ikinci evliliğe dair korkularım

aslinko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2018
473
929
33
10 . ayımız bitmek üzere sevgilimle .
beni çok sevdiğini bakışından bile anladığım bi adam var hayatımda .

evlilikten korkuyor aslında . hayatında benim kadar zor biri varken haklıda . yolumuz niyetiimiz belli elimi bırakma diyor . kendiside evlenmek istiyor korkularını dile getirse dahi artık hayalinde hep ben varım bunu anlamış oldum .
aslında öz eleştiri yaptığımda evet gerçekten bazen çekilmesi zor hatta imkansız biri olabiliyorum (ama olaylar karşısında tabi - durdukyere değil) ..
başımdan ana kuzusu biriyle evlilik geçtiği için aile konusunda benimde çok fazla korkularım var .
sürekli ya ilerde de böyle olursa diye tereddüt edip ayrılasım geliyor ve bunu ona çok kötü yansıtıyorum .
asla ayrılmak istemeyen her kaprisimi çeken, triplerimle uğraşan bu adam ( şimdilik) için aile konusunda ki korkularımı yazayım bakalım sizler neler diyceksiniz. . (yıl sonu isteme , 2020 yazı düğün düşünüyoruz )

ufak bi şehirde yaşıyoruz istanbuldan geldim gerçi ben, onlar buralı . merkeze 15-20 dk mesafede köyleri var .
sürekkkkkli ama sürekliiiiiii köye gidiliyor . . artık o köy diyince bana afakanlar basıyor ..
evet iş çıkış saatimde merkezde olmaya çalışıyor , izinli günümde gitmiyor ama işi yoksa gündüz boşsa mutlaka gider ailesiyle .
yardım etmem gerekiyor yaşlı insanlar diyo( 55 li yaşlar gayette yaşlı değiller yani) . nasıl etmiyim diyor. ama bakıyorum da bazen mecburi gibi yani ailesi despot ve bu da gözümde 15 yaşında elinden tutulup oraya buraya sürükleenen çocuk gibi geliyor .

ceviz toplancak sabah 7 de kalkıp köye gidilcek , kızılcık toplancak , odun kırılcak ... bitmiyooooor. ... .
merhametli bi insanda kendisi . dün yine köye gitti bu sefer anannesi için odun kırıcakmış !
ne anası ne annneannesi hiç bişey bitmiyor . bizi buraya götür X biizi şurdan al buraya götür X . kardeşini dersaneden al X .
gece yoğun çalışsada sabah 7 de uyan köye gidelim X ... artık bana batmaya başladı .
diyceksiniz ki çocuk şuan bekar ailesiyle yaşıyor sanane değil mi ?
evet şimdilik banane ! ama ilerde ne olcak ??

ve evi var kendisinin bu şehirde olcaz ailesine 10 dk uzaklıkta . biz uyurkende sabahın saçma saatlerinde eşim yanımdan kalkıp ceviz ot püsür toplamaya mı uyandırılcak ? sonra ne olcak ? 1-2-5-10 derken ben artık karışmaya ve biz kavga etmeye başlıycaz...

bunları düşündükçe ayrılasım geliyor . çok kızıyor bana .. herşeyim sorun oluyor sende diyo . köye gitmem sorun ,ailemle biyere gitmem sorun .... halbu ki sorun şuan için değil ilersi için korkularım ama anlayamıyor ...

evlenince ne olcak diyorum bukadar olmaz diyo .... bu kadar olmaz da ne kadar olur ? muamma ....

bu yüzden şimdiden kavga ediyoruz . bazen kalbini kırıyorum tut tabi ellerinden ana babanın git nereye gidiyorlarsa diyorum . bana bu muammeleyi yapma diyor . . huzur veremiyorum ona bu yüzden ....

haksız mıyım ? çok mu üstüne gidiyorum ? ne dersiniz ?

9. sayfada güncelleme

Son düzenleme:
Evlenince olacak olanlar, gelinde gelsin bize şunu yapsın ,buna yardım etsin olacaktır muhtemelen.

Haksız değilsiniz.

İnsan anne babasına yardım eder elbette ama sürekli bir durum varsa,bahsettiğiniz yaşta anne baba her ise oğullarına koşturuyorsa, oğullari da he isteğe olduğu gibi cevap veriyorsa, bu evlendikten sonra da çok değişmez. Olan yine size olur.

Evlenince olacak olanlar, gelinde gelsin bize şunu yapsın ,buna yardım etsin olacaktır muhtemelen.

Haksız değilsiniz.

İnsan anne babasına yardım eder elbette ama sürekli bir durum varsa,bahsettiğiniz yaşta anne baba her ise oğullarına koşturuyorsa, oğullari da he isteğe olduğu gibi cevap veriyorsa, bu evlendikten sonra da çok değişmez. Olan yine size olur.

şimdi evlerinde yaşıyorum diyor sanki amcasının dayısının evinde yaşıyormuş gibi bi mahçubiyet ..
ya gece geliyor işten yorgun argın sabahın bir körü çok saçma sebepten uyandırılıyor ben sinir oluyorum olduğum yerde . napıyım diyor şimdi onların evindeyim onların yemeğini suyunu kullanıyorum gibi saçma sapan cevaplar . ilerde böyle olmazmış tabi yersem !

Çarşambanın gelişi perşembeden belli imiş. Çok parlak göremedim sonunu. Eşimin de ailesinin yaklaşımı benzerdi evlenince böyle talepleri olmaz eşim de biraz mesafe koyar derdim ama gel gör ki pek birşey değişmedi.
yakın mesafede oturcaz olur da evlenirsek ...
bu köy muhabbeti hep kavga olcak aramızda diyorum şimdiden ..
o da diyor tek kavgamız köy olcakmış gibi geliyor bana diyo .
e sabahın 6 sında 7 sinde saçma saatlerde köy diye beni bırakıp gidersen ya da beni de uyandırırsan elbette kavga edicez diyorum ...
ama erkekler dümmmmdüz baktığı için bunları idrak edemiyor .

şimdi evlerinde yaşıyorum diyor sanki amcasının dayısının evinde yaşıyormuş gibi bi mahçubiyet ..
ya gece geliyor işten yorgun argın sabahın bir körü çok saçma sebepten uyandırılıyor ben sinir oluyorum olduğum yerde . napıyım diyor şimdi onların evindeyim onların yemeğini suyunu kullanıyorum gibi saçma sapan cevaplar . ilerde böyle olmazmış tabi yersem !
İkinci evliliğiniz olacakmış aynı sorunları yasamıssınızz ailesi bu kadar oğullarına her istediklerini yaptırmaya alışmışken, evlenince bu durumun olmayacagını düşünebiliyor musunuz gerçekten?

Hemde 10 dakika mesafede oturacaksınız.

Ailesine hayır diyemeyecek biri bence sevgiliniz, görmezlikten gelmeyin bu durumu.

e sabahın 6 sında 7 sinde saçma saatlerde köy diye beni bırakıp gidersen ya da beni de uyandırırsan elbette kavga edicez diyorum ...
Biz de yakınız kayınvalide ile. 10 dk mesafe. Çok tartışmalarımız oldu eşimle ve ailesi ile. Eşim baya bir düzeldi ama ailesinin tavrı çok değişmediği için pek görüşmüyorum onlarla. Sizinkinin de kolay kolay değişeceğini düşünmüyorum. Ailesi ise hiç değişmez.

İkinci evliliğiniz olacakmış aynı sorunları yasamıssınızz ailesi bu kadar oğullarına her istediklerini yaptırmaya alışmışken, evlenince bu durumun olmayacagını düşünebiliyor musunuz gerçekten?

Hemde 10 dakika mesafede oturacaksınız.

Ailesine hayır diyemeyecek biri bence sevgiliniz, görmezlikten gelmeyin bu durumu.

gelemiyorum şuan bile tek kavgamız problemimiz bu . çünkü ileriyi görebiliyorum artık .

anlamıyor korkularımı . korktuklarımı yaşıycağıma eminim.

gelemiyorum şuan bile tek kavgamız problemimiz bu . çünkü ileriyi görebiliyorum artık .

anlamıyor korkularımı . korktuklarımı yaşıycağıma eminim.
Korktuklarınızı yaşayacağınız şeylere karar vermeyin o zaman, bu sizin elinizden şuan.

Korktuklarınızı yaşayacağınız şeylere karar vermeyin o zaman, bu sizin elinizden şuan.

dışardan bakınca çok güzel gözüküyoruz gerçekten ..
şu 10 ayı dolu dolu yaşadık . çok güzel anılaar gerçekten sevildiğimi hiç bu kadar hissetmemiştim diyebilirim .
bana da çok değer veriyor üzülmemi yorulmamı istemiyor
çok gülüp eğleniyoruz , sadece ikimiz olsak herşey çok güzel ama evlilik sadece 2 kişiden ibaret değil bunu aci tecrübeyle öğrendim ...
kıyamıyorum bitiremiyorum ,bitmesine izinde vermiyor gerçi ama .
kafam çok karışık ...

şu 10 ayı dolu dolu yaşadık . çok güzel anılaar gerçekten sevildiğimi hiç bu kadar hissetmemiştim diyebilirim .
çok gülüp eğleniyoruz , sadece ikimiz olsak herşey çok güzel ama evlilik sadece 2 kişiden ibaret değil bunu aci tecrübeyle öğrendim ...
kafam çok karışık ...
Evlilik sevgililik gibi olmuyor. Maalesef 2 kişiden ibaret değil.

Bu dümdüz bakmakla ilgili değil. Ana kuzusu olmakla ilgili. İnsan yardım eder tabiki ama her zaman değil. Herkesin hayatı var

kafam çok karışık ...
Dışardan kötü gözüken ilişki var mı ? Burada yazanların çoğu dışarda mutlu rolü yapmak zorunda kalmak zorundaysa ya da sevdiği için katlaniyorsa.
Ya bu köy olayını kabul edeceksiniz ya da edeceksiniz seviyorsaniz

Dışardan kötü gözüken ilişki var mı ? Burada yazanların çoğu dışarda mutlu rolü yapmak zorunda kalmak zorundaysa ya da sevdiği için katlaniyorsa.
Ya bu köy olayını kabul edeceksiniz ya da edeceksiniz seviyorsaniz

çok güzel dediniz ...
seviyorsam ya edicem .. ya edicem ...
ben bunu bi düşüneyim :KK51:

kafam çok karışık ...
Şimdi böyleyse evlenince düzelir bir şeyler diye beklemeyin bence, hatta evlenince işler daha farklı boyuta gidebilir artık ‘gelin’ olduğunuz için sizden de bir şeyler beklenir.

Kesinlikle haklısın yerden göğe kadar. Şimdi hayır diyemeyen insan evlenince hiç demez. Bu kez kavga etseniz Bi anda dönse sen kötü gelin olursun. Şimdiden yavaş yavaş değişmesi lazım. Tatlı tatlı konuş ama aynı zamanda gözdağı ver. Bu şekilde devam ederse ilişkiyi bir diğer boyuta taşımaya ağını söyle. Tavrına göre karar ver. Vazgeçmezse ayrıl derim. Bu da ana kuzusu sayılır aynı derde düşme gene

Ailesine olan saygısı hürmeti tabi ki güzel, ama edişende haklısın. Sizinde hayatınız olucak, aile biraz geri durmalı. Ayrılmak için yeterli bi sebep mi bence değil. Aranız da bir problem olmadığı için diyorum bunu. Eğer çözebilirsen bu işi çözmeye bak.

Şimdi böyleyse evlenince düzelir bir şeyler diye beklemeyin bence, hatta evlenince işler daha farklı boyuta gidebilir artık ‘gelin’ olduğunuz için sizden de bir şeyler beklenir.
Bende böyle düşünüyorum. Beklenti çok çok fazla olcak. Yanlış anlaşılmasın da köy kadını sonuçta bu hayatı yaşıyor. Tarhanası salçası bilmem nesi bitmiyor. Benim hiç işim olmadı bunlarla. Bunları da sürekli birlikte yapmayı bekler. E ben sizin evinize yerleşmiyorum ki kendi yuvamı kuruyorum. Bunu asla idrak edemiyor erkek ailesi

Back
X