ıpek'çiğim....
Lütfen kendini anlatmaya çalışıp zihnini de parmaklarını da yorma. Çünkü gerçekten sorun çok ciddi. Bilirsin ki, hayatta en kolay kaybedilebilecek savaş, cehalete karşı açılan savaştır. Bir çok medeniyetin sonunu getirebilecek kadar da güçlü bir silahtır cehalet. Ve ne yazık ki, birikiminden had safhada emin olduğum, kalitenin tartışılmaz olduğu, tanıma şansına herkesin ulaşamayacağı "sen" bile böyle bir savaşta hezimeti kabul etmek zorundasın. En mutlu, en tasasız insanlar da bu kavramı benimseyen, içselleştirip yaşam biçimi haline getirenlerden çıkar ve en sık kurdukları cümlelerden biri de " ben asla..."dır. Yani "ben asla şöyle yapmam, asla şunu kabul etmem" v.b. gibi. Tıpkı "en büyük zalimler kafası kesilmemiş mazlumlardan çıkar" aforizması gibi oldu ama sen anladın ne demek istediğimi. :)
Görüyorsun işte konu hakkındaki kararımı açıkladığım halde, ortalığı karıştırıp, burayı vakit geçirme yeri olarak görüp, gerçekten sadece ve sadece provakasyon amaçlı, hiç bir değişik içerik taşımayan niteliksiz yorumlarına devam ediyorlar. Bense sadece okuyup, halime şükredip, bir nebze de olsa yaşamdan edinebildiğim donanımın yan etkisi olarak acı acı gülümsemekle geçiştirmeye çalıştıysam da, "pire" için "yorgan" yakılabileceğinden korkup, lütfen tahriklere kapılma ve banlanma diye yazmak istedim. Gerçekten çok üzülürüm böyle bir şey olursa.
Burada kendimizi bu tür insanlardan uzak tutamayabiliriz.
Ama neyse ki 3 boyutlu yaşamda bu şansımız çok yüksek.
En azından bu bilgiyle "pollyanna"cılık oynayabiliyorum.
"Bremen Mızıkacıları"na on basar "Pollyanna". :)))
Tiryandafila...
Yorumlarını dikkatle takip ediyorum. Sağduyulu ve gerçekten içerik sahibi yorumların için de ayrıca teşekkür ediyorum...