İkinci evlilik ve istemeyen kaynana

Siz neden adamın konuşmadığı, muhatap görmediği, işe karıştırmadığı ailesi ile neden bu kadar uğraşıyorsunuz? Anasının nazlı kızını mı alıyorsunuz anlamadım ki, ne alaka yani. Rollerin bu kadar karıştığı bir evlilikte yorulursunuz.

Şahsım adına 2. Evliliğimi yaparsam kemiksiz et arar minimum hata isterim çünkü bir defa daha aynı topa giremem. Kaynana - gorumce -elti mevzuları şimdiden basvermis istenmediğim yerde durmam kimsenin anası ile uğraşamam .Bu mevzuları sizin duymamaniz gerekiyordu. Yerinizde olsam ayrılırdim persembeniz çarşambadan belli olmuş zira . Sizi ugrastiracaklar işte bu yüzden kusleri asla baristirmamak lazım .

Eşiniz yarın bir gün çocuk isteyecek sizden. Şu an istemese bile net konuşsa dahi ilerleyen zamanalrda bu durum değişecek maalesef. Kendinizi onun yerine koyun. Hiç çocuğunuz yokken iki çocuklu kısır bir beyefendi ile evlenmek ister miydiniz ? Bence yazık etmeyin kendisine ve mantık evliliği nasıl yapılıyorsa mantıklı ayrılık kararı alın

Ay adam görüsmeyelim demiş siz durduk yere istemeye gelsin diyerek dahil etmişsiniz. Eşinizi dinleyin o da siz de kesin görüsmeyi olsun bitsin

Nisan'da nişanım oldu yazdınız, şu anda evli misiniz anlayamadım. Değilseniz daha evlenmeden ağzınız dolu dolu eşim kaynanam diyorsunuz. Problemli sorunlu bir aile ve eş adayı. Benim de o yaşlarda iki kızım var, ergenliğe girdikleri zaman kendi öz babalarından bile çekindiler. Vücutları değişti, gelişti adet oldular babaları duyacak anlayacak diye ödleri koptu. Babam diye kucağına tepesine çıktıkları adam için, sakın söyleme babam görmesin bilmesin oldu. Çünkü onu bir süre baba olarak değil bir erkek olarak gördüler ve çekindiler.

Sevmek evlenmek suç değil hata değil ama evde 2 genç kız varsa bin kere düşünmek tartmak lazım. Çocuk istemiyor lafına tutunmayın. Bir kaç sene sonra fikri değişebilir, ebeveyn evlat ilişkisine özenebilir. 8 senedir tanımanız bence bir şey ifade etmiyor, aynı evde yaşamadan bilemezsiniz.

Kusura bakmayın da gelip beni istesin diyecek yaşı-durumu geçmediniz mi? Boyunuz kadar çocuklarınız var, evlenmeye karar verirsiniz evlenirsiniz. Adamın görüşmediği annesine ulaşıp gel beni iste demeniz saçma ötesi. Aileden sorunlu, annesiyle bile görüşmeyen adamı ben olsam eş olarak kabul edip evime almazdım. Denge kuramayan idare edemeyen biriyle uğraşmam. Kızlarınıza sordunuz mu bu evde başka birinin, bir erkeğin yaşamasını kabul ediyor musunuz diye?

Bence herşeyden önce ne kadar büyüseler de çocukların anneden çaldığı bir mesai var.İlgi,sevgi,sorunlar,sorumluklar vs vs.Niyetim aklınızdaki soru işaretlerini çoğaltmak değil ama Yarın öbür gün karşınızdaki kişi de annesi gibi düşünürse ne yapacaksınız.Kendi çocuğu olan adama bile vaktim yoku anlatamıyoruz,kaldı ki hem kendi çocuğu olmayıp hemde kendi çocuğunu dünyaya getiremeyecek bir kadınla evli olduğu için kendini daha rahat sitem edip laf söyleyebilir hissedebilir..Bu tip hareketler sizi duygusal açıdan yıpratıp , özgüveninizi kırabilir.Çocuklarınızın ve sizin üzülme ihtimali olmayan bir ilişki olduğuna kesinlikle eminseniz evlenin.Yok emin değilim diyorsanız da süreyi olabildiğince uzatın diyorum.Bu beyfendi ile olmazsa da lütfen çocuklu bir adaya şans verin.

Evliliğin ne demek olduğunu bilmenize rağmen, nişanlınıza çok fazla güveniyorsunuz. Bence bu kadar emin olmayın.

Evlendikten sonra annesiyle barışıp, fikirlerini dinleyip sonradan anneci olan bir sürü örnek okuduk burada. Annesinin fikirleri de malum. Kızlarınız da en hassas yaşlarındalar. Aynı evin içinde nasıl olacak?

Lütfen kusura bakmayın ama bu kişi, evlenmek için bana hiç mantıklı gelmedi.

Yaptığınız evlilik bir kere ayrılık ile sonuçlanmış. Bundan sonrası için aynı yıkımı kendinize yaşatmayın. Sonrası için en ufak bir şüphe bile varsa bırakın olmasın. Çocuklarınız daha evlenmeden karşı tarafın ailesine ağır gelmiş yarın öbür gün eşinizin de aynı ağızdan konuşmayacağının garantisi var mı? Çocuklarınızın istenmeyeceği bir evlilikle çocuklarınızı üzmeyin.

Müstakbel eşinizin ailesi ile olan mesafesinden on adım geride durun lütfen onun uzaklığını baz alın.
Bayramda seyranda ara onun dışında bir hastalık,cenaze durumunda bir kaç saat görüş yeterli. Yoksa çok başın ağrır.

Adamin fikirleri degisip ilerde baba olmak isterse ne olacak?

Belki şimdi beni taşlayanlar olacak ama olsun ben yazacağım
2 kız çocuğu tam serpilme çağları
Allaha büyük konuşmayım ölsem evlenmem
Evde bir arada bırakıp bir yere çıkamam
eş kişisinden önce misal gidip uyuyamam
Daha gece okudum ya öz baba öz be öz baba 15 yaşında kız çocuğu ile arabada uygunsuz vaziyette jandarmaya yakalanıyor ve kız ifadesinde diyor ki babam başka kadınlara gidecekti yuvamız yıkılacaktı bu yüzden izin verdim yani kabul ettim ve hatta babanın avukatı da kızın rızası olduğu gerekçesiyle az ceza talep ediyor vs vs yani işte detaylar
Ne cesaret gerçekten nasıl bir cesaretle evlilik kararı alıyorsunuz
Bu madalyonun bir yuzuydu
Diğer yüzü ise sizi istemediğini şimdiden açıkça beyan etmiş bir kv var ne demek beni istemeyecek bunu bana hemde evlilik öncesi belirtecek bende yüzüğü atmayacağım kurban ederdim sesime nefesime ama tabii bunlar benim düşüncelerim
Çok yürekten diliyorum Allahim kizlarinizi korusun muhafaza etsin amin

Eşinizin istemediği anneyi siz niye kayınvalide olarak istediniz. Zannediyorum eşinize bu konuda güvenmeliydiniz.
Kavga münakaşa asla girmeyin. Laf yetiştirmeye uğraşmayın. Kimseye hesap vermek açıklama yapmak zorunda değilsiniz.

Cok gecmis olsun. Kayinvalide belli ki hep cirkefmiş. Ama bu durumda bende istemezdim dogru ya dogru. Yani dogru bir evlilik degil. Evet belki oglununda bir saglik sorunu olacak asla cocugu olmayacak belki oglu dusecek hasta olacak belki kendisi. Bu dunyada hersey insanlar icin. Ama sonucta nasil bazen bazi seyleri gorerek hareket ediyorsak bu konuda da oyle davranmalilar. Eşinde öyle. Simdi olmasa bile ilerde belki de kendi evladinin olmasini isteyebilir. Tamamen kendi fikrim bu arada.

Adam kaç yaşında? Çocuk isteyebilir belli ileride. Bir değil iki çocuk. Evliliğinizde sorunlar olabilir.

çok haklı bir yorum

Ben yerinizde olsam evlenmeyebilirdim.
Açıkçası aranızda hiç denklik yok. Demek istediğim şu, nişanlınızın çocuğu yok. Ve sizinde isteseniz de bir daha çocuğunuz olmayacak. Evde iki genç kız var. Yemesi, içmesi, dershane, okul, giyim, kiyafet vs masrafları olacak. Maalesef belki bir süre sonra nişanlınızın gözüne batmaya başlayacak. Tabi ki babaları nafaka veriyordur ama o nafaka neye yeter ki? Aile bütçesinden de masraflar karşılanacak. Belki ileride sizinle yatırım yapmak istemeyecek. Benim hakkım niye kızlarına gitsin diyecek. Veya yakınları öyle düşünecekler. Nişanlınız kızlarınıza kalmasın diye alacağı bir malı başkası üzerine yapacak belki bundan dolayı aranız kötü olacak. Belki densiz bir laf edecek, misal senin kızlarına bakıyorum ama bizim çocuğumuz yok. Senin yüzünden olmayacak gibi. Bu çok ağır bir laf. Böyle bir laf deme kapasitesi var mı? Bir de kızlarınızı etkileyen bir olay olsa halden anlamayacak. Yeterince sabırlı olamayacak çünkü baba değil. Sizin gibi empati yapamaz.

Eğer sizin yaşlarda ise 42 yaşındasınız. Hala çocuk isteme potansiyeli var. Buna hazır mısınız? Ben sizin yerinizde olsam ikinci evliliğimi yapacak olsam ya çocuklu biriyle evlenirdim ya da kızlarım tamamen hayatlarını kurduktan sonra evlenirdim. Çocuksuz biri uygun bir aday değil gibi. Bir de ileride baba olmak isterse şansı olmadığını biliyor. Bu onu iyice agresif yapabilir. Sizi üzebilir ayrıca ailesi de sizi ve kızlarınızı hiç benimsemeyecek. Kızlarınızın ve sizin bunları yaşamasına gerek yok bence. Sizin 2.evliliğinizde riskiniz çok daha fazla olacak. Çok risk alıyorsunuz. Bence bir daha düşünün.

Son düzenleme:
E adam anasına mesafe koyduysa vardır bildiği sen niye ısrar ediyorsun. Koy mesafe

Buraya bekar bir kadın konu açsa, evleneceğim adamın 2 çocuğu var dese, yaşlarını da söylese, hepimiz 'delirdin mi' deriz, ki daha geçen haftalarda oldu böyle bir konu. Tüm kk ahalisi karşı çıktı.
Şimdi çocuklu taraf kadın olunca, yorumlar çok yumuşak.
Ben çocuklu-çocuksuz evliliğinin zor olacağını düşünüyorum. Maddi gücünüz de var. Niye tekrar evlenip çocuklarınızı bu ortama dahil edeceksiniz?

Katiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…