ikinci çocuk için iki sorum var hanımlar ?

Merhaba benim üç çocuğum var, oğlum 6,5 yasinda ortanca kızım 2,5 yaşında ve 1 yaşında da küçük bebeğim var hayat onlarla güZel aksini düşünemem zorlukları olmaz mı tabii ki var ama zaten bunu göze alıyorsanız düşünün derim tereddütteyseniz emin olana dek bekleyin Rabbim gönlünüze göre versin hep Mutlu olun inşallah

Ne kadar hoşsunuz cümleleriniz içimi rahatlattı inanın Zaman ayırıp da bu kadar içten yazdığınız için teşekkür ederim

Bende 2.den korkuyorum. Hamilelik düşündürüyo o süreç beni geriyo. Tekrar aynı şeyleri yaşamak. Bilemiyorum

Tıpkı ikinci yazdığınız gibi düşünüyorum bende. Aslında çok istiyorum ikinci çocuk. Ama birini elinden tutup diğerini kucakta arabada götürmek imkansız. Kendi arabam olsa daha kolay olurdu. Üstelik oğlum şimdi akşam 9 30 diyince uyuyor. Hadi uyku vakti demem yeterli ben demesem bile o söylüyor. Şimdi sil baştan aynı uykusuz geceler. Alışveriş nasıl yapılır iki çocuk la. Ya küçüğü napicam büyüğü okula giderken. Hastane falan işi olur. Mesela yeni doğan daha çok oluyor hastane işi ikisi bir nasıl gider gelirim. Ses gürültü falan onları hiç düşünmüyorum. Ama ben benden giderim. Hiçbir sosyal hayatım kalmaz. Şimdi oğlum la canımız sıkılıyor çıkıp avm ye gidiyoruz. Sinemaya giriyoruz yemek yiyor eğleniyor uz peşinde koşuyor um falan.

Bunun yanında oğlum geliyor illa birine gidelim canım sıkıldı diyor. Bende tek çocuğum sıkıntısını anlıyorum üzülüyorum. Bir kardeşi olsa ömür boyu destek olsalar diyorum. Sonra diyorum evde küçük çocuk olunca daha çok şeyden mahrum kalacak ben evde stres topu olucam belki ikisine de yazik banada. Öyle kafamda deli deli sorular. 2016 son şansım

Tek cocuklu bi anne olmayi planliyorum o yuzden pek bi yorum yapamicam. Ama onerebilecegim tek sey arayi cok acmaman.

Mesajı okurken srn akloma geldin bu sorunun cevabı girlboymom cumda var kesin yorum yapmıştır dedim kendi kendime

Bende ayni sizin gibi dusunuyorum, o yuzden kizim dogduktan sonra birden fazla yontemle korunmayi planliyorum. Onun da esi cocugu olacak neden yalniz kalsin.. cok iyi arkadas kardes olacaklari ne belli... benim annemle kardesleri gorusmuyo mesela. Babamla bi kardesi de kustu halam evlendikten sonra. Evlenince zaten aralari aciliyo kardeslerin. E o kadar eziyet de cekilmez bekarken eslik etsin diye..

13 aylik bi kizim var ve ikinciye hamileyim, adetlerim duzensizken emzirirken kaliverdim nasil oldu bilmiyorum Allah nasip etti sukur kizim 2 sene olmamisti. Kizim cok zor bi bebekti, dogumum zor oldu sadece yine ayni seyleri yasamaktan korkuyorum. Ama dusununce sirf biz mi 2 cocuklu olucaz, zorluklari vardir tabiki ama iste insan dusunmeden edemiyor.

Sen bayagi bayagi ikinciyi istemiyosun, e zaten kizin da cok kucuk 3 yasinda, kocan mi baski yapiyo oglan olsun falan diye anlamadim ki

iPod'da offf hislerime tercüman olmuşsunuz

Sen bayagi bayagi ikinciyi istemiyosun, e zaten kizin da cok kucuk 3 yasinda, kocan mi baski yapiyo oglan olsun falan diye anlamadim ki
Eşim çok istiyor ikinciyi ama erkek olsun diye değil kardeşi olsun diye ki zaten eşim bana hep ikinci çocuk fikrini verdi de tabi erkeklerin sosyal hayatında değişen bir şey olmadığı için rahatlar

Eşim çok istiyor ikinciyi ama erkek olsun diye değil kardeşi olsun diye ki zaten eşim bana hep ikinci çocuk fikrini verdi de tabi erkeklerin sosyal hayatında değişen bir şey olmadığı için rahatlar
Bak saat 04:00 oğlum hasta ayaktayız. Şimdi bide evde bebek olsa. Sabahlar olmasın. O bır yandan ağlayacak Mana muhtaç. Büyüğü hasta ağlayacak. Simdi kucağıma alıyorum sarılıyor um. Kabus görüyor diye başındsyîm. Hooop abisi iyileşir kardeşi hastalanır. Ben zaten stresli insanım. Rabbim Beterin den saklasın ama grip denen şey bile bana panik. Babamız yan odadan sesleniyor uyuyamıyorum gerçi haksız değil adam 2 buçuk saat sonra işe gidecek çokta yogun olacak. Ama onun hayatında değişen bişey yok. 5 çocuğu da olsa tempo aynı tempo

işte aslında bana bir çocuk yeterli geliyor ben de çok fazla zora gelemiyorum hemen daralıyorum bu yüzden. ama sanki ilerde tek çocuk yaptığım için pişman olacakmışım gibi geliyor kızıma haksızlık ediyormuşum gibi, onu bu dünyada kardeşsiz tek başına bırakıyormuşum gibi geliyor sırf bu yüzden ikinci olsa diyorum ama kendimi düşünürsem sadece asla ikinciyi yapmam. bi de eşimle biraz önce tartıştık kayınvalidem torun döven bir kadın görümcemin oğlunu hep döver ee ben de kızıma da vurur diye pek gitmiyorum onların evine haftada bir kere gidiyorum. eşim de babaannesi sonuçta poposuna vursa ne olacak falan dedi çıldırdım yani bu düşüncede olduğu için ikinciyi haketmiyor diye düşündüm kendi kendime.. sizin fikirleriniz beni rahatlattı bu konuda da fikrinizi paylaşmanız beni mutlu edecek..

Evet kv yaptığı ve Eşinizin söylediği çok yanlış. Nedemek döver. Ne yapmış olabilir küçük çocuk. Madem dayak atacak kadar tahammülü yok neden torununu görmek ister. Anlayışsız insanlar içinde çocuk büyütmek gerçekten zor. Birde iki çocuk olunca daha zor.

Yani herkes bir kardes yap canYoldaşı olsun diyor. Sonra cevremde kardeşler e bakıyorum işte bu kardes böyle olur dediğim kimse yok. Tam aksine cekememezlik var hepsinin arasında. İnsanlar arkadaşlarını kardeşlerin den çok arayıp görüsüyor. Bir kardeşin durumu iyi ise diğeri bundan faydalanma peşinde. Bende tek çocuğum 11 yaşımdan beri arkadaşım var 1 tane. Eşim ise 4 kardeş. Arkadaşımın benim için yaptığı yada benim arkadaşım için yaptığımın fedakarlıklarımızın 10 da birini yapmamıştır 4 kardeş birbirine. Geçtim fedakarlığı hep bir cekememezlik. Hep bir menfaat ilişkisi. 3 aşşağı 5 yukarı cevremde gördüğüm hep aynı.

Henüz gıpta ettiğim kimse olmadı. Onları görünce ya iyiki kardeşim yok.l bile diyorum. Ama okuldayken falan arkadaşlar sohbet ederdi. Mesela kardeşim şöyle bişey yaptı abimde bunu dedi çok komikti falan gibi. Ya derdim ne eğlenceli bir ev. Ama büyüyünce işler değişiyor. Eee biz Cab Yoldaşı yapacaktik büyüyünce lazım değilmi.

çok doğru.. benim bir ablam ve bir abim var. ablam çok sivri dilli biridir iyi yönleri de çok ama işte kardeş olunca o sivri diller daha çok insanın canını yakıyor. abim evli karısı isterse bana gelir. dört senelik evliyim bu süreç içinde sadece bir kere aradı beni :) eşim de üç kardeş. ablası ile görüşmüyor mesela.. benim çevremde de mükemmel kardeşler yok aslında. eşim kızımla ilgilenir ama genelde ben itelerim hadi kızınla bi ilgilen oyna diye yoksa işten gelince alır eline kumandayı tv karşısına geçer uyuyana kadar. rahattır yani. her akşam derim ki eşime yemek yedikten sonra 10 dk kızı oyala ben mutfağı toparlıyim ama yok her akşam bana bu lafı tekrarlatır. çok fazla tam destek olduğu söylenemez çocuk konusunda

Eşim zaman geçirir çocukla. Ama ondada şöyle garip bir huy var ben odadayken dans eder eğlenirken ben yanlarından ayrılınca bitirir ilgilenen meyi. Ben zaten çocuk yaparsam beni neler bekliyor diyince. çocuklara bakim zaman geçirme kısmına eşimi boş bırakıyorum.

Duygusal düşününce 2 çocuk istiyor insan. İlk çocukta sanki acemilige geldi bebek hallerin keyfini çıkaramadım. Koklaya Madımak doya doya. İlk yürümesi ilk konuşması. Derken diyorum ki kendime. Buna bencillik denir bu yüzden çocuk mu yapılır. İki çocuğa hem psikolojik, hem fiziksel, hemde maddi olarak yetmek nasıl zor. Ama dedim ya bir arabam olsa daja rahat olabilirim. Ama arabası olmayan biri olarak 2. Çocuğa yazık ederim. Abisinede. Ben öyle komşu komşu gezdn4bir tip te değilim. Hadi yaz parka gittik. Kış napıcaz . Valla bu took banada iyi geldi. Artı eskiler şekilleniyor kafamda.

Ama mesela oğlum dün gecede hastaydi. Bu sabah iyileşti. Bende sabah yatağıma yattım bu saate kadar uyudum dinledim. Yani 2. Bebeğe gucum kalmazdi. Yani bazı anneler biliyorum aaa ateşi hafif işte grip diye dönüp yataklarina yatıyor. Belki doğrusu bu ama ben normale dönene kadar yatağıma yatamıyorum. Bukadar diken üstü çocuk bakarken de tabi ekstra yoruluyor insan.

Ben senelerce çalıştım kızım doğunca işten ayrıldım ve doğum yapınca üç hafta annemde kaldım bu yüzden kayınvalidem küstü bu tarz saçma sapan hareketleri oldu ve eşim de annesinin gazına gelip benim aileme trip attı bunlar da aklıma geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…