Canım benimNaif insanlarız şekerim ondan sorabiliyorlar insanların patavatsızlıklarını da bizlere yükleme ya huuu
Benimde kendimle alakalı değil ama abimlerle alakalı bir anım var. Abimler 4-5 senelik evlilerdi işe gitmek için durakta beklerken komşu teyzede durağa geldi selam kelam ettikten sonra bana, yengenin daha çocuğu yokmu dedi. Ve daha önce de çok kişi böyle sormuştu biz sormuyoruz haddimiz değil diye bu millete ne yani… neyse sabah sabah işe gitmenin vermiş olduğu gerginlik ve cesaretle yapıştırdım cevabı. Dedim teyze ben kendimi hazır hissetmiyorum, kadın tabi şok nasıl yani senlik ne var dedi. Ben kendimi hala olmaya hazır hissetmiyorum o yüzden müsaade etmiyorum henüz dedim. Kadın kalakaldı ama o an içimden halay çekiyordumBi kere babaannem başladı kaç sene oldu seninle evlenenlerin çocuğu okula başladı köksüz kaldın sonra istesen de olmaz işte evliliğin kötü olur çocuksuz olmaz tembelsin bak kocan çocuk seviyor işte paran var bilmem ne bana sinir bastı dedim erken menopoza girmişim yumurtalıklar yok olursa kıbrısta çocuk koydurcam bi tane bakalım borcumuz var bitcoinde battık evi satıcaz vs saydırdım bi baktım burnu kanıyor tansiyonu fırladı kadının allahım hastalandı asla durmuyor hastaneye gittik korka korka şaka yaptım dedim anladım zaten dedi ama tansiyon tavan 2 gece babaannemle uyudum korkudan ama bi daha çocuk yap dememişti
Ya benim parkta gördüğüm kadın şey dedi ikinciyi yap adı da x (benim çocuğun adıyla kafiyeli) olsun. Tabii hemen yaparız dedim bozuldu. Ne diyeceksin ki bu salağaSalak saçma fikirler. Akraba sormasa arkadaş arkadaş sormasa komşu o yoksa parktaki teyzeler kaçış yok her yerdeler
Hahayt Canım benim isim bile düşünmüşYa benim parkta gördüğüm kadın şey dedi ikinciyi yap adı da x (benim çocuğun adıyla kafiyeli) olsun. Tabii hemen yaparız dedim bozuldu. Ne diyeceksin ki bu salağa
Benim de abim evlendiğinden beri ee onlarda yok mu diyorlarBenimde kendimle alakalı değil ama abimlerle alakalı bir anım var. Abimler 4-5 senelik evlilerdi işe gitmek için durakta beklerken komşu teyzede durağa geldi selam kelam ettikten sonra bana, yengenin daha çocuğu yokmu dedi. Ve daha önce de çok kişi böyle sormuştu biz sormuyoruz haddimiz değil diye bu millete ne yani… neyse sabah sabah işe gitmenin vermiş olduğu gerginlik ve cesaretle yapıştırdım cevabı. Dedim teyze ben kendimi hazır hissetmiyorum, kadın tabi şok nasıl yani senlik ne var dedi. Ben kendimi hala olmaya hazır hissetmiyorum o yüzden müsaade etmiyorum henüz dedim. Kadın kalakaldı ama o an içimden halay çekiyordumderin bir sessizlik sonrası otobüsün gelmesi ile bu gergin karmaşık ortam dağılmış oldu Buda benim güzel bir anımdır
Of onu da soylediler. Ben ismini son haftaya kadar kimseye demedim, akrabalar arasında görümcem sağolsun pırtladı hemen. Aaa o isim olmaz x'ler çok şöyledir böyledir. Kibarca biz böyle karar verdik diyorum yok adam usteliyor y koyun X sakın koymayın diye. Kızdım artık kendiniz yapın Y koyun biz karar verdik ne bu ısrar ne oluyor diye. Millet kafayı yemiş.birde şey var hamile kadına bu ismi sakın koyma şöyle böyle oluyorlar.
Amann niye takiyorsun ki .Ben şuan ikinciye ye hamileyim bu sefer de tek çocuklu olanlar niye yaptın. Neden rahatını bozdun.iki çocuğa bakabilecekmisin . Ne gerek vardı diye söylenip duruyorlar .Kızlar merhaba benim 1 kızım var Allah evlatlarımızı bağışlasın. İkinci çocuğa dair bir isteğimiz yok etraftan ikinci çocuk sorusu gelince düşünmüyoruz diyorum aaa neden diyorlar işte sebep söylemek bana tuhaf geliyor ya da birşey dersem büyük mü konuşmuş olurum diye endişe ediyorum.
Mesela yaşadığımız şehirde genelde herkes 2 çocuklu veya tek 2 den fazlasını çok az duyuyorum tek çocuk olmak dünyanın en zor olayıymış gibi konuşanlar oluyor klasik cümle var ya e kardeşsiz olur mu diyorlar oluyor yani tek çocuk neden olmasın?
İşte böyle rahatsız edici tuhaf sorular alıyorum bazen ve en ilginç kısmı eşim istemiyor deyince insanlar bir an durup hmmm diyorlar ciddi ciddi yani erkek istemeyince daha mı olur oluyor çözemedim
ben keyfime düşkünüm de geç.Kızlar merhaba benim 1 kızım var Allah evlatlarımızı bağışlasın. İkinci çocuğa dair bir isteğimiz yok etraftan ikinci çocuk sorusu gelince düşünmüyoruz diyorum aaa neden diyorlar işte sebep söylemek bana tuhaf geliyor ya da birşey dersem büyük mü konuşmuş olurum diye endişe ediyorum.
Mesela yaşadığımız şehirde genelde herkes 2 çocuklu veya tek 2 den fazlasını çok az duyuyorum tek çocuk olmak dünyanın en zor olayıymış gibi konuşanlar oluyor klasik cümle var ya e kardeşsiz olur mu diyorlar oluyor yani tek çocuk neden olmasın?
İşte böyle rahatsız edici tuhaf sorular alıyorum bazen ve en ilginç kısmı eşim istemiyor deyince insanlar bir an durup hmmm diyorlar ciddi ciddi yani erkek istemeyince daha mı olur oluyor çözemedim
Hemen değil ama. Bir kac yil sonra düşünüyordum ama bebegimin koligi aklima geldikce tövbeler ediyordumAkıl
E sen düşünüyordun zaten
Ben de tek cocugum, hic yalnizlik cektigimi hatirlamiyorum. Hic de arkadaslik iliskilerimde sorun yasamadim cocuklugumda, gayet sosyal bir cocuktum.Bana da soruyorlar, siz yapın sevelim diyorum. Düşünmüyoruz deyip kibarca açıklama yapınca usteliyorlar. Ben de tek çocuğum gayet mutlu büyüdüm, yalnızlık çekmedim. Bildikleri halde soruyorlar yalnız olmaz diyorlar (kendi babam bile söyledi, düşünün artık). İnşallah bir de kardeşi olur diyene olan cocuga dua edin olmayana değil deyip tersliyorum. Herkes ne kadar meraklı milletin aile planlamasına ya. Bizim insanimizin en büyük sorunu hadsizlik bence.
Çevrenizden sürekli bunla ilgili imaya maruz kalıyor gibi yazan sizsiniz. Bir kerelik bir soru için bu kadar dertleneceğinizi tahmin etmiyorum. Evet yakın çevreniz bir kaç kere sormuşsa demek ki gereken tepkiyi vermemişsinizdir.Sorma cesareti derken ? Genel olark her konuda böyle bir kendinize yorma durumunuz gözüme çarpıyor sizin yani belki de karakteriniz böyle ama sizin de dediğiniz gibi sokaktan birisi bile bir şey sormak isterse şak diye sorar
Insanlar ne söylerse söylesin.Kızlar merhaba benim 1 kızım var Allah evlatlarımızı bağışlasın. İkinci çocuğa dair bir isteğimiz yok etraftan ikinci çocuk sorusu gelince düşünmüyoruz diyorum aaa neden diyorlar işte sebep söylemek bana tuhaf geliyor ya da birşey dersem büyük mü konuşmuş olurum diye endişe ediyorum.
Beni rahatsız etmiyor nedense , duya duya alışmış olabilirim herkes soruyor cidden. Eğitim düzeyi yüksek bir çevrem var üstelik. Hiç çocuğu olmayana sormuyorlar artık Allah'tan o oturmuş belki olmuyordur diye. Ama tek çocuğa rahat soruyorlar. Benim gozlemim tek çocuğu olup soran kendi de ikilemde ikinciyi yapıp yapmama konusunda. O nedenle yancı arıyor merak edip soruyor. İki cocuklular da iki çocuğun zorluğunu bildiğinden bizim de onlardan daha rahat olma hakkımız yok diye yapın diyorlarKızlar merhaba benim 1 kızım var Allah evlatlarımızı bağışlasın. İkinci çocuğa dair bir isteğimiz yok etraftan ikinci çocuk sorusu gelince düşünmüyoruz diyorum aaa neden diyorlar işte sebep söylemek bana tuhaf geliyor ya da birşey dersem büyük mü konuşmuş olurum diye endişe ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?