim fikrim, saygı duyulsun.
aldatılmayan insanlar toprağın altındakilerdir ancak.
herşeyin bu kadar kolay yaşanabildiği bu çağda, toprak üstündekiler ya uyuyor, ya da bilinciyle yaşıyor canım.
bunu da gösterecek maalesef hayat sana ama biraz daha zamanın var.
tadını çıkart :ecrin_bebek:

hiç bukadar saçma bi yorum okumamıştım şimdiye kadar
bence sen affetim diyorsun ama eşinin seni aldatmaları seni çok derinden yaralamış
asla kapanmayacak yara gibi adeta
senin 2.cocuğa değil biran önce piskolojik tedaviye ihtiyacın olduğunu düşünüyorum arkadaşım
çok ciddiyim
şuan 1 çocuğun var ona böyle bir piskolojiylen nekadar faydalı olabilirsin
ne öğreteceksin ona?
baban beni aldatı
zaten aldatmayan/aldatılmayan kimse yok
sende ilerde aldatılacaksın veya aldatacaksın
senin bu teorine göre sende eşini aldatdın veya aldatacaksın? öyle ya aldatılmayan insan olmadığına göre

zemuszemus

He bir de, aldatılmayan erkek sadece toprağın altındakilermiş....
sempatiksalakcinni
Düşünebiliyor musun blush?
bayanssulusmile

Komedi resmen yaa.. Tamam kendin aldatılmayı gururuna yedirebiliyorsun ama aldatılmayı kabullenmeyen insanlara saygı duy bari.. Ayrıca yukarıda bayanın dediği gibi demek ki sen de aldatacaksın ya da aldattın kocanı. Aldatılmayan insan yoktur dediğine göre..

hiç bukadar saçma bi yorum okumamıştım şimdiye kadar
bence sen affetim diyorsun ama eşinin seni aldatmaları seni çok derinden yaralamış
asla kapanmayacak yara gibi adeta
senin 2.cocuğa değil biran önce piskolojik tedaviye ihtiyacın olduğunu düşünüyorum arkadaşım
çok ciddiyim
şuan 1 çocuğun var ona böyle bir piskolojiylen nekadar faydalı olabilirsin
ne öğreteceksin ona?
baban beni aldatı
zaten aldatmayan/aldatılmayan kimse yok
sende ilerde aldatılacaksın veya aldatacaksın
senin bu teorine göre sende eşini aldatdın veya aldatacaksın? öyle ya aldatılmayan insan olmadığına göre

Bu kadar saçmasını okumadıysan princess nefertity'nin diğer konularını aç oku zira oradakiler de bundan pek farklı değil...
sempatiksalakcinni
Saçmalık konusunda yarış halindeler tüm yorumları...
aklinialirimsmile
Yok aldatmayan koca olmazmış...
Yok hayatta aldatılmayan tek insanlar toprağın altındakilermiş...
aklinialirimsmile
Yok kocası İYİ NİYETLİYMİŞ...
bayanssulusmile
Yok asıl tehlikeli olan bir erkeğin aldatmayan erkekmiş...
sempatiksalakcinni
Düşün ya... bayanssulusmile
Bunları ciddi ciddi savunmak için yazıyor kendini...
aklinialirimsmile
Ama boşversene önemli olan erkekini elinde tutması.
:jeyyar:
Aldatsa da aldatılsa da ne fark eder caaaanımmmm şakkıdı
Sonuç olarak kocan var nikahın var kapı gibi...
:jeyyar:
Gerisi yalan...
Nikahı kaptım kocam eve gelmese de tapusu bende diyor ama şunu unutuyor içinde başkaları oturduktan sonra o nikahı napacak?
Asıl soru bu. şutarafagitti

Komedi resmen yaa.. Tamam kendin aldatılmayı gururuna yedirebiliyorsun ama aldatılmayı kabullenmeyen insanlara saygı duy bari.. Ayrıca yukarıda bayanın dediği gibi demek ki sen de aldatacaksın ya da aldattın kocanı. Aldatılmayan insan yoktur dediğine göre..

Saygı kelimesini önce kendine karşı kullanamayan bir insan nasıl başkasının fikrine saygı duyabilir ki?
gamyoncuiremsu
Kocasını arkadaşlarıyla paylaşıyor aman yapsın erkektir yapar, kadındır çeker diyor...
Ötesi var mı?
şakkıdı

Sonuçta onn konuşması avrıyla birşeyleri hissedebilirsiniz,
kararınızı netleştirirsiniz.
Kimi erkek ilkinden ders çıkarır kimi aynı hataya devam eder.
ıki tepkiyide verebilir.
Ama aldattı derken fiziksel aldatmamı ? onu merak ettim ?

aldatmakta aldıtılmakta çok iğrenç birşeydir. çalıştığım kurumda bazı kişiliksiz şahsiyetler var maalesef evli erkekler evli bayanlarla... hemde o kadar pişkinlerki sanki onlar yapmıyor eşleri duyduğunda ise eşlerine kıskandıkları için dedikodu çıkartıyor gibi laflarla eşlerini uyutuyorlar. eşlerini aldatan kişiler o kdar çoğaldı ki artık iğreniyorum hakikaten. bu herkesin kendi tercihidir aslında. bizler dışarıdan sadece yorum yapabiliriz. lütfen kırıcı olmayın arkadaşımız büyük bir çıkmazda. o kararını vermiş zaten anladığım kadarıyla kafası çok karışık. bence eşini affetme sebebide tamamen oğlundan dolayı. çocuk olmasa arada çeker gidersin yüzünü bile görmezsin ama çocuk olunca mutlaka karşılaşacak. birde etrafın baskısı oluyor bu gibi durumlarda. mevlam herkese akıl fikir versin hatalar kullara aittir ama ikinciye yaparsa hata olmaktan çıkar. allah şeytana uydurmasın nefis çok kötü bişey.

burası kadınlar hamamına dönmüş.
size cevap verdiğim için doğal olarak kendinizi benimle aynı seviyede gördünüz tabii.
bütün hata bende evet.
sınırınızın olmadığını görüyorum.
ama ben daha fazla inemem.
siz eğlenmeye devam edin hanımlar.
bana artık "seviyenize" bakıp acı acı gülümsemek düşüyor bu dakikadan itibaren.

"yıldızlar ateşböceği sanılmaktan korkmazlar"

netertity80; Neden sinirlendin şimdi?
Kendi adıma diyeyim yorumuma bozulduysan şaşıırım.
Çünkü ben gerçekten fiziksel mi duygusal anlamdamıydı aldatma? ona göre bir yorumum vardı.
Başımdan geçmedi hamilelik, tam bilemem ama
yinede sana zarar vermekten korkup fiziki aldatmaya başvurmuş olabilir.Desteklemiyorum ama bu sizin adınızada eşinizce iyilik (!) gibi gelmiş olabilir.
Ben şahsıma konuşayım duygusal aldatmak daha tehlikeli, fiziksel ise felaketim olmazdı.
Ama tabiki herhalükarda can yakıcı bir durumdur.

Birde herkes kendini neden mükemmel görüyor, zavallılık imalarında bulunuyor.Sitenin kuralı mıydı acaba :delphin:

Çünkü ben gerçekten fiziksel mi duygusal anlamdamıydı aldatma? ona göre bir yorumum vardı.
yinede sana zarar vermekten korkup fiziki aldatmaya başvurmuş olabilir.Desteklemiyorum ama bu sizin adınızada eşinizce iyilik (!) gibi gelmiş olabilir.
Ben şahsıma konuşayım duygusal aldatmak daha tehlikeli, fiziksel ise felaketim olmazdı.

Birde herkes kendini neden mükemmel görüyor, zavallılık imalarında bulunuyor.Sitenin kuralı mıydı acaba :delphin:

canım seninle alakalı değildi yazdıklarım kesinlikle.
burda 3 tane çıbanbaşı var onlar da kendilerini bilirler zaten.
senin gibi "üslubuyla" yorum yazanlara söz söylemek ne haddime?
konuyla ilgili kararımı yazdığım halde hala saçma sapan, kendini reklam edip sivrilmeye çalışanlara karşı o cümleleri yazdım.
kendimi mükemmel gördüğümden değil, son derece de mütevazi bir insanım ama gerçekten kendimi öyle tiplerle aynı çizgide görmediğim için yazdım.
aldatma fizikseldi.

Hahaha sen aldatılmaya devam et güzelim. Asıl zavallı olan sensin. Sen kendini yıldız sanmaya devam ederken, kocan seni arkadaşlarınla aldatmaya devam etsin. :roflol:

Sevgili Candaş,
Nefertity, eşi tarafından fiziksel olarak hem en yakın arkadaşı olan hem de, eşinin hem sevgilisi olan bir kadınla defalarca aldatılmış hamileyken.
Üstüne bu olaydan 2 sene sonra, adam gene Nefertity' nin başka arkadaşına en özel yerlerinden biri olan basurlu yerlerini göstermiş...
Tamamen iyi niyetle...
Bunlar sadece bildiklerimiz.
Daha neler var Allah bilir.
Yardım etmeye çok çalıştık ama her seferinde ben kocamı bırakmam filan deyip bizlere hakaret etti.
Kimse mükemmel değildir ama pişkinliğin bu kadarı fazla...
:1closedeyes:

canım seninle alakalı değildi yazdıklarım kesinlikle.
burda 3 tane çıbanbaşı var onlar da kendilerini bilirler zaten.
senin gibi "üslubuyla" yorum yazanlara söz söylemek ne haddime?
konuyla ilgili kararımı yazdığım halde hala saçma sapan, kendini reklam edip sivrilmeye çalışanlara karşı o cümleleri yazdım.
kendimi mükemmel gördüğümden değil, son derece de mütevazi bir insanım ama gerçekten kendimi öyle tiplerle aynı çizgide görmediğim için yazdım.
aldatma fizikseldi.

anladım canım, umarım hakkında güzel kararlar alırsın diliyorum.
Fiziksel olanı kısmende olsa affedilebilir o yüzden eşinle konuşmayı dene.
Rahatsız olduysan yorumlardan konunu kitlet canım.

Hayalcim, arkadaşla ilgili diğer konuşarı okumadım.Bilemiyorum o yüzden.
Ama yinede yorumlarında kırıcı olmasan, bizlere ters gelen davranışlarda bulunabilr insanlar
yargılamak bize düşmez be arkadaşım, han birde olayın içinde olmadığımız için verilen tepkilerde tuhaf gelebilir.
Konuları okumadan yorum yapmak istedim, yargılanmak hoş değil :(

Back
X