İkinci El Ürün Sitesindeki Satıcı

Bearhug

Once upon a time there was a happy bear family...
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2016
4.226
9.278
158
Merhaba
Daha önce ikinci el ürün alınıp satılan yerlerden alışveriş yapmamıştım bugün ilk defa denedim ve pişman oldum.
Ürünü satın alıp ücretini ödedim ama satıcı kişisi ürünü daha önce sattığı için gönderemeyeceğini iddia ediyor.
Madem ürünü sattı neden hala satıştaydı? Bu yaptığı yasak değil mi? Bir yaptırımı yok mu?
Siparişi iptal etmek zorundayım bu durumda sanırım ama ürün koruma ücreti adı altında bir ücret aldılar ürünü alamadığım gibi bu ücret de durduk yere benden kesilecek galiba
Ne saçma bir şey başına böyle bir şey gelen oldu mu? Yapabileceğim bir şey yok mu?

Keşke direk satın aşmadan önce satıcı ile mesajlaşsaydınız. O zaman size satıldığını söylerdi. Yaptığı yanlış keşke ürünü kaldırsaydı

Keşke direk satın aşmadan önce satıcı ile mesajlaşsaydınız. O zaman size satıldığını söylerdi. Yaptığı yanlış keşke ürünü kaldırsaydı
Tecrübesizlik hiç alışveriş yapmadım daha önce bu şekilde
Keşke ama kaldırmamış mağdur olan ben oldum

Bahsettiğim yer dolap gibi birşeyse yardım kısmından müşteri temsilcisine ulaşabilirsiniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum

Bahsettiğim yer dolap gibi birşeyse yardım kısmından müşteri temsilcisine ulaşabilirsiniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum
Maalesef yok birebir görüşebileceğim bir sistemleri otomatik mesajlar çıkıyor telefon numarası da yok bir mail adresi var oraya mail attım ama dönen olmadı

Satıcıya mesaj atıp iptal etmesini istediniz mı iptal edince iade edilir orda da bildiğim kadarıyla
Öyle diyeceğim o zaman belki ürün koruma ücreti bizden kesilmez ben iptal edersem onu kesecekler mi benden onu da bilmiyorum bilmediğim şeylere bulaştığıma pişman oldum resmen

Aslında satılan ürün direkt satılanlar kısmına düşüyor nasıl tekrar alındı anlamadım. Satıcının bu yüzden kaldırmak gibi bir şey aklına gelmemiş olabilir. Bence tamamen sistemin bir eksikliği ya da hatası.

Tecrübesizlik hiç alışveriş yapmadım daha önce bu şekilde
Keşke ama kaldırmamış mağdur olan ben oldum
Ürün kargoya cikmazsa ürün satisi iptal oluyor sanırım, ben oğluma kitap aldım anladığım 3 iş günü içinde kargolama yapılmazsa ürün iptal olup ödeme yapılıyor sanırım.

Hangi site bu, sizden ucret kesilmez. Satici urunu iptal edebilir, satici puanina olumsuz yansir baska yaptirimi yok. Kurallar boyle genelde, urunu yollayamiyorsa o iptal etsin. Musteri hiz. yazisabilirsin. Ugrasmayayin param hesabima direkt gelsin diyorsan, sen iptal edersin

Çok teşekkür ederim hepinize…
Anladığım kadarıyla bu konuda bu sitelerde takip yok illa mesaj atıp sormak zorundasınız. Satıştan ürünü kaldırmayan satıcıya da yaptırım olmuyor.
Sizden aldığım tavsiyeler doğrultusunda satıcıya iptal etmesini söyledim o iptal etmezse ben edeceğim sanırım umarım herhangi bir kesinti olmaz
Tekrar teşekkür ederim hepinize

Bu bir hata değil derstir.
Maalesef
En kötüsü de aldığım ürün eşime sürpriz yapmak istediğim bir şeydi. Kısa süre sonra ihtiyacı olacaktı sıfırı zaten artık bulunmuyor bulabilsem sıfırını alacaktım bir daha ikinci el bir şey almaya da cesaret edemem hevesim biraz kursağımda kaldı
Hayırlısı kısmet değilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…