ikinci evlilik

böyle düşünüyorsanız sorun yok. yaşınız kaç bu arada 10 yıl ara deyince merak ettim. bu kadar zaman sonra karar vermek zor olmalı. ama en azından ümitsiz olmamak gerek onu anlamış olduk :)
35 yaşındayım evet zor oldu:) ama nişanlım tam istediğim gibi biri çok şukur ve ruh ikizi gibiyiz diyebilirim aileminde rızas cok var sadece cocuk oldugu için biraz kaygılanıyorum haliyle bukadar :)

35 yaşındayım evet zor oldu:) ama nişanlım tam istediğim gibi biri çok şukur ve ruh ikizi gibiyiz diyebilirim aileminde rızas cok var sadece cocuk oldugu için biraz kaygılanıyorum haliyle bukadar :)
çok sevindim senin adına. inşallah herşey çok güzel olur canım sizin için.

Kadin kendi cocugu olunca tabi ki kendi çocuğunu ayrı tutar evlat bu sonucta önemli olan hissettirmemeyi başarabilecek mi
Kendi cocugunu ayri tutarsa asıl o zaman ayrimcilik olur ve hissettirir maalesf ne zaman ayri tutmaya baslarsa diger cocuk bunu hisseder emin olun.

Cevremde de var kendi cocuklarindan ayri tutmayan uvey anne ve uvey baba.

Yine kendi cocugundan ayri tutup diger cocuga farkli davrananda var buda hisselere yansıyor.

Kendi cocugunu ayri tutarsa asıl o zaman ayrimcilik olur ve hissettirir maalesf ne zaman ayri tutmaya baslarsa diger cocuk bunu hisseder emin olun.

Cevremde de var kendi cocuklarindan ayri tutmayan uvey anne ve uvey baba.

Yine kendi cocugundan ayri tutup diger cocuga farkli davrananda var buda hisselere yansıyor.
nasıl ben onun annesi gibi olamazsam tabiki o da benim öz evladım gibi olamaz diye düşünüyorum ama yinede belli etmemeye çaba sarfederim çünkü bu dünyanın altı da var kimsenin kul hakkına girmek istemem inşallah ben onu severim o da beni sayar güzel bi aile oluruz.

ikinci evlilik ilkinden daha zor
Allah yardımcınız olsun, siz çocukları seviyorsanız o melek de size sorun değil güzellikler katacaktır inşallah herşey gönlünüzce olsun

Samimi fikrim ben evlenmezdim. Eşimin ilk eşinden cocugu var ve soyle problem boyle problem oldu konularından burası gecılmıyor. Yıne de sız goze alıp nısanlanmıssınız umarım cok da mutlu olursunuz. Ama o minnak hep ponçik bir minnak olarak kalmayacak büyüyecek. Bazen ınsanın kendı evladına sabrı kalmıyor da kendı dogurdugun evlat degılken ne olur bılemeyızo_O

Bakın 8 yıl boşanma davalarına bakmış bir avukat olarak söylüyorum; çocuklu boşanmış eşlerde, hastalık harici görüşmem olayı masal olarak kalıyor cidden. Bunu sizi üzmek için söylemiyorum. Şimdi çocuk küçük ama büyüyüp okula başladığında anne babasını özel günlerinde beraber görmek isteyecek, bunun için anne babasına baskı yapacak, diretecek, bu durumu zaten pedegoglarda öneriyor. Eşiniz o durumda kızını üzmemek için birinde olmasa birinde kabul edecek, siz bu durumda hani bir araya gelmeyecektin diye araya girerseniz, kötü üvey anne olursunuz hem eşinizin hemde o kızın gözünde. Eşinizin doğru sana böyle dememiştim demesini beklemeyin çünkü o evladı canı. Ayrıca burada 3 yaşında bir çocuktan bahsediyorsunuz, çocuktan yetişkin gibi sizin evliliğinize saygı duymasını bekleyemezsiniz. Boşanmış bir aile çocuğu olarak tabiki duygusal hezeyanları olacak, daha bunun ergenliği olacak, belki sizin çocuğunuz olduğunda kıskanacak bu durumları alttan alabilen, anlayış gösterebilen olgunlukta olmanız lazım. Eğer bu durumlarda eşinizden taraf olmasını bekleyeceğiniz bir yapınız varsa bu işe hiç kalkışmayın. Çünkü bu işin sonunda olan ya o çocuğa ya da size olur. Nişanlınız çok iyi bir adam olabilir ama nişanlınızın çocuğu ve eşi ile iletişimi ile ilgili evlenmeden verdiği sözlere çok itibar etmeyin. Siz sanıyormusunuz ki çocuklu beylerle ikinci evliliğini yapan hanımlar bu konuları konuşmuyor. Ama gerçek hayat verilen sözlere uymuyor malesef. Mesela size tanık olduğum bir olaydan bahsedeyim, adamla kadın boşanma aşamasındalardı, sizin gibi ikinci evlilikleri adamın ilk eşinden çocuğu var. Adam ilk eşinden olan çocuğunu hep özel okullarda okutmuş, oğan iyi bir özel bir üniversitenin iyi bir bölümünde 3. Sınıfta okuyordu. İkinci eşinden olan kızı okula başlayacak adam her ikisininde özel okulunu karşılayamam diye kızını devlet okuluna göndermek istemiş. Eşiyle baya tartışmışlar iş boşanmaya kadar gelmiş. Kadın evlenirken eşinin evlatları konusunda ayrım yapmayacağını söylemesine rağmen adamın evlat ayrımı yaptığını söylüyor. Adamın dediği ise benim oğlum eski eşim ve benim hatalı eş ve evlat sahibi olma kararlarımız yüzünden mutsuz bir çocukluk ve okul hayatı geçirdi, eski eşimle olan sorunlar yüzünden çocukken ona yeterince destek olup ilgilenemedim. Bir sürü sıkıntı yaşadı, şimdi benim ona en azından eğitimi konusunda en iyisini yapma borcum var. Kızım ise mutlu bir evliliğe doğdu hep yanındaydım, abisinin eğitimi bitene kadar devlet okuluna gitmesi, ilerde tölere edilebilir. Ben evlat ayırmıyorum sadece birine çocukken benim hatalarım yüzünden yapamadığım babalığı telafi edip oğlumun geleceğini kurtarmasını sağlamaya çalışıyorum oldu. Sonra kadınla bizde konuşunca eşinin fikrinin yanlış olmadığını anladı. Yani anlatmaya çalıştığım bu ve buna benzer bir sürü konu karşınıza gelecek bu durumlarda olgunluk gösterebilecekmisiniz.
Bakın avukat arkadasta bunu desteklıyor😚

nişanlınızın çocuğu ile bir araya geliyor musunuz sizde ? mesela hediye ettiğiniz şeyleri üzerinde görüyor musunuz yada oyuncaksa oynarken falan ? bence bunlar önemli.
eski eş problemli mi değil mi bilemeyiz şimdide. çocukta çok küçük cidden, sanki olur olmaz ayrılmışlar gibi.

kız çocukları zaten babalarını kısknıyor, bir de ayrı anne baba çocuğu olarak nasıl tepkiler verir büyümeden bilemeyeceksiniz.
annesi gibi davranmak itici olabilir ama arkadaşça yaklaşıp kendinizi sevdirmeye çalışmaktan başka çare yok gibi. gerisini zaman gösterecek. çünkü dediğim gibi henüz küçük çok.

bir de her haftasonu nişanlınızın çocuğu da sizinle olacak,, buna hazır mısınız? başbaşa birşeyler yapamama durumunuz olabilir..

şuan msjla iletişim kuruyolar çocuk küçük olduğu için nişanlım o bayandan nefret edio ona yanlışı yüzünden hastalık dısında yüzyüze gelmem dedi hastalık olursa Allah korusun yanımda sen olursun zaten dedi o konuda sıkıntımız yok şükür
o konuda sııntımız yok derken kendini kandırıyorsun.Keyfii olarak görüşmek istemeyebilir ama dedikleri gibi çocuk hastalandığında,ilk okula başladığında,karne günlerinde,törenlerde,genç kızlığı,evlenmesi derken sürekli eski eşler bir araya gelecek,bundan rahatsız olmam dersen kabul et ben kıskanırım kabul edemem diyorsan baştan başlama derim ben,ama geçen gün başka bir arkadaşa dediğim gibi kıskanacak birşey yok zaten onu sevseydi ayrılmazdı.

Şahsen ben kendi adıma konuşayım bende ayrıldım çocuğum var ( sizin olmadığı halde) ama çocuklu birini istemiyorum ne kadar sorun olmaz gibi gözüksede bal gibide olur uğraşamam üstelik çocukları da çok severim ama bu durumda bana ters işin içinde sade çocuk yok annesi var ve eşin onla ilgilenmesi orayada bölünmesi felan zor bir durum dedigim gibi bana göre bunlar,siz kaldirabilecekseniz herşekilde?Ve neden olmasın herşeyi ölçüp biçmişsinizdir zaten.

Bunlar vesvese degil, bunlar nisanlanmadan önce düsünülcek seylerdir. Simdi düsünülmesi geçtir.

Nisanlin hafta sonu kizina bakiyormus, çok güzel tabiki fakat siz ne yapacaksiniz? Hafta sonlari kari koca gezmeye çikmak istemezmisiniz? Yada geç uyanmayi? Sevismeyi?

Farkli sehirlerdesiniz bile, nasil birbirinizi taniyabiliyorsunuz? Nereden biliyorsunuz nisanliniz kizi ile esi arasinda iyi bir ayrim yapabilcegini?

Hangi neden ile ayrildi nisanliniz
+++++

uzaktan tanıdığım var. kadın adamdan 9-10 yaş kadar küçük evleneli 10 sene oluyor neredeyse. adamın ilk evliliğinden olan çocuğu 18 yaşında ve artık babasıyla yaşamaya başladı. çok sorun oluyor kadın istediği kadar iyi bir abla olsa da olmuyor... olmuyor... çocuklu adamlar allah kimseyi sınamasın gerçekten olmuyor...

ANnem tam da bahsettiginiz gibi bir evlilik yapmis. Tek fark annemin ilk evliligiymis. Babamin iki kizina da annem bakmis,bir de ben dogmusum. Sunu bilin ki cocukken her sey harika oluyor ama o cocuklar buyudugu zaman degisiyorlar. Hep 3 yasinda kalsalar keske ;)

Bir de bu erkekler biz kadinlari salak mi zannediyor acaba. Her bosananin ilk esi hatali,hepsinin ama. Kendileri masallah sutten cikma ak kasik. Inanmayin ve bu konuda guvenmeyin es adayiniza. Kadinlar kolay kolay bosanmiyor malum,kkda orneklerini bolca okuyoruz.

şuan msjla iletişim kuruyolar çocuk küçük olduğu için nişanlım o bayandan nefret edio ona yanlışı yüzünden hastalık dısında yüzyüze gelmem dedi hastalık olursa Allah korusun yanımda sen olursun zaten dedi o konuda sıkıntımız yok şükür
Çocuğunun annesi nefrette etse istese de istemezse de mecbur gelecek. Saçma salan konulmuş birax.
Onun dışında illa ki sorunlar olacaktır. Çocuklu insanla evlenmek sorumluluk demek. Ama siz kendinizi en iyi Tanıyan kişisiniz.
O Yüzden zorlanır mıyım diye sorun kendinize.

Hep aynı yalan...nefret ederler hep...sonra bosluga dusunce ilk aradıgı ex karısı olur...sen yokken de gider buna da hazır ol..her gittiğinde kuyruk gibi yanında mı olcaksın her zaman müsait olamazsın.

Arkadaşlar nişanlıyım 10 yıl aradan sonra 2. evliliğimi yapıcam.Herşey yolunda şükür ama bazen kafama takmaktan alıkoyamadığım durum bir durum var tecrübeli olanlarınız varsa fikirlerinizi almak isterim.nişanlımın 3 yaşında dünya tatlısı bi kızı var annede velayet fakat herhafta sonu alıyor nişanlım her ay düzenli nafakasını da verir cok cok ilgili bir baba.kızına çok düşkün kızıda babasına aşırı düşkün.Benim çocuğum yok nişanlımla farklı şehirlerdeyiz ben minnoş için elimden geleni yapamaya çalışıyorum hediyeler gönderiyorum seviyorum çocukları.Fakat tek korkum büyüdüğünde sorun yaşarmıyım annesi nasıl bi insan bilmiyorum bana karşı cocugun davranışında etkisi olur mu ? Ne yapmam lazım beni neler bekliyo bazen cok duygusal oluyorum kaldırabilir miyim sorun olursa diyorum.Bizim cocugumuz olduğunda acaba eşim ilk cocugu diye ayrım yapar mı falan diye vesevese lere kapılıyorum. tecrübeli anneler beni neler bekliyo ? Bosunamı takıyorum acaba ya da haklı mıyım ?

Tecrübeden değil sadece düşünce benimki..
Yaşı çok küçük olması bence lehinize yani annesi sayet kotu niyetli ise ona birşeyler aşılamak istese de cok basarili olmaz..3 yasindaki bi cocuk icin oyun hersey..
Yeğenim 3 yaşında ondan yola çıkarak söylüyorum..
İstediğini yapıp onu gezdirip parka götür senden iyisi yok ve hep seni ister..en sevdiği teyzesi benim..yok bakkaldan abur çubur alma hemen ne biçim teyzesin der bilmiş bıdık 😀 ama eve gidince hadi teyze oyun oynayalım. .
Yani onların dilinde herşey oyun..birlikte vakit geçirdikce sizi benimseyeçek. .
Büyüdüğünde de siz zaten hep var olmuş olacaksınız..
Abla olarak babasının eşi olarak..
Yaşının küçük olmasını avantajı çok inanın. .ileride sizin bebeğinize ablalık yapar ne güzel..

Kendi doğurduğum çocuğum beni deli ediyor. Bazen bana bağırıyor, saygısızlık ediyor. Daha bunun ergenliği de var. Hep olacak bunlar.
Hep pamuk gibi bir iletişim beklemeyin bir kere.
Okula gidecek belki kermeste anne babası yanyana değil diye sinirlenecek, gittiğinir doğumgününde anne babası iyi anlaşan arkadaşını görecek üzülecek ve hırsını babasından annesinden ve sizden alacak.
Hemüz ufak. Biraz daha büyüyünce aklı erdikçe neden ayşenin anne babası gibi nir arada değilsiniz diyecek mesela.
Yada x abla olmasa birleşirlerdi diyecek çocuk aklı sebebi siz gibi görecek.
Bin bir ihtimal var. Karşınızdaki robot değil insan yavrusu duyguları düşünceleri olacak. Değişecek. Bazen nefret edecek bazen sevecek. Hep iyi geçinmeyecek.
Bazen babasıyla tek başına olmak isteyecek mesela hep bu kadın gelmesin diyecek.
Bunlara hazır değilseniz girmeyin hiç bu evliliğe.

Bence çocuklu biri ile evlenmek ciddi bir sorumluluk.

Yeri gelecek kendi zamanınızdan vermeniz gerekecek sırf kötü niyetli bir ikinci eş gibi görünmemek için. Ileride kendi çocuğunuz olunca hormonlarınız ağır basacak ve belki eşinizin ilk çocuğuna yaptıkları gözünüze batacak. Ayrica bu çocuk büyüyecek, sizi sevmeyebilir ileride, sorun çıkarabilir. Hayatınızda hep orada duracak o.

Ben çok hümanist idim böyle konularda ama artık biraz realist bakıyorum gördüklerimden duyduklarımdan. Sizin çocuğunuz olsaydı daha denk olabilirdiniz ama çocuklu bir erkekle çocuksuz bir kadının evliliği bence zor. Zorluğun sebebi kadınlar değil erkeklerin dengeyi tutturamaması.

Back
X