Kardeşinin kendisini çok sevdiğini vs gaz pompa :)O acı hep kalıyor değilmi:) peki o durumda siz ne yapıyordunuz:)
ilahi sesli güldümKardeşinin kendisini çok sevdiğini vs gaz pompa :)
Haklısınız anneliğe hazır olmak diyr br şey yok her halükarda ne kadar hazırım da denilse işler öyle gitmeyebiliyor.. Benim derdim kendimin hazır olup olmaması değil aslında daha çok oğlumun incinmesinden korkuyorum o kadar.. Ama yapacak da fazla bir şey yok aslında yaş aralığı uygun miniğim büyüdü de abi olcak inşallah nasipse:)
İyi bir yaş aralığı. Ne kısa, ne uzun. Kıskançlık gözünüZü korkutmasın bence. Çocuklar o çatışmadan da çok şey öğreniyor. Çok pişmanım ben öyle yapmadığıma. O zaman kariyer, bir nefes almak, kendini geliştirmek vs. daha cazip geliyordu. Şimdi eve misafir çocuk gelecek diye şenlik yapıyor yavrum, gelenlerin de kardeşi olduğu için hiçbir zaman anlıyamıyorlar neden o kadar değerli olduğunu. Kaç sene bir gün hapı unuttum diye panik panik ol, sonra da fellik fellik doktor dolaş.allah aratmasın. Kardeş ve ilgi bir çocuğa verilecek en güzel hediye. Millet salona geçip çocukları gürültü yapmayın diye uyarıp duruyor, ben bırakın gürültü yapsın, odayı dağıtsınlar diyorum. Çünkü çocukların en güzel kahkahaları birbirleriyle coşarkenki zamanları.
Bence onların anlaşmasından önce kendinizi bir tartın, çocuk ayırma potansiyeliniz var mı? 2. çocuk kararında bunun daha önemli olduğunu düşünüyorum. Ben 2. çocuğum ve annemin bir ömür boyu hissettirmesini geçtim, benim yanımda bile keşke tek çocuğum olsaydı diye yakınmıştır, küçük çocuktum hala hatırlarım o anı. Çocuklar onlara ne öğretirseniz nasıl örnek olursanız öyle büyüyecekler. Onların anlaşmasından çok anne baba 2 çocuğa adil davranıp, nasıl bir sorumluluk altına girdiklerini bilecekler mi, daha önemli. 1. Çocuğunuz üzüldüğünde 2. çocuğu bilinçaltı suçlama ihtimaliniz var mı?
Aynen öyle, dağılmış oyuncaklar=yaşayan ev=ileride musmutlu hatırlanan anlar :)aynı fikirdeyim
çocuklarımın ayrı ayrı odaları var
yine de gelip salonda oynasınlar istiyorum
ben bu yaşlarda onlarla aynı odada vakit geçiremedikten sonra, ne zaman geçireceğim
varsın dağıtsınlar, toplamak 10 dk
İçimizdeki çocuk hep kırgın oluyor ne yazık ki, ruhi yaralar bir ömür boyu iyileşmiyor. Şanslıyım kardeşimle hiç bir sorunum yok, iyi anlaşıyoruz ama içimdeki çocuk annesini hiç affetmeyecek. En azından adil davranmasını isterdim, sevgisinde değilim, zorla sevgi olmuyor çünkü.bir an sanki hala küçük bir çocukmuşsunuz gibi geldi...çok üzüldüm...
evet bu konu da çok önemli
benim de bir arkadaşım böyle bir sorun yaşamıştı, onun annesi de hep arkadaşımın kız kardeşini ön planda tutardı...
İçimizdeki çocuk hep kırgın oluyor ne yazık ki, ruhi yaralar bir ömür boyu iyileşmiyor. Şanslıyım kardeşimle hiç bir sorunum yok, iyi anlaşıyoruz ama içimdeki çocuk annesini hiç affetmeyecek. En azından adil davranmasını isterdim, sevgisinde değilim, zorla sevgi olmuyor çünkü.
Ben bu aralar çok taktım bu çocukluğa inme işine. Hakkaten kk da bir konu bile alıp götürüyor insanı çocukluğunun en savunmasız dönemlerine. Ve şu anda ne kadar dişli, güvenli, kızgın, güdük insanlar olabileceğimizi belirliyor. Velhasıl çocukluk çok önemli şey :)anlıyorum
ben de babamı hiç affetmeyeceğim mesela, en azından bu dünyada
neyse konuyu daha fazla bölmeyeyim
Kesinlikle adil olabileceğimden asla şüphem yok.. Oğlum arkadaşıyla bile oynasa eğer haksızsa bunu ona açıklayıp öğrenmesini sağlarım.. Onunla hep konuşurum.. Teşekkür etmeyi, özür dilemeyi, paylaşmayı, vurmamayı, yenilgiyi, kazanmayı, vs öğrettik ona.. İlerde kardeşi olursa benim tutumum kesinlikle aynı olacaktır.. Adil olacağımızdan şüphem yok.Bence onların anlaşmasından önce kendinizi bir tartın, çocuk ayırma potansiyeliniz var mı? 2. çocuk kararında bunun daha önemli olduğunu düşünüyorum. Ben 2. çocuğum ve annemin bir ömür boyu hissettirmesini geçtim, benim yanımda bile keşke tek çocuğum olsaydı diye yakınmıştır, küçük çocuktum hala hatırlarım o anı. Çocuklar onlara ne öğretirseniz nasıl örnek olursanız öyle büyüyecekler. Onların anlaşmasından çok anne baba 2 çocuğa adil davranıp, nasıl bir sorumluluk altına girdiklerini bilecekler mi, daha önemli. 1. Çocuğunuz üzüldüğünde 2. çocuğu bilinçaltı suçlama ihtimaliniz var mı?
Ne güzel kıskanmamış kardeşini aferin ona :) bakalım inşallah hayırlısı olur hepimizin hakkında.. Teşekkürler cevabınız için:)Benim çocuklarımın arasında da 15 ay var ama biz hiç kıskançlık yaşamadık. Hemencecik kabullendi yavrum çünkü daha kıskançlığı bile bilmiyordu:)
Aksine yabancı biri kızımı kucağına aldığında huysuzlanıyor anne bebeğimizi al diyordu :)
Yaş aralığınız gayet uygun bence.
Maşallah size:) memnuniyetle uygulamanızın ne olduğunu öğrenmek isterim :)benim çocuklarım arasında 5 yaş var
büyük olan kız, küçük olan erkek
kızım da eminim zaman zaman kıskanmıştır, yani sanırım her çocuk kıskanır, ama hiç dile getirmedi veya hiç kıskanmış gibi davranmadı desem yeridir. hep sevdi, gözetti kardeşini
ama küçük! ablasını öyle kıskanırdı ki anlatılır gibi değil. neler etti ablasına. oysa şimdi annecim ben seni çoook seviyorum ama ennn çok ablamı seviyorum diyor. çok düşkün ablasına
ben sadece tek çocuk istiyordum, ikinciye sürpriz hamile kaldım ve ben de kızım için endişeler duydum, kıskanır mı, üzülür mü, ona yazık mı, beni emzirirken görürse ne olur vs vs vs
bir de ikinci doğumuma giderken çok ağlamıştım, ya bana bir şey olursa, ya kızım annesiz kalırsa vs diye
iyi ki de hamile kalmışım, iyi ki de doğurmuşum, Allah iyi ki nasip etmiş bana bunu
eminim siz de öyle söyleyeceksiniz
ben kendimce, bu kıskançlığı azaltmak için bir iki yol bulmuştum. hamile kalır kalmaz da uygulamaya başlamıştım, işe yaradığını düşünüyorum
dilerseniz bir ara özelden yazabilirim size
Allah hayırlısı ile gönlünüze göre versin inşallah
Çok haklısınız gerçekten Allah aratmasın size ve de kimseye inşallah.. Yavrunuz çok sevgi dolu bir çocuk belli.. İnşalllah bir kardeşi olur ve ona yoldaş olur.. Etkilendim bu söylediklerinizden ciddi manada..İyi bir yaş aralığı. Ne kısa, ne uzun. Kıskançlık gözünüZü korkutmasın bence. Çocuklar o çatışmadan da çok şey öğreniyor. Çok pişmanım ben öyle yapmadığıma. O zaman kariyer, bir nefes almak, kendini geliştirmek vs. daha cazip geliyordu. Şimdi eve misafir çocuk gelecek diye şenlik yapıyor yavrum, gelenlerin de kardeşi olduğu için hiçbir zaman anlıyamıyorlar neden o kadar değerli olduğunu. Kaç sene bir gün hapı unuttum diye panik panik ol, sonra da fellik fellik doktor dolaş.allah aratmasın. Kardeş ve ilgi bir çocuğa verilecek en güzel hediye. Millet salona geçip çocukları gürültü yapmayın diye uyarıp duruyor, ben bırakın gürültü yapsın, odayı dağıtsınlar diyorum. Çünkü çocukların en güzel kahkahaları birbirleriyle coşarkenki zamanları.
Yok bu konuda kendimden şüphem yok..evlat ayrımı yapan insanları hiç anlayamadım anlayabileceğimi de sanmam..2.yi 1.den az sevecekseniz yapmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?