İkinci çocuk için hazır mıyım bilmiyorum..

Bence en ideal yas araligi 2 vaya 3 yas
Benim kizlarimin arasinda 5 yas var ve kucuk kizim olunca buyuk soldu cok etkilendi o kadarda dikkat ettik uzulmesin kendini ikinci planda hissetmesin diye ama oyle olmuyor eger yas kucuk olursa birlikte buyurler hic arayi cok acma bence

Kardesimi başkasına verelim mi? Kiyamam yaaaa. Çocuk aklı işte.

Hepimiz kardesimizin değerini yetiskin bireyler olunca anlamadik mi? 3 kardesiz keske daha fazla olsaydık. Kardeslerim benim kiymetlilerim.

Konu sahibi eger kendinizi 2. cocuga hazır maddi ve manevi olarak hazir hissediyorsaniz sorun yok. Oğlunuz da zamani gelince iyiki kardesim olmus diyecektir eminim ki. Simdilik cocuk aklıyla ince detayli düşünmesini beklemeyin ondan.

benim de oğlum 3 yaşında. şimdi ikincinin süpriziyle şaşkın durumdayız. çalıştığım için açıkcası oğlumla da daha çok vakit geçirebileceğim için sevindim allah biliyor ya. dilerim kıskanmaz üzülmez, elimden geldiğince bunu ona hissettirmemeye çalışacağım. yaş aralığı olarak ideal diye düşünüyorum.

o dengeyi kurmak oğlunuza değil, size bağlı.
yani o kırgın bakışları, kıskanmayı önlemek için sizin yeni doğan bebek ile şu anki oğlunuz arasındaki ilgi dengesini düzgün kurmanız yeterli olacaktır. Her zaman söylüyorum, çocuklar düzgün bakıldığı sürece bu dünyaya renk katıyorlar :)

Bizim küçük de 6 aylık oldu. Büyük oğlum Hala bir yere giderken x de gelecek mi, o evde kalsın diyor :)

Gecen hafta hamile miyim acaba korkusu yasadimm.. 16 aylik oglum var..
sacma sapan bi sucluluk duygusu hissettim ogluma karsi ya hamileysem diye.. sanki onu ihmal edecekmisim ayni sizin duaunceniz gibi kucagimda gorunce boynunu bukmus hali gozumun onune geldii.. bogazim dugumlendi o derece, cok enteresan bikac gun gecirdim boyle..
anlamadim ki ikinci cocugu ne zamn dusunmeli ki acaba..
Hos ogluma 2 senenin sonunda hamile kalabildim, bu kadar kolay hamile kalabilecegimi dusunmiyorum ama baya korkmustumm..
Allah im isteyen herkese versin ins.
Kardessiz de olmaz.. Herseyin vakti zamani var.. Hakkinizda hayirlisi olsunn

Kesinlikle :)

Sevgisizlikten ilgisizlikten korkuyordur ama siz istiyorsanız yapın öyle de böyle de alışacak eminim daha sonra sizden daha çok sevip koruyacak.
Maddi ve manevi olarak eşim de ben de hazırız.. Hani istiyoruz evet ama işte oğlumu düşünüyordum.. Dediğiniz gibi kardeş candır.. Herkes gibi benim oğlum da alışacak..

bende bu ikilemler yüzünden bekledim oğlum ne zaman kardeş isterse o zaman yapıcam dedim.kıskanırsa suçluluk hissetmeyim diye bu sene kendi istemeye başladı bizde seneye düşünüyoruz inşallah maddi manevi 1 sene daha bekliyycem

Maddi ve manevi olarak eşim de ben de hazırız.. Hani istiyoruz evet ama işte oğlumu düşünüyordum.. Dediğiniz gibi kardeş candır.. Herkes gibi benim oğlum da alışacak..
oğlunu düşünecek bir durum yok ikisine de aynı sevgiyi verebilirim diyorsun. Zamanla alışır merak etme. herkes kardeş yapıyor cocuğuna olağan dışı bir durum yok yani.Bu kadar takıntı yaparsanız ikinci çocuk doğduğu zaman o zaman bocalarsın işte. Sanki hazır değilsin?

iki cocuk arasinda ki dengeyi ancak pedegogtan bilgi alarak saglarsiniz. yada kitapla. okuyup mantikli yapilabilir olani uygularsiniz. kuskanclik elbet olur. bas etmek sizin elinizde.
analarimizin taktikleri basarisizdir. kulak asma.
ve bence cocuk , iki ebevyninde ayni anda istemesi ile yapilmali. esinin demesi ile lutfen hareket etme.
sonra bi sikinti cikar, sende sen istedin dersin , o da dogurmasaydin der...

Haklısınız alışır zaten burdaki yorumları okudukça ben de rahatladım gerçekten iyi ki var bu forum:)

Okuyorum bir çok kitabım var.. Adem Güneş in kitapları bir de süper dadıyı bilirseniz onun da kitabını almıştım ve daha birkaç tane daha var.. Eşimin demesiyle yapsaam çoktaaan ikincci çocuk doğmuştu:) ona kalsa 3 çocuk istiyor da ben hiç oralı değilim 2 gayet yeter:)

kitap okuyup acaba diorsan belki uygulama hakkinda gorsele veya birinin fiziksel (vucut dili bakis ile vb) tarifine ihtiyacin vardir??
pedegog bulup danissbilirsin
yada cocugun kiskanc paylasima acik olmaya bilir o zaman once cocugu bu fikre , paylasima vb.. bence alistirmak sanki iyi gibi.
kimi cocuguna soruyorlar -"kardes ister misin? " cocuk bagirior "haaayyiiiirrr " yerden yere atior kendini.
annede guluor ! cocuguna bakip" beni paylasamaz" diyor. kardes istemior diyor.
yanlis boyle yapma ilerde sorun cikacak diorsun nafile. anne egolarina yenik dusmus cocuguda yaninda surukluor...gibii..
siz boyle annesiz demiorum sadece ornek veriorum.

Oğluma sorarım hep annecim kardeşin olsun mu ister misin diyorum bazen evet diyo bazen hayır diyo.. Hayır dediği zaman ama annecim kardeşin sana arkadaş olur birlikte oyunlar oynarsınız birlikte parka gidersiniz falan gibi şeyler söylediğimde hemen He he diyip gülüyor:) bu fikiri aklına yavaştan koyuyorum..

Super dadinin uygulamalarını ben beğenmiyorum. Düşünme paspasi, ceza dakiklari filan bence çok yanlış uygulamalar ama adem güneş ve doğan cuceloglu çok iyi gerçekten.bu arada internette Pedagoji dersleri adıyla videoları var.orada konu konu da dinleyebilirsiniz. Her cumartesi de saat 22.00 da facebook'tan canlı yayın yayın yapıyor.bedavadan üniversitede Pedagoji dersi alıyorsunuz gibi, cok faydali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…