İkinci çocuk hakkinda

tatliruya0713

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
38
13
8
37
Kızlar merhaba bu günlerde kafam karışık şöyle ki mayısta oğlum 1 yaşına girecek,ikinci çocuğu yapsam mi diye düşünüyorum sizce erken mı? Yaşım 30 ilk bebeğim biraz geç oldu 1 sene korunmadik olmadı sonra iki düşüğüm oldu yaşım geçiyor yine istediğimde hemen olmazsa. Ailem farklı bir şehirde yaşıyor tek başıma bakabilir miyim bilmiyorum sizce ne yapmalıyım

Hıc düşünmeden gap yap iki arkadaşım var yakında Doğum yapacaklar ikincilere bence büyürler biri aynı siz gibi yaştan dolayı ilki Baha g c oldu Çünkü ikinciye elh hemen hamile kaldı

yaşınız 30 ve yaşım geciyor mu diyorsunuz? yaşım 34 hamileyim, biraz daha beklesemiydim diyorum bazen.
Önce bu düşüncenizden uzaklaşın, hiçbir sey için geç degildir her seyın zamanı vardır.
evladınız 1 yaşına girecekmiş, bence erken , kucak isteyecek sizinle hoplamak zıplamak ısteyecek. Agır kaldırmamanız gerekirken , bir de sıkıntılı bi 3 ay yaşarsanız yatmanız gerekirse ne yapacaksınız? Evladım sen köşede oyna annenin dinlenmesi lazım diyemezsiniz.. Derim ki 1 sene daha bekleyin çocugunuz biraz bagımsızlaşsın.Onunla istemeden de olsa çok ilgilenemezseniz , çocuk daha dogmadan kardesınden nefret edecek, suclayacak.

Oğlum 9 aylık ve görüldüğü gibi hamileyim...
Plansız bir gebelik benimki.
Akılla mantıkla bu kadar az yaş farkıyla çocuk düşünenlere aklım ermiyor.
Çünkü...
Benim bir tane evlere şenlik bebeğim var, bırakın uykuyu dinlenmeyi yemek yiyemiyorum yahu!
Eşim akşam gelecek, bebeği tutacak ben sofra hazırlayacağım ve günün ilk öğününü yiyeceğim.
Banyomu az önce yaptım, uyanırsa babası kalkacak diye.
Tuvalet ihtiyacımı saatlerce ertelerim, durmaz çünkü.
Hatta çoğu zaman onunla kucağımda giriyorum.
Kendime ayıracak 1 dakikam yokken, nasıl planlı bir bebek isteyebilirdim ki?
Karnım büyüdükçe nasıl başa çıkacağım, peşinde koşup temposuna ayak uyduracağım bilemiyorum.

Ha, herkesin bebeği benimki gibi değil farkındayım ama, yine de çok zor değil mi?
Ben mecburen yatılı bakıcı almayı istiyorum çünkü şuan bile bebeğime yetemiyorum, ikisini düşünemiyorum!

Hıc düşünmeden gap yap iki arkadaşım var yakında Doğum yapacaklar ikincilere bence büyürler biri aynı siz gibi yaştan dolayı ilki Baha g c oldu Çünkü ikinciye elh hemen hamile kaldı
Sağol canım
Çok haklisin en iyisi acele etmemek benimki çok şükür yaramaz bir bebek değil ama uyku problemimiz var yatmayı pek sevmiyor Allah yardımcın olsun canım te

Dr lar bile yeni bir hamilelik için doğumun üzerinden en az iki yıl geçmeli diyor.Vücut kendini bi toparlasın diye.Ayrıca emzirme dönemindesiniz yazık değil mi yavrunuza?Zoraki sütten kesilecek.

Sağol canım

Çok haklisin en iyisi acele etmemek benimki çok şükür yaramaz bir bebek değil ama uyku problemimiz var yatmayı pek sevmiyor Allah yardımcın olsun canım te
Şuan size hayatı boyunca en ihtiyacı olduğu dönemde yavrunuz.
Lütfen bilinçli olarak ona ayıracağınız zamanı bölmeyin.
Bekleyin 2 yaşına girsin en azından.
Hamilelikti doğumdu derken 3 olur ve kreş yaşı gelir.
Bu sırada ilgisi ve algısı değişeceği, hayatında arkadaşları, öğretmeni vs kişiler olacağı için hem size bağımlılığı hem de yorması azalacaktır.
Ki doktorların önerdiği yaş aralığı 3-4 yaştır.
Benimki başa gelen çekilir hesabı olacak çünkü hep çok büyük konuştum ve başıma geldi.
O sebeple uzun uzadıya açıklıyorum, ben ettim siz etmeyin diye.

1.5 yasinda bi oglum var 28 yasindayim bu ay gebe kaldimmi acaba diye icim icimi yiyo cunki oglumun bana cok ihtiyaci var 2.bebek olursa ona vakit ayiramicam ikisinede haksizik yapxam diye dusunuyorum belki 3 yasina kadar beklemelisin

Kızkardeşimin çocuklarının arası 13 ay. Ve biri 2. sınıfta, diğeri 1. sınıfta.Ama kardeşimin psikolojisi hala ilk doğdukları zamanki gibi.Hala kendine gelemedi.İlk bebeğini çocuk çok güzel emdiği halde sütten kesmek zorunda kaldı, mamaya başlandı.O çocuk sık sık hastalandığında kardeşim vicdan azabı çekiyor.Anne sütü veremediği için, bağışıklık sistemi zayıf olduğu için.İkincisi iki yıl emdi.
İlk çocuk kendisi bebek olduğu halde abi konumuna sokuldu inanın.İlk çocuktan el ayak çekildi, ikincisi önceliklerin çocuğu oldu.
Bence hiçbir çocuk bunu haketmiyor.
Uygun olan zamanı gelsin, tabiki düşünün.

Kardeşinize söyleyin, hiç vicdan azabı çekmesin sütle alakalı.
Ben ve ablam annemi hiç emmemişiz.
Çok şükür sapasağlamız.
Oğlum da bana çekmiş, hiç emmedi mamayla büyüyor.
Elbette anne sütü dünyadaki en kıymetli besin ama ilk çocuğu alması gerekeni fazlasıyla almış.
Ben oğluma 1 ayı aşkın biberonla verdim anne sütü ve zaten bağışıklık sistemi oluştracak olan ilk süt dediğimiz kolostrum.
İlk ay aldığı için hiçbir korkum yok, doktorum da aynı şeyi söylüyor çok şükür.
Elbet zor, ben de kardeşiniz gibi olacağım ama bu konuda üzmesin bir de kendini.
Çocuk bu hastalanır, hemen süte bağlayıp kendini suçlamasın.

Maşallah size...
Çok teşekkür ediyorum yorumunuza canım. Aynen yazdıklarınızın ekran resmini çekip okutacağım kardeşime.İnşallah da öyledir çünkü haksızlık ettiğini düşünüyor ve her hastalandığında ağlamaklı oluyor benim yüzümden anne sütü alamadı diye kahroluyor.
Belki bunları okuyunca rahatlar biraz.

Ben sutten kestim, tuvalet egitimi vereyum oyle hamile kalirim diodum, oglum 22 aylikken hamile kaldim bindefalik bisi olmaz diye esimin rahat davranmasindan
Bu gecede cocuk olabiliyormus bunu gordum
Bnmde yasim 33, cok ertelemek istemiyrodum ya hemen olmazda diyordum ama ikinci kolay oluyormus

kizim oglun 3 yasindayken dogdu ve ne yazik ki ilk cocuk oyle yada boyle eski ilgiyi gormuyor, bebegi besle kakasini temizle uyut kucaginda tasi..
oglum krese gitmese ne yapardi bilmiyorum sanirim vicdan azabindan olur giderdim.
oglum cisini ogrendi, tam zamanli krese basladi 3 ay sonra kardesi dogdu..kendi yiyor giyiniyor okulda aktivitelere gidiyor uyuyor
bn daha erken olsun istemistim bi dusugum var, ama Rabbim iyiki boyle bi yas araligi nasip etmis cok mutluyum cok sukur
arkadasim doguracak kizi 2 yasinda oluyor kardes geldiginde, krese versen cok kucuk kaldiramaz, anneyi paylasamiyor kiyamet kopuyor kucaginda bebek gordugunde, cok zor

Kusura bakma tatlim ama senin dusuncede abarti.. 34 yasinda ilkini dogurcaksan 2. Ve 3. Cocuk istiyorsan cok zamanin yok.. pespese olursada vucut toparlanmiyor.. zaten 38 den sonrasi kadinlar icin riskli jinekolog kendisi soyledi.. strese sokmak istemem seni tabii ama 30 bana gore gec bile anne olmak icin aslinda.. bende 30 yasinda anne oldum sukur ama benim yasitkarimin boylarinca cocuklarina ozenmiyor degilim. Vucut yaslandikca cekmesi katlanmadi guclesiyor. Konu sahibi arkadas bence dusunme hemen yap canim o da buyur gider.. bi cocuk yurumeye baslayinca anne rahatliyor cogu zaman. Bana gore tek cocuk buyutmek iki cocuk buyutmekten daha zor.. sonucta ilk cocugun gelmis 1 yasina ve dogdugu zaman 2 olursa guzel bir yas araligi.. benim cocuklarimin arasida2,5 yas.. tabii zorluklari oldu halada oluyo ama ilk oglum 5 yasinda olsaydida zor olurdu.. birlikte oynamazlardi belki sbilik yapardi filan.. ama bole daha iyi gibi geliyor bana..

Bu soru benim de aklimi kurcaliyor. Oglum 10 aylik ikinciyi dusunuyorum. Yasim 32. Oglum 1.5 yas civarina gelsin hamile kalayim diyorum, dogmasina 2 yasini gecmis olur.
Bu ay bir dikkatsizlik oldu, umarim hamile kalmamisimdir. Kaldiysam da napalim, basa gelen cekilir :)

Bunu bizlere sormana bile gerek yok eşinde sende istiyorsan yap bir arada büyütürsün daha iyi ikisi bir arada büyür gelişirler

Düşük riskinizle hem gebeliği hem 1 yasındakı cocugunuza nasıl bakacaksınız. Benımde gebelıklerım zor gecıyor yenıden anne olmak ıcın oglumun kendını kurtarmasını bekledım 7 yasında ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…