• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk..ne yapmalıyım?

ben ılkını yapmayı becerebılırsem 2. yıde hemen arkasından yapacaım :) bır ınsana yapılacak en buyuk kotuluklerden bırısı onu kardessız bırakmaktır.. Arka arkayada bırbırlerını koruyup kollayabılırler :) ınsallah ıkız olurda bu derdım olmaz :):)

İnsanın başına bu dünyada herşey gelebilir.öncelikle çocuğun için işini eline almalısın.bu zamanda atanmak çok zor iki çocukla daha zor bence

Arkadaşlar, daha önce konu açtım ama sonuca varamadım. Sorunum şu:
28 yaşındayım. 5,5 yaşında oğlum var. Öğretmenlik için KPSS ye hazırlanıyorum. Eşim 37 yaşında. "Bırak bu işleri, yaşımız geçiyor. Oğlan yalnız büyüyor. İstediğimizde de olmayabilir. Çocuk yapalım. Benim kazancım yetiyor" diyor.
Ben de ayaklarım üzerinde durabileyim önce diyorum. Allah nasib ederse oğlumla kardeşi arasında en az 7-8 sene olacak.
Kardeşler arası yaş farkı çok sorun mu? 30 meslek sahibi olmak için çok geç bir yaş mı? Yani attığım taş değer mi? Yoksa hayatımızı mı erteliyorum yalnızca?

Tecrübeleriniz ve görüşleriniz neler?

teşekkürler hepinize. bir tek çekincem kpss ve okulun ilk senesi. ilk sene aday öğretmen olduğun için doğum izni yok. hiç doğumun hemen ardından işe dönenler var mı? yarım gün bile olsa ilk bebeklikte bırakabiliyor mu insan bakıcıya? lohusayken çalışan tanıdıklarınız oldu mu acaba?

Açıkçası kardeşimle aramızda 10 yaş var kardeşim gibi değil sanki evladım gibi :) Hatta eşim çok fazla üzerine düşüyorsun der her defasında bende o benim kardeşim gibi değil evladım gibi diyorum :))
Bence daha fazla açmayın arayı. Maddi açıdan sıkıntılı da değilmişsiniz.
Şöyle düşünün 30 yaşında anne olursanız evladınız 20 yaşında iken 50 yaşında olacaksınız.

valla yat evde keyfine bak nedir bu çalışma aşkı çocuğum olsa ve imkanım olsa onların büyüdüğünü hep izlemek isterim.

Arkadaşlar, daha önce konu açtım ama sonuca varamadım. Sorunum şu:
28 yaşındayım. 5,5 yaşında oğlum var. Öğretmenlik için KPSS ye hazırlanıyorum. Eşim 37 yaşında. "Bırak bu işleri, yaşımız geçiyor. Oğlan yalnız büyüyor. İstediğimizde de olmayabilir. Çocuk yapalım. Benim kazancım yetiyor" diyor.
Ben de ayaklarım üzerinde durabileyim önce diyorum. Allah nasib ederse oğlumla kardeşi arasında en az 7-8 sene olacak.
Kardeşler arası yaş farkı çok sorun mu? 30 meslek sahibi olmak için çok geç bir yaş mı? Yani attığım taş değer mi? Yoksa hayatımızı mı erteliyorum yalnızca?

Tecrübeleriniz ve görüşleriniz neler?
Anlamıyorumki her evlenen ilk iş ve en az 2-3 çocuk yapmalı, çocukların arasındada az yaş bırakmalı diye bir kanun mu var ? Evlenirken nikah memuru sözleşmemi imzalıyor bu konuda ? Çocuk için neden bu kadar acele edilir.. Daha taşlar yerine oturmadan, geçinebiliyor musun eşinle bakmadan, maddi durumu düzeltmeden evlilikte evlenir evlenmez neden hemen çocuk düşünülür.. Hadi yapıldı diyelim bu sefer de 2. çocuk baskısı yada isteği başlar. Sana tavsiyem kocanı kesinlikle takma. Üniversiteyi kocana damızlık gibi habire doğurmak için mi okudun ? Kpss'ye gir yaşın geç falan değil. Atan, hayallerini ümitlerini gerçekleştir, maaşını eline al. Çocuk kaçmıyor. Çocuklar arasındaki yaş farkına da bu kadar takılma. Doğru zamanda o çocuğu yapmaya takıl. Benim nacizane görüşüm budur :)

ben de erken anne olmayı çok istedim aslında. ve 22 yaşında oğlumu kucağıma aldım:KK54: çok da mutluyum. 40 yaşımda 18 yaşında delikanlı olacak Allah bağışlarsa. şöyle ki hamileliğimde eşimin işleri bozuldu. bir 4 sene çok zor zamanlar geçirdik. ben o sırada özel ders filan verdim geçinmek için. tabi eşim de çok uğraştı, çalıştı derken toparladı. son 2-3 senedir rahatız ama o zamandan kalma bir korku kaldı bende.

çalışırken sevdim. akademik olarak çok iyi bir öğrenciydim. bu sene KPSS' ye girdim 7 senedir tozlanmış küflenmiş bilgilerimle. İlk çözdüğüm KPSS girdiğim sınav oldu sene içinde formasyon aldığım için ve 70 aldım. Branşım İngilizce. İngilizcem hep iyiydi tabi ama Mat ve diğer dersler eksik. Doğu şehirlerinden çok da iyi olmayan okullar tutuyordu ama çocukla yalnız gideceğim için eşim istemedi. Bende de bu sene dersaneyle çalışırken daha iyi bir puan alıp şehir içi ya da yakın iller olur mu acaba diyorum. fakat bu sene sınav kolaydı biraz galiba. daha önce özelde çalışıp MEB'e girmiş arkadaşlar çok memnunlar. uğraşıyorum walla ama beni en çok geren belirsizlik. ev hanımı olsam evime yoğunlaşacağım. öğrenciysem derslerime. yaşımın geçiyor olması beni korkutuyor.

Hayatta ne dilerseniz hayirlisini dileyin. Benim abimle 2 kizkardesimle 8 yas var aramda. 2 buyuk olunca kardesimi elbirligiyle simarik bir kiz olarak yetistirdik, oyle boyle degil hem de. 24 yasinda su an ve hareketleri 14 gibi...
bugun annemin agzindan ilk defa keşke dogurmasaydim lafini duydum, dusunun bir evlat ne yapabilir annesine boyle dusundurmek icin... ama yapiyor başarıyor. ..
neyse ozetle hayirlisini isteyin, hayirlisi olacaksa olsun.

queen bee, benim etrafıma söylediğim şeyleri dile getirmişsin, katılıyorum bir yandan. ama iç ses de hiç durmuyor. en azından ilk iki çocuk arası yaş farkı 4-5 sene olmalı bence bir engel yoksa. çünkü çocuk sıkılıyor tek başına. oyun çağını beraber geçirmeleri daha sağlıklı. ama arkadaşlar yaş farkının ilerde kapanabileceğini söylediler. bu da benim içimi rahatlattı açıkçası. benim iki erkek kardeşim var ve toplam yaş farkımız 4 olduğu için beraber büyüdük. şimdi de hep beraberiz. yardımlaşıyoruz. o yüzden tek çocuk psikolojisini çok bilmiyorum.

ben ikinci çocuğa hem hazırım, hem de oğlum için istiyorum ama evde kaldığım zaman içinde çalışmam gerektiğini anladım. kafaya taktım. ama tahmin edersin ki bekar zamanlarla bir olmuyor. aldığım kararlar ailemi de etkiliyor. burdan mantıklı sesler duyuyorum. yardımı oluyor karar vermeme.

pelin, hep bunu istiyorum. devamlı dua ediyorum. hayırlısı olsun inşallah. hepimiz için.

Back
X