- 19 Şubat 2015
- 3.494
- 2.755
- 133
- 36
Kaç yaşında olursa olsun diyecek onu. O yüzden hiç düşünmeyin bence. Yaş aralığı da gayet yerinde.
Benim küçük doğduğunda oğlum 14 aylıktı aslında gözünü açtı onu gördü gibi oldu ama 4 yaşına geldi hala kardeşimi başkasına verelim mi diyor..beraber çok da eğleniyorlar ama işte kaldı içinde bir acı..
ameliyatınız inşallah çok güzel iyi geçsinAmin bitanem Rabbim evinden huzuru bereketi eksik etmesin
Kaç yaşında olursa olsun diyecek onu. O yüzden hiç düşünmeyin bence. Yaş aralığı da gayet yerinde.
Benim küçük doğduğunda oğlum 14 aylıktı aslında gözünü açtı onu gördü gibi oldu ama 4 yaşına geldi hala kardeşimi başkasına verelim mi diyor..beraber çok da eğleniyorlar ama işte kaldı içinde bir acı..
Soruyorum tabi ama bazen evet diyo bazen hayır :)ikisine de eşit şekilde davrandığınz zaman kıskançlık olacağını zannetmiyorum . Peki kendisine sordunuz mu kardeş istiyor musun diye ?
Kesinlikle :)o dengeyi kurmak oğlunuza değil, size bağlı.
yani o kırgın bakışları, kıskanmayı önlemek için sizin yeni doğan bebek ile şu anki oğlunuz arasındaki ilgi dengesini düzgün kurmanız yeterli olacaktır. Her zaman söylüyorum, çocuklar düzgün bakıldığı sürece bu dünyaya renk katıyorlar :)
Sevgisizlikten ilgisizlikten korkuyordur ama siz istiyorsanız yapın öyle de böyle de alışacak eminim daha sonra sizden daha çok sevip koruyacak.Soruyorum tabi ama bazen evet diyo bazen hayır :)
Ay aminnnnn aminnnn cnm aminnnnameliyatınız inşallah çok güzel iyi geçsin
Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin sağlık ve sıhhatle
Sevgisizlikten ilgisizlikten korkuyordur ama siz istiyorsanız yapın öyle de böyle de alışacak eminim daha sonra sizden daha çok sevip koruyacak.
Maddi ve manevi olarak eşim de ben de hazırız.. Hani istiyoruz evet ama işte oğlumu düşünüyordum.. Dediğiniz gibi kardeş candır.. Herkes gibi benim oğlum da alışacak..Kardesimi başkasına verelim mi?Kiyamam yaaaa. Çocuk aklı işte.
Hepimiz kardesimizin değerini yetiskin bireyler olunca anlamadik mi? 3 kardesiz keske daha fazla olsaydık. Kardeslerim benim kiymetlilerim.
Konu sahibi eger kendinizi 2. cocuga hazır maddi ve manevi olarak hazir hissediyorsaniz sorun yok. Oğlunuz da zamani gelince iyiki kardesim olmus diyecektir eminim ki. Simdilik cocuk aklıyla ince detayli düşünmesini beklemeyin ondan.
oğlunu düşünecek bir durum yok ikisine de aynı sevgiyi verebilirim diyorsun. Zamanla alışır merak etme. herkes kardeş yapıyor cocuğuna olağan dışı bir durum yok yani.Bu kadar takıntı yaparsanız ikinci çocuk doğduğu zaman o zaman bocalarsın işte. Sanki hazır değilsin?Maddi ve manevi olarak eşim de ben de hazırız.. Hani istiyoruz evet ama işte oğlumu düşünüyordum.. Dediğiniz gibi kardeş candır.. Herkes gibi benim oğlum da alışacak..
iki cocuk arasinda ki dengeyi ancak pedegogtan bilgi alarak saglarsiniz. yada kitapla. okuyup mantikli yapilabilir olani uygularsiniz. kuskanclik elbet olur. bas etmek sizin elinizde.Herkese merhaba.. Benim ki dert sayılmaz elbette sadece içimi rahatlatacak yorumlara ihtiyacım var.. 2 buçuk yaşında bir oğlum var. Temmuzda 3 yaşı bitecek inşallah. Sorun şu ki eşim ikinci çocuğa çok hevesli yaz bitiminde çalışmalara başlayalım diyor hatta uzun zamandır istiyor da ben biraz daha bekleyelim dedim.. Çünkü oğlumum üzülmesinden çok korkuyorum.. Yani bebeği kucağımda görünce bana kırgın bakmasından çok korkuyorum.. İncinir diye.. Annem beni sevmiyor mu diye düşünmesinden korkuyorum.. Ne bileyim onu üzmekten kokruyorum işte.. Normal mi bu benim durumum yoksa benim gibi düşünen ama ikinci çocuk olunca hiç de öyle olmadı diyen de var mı? Şimdiden cevaplar için teşekkürler..
Haklısınız alışır zaten burdaki yorumları okudukça ben de rahatladım gerçekten iyi ki var bu forum:)oğlunu düşünecek bir durum yok ikisine de aynı sevgiyi verebilirim diyorsun. Zamanla alışır merak etme. herkes kardeş yapıyor cocuğuna olağan dışı bir durum yok yani.Bu kadar takıntı yaparsanız ikinci çocuk doğduğu zaman o zaman bocalarsın işte. Sanki hazır değilsin?
Okuyorum bir çok kitabım var.. Adem Güneş in kitapları bir de süper dadıyı bilirseniz onun da kitabını almıştım ve daha birkaç tane daha var.. Eşimin demesiyle yapsaam çoktaaan ikincci çocuk doğmuştu:) ona kalsa 3 çocuk istiyor da ben hiç oralı değilim 2 gayet yeter:)iki cocuk arasinda ki dengeyi ancak pedegogtan bilgi alarak saglarsiniz. yada kitapla. okuyup mantikli yapilabilir olani uygularsiniz. kuskanclik elbet olur. bas etmek sizin elinizde.
analarimizin taktikleri basarisizdir. kulak asma.
ve bence cocuk , iki ebevyninde ayni anda istemesi ile yapilmali. esinin demesi ile lutfen hareket etme.
sonra bi sikinti cikar, sende sen istedin dersin , o da dogurmasaydin der...
kitap okuyup acaba diorsan belki uygulama hakkinda gorsele veya birinin fiziksel (vucut dili bakis ile vb) tarifine ihtiyacin vardir??Okuyorum bir çok kitabım var.. Adem Güneş in kitapları bir de süper dadıyı bilirseniz onun da kitabını almıştım ve daha birkaç tane daha var.. Eşimin demesiyle yapsaam çoktaaan ikincci çocuk doğmuştu:) ona kalsa 3 çocuk istiyor da ben hiç oralı değilim 2 gayet yeter:)
Oğluma sorarım hep annecim kardeşin olsun mu ister misin diyorum bazen evet diyo bazen hayır diyo.. Hayır dediği zaman ama annecim kardeşin sana arkadaş olur birlikte oyunlar oynarsınız birlikte parka gidersiniz falan gibi şeyler söylediğimde hemen He he diyip gülüyor:) bu fikiri aklına yavaştan koyuyorum..kitap okuyup acaba diorsan belki uygulama hakkinda gorsele veya birinin fiziksel (vucut dili bakis ile vb) tarifine ihtiyacin vardir??
pedegog bulup danissbilirsin
yada cocugun kiskanc paylasima acik olmaya bilir o zaman once cocugu bu fikre , paylasima vb.. bence alistirmak sanki iyi gibi.
kimi cocuguna soruyorlar -"kardes ister misin? " cocuk bagirior "haaayyiiiirrr " yerden yere atior kendini.
annede guluor ! cocuguna bakip" beni paylasamaz" diyor. kardes istemior diyor.
yanlis boyle yapma ilerde sorun cikacak diorsun nafile. anne egolarina yenik dusmus cocuguda yaninda surukluor...gibii..
siz boyle annesiz demiorum sadece ornek veriorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?