• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk..ne yapmalıyım?

sess_s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
3.217
4.661
133
38
Arkadaşlar, daha önce konu açtım ama sonuca varamadım. Sorunum şu:
28 yaşındayım. 5,5 yaşında oğlum var. Öğretmenlik için KPSS ye hazırlanıyorum. Eşim 37 yaşında. "Bırak bu işleri, yaşımız geçiyor. Oğlan yalnız büyüyor. İstediğimizde de olmayabilir. Çocuk yapalım. Benim kazancım yetiyor" diyor.
Ben de ayaklarım üzerinde durabileyim önce diyorum. Allah nasib ederse oğlumla kardeşi arasında en az 7-8 sene olacak.
Kardeşler arası yaş farkı çok sorun mu? 30 meslek sahibi olmak için çok geç bir yaş mı? Yani attığım taş değer mi? Yoksa hayatımızı mı erteliyorum yalnızca?

Tecrübeleriniz ve görüşleriniz neler?

çok kısa tecrübemle derım kı düşünüyorsanız 2.yı hıc ertelemeyın, çocuğunuzun durumuna gore meslegınızı yıne yapabılırsınız, ama çocuk yapmak her zaman elınızde olmuyor.... ve bırseylerı oturtmak ıcın beklendıgınde, o doğru zaman hıc gelmiyor, gelse de bu sefer minik mısafır gelmiyor...oyle tuhaf bır durum ıste :)

bence tam zamanı,belirli yaştan sonra yumurtalar tükeniyor
meslek içinde 30 yaş geç değil.

Abimle aramda 9 yas var, ve onun bu hayatta basima gelmis ve gelecek en guzel sey oldugunu dusunuyorum. Annemi babami da cok severim tabii ki, ancak abim icin her seyden vazgecebilirim. Cogu bakimdan cok sansli bir insan olduguma inanirim, ama abi bakimindan dunyanin en sansli insaniyim. Onun olmadigini dusunemiyorum bile. Bugun kendimden bu kadar hosnut olmamin, boyle guclu ve ozguvenli bir insan olmamin, mutlu olmamin en buyuk sebebidir abim. Aramizdaki yas farki da her zaman avantaj oldu, asla bir dezavantaj degil, ne anne baba icin, ne de buyuk/kucuk kardes icin. Nasil ozledim simdi anlatinca :mad:

Dusunsene, bir kizin olursa onu her zaman koruyacak, sahiplenecek, hatta belki senden bile daha cok sevecek bir abisi olacak onun. Hic yalniz kalmayacak, birbirlerinden uzak olsalar bile. Oglun da olabilir tabii ama kiz olmasi fikri daha bir hos geliyor bana :KK22:

Meslek icin de hicbir zaman gec degildir. Atama prosedurleri nasil oluyor bilmiyorum, eger duzeninin kurulu oldugu sehirde kalma sansin varsa deneyebilirsin. Ikinci bebek icinse gec kalmis degilsin, orasi kesin :KK51:

Kardesimle aramda 7 yaş var ve su a 24 yaşındayım daha yeni yeni ortak paylaşımda bulunup anlasabiliyoruz. Önceden o oyun çağında iken ben genç kız havasında hiç oyuna yanasmazdim o ergen zamanına girerken dışarda üniversite okudum. Şimdi evliyim başka şehirde anca telefondan dertlesiyoruz. Demem o ki çok açmayın arayı zor oluyor

2. Cocugunuz oldugunda bakabilecek bir yakininiz ya da bakiciniz olacaksa cocugu cok ertelemeyin.
Is icinde kpssye hazirlanmaya devam edersiniz, ikisini birden sonuclandirirsiniz insallah.

Niye 30 olsun temmuzda kazanırsın inşallah atanır yaparsın bitane ben 3.sınıftayım atanınca yaparım oğluma kardeş diyorum kısmet olursa

Abimle aramda 13 yaş var. Daha çok baba gibi oldu bana. İyi tarafları da var eksik yönleri de, ama çocuğunu tam anlamıyla memnun edemezsinki zaten. Yaş farkı çok olsa, az olsaydı da oynasaydık der, az olsa kıskançlık eder bıktım bu çocuktan der...sen kendi isteklerine bak yani bence.

30 yaş hiç geç değil iş için. Tanıdığım iki çocukla 38 yaşında 85 alıp atandı kpss ile.
Ayrıca senin yaşın geçmemiş, eşin kendisi için endişelenmiş sanki biraz. İlk çocuğu çok erken yaşta doğurmuşsun zaten daha ne olsun :)
Bir kaç sene daha erken çocuk yapacağım diye ömür boyu iş sahibi olamadım diye üzülme sonra.

Teşekkürler hanımlar. Etrafımda paylaşabileceğim çok insan yok ama karar verirken yorumlarınızı da değerlendiriyorum gerçekten. Ben de çok istiyorum ikinciyi inşallah. Mutluluğumuzu katlar diye düşünüyorum. Ama doğumda ne bana bakacak ne de çocuğa bakacak kimsem yok. Fakat tabi daha tecrübeliyim, uzatmayayım diyorum. Bir yandan da iki seneni ver, işine başla. Sonra yaş 35 e dayanınca hiç yapamazsın diyorum. Atamam olursa oğlumla şehir dışına gidebilirim ama bebekle gidemem derkeenn.. Az biraz deliriyorum gibi.:confused:

Illumination, inşallah bizim de sizinkisi gibi olur. Çok sevindim yorumuna. Kardeşten ötesi yok hayatta. Eşim 9 kardeş ordan biliyorum :KK16: ve ben de kız çocuk çok istiyorum nasipse.

Dediğiniz gibi, çok uzun planlama yapmamak lazım galiba. Oluruna bırakıp zamanı gelince çözümler arasam daha az yorulacağım psikolojik olarak. Yani hayatımın her evresini etkileyecek bir karar benim için. :KK37:

Benim abimle aramda 7 yaş var inşallah kararı verirseniz ikincisi kız olur ve o abi kardeşliğin güzelliğini görürsünüz mükemmel bir duygu çünkü

Bence de yapın.. keşke benim elimde imknaım olsa en az iki tane yapardım.. Kardeş gibi var mı?

Sizin için de eşiniz içinde geç bir zaman olacak
kendinize başarı anlamında güveniyorsanız erteleyin
yoksa kpss ye o kadar çok hazırlanan var ki
o yüzden kılımı kıpırdatmıyorum

ona bakarsanız kpss diye diye ancak evlendim.taşeron işçiyim yaşım 30 kpss den bir hayır görmedim 3 kere dersaneye gitmeme rağmen. daha kpssyi bekleyip menepoza mı gireyim.

zaten ha diyince olmuyoda cocuk.
3-4 ayı gözden cıkar.
eee sizde yine kpss hazırlanabilirsinizki.
bence ertelemeyin daha fazla. ikiside bi arada yürütülebilir.

Eşler arasında yaş farkı böyle konularda sorun oluyor.
Ben 25 eşimse 32 yaşında. Ben erken diyorum eşim çocuklarımın dedesi gibi görünmek istemiyorum yanlarında diyor.
Herkes kendine göre haklı. Bence kardeşler arasında 7-8 sene çok fazla.
Bence 3-4 yaş ideal.

28 yaşındayım. 5,5 yaşında oğlum var. Öğretmenlik için KPSS ye hazırlanıyorum. Eşim 37 yaşında. "Bırak bu işleri, yaşımız geçiyor. Oğlan yalnız büyüyor. İstediğimizde de olmayabilir. Çocuk yapalım. Benim kazancım yetiyor" diyor.
Ben de ayaklarım üzerinde durabileyim önce diyorum. Allah nasib ederse oğlumla kardeşi arasında en az 7-8 sene olacak.
Kardeşler arası yaş farkı çok sorun mu? 30 meslek sahibi olmak için çok geç bir yaş mı? Yani attığım taş değer mi? Yoksa hayatımızı mı erteliyorum yalnızca?

kpssye hazırlanın ama 2. çocuğuda yapın derim.30 bir meslek için geç bir yaş değil...

çocuk konusu ertelenecek bir konu değil ki. ha deyince de olmuyor görüyoruz çevremizde.. bu süreçte kpssye hazırlanırsınız korkulacak kendinizi sıkıntıya sokacak bir durum değil ki...

Bence ikiniz de kendinize göre haklısınız ve ikiniz de mantıklı düşünüyorsunuz.
Şu aşamada seçim yapmak zor gerçekten. Ama sen niyetine girersen hem iş hem de çocuk olabilir aslında ya da kısmet hangisi olursa. bence su akar yolunu bulur.

Back
X