İkinci çocuk fikri

Arsizinsanlik

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2025
96
102
8
25
Kızlar merhaba bir bebegim var 11 ayin icerisinde yasina girecek yakinda, zor ve kolik bi bebekti çok şükür o zamanlar geçti ama hala bebek işte yani özellikle ilk iki senesi cok onemli hem onun karakter gelisimi acisindan hemde cok daha fazla ilgiyi haketme acisindan esim bebek yasina girdikten sonra ikinci çocuğu da yavaştan düşünmemiz gerektigini arayi çok açmadan ikinciyi de yapmamiz gerektiğini falan söylüyor istiyor da açıkcasi, ama ben kararsizim en azindan bi bes yasini gormemiz lazim diye düşünüyorum maddi olarak sıkıntımiz yok gelirimiz iyi çok şükür yurt dışında yaşıyoruz( İsviçre merak edenler için ) Türkiye de iki ev araziler bir de arabamiz var burada da bir arabamiz var. Dünyanın geleceği vs kaygilandiriyor beni iste geleceğe dair atilan teoriler su savaşları yok bilmem ne cok etkilenen bir insanım, siz yerimde olsaydınız ne düşünürdünüz?
Bir anda iki çocuğu büyütüp rahat etmek mi? Yoksa ara vermek mi mantıklı?

Dünya sağlık örgütü vajinal ya da sezaryen doğum farketmeksizin 2 gebelik arasında en az 2 yıl öneriyor demişti bana doktorum.
Yani yaşınız çok ileri değilse ikinci çocuk düşünsem bile en az 2 yıl beklerdim sanırım gebelik için.
İnsanların ikinci çocuk motivasyonunu ben de merak ediyorum onun için arka arkaya mı olsun ara vermek mi iyi o konuda yorum yapamayacağım maalesef.

Kızlar merhaba bir bebegim var 11 ayin icerisinde yasina girecek yakinda, zor ve kolik bi bebekti çok şükür o zamanlar geçti ama hala bebek işte yani özellikle ilk iki senesi cok onemli hem onun karakter gelisimi acisindan hemde cok daha fazla ilgiyi haketme acisindan esim bebek yasina girdikten sonra ikinci çocuğu da yavaştan düşünmemiz gerektigini arayi çok açmadan ikinciyi de yapmamiz gerektiğini falan söylüyor istiyor da açıkcasi, ama ben kararsizim en azindan bi bes yasini gormemiz lazim diye düşünüyorum maddi olarak sıkıntımiz yok gelirimiz iyi çok şükür yurt dışında yaşıyoruz( İsviçre merak edenler için ) Türkiye de iki ev araziler bir de arabamiz var burada da bir arabamiz var. Dünyanın geleceği vs kaygilandiriyor beni iste geleceğe dair atilan teoriler su savaşları yok bilmem ne cok etkilenen bir insanım, siz yerimde olsaydınız ne düşünürdünüz?
Normalde hic ikinci cocuk tataftari degilim. Ama isvicre'de yasasam, yasim da musaitse dusunurdum.

Çocugu doğuracak olan sizsiniz eşiniz degil. Kendinizi hazır hissetmiyorsanıx sırf eşiniz istiyor diye yapmayın Çocugu. Geçekten istiyorsanız yapın ikisini de bakacak sizsiniz

Bence 2 çocuk çok güzel. Birbirleriyle paylaşımlarını görmek beni çok mutlu ediyor. Aralarında 3.5yaş var benimkilerin. Dışarıda her ne kadar çok arkadaşları olsa da evin içinde de hiç yalnız kalmadan hep beraber oynamaları harika bişey ♥️ Canları hiç sıkılmıyor. Tabiki arada tartışıyorlar ama bu da çok normal bişey.
Sadece sizin aralık bana az geldi. Biraz daha beklenebilir bence.

Benim su an çocuğum yok ama uzun süredir çocuk icin gözlem yapıyorum. Ben olsam arayı kısa tutup en azından bundan 3 4 sene sonra odalarında birlikte oyun oynamalarını tercih ederdim. Oturup 2 kelime konuşabildigim tek çocuklu tipi bu arkadaşlar oluyor. Biraz alanları oluyor. 5 yaşına gelse dediğinizde belki hemen de olmazsa, hamilelik vs derken ara 6 7 yas oluyor. Yani ablalık kardeşlik mutlaka olur da oyun arkadaşlığı kısmında o sureci kaçırırsınız. Tabii benim icin bu iceride oyun oynarlarken biraz nefes alma kismi önemli olduğu icin yazdım çünkü biz de yurtdisindayiz. Buradaki arkadaslarim da 1 saat bile birine bırakıp çıkamıyor. O yüzden zorluğunu ayni anda cekip sonra rahat etmeyi daha mantıklı görüyorum.

Çocuklarımın arasında 2 buçuk yaş var. İlk başlarda biraz zor olsa da birbirlerine çok güzel oyun arkadaşı oldular. Yaş aralıkları fazla olsaydı bu olmayacaktı.

İkinci çocuk kesin olarak düşünülüyorsa çok ara verilmemesi gerektiğini düşünüyorum ama babanın istemek dışında ev ve çocuk bakımındaki rolü, annenin buna ne kadar hazır olduğu gibi kısımlarda elbette önemli.

Paranız var ikinci olunca bir yardımcı tutarsınız,süreci daha kolay atlatırsınız...Siz calismiyorsaniz maddi durum iyiyse çalışmanıza gerek yoksa,ara açmanın mantığı yok,beraber büyürler,bir de yardımcı alırsınız

İdeal yaş farkı 4 dediler diye ilk oğlumla ortanca arasında tam 4 yaş koydum. Anam ağladı. Canımdan can çıktı. Kardeşi anlıyor çekemiyor kıskanıyor, okula derslerine yansıyor cart curt. Ben 3.çocuğu oğlum 21 aylıkken doğurdum. Misssss ikiz gibiler ortancayla üçüncü çocuğum. Bir bütün olarak büyüyorlar. Her şey hepsine yapılıyor. Ama ilk çocuğa her şey tek yapılınca paylaşımı kabullenemiyor.
Ben o yüzden imkanlar varsa asla çok ara verilmesi taraftarı değilim. Kızım şu an 21 aylık oldu bile. Büyüyorlar beraber çok güzel oynuyorlar.

11 ay çok küçük değil mi? Yaşınız ileri değilse, büyük çocuğunuzun kendini toparlamasını bekleyin. Daha bebek sayılır, iki küçük bebekle tek başına bakıyorsanız bunalırsınız.
Benim abimle aram üç yaş var ve arkadaş gibi büyüdük. 2-3-4 yaş ideal gibi duruyor.

Paranız var ikinci olunca bir yardımcı tutarsınız,süreci daha kolay atlatırsınız...Siz calismiyorsaniz maddi durum iyiyse çalışmanıza gerek yoksa,ara açmanın mantığı yok,beraber büyürler,bir de yardımcı alırsınız
Çalışmıyorum esim çalışıyor çocuktan önce calisiyordum

2.çocuk kesin yapılacaksa ara vermeden yap 2-3 yıl zorlan sonra keyfine bak. 5+ yaştan sonra başa dönmek beni çok korkutuyor.

hamileliğinizde ya da çocukları büyütürken yardım alabilecekseniz yaşı yakın tutmanız iyi olur. Yoksa hastayken, üzgünken, yolculuktan dönünce vs vs gece gündüz çocuk bakmak çok yıpratıcı. Yardım edecek kişiler varsa iki çocuk aynı anda büyür, yıllarca çocuk peşinde koşmamış olursunuz

İdeal yaş farkı 4 dediler diye ilk oğlumla ortanca arasında tam 4 yaş koydum. Anam ağladı. Canımdan can çıktı. Kardeşi anlıyor çekemiyor kıskanıyor, okula derslerine yansıyor cart curt. Ben 3.çocuğu oğlum 21 aylıkken doğurdum. Misssss ikiz gibiler ortancayla üçüncü çocuğum. Bir bütün olarak büyüyorlar. Her şey hepsine yapılıyor. Ama ilk çocuğa her şey tek yapılınca paylaşımı kabullenemiyor.
Ben o yüzden imkanlar varsa asla çok ara verilmesi taraftarı değilim. Kızım şu an 21 aylık oldu bile. Büyüyorlar beraber çok güzel oynuyorlar.
İlk bebelere çok üzülüyorum ya
Psikoloji pert

Back
X