İkinci evlilik ve istemeyen kaynana

LVN CSR

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2024
1
4
1
43
Merhabalar.Bu benim ikinci evliliğim olacak.16 ve 11 yaşında iki kızım var.Simdiki eşimle sekiz yıldır tanişiyoruz.Annesi iki kızım olduğunu en başından biliyordu.Onceleri ne zaman istiycez ailenle ne zaman tanisicaz diye sorardı.Gecen nisan ayında nişanim oldu.Eşim anne ve kız kardeşiyle konuşmuyor.Kendi aralarında geçmişten gelen konular yüzünden.Beni istemeye annesini getirmiyordu ben ısrar ettim.Eşimin zamanında etinden sütünden yararlanmişlar.O yüzden artık onlara mesafeli.Neyse dün kaynanamla birbirimize girdik.Eşim daha önce evlilik yapmadı.cocuguda yok, benimde olmayacak çünkü rahmim alındı.Oglu iki çocuklu kadına niye bakacakmiş ben sırtımı dayacayacak yer aramisim çocuklari babasına yolla falan filan baya hakaret etti.Eşim ise benden vazgeçmiyor ve onu muhatap alma diyor.Ben napmaliyim.Ayni durumda olan varmı.Bu arada çocuklarımin babası yaşıyor ve bende çalışıyorum.Maddi olarak yük olmuyorum kimseye.

Eşim anne ve kız kardeşiyle konuşmuyor.Kendi aralarında geçmişten gelen konular yüzünden.Beni istemeye annesini getirmiyordu ben ısrar ettim.
Siz ciddiyseniz ve güveniyorsanız , adam zaten mesafeli ise ailesini devreye sokup da ilişkinizi zora sokmayın derim.

Ben çocuklu çocuksuz evliliklerine kesinlikle karşıyım. Sizin çocuğunuz olmuş ve eşinizin olmayacak. Bunu kabul ediyorsa bir şey diyemem. Ha benim çocuğum kardeşim arkadaşım böyle bir evlilik yapmak isteseydi ben de var gücümle karşı çıkardım açıkçası. Yani erkek olan çok dezavantajlı görünüyor doğrusunu söylemek gerekirse ama istediği hayat neyse sonuçta herkes onu yaşar. Bi noktadan sonra kimseye zorla bir şey yaptıramazsın

Sevgiliniz şimdi sorun etmeyip, ileride sorun çıkarabilir. Çocuklu insanların hiç çocuğu olmayan insanlarla evliliği mutlaka sorunlarla dolu oluyor. Bir de ileride baba olamayacak bu adam, empati yapabileceğini sanmıyorum. O ailesiyle görüşmüyor olsa bile evlendikten sonra kıymete binerler. Ben pek sıcak bakamadım bu fikire, bu ikinci evliliğiniz olacağı için de ince eleyip sık dokumanızı tavsiye ederim.

Kızımın sınıf arkadasının annesi 2 evliliğini yaptı. Basta onlarda benım kızlarım dıyen adam daha ilk haftadan hırgür çıkarıp çocuğu babannesine sepetledi. Babası yok vefat etmiş. Biz bi 10 15 dk bi kafede birlikte oturduk ben o kısacık zamanda adama tahammül edemedim ve kızlarına çok üzüldüm. Eger yolun sonunda çocuklarınız üzülecekse bu yola hiç girmeyin lütfen ama lütfen çok iyi düşünün... aşk her şeye degmez bunu sakın unutmayın.

“Beni istemeye annesini getirmiyordu ben ısrar ettim.“ demişsiniz bence ısrar etmemenız gerekırdı çok yüz göz olmussunuz. Yaşınız kaç bilmiyorum ama 2. Evlilik olduğuna göre olgun da birisiniz. Şimdi sizin 2.evlilik eşinizin de ilk evliliği siz evlat sahıbısınız onun tadını aldınız ama eşiniz bunu tadamayacak hiç bir zaman ben olsam bu topa gırmezdim hiç suan söylenmiyor olsa bile ilerde mutlaka isteyeceğini düşünüyorum . Kayınvalidenızde bu durumu sonradan ogrendıyse bunun kızgınlığı olabılır tabıki haksız haklı demıyorum ama illaki torun sahibi olmak ıstıyorlar bizim Türk milleti bilirsin . Eşin arkanda duruyormuş bu çok güzel. Ama onceden haberi varmıydı bu rahım alınmasıyla ilgili yanı torun sahibi olamayacağından bilgısı varmıydı yoksa sanki sen oğlunu kandırmıssın gibi düşünmüş olabılır ( tabıkı öyle değil ama öyle düşünmüştür klasık kaynana trıbi) . Üzülmekte haklısınız baya ağır hakaretler siz bi tepkı gostermeyın ama mesafelı durun eşiniz de arkanızda sonrasında kabullenecektır bu durumu .

Öncelikle Allah ferahlık versin gönlünüze , yavrulariniz ve sizin için ne iyi olacaksa o olsun ben eşimin ailesiyle arası iyi olmasını isterim hep sanirim sizde huzurlu bir baslangic için böyle olsun istiyorsunuz , ne kadar copsuz uzum gibi görünüp cazip gelse de bana da ara da gelmiyor değil eşiyle bı problemi olan erkek ya da genç yaşta annesiz babasız kalmış erkek kompleks mi yapiyor içinde burukluk mu oluyor nedir sonradan melankolik laflar , kendi ailesiyle kötü olunca eş ailesine tahammülü azalmalar , ben babamdan biliyorum çok iyi bir insan ancak annesiz babasız büyümüş bayramlarda annem ailesiyle bir araya geldi mi babama bı haller geliyodu , umarım tatsizliklar son bulur , siz ve çocuklariniz huzurlu bir hayat yaşarsınız

Esiniz ve ailesi nişanlıyken konuşmuyorlarsa siz niye barışsinlar diye uğraştınız? Artık evlenmişsiniz, görüşmeyin size bu lafları eden kadinla bundan sonra. Eşiniz sizi 8 yıldır tanıyip, her şeyinizi bilerek evlenmiş,sorun çıkarır,kizlariniza karsi tavrı falan degisirse ona göre adım atarsınız.

Nişanlın bile gorusmuyorken üstünüze vazife olmadığı halde neden iyilik meleği kesilip aileyi baristiran mukkemmel insan olmayı seçtiniz ? Yediğiniz hurmalar şimdi tirmalar olayı olmuş.

Çocuk konusunda yarın öbür gün nişanlın sorun cikarmayacaksa sözünün eri ise konusulanlari duymazdan gel.

Bu baristirayim olayı bir bizim ulkemizin kadınlarında var. Kendi konuşmuyor ya sananeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…