Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de şu an sizinle aynı yaşlarda çocukları olan bir beyle evlilik yolundayım. Anlaşıyoruz duygularımızda var birbirimize karşı ama arada korkmuyor değilim. Bazen rahatını bozma evlenip de diyorum bazen de tek başına nereye kadar diyorum. Konu sahibi her şeyi düşünüp planlasanız da hayat umulmadık sürprizler çıkarabilir karşınıza. Çocuklu yada çocuksuz evlilik zaten risk almak demek. İnşallah evli bekar nişanlı tüm kadınlar çok mutlu oluruz2 çocuklu bir adamla evliyim ;
-Çocuk hastalanacak gece gündüz tatil fark etmez
-Nafaka hariç ekstra masrafları olacak , para her zaman sorun olacak
-Eski eşin zaman zaman kıskançlık krizleri olacak
-Çocuk büyüdükçe ister istemez laf taşımasını sağlayacaklar
-Babaya sen yeniden evlendin hayatını kurdun ben senin çocuğuna bakıyorum istediklerimi yapacaksın baskıları olacak
-Çocuk için eski eşiyle mutlaka görüşecek asla cep telefonunu kapatamayacak
-Eşinin akrabalarından ilk eşle ilgili laf sokmalar mutlaka olacak
- Çocuğa gözünün üstünde kaşın var deme şansın olmayacak, şikayet edersen bilerek evlendin denecek
- Eşin evladını özledikçe girdiği bunalımları idare etmen gerekecek
- Yeni evlilik, başbaşa vakit geçirme, özel tatiller çok çok zor olacak
Bunları yaşadım mı yaşadım, eşimin kızı 20 yaşında oğlu 15 laftan anlayabilecek yaşta oldukları için eşim dengeleri düzgün kurdu, ne beni ne onları incitti, bende çocukları incitecek bir şey yapmadım , 6 yıldır sadece eski eşin saldırgan depresyon hallerini çözemedik onu da kendi haline bıraktık.
Mutlu muyum; mutluyum eşime her zaman hayır duam var, bin kere evlensem yine onu seçerdim, zor zamanlar geçirsekte hiç bir zaman ah ben ne yaptım demedim. Her ikinizde hakkaniyetle dengeleri tutabilecekseniz bu yola çıkın.
Kadin kendi cocugu olunca tabi ki kendi çocuğunu ayrı tutar evlat bu sonucta önemli olan hissettirmemeyi başarabilecek miSiz sefkatli olun ve sevginizi gosterin her zaman gerisi kendilinden gelir,haftasonu evinize geldiginde onun sevdigi yemekleri yapin oyunlar oynayin tatile yada piknige gittinizde onuda dahil edin kendisini yabanci gormesin.
Ne zamandır taniyorsunuz bilmiyorum ama doldurmak isteseydi simdiye kadar belli olurdu en basiti hediyelerinizi kabul etmezdi.
Esiniz icin dusundugunuz soruyu kendiniz icinde sorun bence benim çocuğum olunca acaba ayrimcilik yapar miyim diye.
Eski eş sıkıntılı. Sorun yaşamanız muhtemel görünüyor. Bi kere kadın ayrılmak istememiş bu yüzden kıskançlık olacaktır. hakkınızda hayırlısınişanlim boşandı kadın yalvarmış msjlar var affet bikere diye ama nişanlım bitirmiş.eski eş bekar maddi sıkıntısı yok ailesi durumu iyiymiş ben tanımıyorum.
cok tesekkür ederim 10 sene sonra istediğim gibi birini buldum aramızdaa sükür hiç bir problem yok sadece bazen kaygılanıyorum okadar mesela nasıl davranmam gerektği hakkında bilgi vermişssinz cok tesekkür ederim bende bu tür destekler öneriler bekledim rabbim korktuğumuza uğratmasın inşallahBir kız bir erkekle tanışıp evlendi sonrada çocukları oldu ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar cümlesinde kaldığımız ve çocukluk masallarımızda hep üvey annenin kötü kalpli olduğunu okuduğumuz için bu haldeyiz galiba.
Burda ilk evliliği ve öz çocukları olduğu halde evlerinde huzur olmayan o kadar çok insan gördük ki..
Yani bunun ikinci veya birinci eş olmakla değil insan ilişkileriyle alakalı olduğunu bilmek gerekiyor.
Ben sadece şunu söylemek isterim kıza ne ölçüde davranmanız gerekiyorsa öyle davranın. Yani sizi sevsin diye abartmadan. Çünkü bir zaman sonra ona yaranmaya çalıştığınızı düşünüp sizin davranışlarınızı, demekki bana kendini begendirmesi gereken bir konumda diye zihnine kazıyıp bunu kullanmaya çalışabilir. O yüzden ölçülü olursanız sorun olacağını sanmam.
Zaten onunla ilgili kararları anne ve babası verecek siz müdahil olmazsanız da ileride size olumsuz geri dönüşümleri engellemiş olursunuz. Yani kısacası siz de oda yerini bilirse ileride sorun yaşamazsınız.
Sevgiyi bulmak, bu devride birisine güvenmek çok zor şeyler. Bunu bulduğunuza inanıyorsanız ve o insana güveniyorsanız gerisi hallolur. Şimdiden mutluluklar.
çok haklısınız ama evlilik zaten bir risk cocuk olsada olmasada cocuk olunca evet daha fazla hassasiyet sorumluluk oluyor.İnsallah hersey güzel olurBakın 8 yıl boşanma davalarına bakmış bir avukat olarak söylüyorum; çocuklu boşanmış eşlerde, hastalık harici görüşmem olayı masal olarak kalıyor cidden. Bunu sizi üzmek için söylemiyorum. Şimdi çocuk küçük ama büyüyüp okula başladığında anne babasını özel günlerinde beraber görmek isteyecek, bunun için anne babasına baskı yapacak, diretecek, bu durumu zaten pedegoglarda öneriyor. Eşiniz o durumda kızını üzmemek için birinde olmasa birinde kabul edecek, siz bu durumda hani bir araya gelmeyecektin diye araya girerseniz, kötü üvey anne olursunuz hem eşinizin hemde o kızın gözünde. Eşinizin doğru sana böyle dememiştim demesini beklemeyin çünkü o evladı canı. Ayrıca burada 3 yaşında bir çocuktan bahsediyorsunuz, çocuktan yetişkin gibi sizin evliliğinize saygı duymasını bekleyemezsiniz. Boşanmış bir aile çocuğu olarak tabiki duygusal hezeyanları olacak, daha bunun ergenliği olacak, belki sizin çocuğunuz olduğunda kıskanacak bu durumları alttan alabilen, anlayış gösterebilen olgunlukta olmanız lazım. Eğer bu durumlarda eşinizden taraf olmasını bekleyeceğiniz bir yapınız varsa bu işe hiç kalkışmayın. Çünkü bu işin sonunda olan ya o çocuğa ya da size olur. Nişanlınız çok iyi bir adam olabilir ama nişanlınızın çocuğu ve eşi ile iletişimi ile ilgili evlenmeden verdiği sözlere çok itibar etmeyin. Siz sanıyormusunuz ki çocuklu beylerle ikinci evliliğini yapan hanımlar bu konuları konuşmuyor. Ama gerçek hayat verilen sözlere uymuyor malesef. Mesela size tanık olduğum bir olaydan bahsedeyim, adamla kadın boşanma aşamasındalardı, sizin gibi ikinci evlilikleri adamın ilk eşinden çocuğu var. Adam ilk eşinden olan çocuğunu hep özel okullarda okutmuş, oğan iyi bir özel bir üniversitenin iyi bir bölümünde 3. Sınıfta okuyordu. İkinci eşinden olan kızı okula başlayacak adam her ikisininde özel okulunu karşılayamam diye kızını devlet okuluna göndermek istemiş. Eşiyle baya tartışmışlar iş boşanmaya kadar gelmiş. Kadın evlenirken eşinin evlatları konusunda ayrım yapmayacağını söylemesine rağmen adamın evlat ayrımı yaptığını söylüyor. Adamın dediği ise benim oğlum eski eşim ve benim hatalı eş ve evlat sahibi olma kararlarımız yüzünden mutsuz bir çocukluk ve okul hayatı geçirdi, eski eşimle olan sorunlar yüzünden çocukken ona yeterince destek olup ilgilenemedim. Bir sürü sıkıntı yaşadı, şimdi benim ona en azından eğitimi konusunda en iyisini yapma borcum var. Kızım ise mutlu bir evliliğe doğdu hep yanındaydım, abisinin eğitimi bitene kadar devlet okuluna gitmesi, ilerde tölere edilebilir. Ben evlat ayırmıyorum sadece birine çocukken benim hatalarım yüzünden yapamadığım babalığı telafi edip oğlumun geleceğini kurtarmasını sağlamaya çalışıyorum oldu. Sonra kadınla bizde konuşunca eşinin fikrinin yanlış olmadığını anladı. Yani anlatmaya çalıştığım bu ve buna benzer bir sürü konu karşınıza gelecek bu durumlarda olgunluk gösterebilecekmisiniz.
peki sen o çocuğun sorumluluğunu alabiliyor musun? yani tabiki onun bir annesi ve babası var ancak sonuçta artık o çocuk sizin eve sürekli gidip gelecek ve siz de ondan sorumlu olacaksınız. annesinin olmadığı yerde annelik yapmakla yükümlüsünüz. bu zorluk gelmiyor mu size? ben de bunu merak ettimArkadaşlar nişanlıyım 10 yıl aradan sonra 2. evliliğimi yapıcam.Herşey yolunda şükür ama bazen kafama takmaktan alıkoyamadığım durum bir durum var tecrübeli olanlarınız varsa fikirlerinizi almak isterim.nişanlımın 3 yaşında dünya tatlısı bi kızı var annede velayet fakat herhafta sonu alıyor nişanlım her ay düzenli nafakasını da verir cok cok ilgili bir baba.kızına çok düşkün kızıda babasına aşırı düşkün.Benim çocuğum yok nişanlımla farklı şehirlerdeyiz ben minnoş için elimden geleni yapamaya çalışıyorum hediyeler gönderiyorum seviyorum çocukları.Fakat tek korkum büyüdüğünde sorun yaşarmıyım annesi nasıl bi insan bilmiyorum bana karşı cocugun davranışında etkisi olur mu ? Ne yapmam lazım beni neler bekliyo bazen cok duygusal oluyorum kaldırabilir miyim sorun olursa diyorum.Bizim cocugumuz olduğunda acaba eşim ilk cocugu diye ayrım yapar mı falan diye vesevese lere kapılıyorum. tecrübeli anneler beni neler bekliyo ? Bosunamı takıyorum acaba ya da haklı mıyım ?
tavsiyeniz için teşekkür ederim tecrübeleriniz benim için önemli paylaşırsanız sevinirm :)Sevin sayın ama annesi babası kadar ilgili olmayın vıcık vıcık olmayın arada hep bi mesafe olsun benim eşimle evlendiğimde onun kızıda 3 yaşındaydı çok sıkıntılar yaşadım çok sevip sarmalayınca daha mutlu olucam zannettim....anne bekar olduğu için sürekli anne ve kız problem yaşattı çoçuk hasta diye gece yarıları eşimi aradı kiii numaraydı çoçuğu sürekli doldurdu 3yaşındaki çoçuk 23 yaşındaki kadın gibi kavga ederdi benimle ve bana iftira atardı x bana gelme dedi x bana kızdı derdi Allah tan eşim kadının huyunu bildiği için sorun yapmadı kadın evlenince kurtulduk huzur bulduk çocukta iyi oldu benimle önceden çocuğu dolduran kadın şimdi kocasıyla başbaşa kalmak için x ablanla iyi ol diye tembihliyor akıllı ve kurnaz ol çoçuğun yanında herşeyi konuşma eşinle tartışma sev sevgini göster ama kesinlikle onun annesi gibi davranma bizim kız 3 yaşında evde ne var ne yok dışarı anlatıyordu olanıda olmayanıda söylüyordu sonra mesafe koydum misafir muamelesi yaptım annede evlenince rahatladım
nişanlım ailesi ile kaldığı için çocukta babaneye geliyor haliyle eşyaları orda :)Evet öyleymiş.
Mesajı dikkatli okumamışım.
Teşekkürler.![]()
ben çocukları severim bakarımda bu neden zor gelsin ki şimdi bebek seve seve yaparım insallah büyüdüğünde sever sayar korkum aksi olursa diyepeki sen o çocuğun sorumluluğunu alabiliyor musun? yani tabiki onun bir annesi ve babası var ancak sonuçta artık o çocuk sizin eve sürekli gidip gelecek ve siz de ondan sorumlu olacaksınız. annesinin olmadığı yerde annelik yapmakla yükümlüsünüz. bu zorluk gelmiyor mu size? ben de bunu merak ettim
böyle düşünüyorsanız sorun yok. yaşınız kaç bu arada 10 yıl ara deyince merak ettim. bu kadar zaman sonra karar vermek zor olmalı. ama en azından ümitsiz olmamak gerek onu anlamış olduk :)ben çocukları severim bakarımda bu neden zor gelsin ki şimdi bebek seve seve yaparım insallah büyüdüğünde sever sayar korkum aksi olursa diye