İkinci çocuk için hazır mıyım bilmiyorum..

sinope_

Bazen tatlı dil işe yaramaz.. Sövün rahatlayın..!
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
3.613
7.894
358
Herkese merhaba.. Benim ki dert sayılmaz elbette sadece içimi rahatlatacak yorumlara ihtiyacım var.. 2 buçuk yaşında bir oğlum var. Temmuzda 3 yaşı bitecek inşallah. Sorun şu ki eşim ikinci çocuğa çok hevesli yaz bitiminde çalışmalara başlayalım diyor hatta uzun zamandır istiyor da ben biraz daha bekleyelim dedim.. Çünkü oğlumum üzülmesinden çok korkuyorum.. Yani bebeği kucağımda görünce bana kırgın bakmasından çok korkuyorum.. İncinir diye.. Annem beni sevmiyor mu diye düşünmesinden korkuyorum.. Ne bileyim onu üzmekten kokruyorum işte.. Normal mi bu benim durumum yoksa benim gibi düşünen ama ikinci çocuk olunca hiç de öyle olmadı diyen de var mı? Şimdiden cevaplar için teşekkürler..

Kaç yaşında olursa olsun diyecek onu. O yüzden hiç düşünmeyin bence. Yaş aralığı da gayet yerinde.

Benim küçük doğduğunda oğlum 14 aylıktı aslında gözünü açtı onu gördü gibi oldu ama 4 yaşına geldi hala kardeşimi başkasına verelim mi diyor..beraber çok da eğleniyorlar ama işte kaldı içinde bir acı..

Ben evlat hasreti ile yanan biriyim. Bence ikinciyi doğur sağlık sıhhatle. RABBİM sizlere nasip ettiği gibi olmayan herkese ve bana da nasip etsin
Oyyy ameliyatın güzel geçsin inşallah öncelikle.
Dilerim ikiz bebeğin olur tez zamanda hayırlı haberlerini alırsın inşallahhhh

Ben evlat hasreti ile yanan biriyim. Bence ikinciyi doğur sağlık sıhhatle. RABBİM sizlere nasip ettiği gibi olmayan herkese ve bana da nasip etsin
amin.. Her gece inanın evlat sahibi olmak isteyenlere nasip et Allah'ım diye dua ederim sizlere de nasip etsin..

O acı hep kalıyor değilmi:) peki o durumda siz ne yapıyordunuz:)

Ameliyatinin cook guzel gecmesi dilegiyle.insallah allahim tez zamanda hayırlısıyla nasip eder

Allah hepimizden razi olsum canim benim.kimin duasinin kabul olacagi belli olmaz.yarin gece dualarimda olacaksin... Benim küçük 2 evladım var o yüzden seni anlayabiliyorum
Dua.. Sadece dua istiyorm.. Çok dengem bozuk melankoli depresf oldm bu ara. Nolur dua et. Nolur.

Benim çocuklarım arasında da 14 ay olacak.
İnanılmaz mutlu oldum şuan yazdıklarınıza, demek ki başarılabiliyormuş.

2.çocuk meselesine gelince...
Hayatımda hiçbir şey planladığım gibi gitmediği gibi, iki gebeliğim de süpriz oldu.
Bence anneliğe hazırlanmak ya da doğru zaman diye bir şey yok.
Eğer olsa idi zaten benim gibi bir karakter ömür boyu hazır olamazdı.
Ben daha anne olduğumu kabullenemeden yeniden hamile kaldım ve bu sefer hiç üzülmedim.
Aksine, bana kalsa asla bir daha yapmazdım kardeşin ne denli önemli olduğunu bilsem dahi ama inanılmaz mutluyum şuan.
Çocuklarımın kaderi benim bencilliğime ya da planlarıma, gelecek kaygılarıma kalmadığı için, hayata onlar gelmeyi istediği için kendimi şanslı görüyorum.
Sizin yaş aralığınız oldukça önerilen bir şekilde olacak, tam zamanı diyebilirim.

ağlattın beni ya. Samimiyetine kurban olurum senin
Umarım kabul olur duan. ALŞAH RAZİ OLSUN
Ağlamayalım güzel günler gelecek inşallahhh.
Yarınlar biz insanlar için. Yaşadıkça hep bir umut var.
Herşey için
2 kez karnımda bebeklerim öldü. 3. Doğdu şükürler olsun. Umudumun tükendiği vakit oğlum geldi.
Şuan 2 aylık ve ben hala rüya görüyorum da sabah uyanacağım elim yine boş kalacak gibi geliyor.
İnşallahhh bu sitenin hamilelik bölümüne Doğum bölümüne yavrularınla ilgili güzel konular açarsın inşallah. Canım benim

Hay Allah razı olsun ya.. Allah dualarını kabul etsin. Bana dua edin nolur.. Rabbim evladınızı size bagslasın. Nolur bana da dua edin.

Hay Allah razı olsun ya.. Allah dualarını kabul etsin. Bana dua edin nolur.. Rabbim evladınızı size bagslasın. Nolur bana da dua edin.
Allah siz ve tüm isteyenlere tez zamanda sağlıklı, hayırlı yavrular nasip etsin inşallah.
İnanın gün içinde hiç dilimden düşürmem, demek dualarımdan biri sizmişsiniz.

Haklısınız anneliğe hazır olmak diyr br şey yok her halükarda ne kadar hazırım da denilse işler öyle gitmeyebiliyor.. Benim derdim kendimin hazır olup olmaması değil aslında daha çok oğlumun incinmesinden korkuyorum o kadar.. Ama yapacak da fazla bir şey yok aslında yaş aralığı uygun miniğim büyüdü de abi olcak inşallah nasipse:)

Ablamla aramda 6.buçuk yaş var, okula gidiyormuş ben doğduğumda.
O bile kabullenememiş, burnumu ısırırmış o dönemler.
Büyüdükçe de ben onu kıskandım, yokluğumda sefa sürdü, ailem hep onu sevdi diye.
Ben 20li yaşlara gelene kadar hep kıskançlıklarımız, kavgalarımız devam etti ama canımın taa içidir o benim.
Küçük annemdir, hayat arkadaşımdır.
Kardeş demek, dünyanı sırtlarken yükünü paylaştığın omuz demek.
Hayatımda herkesin yeri ayrı olsa da bebeğim ve ablamı dünyalara değişmem.
Çocuğum ne kadar özelse, ablam da öyledir gönlümde.
Şuan incinse, kıskansa dahi (ki çok normal, yapmaması düşündürücü olur) ileride hayatının en büyük şansı olarak görecektir, eminim.

Kardeş candır o kesin.. Teşekkür ederim yorumunuz için:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…