ikinci evlilik düşüncesi, çocuk ve yeni eş

Öncelikle hakkınıza hayırlısı olsun fakat ben çevremde çocukla evlenip de mutlu olanı görmedim ne yazık ki sizde bilirsiniz bazı huylar aynı eve girmeden de ortaya çıkmıyor daha sonra sorunlar eski eş kıskançlığı mecbur çocuk için eski eşinizle irtibat halinde olma vb bence çok çok iyi düşünün..

eski eş ile pek irtibatım yok. zaten oğlu nu da senede 2 max. 3 kez alıyor.
ama onun da sorun yaratabileceğini düşünüyorum.
zira 3 5 ayda bir hortluyor tehdit anlamında. evlenecek olursam asar keserimler. kimseye yar etmemler.
saplantılı yani

Bu tarz söylemlerin çoğu lafta kalır istisnalar dışında. Doğu kültürü farklıdır. Şahsen ben insan olarak severim ama gelin olamam onlara. Aşar beni düşünceleri, aile yapıları. Eşimle bile ciddi farklılar yaşıyor ve yoruluyorum çoğu konuda. Evlilik yoluna girseniz bile mutlaka iyi araştırıp, aile akraba ortamlarını görün uzun uzun. Kesin çözüm mü asla değil ama hiç bilmemekten iyidir

mesela ne gibi farklılıkları var aile yapısı ve kültür olarak.
ben mümkün olduğunca öğrenmeye ve görmeye çalışıyorum fakat şu şu konular derseniz bana daha iyi gözlemleyebilirim.

Oğlum 8 aylıkken ikinci evliliğimi yaptım. En başından olabilecek bütün sorunlari konustum anlattim ve öncelik oğlum dedim senin oğlun benim başımın tacı dedi. Şuan oğlum 2 buçuk yaşında çok şükür iyiyiz. Ara ara sorunlar oluyor elbette bizim ikimiz arasındaki iletişimle alakalı sorunlar. Burada önemli olan çocuğunuzun bu tartışmalara şahit olmaması. Çünkü bir değil iki yıkım yaşıyorlar hem baba yada abi diye güvendiği kişininin yanlıs biri olduğunu görüyor hemde annesinin o kişi tarafından üzüldüğünü psikokik sorunlar yaratabilr herseye hazırlıklı olmalısınız bi kaç ay ayni evde yaşayarak tanımak iyi olacaktır bence hakkınızda hayırlısını diliyorum

Oğlum 8 aylıkken ikinci evliliğimi yaptım. En başından olabilecek bütün sorunlari konustum anlattim ve öncelik oğlum dedim senin oğlun benim başımın tacı dedi. Şuan oğlum 2 buçuk yaşında çok şükür iyiyiz. Ara ara sorunlar oluyor elbette bizim ikimiz arasındaki iletişimle alakalı sorunlar. Burada önemli olan çocuğunuzun bu tartışmalara şahit olmaması. Çünkü bir değil iki yıkım yaşıyorlar hem baba yada abi diye güvendiği kişininin yanlıs biri olduğunu görüyor hemde annesinin o kişi tarafından üzüldüğünü psikokik sorunlar yaratabilr herseye hazırlıklı olmalısınız bi kaç ay ayni evde yaşayarak tanımak iyi olacaktır bence hakkınızda hayırlısını diliyorum

ben en başından beri zaten bitirmek istedim. fakat kendisi asla yanaşmadı.
sen benim için neysen oğlunda başımın tacıdır, farkındayım herşeyin, bazı şeylere katlanacağız diyor. asla vazgeçiremedim.

ne iş yapıyor

nerede yaşayacaksınız

yani siz kalkıp onun yaşadığı şehre mi gideceksiniz

o kalkıp sizin düzeniniz olan şehre mi gelecek

bence konudaki en önemli husus bu cevap

eğer o gelecekse olur sizden gitmenizi hem de 12 yaşındaki çocuğun tüm düzenini bozup gitmenizi beklerse olmaz

çocuk olması onlar için asla sorun değil. saygı duyuyorlar.
ben henüz aile ile tanışmadım. fakat benden bizden haberdarlar
Bence aile ile tanışın aile ilişkilerinide görün oğlunuzuda tanıştırın. Eğer size kendini tanıttığı gibi biriyse inşallah öyledir herşeyi olumlu düşünerek bi yola girebilirsiniz

ne iş yapıyor

nerede yaşayacaksınız

yani siz kalkıp onun yaşadığı şehre mi gideceksiniz

o kalkıp sizin düzeniniz olan şehre mi gelecek

bence konudaki en önemli husus bu cevap

eğer o gelecekse olur sizden gitmenizi hem de 12 yaşındaki çocuğun tüm düzenini bozup gitmenizi beklerse olmaz

Özel sektör çalışanı
yaşam konusunda henüz net birşey yok.
ekmeğimi kazandığım her yerde yaşarım diyor.
zamanı geldiğince şartlarımıza bakar karar veririz kafasında

Özel sektör çalışanı
yaşam konusunda henüz net birşey yok.
ekmeğimi kazandığım her yerde yaşarım diyor.
zamanı geldiğince şartlarımıza bakar karar veririz kafasında

ama işte o şartlar önemli

bu yaşıma kadar anam babamla yaşadım

bu aşamada onları bırakamam sen gel der mi

aman ne olacak gidilir diyemeyeceğim zira ikinci evliliklerde aile bir şey demese malum "el alem" der

o nedenle mümkün olduğunca oğlunuzu uzak tutmalısınız o el alemden

ergenlikte bir çok sıkıntının arasında vayyy X evlendi de dul kadın almış hem de çocuklu muhabbetlerini duymaması lazım çocuğun ,

bir de alıştığı yaşam tarzının, düzenini bozulmaması

Merhaba hanımlar
35 yaşındayım, 12 yıllık bir evlilik yaşadım ve 4 yıl evvel boşandım.
bir erkek evlada sahibim. şuanda 12 yaşında ve birlikte yaşıyoruz.
asıl konuya gelecek olursak;
tüm detayına kadar anlatacağım ki bana tavsiyelerinizi ona göre yapın ve beni yönlendirin.
inanın buna çok ihtiyacım var. benim aklımı kurcalayan, acaba mutlu olabilir miyiz acaba oğlum kabullenir ve mutlu olur mu düşüncesi.

1 yıllık bir ilişkim var.
kendisi benden 2 yaş küçük. doğulu, olgun bir adam
kendisi hiç evlilik yapmamış. 2 yıl evveline kadar da askermiş zaten. sözleşme bitiminden sonra görevi bırakmış.
Ben balık burcuyum, kendisi başak burcu. düzene, çalışkanlığa, harcama konusunda dikkat eden, mantığıyla hareket eden bir adam.
ikili ilişki olarak baktığımızda konuşkan espirili gülmeyi ve güldürmeyi seven, dert dinleyen sohbeti hoş bir adam var karşımda.
mesela insan onunla sohbet ederken asla sıkılmaz. adam genel anlamıyla böyle bir adam. unutmadan yazayım ayrı şehirler de yaşıyoruz

ben aslında davul bile dengi dengine mantığıyla hareket edip, ilerde yaşanacak olumsuzlukları göz önünde bulundurarak defalarca güzellikle bitirmek istedim. oğluma nasıl anlatırım ne düşünür nasıl karşılar, oğlumla anlaşabilicekler mi, oğlum mutlu olur mu, aynı evin içine girersek nasıl olur vb.. düşünceler beni yiyip bitirdi. ama kendisi bunca reddime rağmen asla bırakmadı beni. bitirmeyi de asla düşünmüyor. kendsi şu mantıkta. ilk evienip boşanan ve ilk çocuklu olarak evlenecek olan da ben değilmişim. ve benim çocuğumun olmasından zerre kadar rahatsızlık ya da ileriye yönelik acabaaa duygusu taşımıyor. vakti zamanı geldiğince oğlumla tanışacak ve abilik edecekmiş. ve gerekirse babalık.

benim gibi aynı durumu yaşayan arkadaşlarımdan tecrübelerini duymaya ve akıl almaya öyle ihtiyacım var ki.
şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim
Biraz daha sabredip oğlunuzun büyümesini bekleseniz..
Artık o kadar kötü şeyler duyuyoruz ki ..Evladı olan bir kadın kimseye güvenmemeli, biraz beklemeli.

Evlilik güzel şey neden olmasin ama biraz daha zaman verin derim, bitirmeye çalışmayın ilişkinizi akışına birakin 1-2 sene daha geçsin, ikiniz de hala ayni fikirdeyseniz oğlunuzla da iletişimi iyi olursa elbette olur.
Sadece acele etmeyin özellikle oglunuza konuyu açmakta.

ama işte o şartlar önemli

bu yaşıma kadar anam babamla yaşadım

bu aşamada onları bırakamam sen gel der mi

aman ne olacak gidilir diyemeyeceğim zira ikinci evliliklerde aile bir şey demese malum "el alem" der

o nedenle mümkün olduğunca oğlunuzu uzak tutmalısınız o el alemden

ergenlikte bir çok sıkıntının arasında vayyy X evlendi de dul kadın almış hem de çocuklu muhabbetlerini duymaması lazım çocuğun ,

bir de alıştığı yaşam tarzının, düzenini bozulmaması

ailesi için bana sen gel diyeceğini sanmam.
elalemci bir adam asla değil. oğlumu ne evliliğimdeki yaşadığım kötü olumsuzluklara şahit ettim.
ne de boşanma sonrasında yaşananlara. ne de bundan sonrasında kimseye eyvallahım yok.
oğlum benim herşeyim.

Evlilik güzel şey neden olmasin ama biraz daha zaman verin derim, bitirmeye çalışmayın ilişkinizi akışına birakin 1-2 sene daha geçsin, ikiniz de hala ayni fikirdeyseniz oğlunuzla da iletişimi iyi olursa elbette olur.
Sadece acele etmeyin özellikle oglunuza konuyu açmakta.

zaten 1-2 sene evlilik düşünmüyorum.
iyice tanımak ve gözlemlemek istiyorum.
hem kendimi hem oğlumu hemde 3. şahsı dinlemek istiyorum bu süreçte.

benim gibi bir durum yaşayan kadınlarımız muhakkak vardır diyerekten sizlerden tecrübelerinizi dinlemek
ve akıl almak istedim. öyle zamanlar oluyor ki insanın beyni doluyor. düşünemiyorsunuz bile.

Adam fazla iyimser geldi bana. Olası her probleme hallederiz kafasıyla yaklaşmış ama pratikte öyle olmuyor o işler.
Ailesinin şu anki tutumu sizi yanıltmasın. İşler ciddiye binince hepsi değişecek.
İnşallah bu sefer yüzünüz güler ama ben kendi denginiz birini bulmanızı tavsiye ederim. Çocuklu birisi olsun bence evleneceğiniz kişi. Ancak evlat sahibi birisi sizin önceliklerinizi, yaptığınız fedakarlıkların sebebini anlayıp saygı duyabilir.

Adam fazla iyimser geldi bana. Olası her probleme hallederiz kafasıyla yaklaşmış ama pratikte öyle olmuyor o işler.
Ailesinin şu anki tutumu sizi yanıltmasın. İşler ciddiye binince hepsi değişecek.
İnşallah bu sefer yüzünüz güler ama ben kendi denginiz birini bulmanızı tavsiye ederim. Çocuklu birisi olsun bence evleneceğiniz kişi. Ancak evlat sahibi birisi sizin önceliklerinizi, yaptığınız fedakarlıkların sebebini anlayıp saygı duyabilir.

ben aynen sizin kafa yapınızdayım inanın.
dediğim gibi başından beri bir çok kez bitirmek istedim
fakat kesinlikle vazgeçmiyor
sen beni anlayamazsın, bırak çocuğu evlilik tecrüben bile yok, aynı evin içine girince işler değişir dedim
daha çok şey dedim de dedim.
yok Allah yok vazgeçmiyor !!!

evet bana iyi geliyor.
oturup bir arkadaş gibi derdimi dinleyebiliyor her ne konuda olursa olsun
kesinlikle çocuk istiyor. hatta o kadar istiyor ki ortak çocuğumuz olursa oğlumun abilik edeceğine ve abiye ihtiyacı olacağına kadar...
İşi bırakmış dediniz şu an bir işi var mı ? Onun dışında çok olgun ve mantıklı düşünceleri var gibi yani işi falanda varsa olur bence

Back
X